De socialistische heilstaat is een serieuze bedreiging in wording

(Door: Carla Meelker)

“Waar angst regeert, lijkt iedere tot voor kort onbespreekbare vrijheidsbeperking opeens legitiem”

“Met ‘als’ past Parijs in een fles”, aldus mijn Franse overgrootvader. Zo kunnen we de argumentatie van de voorstanders van de avondklok samenvatten. ‘Als’ onbeheersbaar vooronderstelde gemuteerde virusvarianten op ons afkomen…alsof dat niet de normale ontwikkeling is van virussen waar we nog nooit een punt van hebben gemaakt. Maar niets is tegenwoordig meer normaal. We hebben het ‘nieuwe normaal’ waarin alles bijna per definitie omgedraaid wordt.

‘Als’ de zorg het straks niet aan kan. ‘Als’ de modellen uitkomen. Modellen komen nooit uit, zo hebben we gezien toen Neil Ferguson’s onterecht gebleken doemmodellen de wereldwijde lockdowns in gang hebben gezet en waar we desondanks nog altijd inzitten. Waar angst regeert, lijkt iedere tot voor kort onbespreekbare vrijheidsbeperking opeens legitiem. Het voortdurend injecteren van angst- en paniekbeelden bij de bevolking, nu weer met ‘mutanten’, zorgt ervoor dat mensen massaal angstig blijven.

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op De socialistische heilstaat is een serieuze bedreiging in wording

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Een werkelijk prachtig artikel waar ik me erg in kan vinden, ook ik vraag me continu af hoever de maatregelen zouden mogen gaan en hoelang we dat volhouden zonder collectief naar de donder te gaan.
  Wat me stoort in de hele discussie is dat mensen die al dan niet terecht angstig zijn voor het virus weer worden weggezet, zij verkeren in een angstpsychose of zijn zoals hier vaak te horen “schapen” ofwel “ze slapen”.
  Er wordt geen ruimte gelaten voor mensen die zelfstandig nadenken en zich zorgen maken over het virus.
  Kennelijk is het alles of niks, of je zet de hele handel weg als onzin of het veelgehoorde “griepje” en gaat de straat op om luidkeels je mening te schreeuwen of je behoort tot degenen die zich hebben “laten injecteren met angst en paniekbeelden”.
  Wat het zo vervelend maakt is dat we geen van allen de waarheid in pacht hebben, ‘we’ zijn geen viroloog of arts, “we” hebben er weinig of geen zicht op wat er zich in ziekenhuizen afspeelt, “we” kunnen niet beoordelen of een vaccin is afgeraffeld en al dan niet werkt.
  Maar wat “we” allemaal wel hebben is een mening en op de een of andere manier staan “we” niet open voor een andere mening.
  We hebben de mond vol over vrijheid van meningsuiting totdat iemand een andere of wat meer genuanceerde mening heeft, dan moet hij/zij zijn bek houden, dan is hij/zij een volgzaam schaap of erger.

  Like

 2. Julia zegt:

  Men ziet nu echt dat de massa is bevangen door uitsluitend angst. Zelfs op stille plekken in de frisse lucht denkt een heel groot aantal zich te beschermen met een niet goedgekeurde besmettelijke muilkorf in plaats van de gezonden buitenlucht in te ademen. Hoe heeft angst zo je leven kunnen beïnvloeden het is onbegrijpelijk en zo vreselijk dom.

  Like

 3. Julia zegt:

  Oostenrijk kent al verschillende kleurtjes mondmuilen, maar hoeveel kleuren moeten wij nu gaan dragen tegen de Afrikaanse virus in opmars, de Britse virus, de Russische virus, de Braziliaanse en wat verder nog dagelijks op ons af komt? Hoeveel gif vaccinaties tegen al deze virussen moeten wij ons de komende jaren laten inspuiten? Kortom de krankzinnigheid rondom virussen heeft een dermate hysterie opgeleverd maar het zijn wel de zogenoemde virussen die onze samenleving totaal economisch, maatschappelijk en sociaal vernietigen en hier is helaas geen mondmuil of vaccinatie tegen te verzinnen dan alleen nog realistisch en gezond verstand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s