VIDEO Ab Gietelink: “Je suis Wappie”

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “konkie”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op VIDEO Ab Gietelink: “Je suis Wappie”

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Wappie” een nieuw Nederlands woord met een negatieve bijklank, de eerste keer dat ik het woord hoorde was meen ik uit de mond van Youp van ’t Hek.
  Vervolgens gaat deze meneer de boel door de war gooien; wat als…
  Tja “als” morgen de hemel naar beneden valt dan hebben we allemaal een blauwe pet, je schiet er niet veel mee op met die valse vergelijkingen, het brengt je zeker niet verder.
  Demonstreren is een groot goed, vandaar ook dat het in de grondwet is verankerd, maar ook rechten zijn aan spelregels gebonden of we dat nou leuk vinden of niet.
  In het geval van het Museumplein heeft Halsema terecht heel veel kritiek gekregen toen ze een demonstratie door liet gaan tijdens het heersen van een besmettelijke ziekte. Sterker nog, ze stond er welwillend bij toe te kijken.
  Te idioot voor woorden zeiden velen terecht.
  Kennelijk heeft ze die kritiek gehoord en bij een volgende manifestatie waar heel veel mensen op af wilden komen heeft ze het verboden.
  Logisch dat men dan zegt; “ja een door Links georganiseerd en geïnspireerd protest laat ze wel doorgaan en nu ineens niet”.
  Maar ja, wat dan, door laten gaan was haar op nóg veel meer kritiek komen te staan; “Vrijstaat Amsterdam” waar alles maar mag.
  En dus heeft ze het verboden (waarschijnlijk ook in overleg met het Kabinet).
  Verboden omdat er een ziekte heerst waarbij grote samenkomsten van mensen een verdere verspreiding in de hand werken.
  Veel mensen hebben ervoor gekozen dit verbod te negeren, bezorgde burgers als u en ik die vraagtekens zetten bij de maatregelen, ondernemers die hun levenswerk naar de bliksem zien gaan, begrijpelijk.
  Natuurlijk !
  Maar vervolgens wordt de mensenmassa toch dermate groot dat besloten werd ‘zo kan het niet verder’, ‘we moeten ingrijpen en het verbod handhaven’.
  Het is niet zo dat de politie vervolgens direct een veldslag is begonnen, er is ettelijke malen gevraagd om te stoppen en naar huis te gaan, er is gewaarschuwd ‘jongens ga nou weg want we gaan ingrijpen’.
  Daar is door een gedeelte gehoor aan gegeven, wat bleef waren de die hards die geen nee kunnen accepteren en de relschoppers en sensatiezoekers die wel een verzetje op prijs stellen.
  Het resultaat hebben we allemaal kunnen zien.
  Tot en met plunderingen aan toe, dat waren niet de bezorgde burgers die het water aan de lippen staat, dat was tuig dat zijn kans schoon zag, dat tuig heeft niks met een lockdown, die grijpen elke kans aan, en wat mij betreft kan er niet hard genoeg tegen worden ingegrepen.
  En waar klappen vallen daar vallen spaanders “Ja maar ik deed niks”, nee dank je de koekoek, maar je hebt wel alle oproepen genegeerd, je gaat niet lopen wandelen of je hond uitlaten als je ziet dat er ongeregeldheden zijn, doe je dat wel dan zijn de consequenties aan jou.
  Achteraf roepen ; “Wat als” is niet erg zinvol, wees dan eerlijk en zeg wat het alternatief had moeten zijn.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Helaas stemmen de VVD onnozeltjes weer op Rutte en de linkse dwazen weer SP,Gr.slinks,D66 en partij van de Allochtone, de christenen weer op Christen Dienen Allah, dus veranderd er weer niets !!

  Like

 3. top of flop zegt:

  Ab Gietelink en nog vele andere vrijheidlievende mensen kunnen we aantreffen op Cafe Weltschmerz, er is voor iedereen daar veel te leren.Ook Sietske Bergsma probeert het volk kritisch denken aan te leren. Iedere morgen op YouTube om 9.30 een bakkie met Sietske Bergsma, zij heeft enkele jaren in Berlijn gewoond en heeft een heldere blik op wat er nu in Duitsland aan de hand is. Zij beschouwt Rutte als een slecht mens, ik deel die mening.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s