Tweet “Café Weltschmerz”

€ 160.000.000,- kosten voor 5 jaar tijdelijke huisvesting Tweede Kamer

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Café Weltschmerz“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Tweet “Café Weltschmerz”

 1. Hovawart zegt:

  Iedereen een energiebesparende spaarlamp en dikke trui, een bamboe boodschappentas vanwege de klimaatafspraken, isolatie en ‘groene’ stroom, thuiswerken zogenaamd vanwege een virus, geen vakantie of uitjes meer plannen en de kinderen zoethouden met loze beloftes en netflix, een extreem sobere toekomst tegemoet maar wel torenhoge woonlasten omdat er steeds meer geld nodig is om de EU te onderhouden, quelle horreur !
  Het zal met de huidige generatie niet uitmonden in volksverzet en demonstraties, het enige risico dat we lopen is dat men er massaal het bijltje erbij neergooit….
  (of de regering moet het internetgebruik gaan beperken, dan komt er misschien een reactie, maar zolang men 5G belooft hoor je ze niet)

  Like

 2. Frits zegt:

  Wie betaalt dat? U en ik.zijnde het klootjesvolk😠😡

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Veel te veel geld voor het tijdelijk onderkomen van dit nepparlement. Zet maar een paar portacabines op elkaar op het binnenhof, kunnen ze daar om beurten gebruik van maken. Wat een verkwisting. Het laat wel zien hoe belangrijk ons parlement zich zelf ziet, deze loopjongens van brussel. Ons koningshuis zie ik als de franchisenemer van brussel. Hij moet elk kwartaal zijn omzet verantwoorden aan de directie.

   Like

 3. Julia zegt:

  Schandelijk er staan genoeg kazernes leeg even nieuw tapijtje, die blauwe meuk uit het Binnenhof er naar toe brengen en klaar was het. We hebben absoluut niet zo een luxe verblijf nodig voor zo een onnoemelijke trieste kleuterklas en dan nog voor zo een schandelijk hoog bedrag uit uiteraard de belastingpot. Ach wat maakt het allemaal uit voor de Rutte lovers die weer voor hem gaan stemmen betalen hier met liefde aan mee en het maakt ze ook niet uit dat de schaamteloze dictator Rutte geen cent meer over had voor zorgpersoneel en voor meer capaciteit binnen de gezondheidszorg. What ever. Het kost een paar centen maar de Haagse maffia heeft er wat voor.

  Geliked door 1 persoon

 4. Julia zegt:

  Ik raad echt al die spaarders aan hun spaargeld maar lekker van de bank te halen en er leuke dingen voor gaan doen. Want het ziet er de komende jaren niet best uit. Een groot deel van uw spaargeld wordt straks flink geroofd door de Belasting om al die onverantwoorde schandelijke absurd hoge bedragen grote deels terug te ontvangen aan dit o.a. soort waanzinnige zaken alsmede de miljoenen die al zijn weggegooid aan de falende en lekkende ICT datasystemen van de overheid. Zet het om in goud dat is waardevast maar geniet zelf. De jaren van houtje bijten en uitnemen staan de komende jaren voor de deur.https://www.telegraaf.nl/financieel/1438617894/de-gevaren-van-sparen-na-tien-jaar-nog-maar-de-helft-over. Anders zorgt Rutte er wel voor om heel veel belastinggeld in bodemloze putten zoals de Zuidelijke landen te storten. In ieder geval wordt ons geld niet besteed waarvoor het uiteindelijk dient namelijk goede en adequate zorg op allerlei gebied, genoeg woningen waar nu al de geplande haalbaarheid van het aantal nieuwbouwwoningen faalt, heel veel slecht onderhouden scholen, heel veel voor nog meer binnenkomende gelukzoekers en profiteurs. Enfin ga zo maar door.

  Like

 5. Jade zegt:

  Ik telde laatst 85 lege stoelen tijdens een debat.
  Mijn advies: Huur een tent, meer hebben jullie niet nodig…

  Like

 6. LUCIA zegt:

  Julia: Terwijl we alleen maar om de oren geslagen worden met onzinnieuws en allerlei versies van neo-fear-porn, gebeuren er ( bewust onder de radar gehouden ??) belangrijke zaken waar we niets van vernemen b.v. dat de EU de lidstaten gevraagd heeft te investeren in een de dollarisation project (om Amerika’s dollar om te doen vallen)…het gaat natuurlijk geld kosten en u en ik zijn de patiënten die zoveel *aderlatingen moeten ondergaan dat de patiënt groot gevaar loopt te overlijden aan een tekort aan bloed.
  En onze Stint-lugubere-dame met al haar kleine en middel en grote grove fouten krijgt als beloning een barbiespeeltje, ze mag een klimaat-summit hosten, als ik het goed begrepen heb hier in Nederland, want we gaan hier een grote rol in spelen.
  Er wordt niet bij vermeldt dat onze grote rol m.n eruit bestaat dat onze Overheid onlangs allerlei subsidies geschonken heeft aan buitenlandse investeerders die het geld dankbaar aanvaard hebben, het niet in projecten hebben omgezet en ermee verdwenen zijn, weer geld van ons foetsie.

  *Aderlatingen; straks alles terugbetalen wat Covid zogenaamd gekost heeft, er wordt uiteraard niet genoemd wat het ons financieel heeft opgeleverd o.a. enorme besparingen van niet geleverde ziekenzorg( het menselijk leed, daardoor veroorzaakt doet er natuurlijk niet toe voor onze regeermonsters, het is money talks) terwijl heel Nederland premies betaalde.
  Allerlei openbare werken die gepland waren en geen doorgang vonden door Corona maar wel al waren betaald.
  Klimaat breiwerken die we straks ook erbij moeten betalen want men houdt toch nog steeds vast aan allerlei reeds lang weersproken klimaat hysterische sprookjes o.a. stijging zeespiegel.
  Kado grapjes en uitstapjes aan derden, die we ons absoluut niet kunnen veroorloven.
  Last but not least, de economische impact van de moord op de economie door een virus met vergrote ego-problemen dat zal een flinke terugzetten van de tijd e.a. zaken gaan kosten.

  Ik vraag me altijd af bij al dit soort waanideeën …wie moet dat gaan betalen en hoe???Het lijkt op een zwaar financieel onder curatele gesteld gezin, die toch nog 2x per jaar met het hele gezin op reis wil en luxe en ook 2x per week uit eten wil. Aan de ene kant besparen en aan de andere kant het nog harder over de balk gooien !!!

  Like

 7. Orelius zegt:

  Oke 160 miljoen. Maar snappen de mensen wel dat ze 1500 miljard kwijt zijn . Al het pensioengeld is op. Uitgedeeld in de EU , doordat Nederland failliet is en ze de pensioenpot hebben gebruikt om de gaten te dichten. WORD NOU EENS WAKKER LEEGGEMOLKEN SCHAPEN.

  Like

 8. Boike zegt:

  Ik snap het even niet. Dat gebouw van de Tweede Kamer is toch eigenlijk nog splinternieuw. Het gebouw is pas 18 jaar geleden gebouwd. Waarom moet dat nu al zo nodig worden gerenoveerd ??? Hoe kan dat gebouw nu al versleten zijn ??? Was het soms zo slecht ontworpen en gebouwd ???

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Uitbreiding_van_de_Tweede_Kamer

  Als een tijdelijk onderkomen voor 5 jaar al € 160.000.000 gaat kosten, wat gaat die renovatie van het bestaande gebouw dan wel niet kosten ??? En dan nog even te bedenken, dat de budgetten van de overheid altijd gigantisch worden overschreden.

  Ach ja, het is maar belastinggeld van arme donders, die alsmaar meer maand overhouden aan het einde van hun loon, uitkering, AOW of pensioen. Die arme donders moeten niet zo zeuren en zaniken over de verspillingen van de overheid. De elite van het pluche heeft immers recht op comfort en luxe. U denkt toch niet, dat de elite zich zou kunnen behelpen met goedkope rommel. Nee, nee, nee, dat is voorbehouden aan het ordinaire pleps.

  Vraagje: “heeft de overheid de prioriteiten wel op orde ???” Bijvoorbeeld, hoeveel daklozen zouden met die € 160.000.000 aan een fatsoenlijk onderkomen kunnen worden geholpen ??? Oh ja, dat is waar ook, het aantal daklozen schijnt tijdens de duivelse heerschappij van Rutte meer dan verdubbeld te zijn !!!

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/34/aantal-daklozen-sinds-2009-meer-dan-verdubbeld

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s