Groene socialisten: De EU en de staat moeten ombuigen naar pandemie-economie, dus planeconomie

(Vertaling: E.J. Bron)

Berlijn – Dat de links-radicale Groenen de pandemie ervoor misbruiken om eindelijk het gehate kapitalisme te vernietigen en het door een socialistische planeconomie te vervangen, is algemeen bekend. Nu is het ook nog officieel:

Voor de vaccinatietop van de Duitse staat en de deelstaten en het overleg van de Europese Commissie met de farmaceutische ondernemingen verlangen de Groenen een meer systematische omgang met de coronacrisis. “De Duitse regering en de EU moeten eindelijk ombuigen en een pandemie-economie vestigen”, zei de woordvoerster Europese zaken van de fractie van de Groenen in de Duitse Bondsdag, Franziska Brantner. “Dat betekent een gecoördineerde aansturing en de mogelijkheid tot ingrepen door de staat in beslissingen van ondernemingen.”

Anders zou men van het ene tekort naar het andere gaan. “Na het vaccin zullen sneltesten, canules en coronamedicijnen schaars worden. Daar moet vroegtijdig iets tegen gedaan worden.”

Voorbehouden tegen ingrepen in ondernemingen zouden de economie in dit geval niet helpen, omdat de pandemie dan nog langer zou duren. “De ideologische muren moeten vallen”, zei Brantner. De politica van de Groenen waarschuwde de Duitse vaccinatietop, die voor morgen gepland staat, voor overdreven verwachtingen.

“Een nationale vaccinatietop alleen helpt ons niet verder.” Farmaceutische ondernemingen zouden in de regel multinationaal zijn: “Hier moet de EU actief worden”, zei ze.

Ursula von der Leyen zou tijdens haar voor de vandaag geplande ontmoeting met de farmaceutische bedrijven niet alleen moeten praten over de omgang met virusmutaties, “maar heel concreet over de productiecapaciteiten voor vaccins”. Brantner keerde zich duidelijk tegen een EU-exportstop voor vaccins. “Dat zou onsolidair en contraproductief zijn”, zei ze. Men zou niet moeten voorkomen dat ook andere landen vaccins krijgen. “En we zouden ondernemingen niet moeten dwingen om contracten te breken. Andere landen zouden van hun kant de export van additieven kunnen verbieden die voor de productie van vaccins belangrijk zijn. We zijn er niet mee geholpen als de leverantiekettingen breken”, aldus de parlementariër van de Groenen.

Als dit voorstel wordt aangenomen, dan wordt de deur wagenwijd opengezet voor de comeback van de DDR, dan is er geen houden meer aan, dan zullen we terug gekatapulteerd worden in de schaarste-economie van de staat. Direct de kop indrukken dus.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Groene socialisten: De EU en de staat moeten ombuigen naar pandemie-economie, dus planeconomie

 1. Boike zegt:

  Op 9 november 1989 viel de Berlijnse muur. Dat luide het einde van de “koude oorlog” in. De koude oorlog was een bijna 45 jaar lange strijd geweest tussen het communisme en het kapitalisme. Het hing als een zwaard van Damocles boven Europa.

  Binnen een jaar werden Oost- en West-Duitsland verenigd onder westers bestuur. Wat een verademing. Wij uit het kapitalistische westen waanden ons de overwinnaar te zijn. Bedrijven uit het Westen overspoelden de oude DDR met kapitalistische goederen. En passant werden enkele DDR-politici nog even veroordeeld en enige tijd in het gevang bewaard.

  Maar als we nu na ruim 30 jaar de balans opmaken en ons afvragen, wie de feitelijke overwinnaar van de koude oorlog was, dan bekruipt ons toch een vreemdsoortig gevoel. Oude Oost-Duitse coryfeeën hebben heel geleidelijk allerlei strategische posities in Duitsland en in de EU ingenomen. En stap voor stap leiden ze ons naar een soort communistisch regiem.

  We stonden er bij. We zagen het. En, en, en, ….., we lieten het gewoon gebeuren. We werden weliswaar gewaarschuwd. Maar we geloofden het niet. We hadden het te druk met andere dingen. We vonden het milieu en het klimaat met de leugens over zure regen, ozongat, afkoeling van de aarde, stijgende zeespiegel, CO2 en al wat dies meer zij veel belangrijker. We wilden in een grote elektrieke SUVerds rijden. We wilden feesten en beesten in Marabella. We meenden, dat de bomen tot in de hemel bleven groeien. Waarom zouden we ons zorgen maken ???

  En toen in het voorjaar van 2020, toen, toen ….. gebeurde het opeens. Er kwam plotseling vreemd nieuw levensgevaarlijk corona virus uit de hemel vallen. We moeten voorzorgsmaatregelen treffen. We mogen geen handje meer geven. We moeten 1,5 meter afstand bewaren. We moeten thuis werken. We mogen niet meer knuffelen. We mogen niet meer bij Oma en Opa op bezoek. We mogen niet meer op restaurant. We moeten een mondkapje dragen. We mogen alleen nog essentieel boodschappen doen. We krijgen stiekem censuur. We verliezen onze vrijheden. We hebben een avondklok. We mogen niet meer demonstreren. De politie is niet meer “onze beste vriend”. De democratische beginselen worden met voeten getreden. Artsen mogen niet meer genezen. Als enige remedie geldt een (verplichte) vaccinatie, dat zogenaamd veilig zou zijn, maar waarvan de bijwerkingen nog lang niet bekend zijn. De Main Stream Media overspoelen ons met leugens, nep nieuws, valse vlag operaties en propaganda. En God mag weten wat ons nog meer boven het hoofd hangt.

  Inmiddels wordt het alsmaar duidelijker, dat de vette jaren achter ons liggen en dat de magere zijn aangebroken. De economie ligt op apegapen. Bedrijven moeten sluiten. Ondernemers gaan failliet. Werkeloosheid grijpt in rap tempo om zich heen. Armoe en hongersnood liggen in het verschiet. En als klap op de vuurpijl worden ziellugge ongeletterde moslimmigranten met scheepsladingen vol via de open grenzen Europa binnengesmokkeld. Ze worden kansparels en een aanwinst voor de economie genoemd.

  De oude Oost-Duitse coryfeeën proberen ons wijs te maken, dat we het gaan “schaffen”. Wat gaan we schaffen ??? Gaan we de problemen te boven komen, of gaan we de “grote reset” schaffen ??? Een reset naar wat, een vrije democratie, of een centraal geleid communisme met censuur, betutteling, dwang, tekorten, verraders en verklikkers ???

  Terwijl supermarkten zich de grote moeite getroosten, de schappen nog enigszins gevuld te houden, wordt nu opeens de “plan-economie” gepropageerd. Ja zeker, die kennen we nog, uit de oude DDR. Dat was nog eens een grote zege !!! De oude Oost-Duitse coryfeeën weten precies wat ze doen. Ze hebben er immers ervaring mee. En wij herinneren ons ook nog de lege winkels, de vele klachten, gebrek aan dit en tekort aan dat in de DDR. Dat waren nog eens tijden !!! Om nooit te vergeten !!!

  Nogmaals, wie heeft de koude oorlog gewonnen ??? Het democratische kapitalisme of het communisme ??? Of worden we weer ruttig uitgelachen, voorgelogen, bedrogen, bedonderd, belazerd en besodemieterd ???

  Like

 2. Julia zegt:

  Het is het meest smerige politieke schaakspel ooit. Alles moet kapot om alle macht te geven aan de multinationals die in samenwerking van de Staat zullen bepalen welk voedsel wel of niet meer geleverd wordt. Vandaar alle voordelen voor de multinationals waar o.a. Rutte een groot voorstander voor is.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Geliked door 1 persoon

 4. Julia zegt:

  Maak allen uw borst maar nat. Niet alleen veel bedrijven failliet maar straks heel veel burgers de klimaathysterie en het leeg plukken hiervoor komt er snel aan https://www.telegraaf.nl/nieuws/606577149/ambtenaren-broeden-op-groene-grabbelton-van-vleestaks-tot-benzineprijs Veestapel wordt gehalveerd waardoor vlees niet meer te betalen is de vega hysterie wordt ook onze strot door geduwd. Al jaren een vooringenomen plan. Kortom het kaal plukken zal jaren en jaren doorgaan waardoor heel veel mensen onder de armoedegrens zullen komen. Coronahysterie en klimaathysterie maken geheel Europa kapot.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s