TIRANNIE . . .

De tirannen creëren de tirannie niet. Dat doet jouw gehoorzaamheid.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op TIRANNIE . . .

 1. Julia zegt:

  Ik ben echt helemaal klaar met Rutte en de rest van die smerige onbenullige politici. We moeten nu met zijn allen heel sterk zijn en ze vertrappen. Het is ongehoord wat die tirannen Rutte, De Jonge en die idiote domme schapen Nederland meer en meer kapot maken. Hoeveel doden hebben die gewetenloze trekpoppen hun geweten, hoeveel bedrijven hebben ze kapot gemaakt en hoeveel mensen de economische, sociale en maatschappelijke schade hebben zij aangericht? Hoeveel ouderen hebben zij hun kostbare laatst jaren om zeep geholpen door deze mensen op te sluiten en in eenzaamheid hebben laten sterven? Hoeveel mensen hebben zij glashard mensen ontnomen om eervol afscheid te kunnen laten ontnemen van hun dierbaren? Het zijn kortom een stel gewetenloze barbaren die het lef hebben andere landen te veroordelen maar zelf onmenselijk en pure gewetenloze misdadigers tegen de menselijkheid zijn. Voor mij mogen zij morgen nog voor een tribunaal verschijnen en mogen de meest drastische straffen worden toegediend. Ik geloof niet meer in deze onmenselijke smeerlappen en stemmen hiervoor nimmer. Uiteindelijk behoort stemmen binnen een democratie en nimmer voor een ongekende dictatuur.

  Geliked door 2 people

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. htskday zegt:

  When government fears the people, there is liberty. When the the people fear the government, there is tyranny

  Like

 4. oudmarinier zegt:

  Is niet helemaal waar geachte Bert (webmaster) Wanneer je gedwongen wordt om te gehoorzamen , onder dreiging van zware geldboetes , detentie , en/of plotie-geweld , indien je zou weigeren te gehoorzamen , en je jezelf verder LEGAAL niet kan verdedigen , in de rechtszaal en ook NIET bewapend mag zijn , allerlei (vuur)wapens ….dan is de keuze snel gemaakt . Wachtend op een (het JUISTE) moment om terug te slaan . (Althans , dat zou ik doen).

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Dat is waar oud-marinier, tevens heb ik vroeger bij gelegenheid vaak op de barricades gestaan of een kar getrokken en doordat je dat doet, zegt iedereen mee te doen en als je de actie begint staan er van de 250 maar 4 man achter je en als je het toch doorzet en het je lukt en je daar een onbedoelde opsteker van krijgt, dan gaan enkele van die 245 lafaards ook nog tegen je samen spannen. Mensen zijn te door ontwikkeld tot een absoluut dieptepunt in de creatie en ik ben er heilig van overtuigd dat dat nooit de bedoeling was.
   Het heeft veel te maken hoe we geld zijn gaan zien, het begon als een eenvoudig ruilmiddel. ik geeft jou een stuk vlees en jij maakt een mooie rieten mand voor mij, de meest pure vorm, toen iets later betaalde je met schelpen( Kaorie’s) tot waar het nu naar geëvolueerd is..ook de rol veranderde van noodzaak tot iets wat we vereren voor doden en voor liegen.
   We zouden terug moeten gaan naar puur, leefgemeenschappen waarin iedereen een taak en een rol heeft en onderling diensten en goederen worden geruild en ’s avonds kaarten in de plaatselijke bar… een kroes bier… verhalen over echte dingen…zucht. zijn er nog mensen die daar naar verlangen… puur echt leven of ben ik de laatste der romantische idioten

   Like

 5. Bob zegt:

  Tirannie wordt door de kudde onnadenkende
  zelf afgedwongen.
  Zelfs zij die niet getolereerd worden vragen
  hierom.
  Tirannie is dan ook makkelijk te verwezelijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s