“De regering heeft verloren”. Tienduizenden trotseerden demonstratieverbod in Wenen

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks het ongrondwettige verbod op regeringskritische protesten kwamen er afgelopen zondag (31-01-2021) tienduizenden mensen in Wenen bij elkaar om te demonstreren voor “vrede, vrijheid en geen dictatuur!” Deze burgers, die zich zorgen maken om vrijheidsrechten en democratie, lieten zich echter niet afschrikken om desondanks aanspraak te maken op hun demonstratierecht. Het door de Oostenrijkse regering (ÖVP/Groenen) opgelegde verbod hielp de vijanden van de vrijheid van meningsuiting dus niet. En dat ondanks de aanwezigheid van enorm veel politie.

Bewegingsvrijheid en vrijheid van reizen verboden

Terwijl de komst met de auto relatief probleemloos verliep, zag de situatie voor busreizigers er blijkbaar anders uit: “Info-DIREKT” kreeg ´s ochtends al meerdere meldingen dat bussen door de politie werden tegengehouden. Zo werd er bijvoorbeeld vanuit westelijke richting een bus door tien politiebusjes gestopt.

Ook FPÖ-parlementariërs onder de demonstranten

Ook de FPÖ was ter plaatse: de parlementariërs Dagmar Belakowitsch en Christian Hafenecker observeerden het gebeuren. Hafenecker heeft scherpe kritiek op de omgang met de vreedzame demonstranten, die zonder reden werden ingesloten en vastgehouden.

Politie capituleerde voor enorme mensenmassa van de verdedigers van de rechtsstatelijkheid

Zoals onze Oostenrijk-correspondent ter plaatse berichtte, deelden de demonstranten zich in meerdere groepen op, wat de politie voor nauwelijks op te lossen logistieke problemen stelde. Steeds opnieuw reden konvooien patrouillewagens daarheen waar met op dat momnent dacht vrijheidslievende mensen te moeten stoppen.

Nadat het aantal deelnemers tot ongeveer 20.000 was gestegen en de verschillende groepen demonstranten op de Ringstraße bij elkaar kwamen, liet men de burgers toen ongestoord verder lopen. De stemming was op geen enkele manier agressief of gespannen, zoals de “serieuze media” ons dat nu willen doen geloven. Er wordt uiteraard gesproken van rechts-radicalen en hooligans, zelfs de obligate nazi´s zouden er natuurlijk bij geweest zijn en de democratie in groot gevaar gebracht hebben.

Antifascisten uiteraard ter plaatse

Dat uiteraard ook de laarzentroep van de functie-elites, de knokploegen van de Antifa, opdoken, is vanzelfsprekend. Evengoed dat deze criminelen ook probeerden vreedzame deelnemers aan de demonstratie aan te vallen. Moedige burgers konden deze walgelijke elementen echter verjagen. Onze correspondent kon zien hoe dit laffe tuig op de vlucht sloeg.

Politie gedroeg zich grotendeels correct

Natuurlijk vonden er ook enkele minder fraaie dingen plaats, zoals de tijdelijke arrestatie van de hoofdredacteur van “Info-DIREKT”. Men kon echter vaststellen dat de individuele politieagenten zich niet door de hetze van de regering tegen vreedzame burgers lieten opstoken. En zo stonden de agenten na de opmars van een speciale eenheid in het begin zonder helm vreedzaam naast en tussen de demonstranten. Zelfs een politieteam met blaffende honden trok zich snel terug.

Overwinning voor fatsoen, vrijheid en democratie

Al met al moet gezegd worden dat de manifestatie een overwinning voor fatsoen, vrijheid en democratie was en later, wanneer dit donkere hoofdstuk van onze geschiedenis ten einde zal zijn gekomen, zal men trots kunnen zeggen: “We hebben niet gezwegen”.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op “De regering heeft verloren”. Tienduizenden trotseerden demonstratieverbod in Wenen

 1. Bas zegt:

  Duitslands nieuwe concentratiekampen….

  Zie Inside Germany’s maximaal beveiligde Corona-gevangenis voor overtreders van quarantaine

  Prikkeldraad en een veiligheidshek omringen de faciliteit. Gevangenen leven met metalen tralies voor hun raam, een harde matras, en worden gevoed door een voedselklep in hun deur

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  In Oostenrijk lijken ze ook, na jarenlange verwaarlozing door hun eigen regering, deze steeds meer beu te wezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s