Coronapatiënten mogelijk gedwongen in isolatie

DEN HAAG – Coronapatiënten die een gevaar vormen voor hun omgeving kunnen gedwongen worden geïsoleerd. De voorzitter van een veiligheidsregio kan daartoe besluiten als iemand niet vrijwillig meewerkt aan isolatie.

Dat blijkt uit een besluit van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dat is gepubliceerd in de Staatscourant. „Vanwege de uitbraak van Covid-19 is het nodig een ziekenhuis aan te wijzen waar patiënten kunnen worden geïsoleerd die (vermoedelijk) besmet zijn met deze infectieziekte en die niet vrijwillig meewerken aan isolatie”, staat in het besluit.

Dat aangewezen ziekenhuis staat in Groningen, blijkt uit de toelichting. „Na overleg met het Universitair Medisch Centrum Groningen is dat ziekenhuis bereid om enkele patiënten op te nemen die, in overeenstemming met advies van de GGD en het RIVM, niet thuis in isolatie kunnen blijven.”

De voorzitter van een veiligheidsregio kan besluiten dat gedwongen isolatie nodig is. Nederland heeft 25 veiligheidsregio. De voorzitter is vaak de burgemeester van een van de grotere steden in zo’n regio.

Bron:
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Coronapatiënten mogelijk gedwongen in isolatie

 1. duinsnip zegt:

  Het lijkt totaal niet op de tijd van Hitler. Nee hoor, we slapen net zo diep als 100 jaar geleden.
  Stapje voor stapje richting totalitaire staat. Agenda 2020/2030, een kopie van 1930/1940. Bingo.

  Geliked door 3 people

 2. gerrit zegt:

  Een concentratiekamp voor zieken dat komt deze regering goed uit.

  Geliked door 1 persoon

  • Kees zegt:

   Zieken? Nee voor de zgn. complotdenkers. Lees: Mensen die het leugencircus in Den Haag doorhebben.

   Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    Kees.Inderdaad mensen zoals ik,ik heb ondanks dat ik een 54 jarige man ben alvast mijn pamper verschoond.

    Like

   • karton zegt:

    @ ronjaspers op 3-2-2021 om 17.38 u.
    Ondanks het feit dat ik enkele jaren ouder ben als u, draag ik (nog) geen pamper, dus………..ook niks te verschonen.
    Ik hoop ’t nog mee te maken dat het Haagse Gajes door de straten rent, opgejaagd door de bevolking, waarbij het hen, dat Haagse Gajes, “dun door de broek zal lopen” en zij dus graag en pamper zouden willen gaan dragen; dáár hoop én wacht ik op !!!

    Geliked door 1 persoon

   • leo1 zegt:

    Zonder complotten – GEEN complotdenkers !!

    Like

 3. Hovawart zegt:

  Het begint steeds duidelijker te worden, het opsluiten van mensen die niet achter de meute aanlopen, die afwijken of een andere mening hebben…alleen dictators volgen deze handelswijze.
  (het nieuwe strijdlied van de EUSSR, Papegaaitje leef je nog, Ieja Deja.
  Ja, meneer ik ben er nog, Ieja Deja.
  ‘k Heb m’n eten opgegeten en m’n drinken laten staan…Ieja Deja, Poef!)

  Like

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Vanmorgen zit Ik even bij CSTV te lezen en daar wordt even gewezen op het feit dat het filmpje waar Rutte loopt te zeveren over Build back better wel van tevoren opgenomen moet zijn wegens de bladeren aan de bomen.
  Het is namelijk winter en dan hebben de bomen nou niet de neiging om groen te zijn.

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Henk.Dat gezever over the great reset en build back better heeft allemaal te maken met het masterplan.Een communistische N.W.O. hiervoor moet eerst 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden,de depopulatie agenda 21 en 2030.

   Like

  • Boike zegt:

   @ Henk der Niederlánder 3 februari 2021 om 10:56

   Politici maken graag gebruik van propaganda, om hun ideeën, plannen, of beleid aan de man te brengen en/of er draagvlak voor te creëren. Wanneer het grote publiek niet gemotiveerd is, omdat er bijvoorbeeld geen behoefte aan is, wordt er een probleem gecreëerd, waarop heftig word gereageerd en vervolgens de geplande oplossing wordt aangedragen. Dat heet PRS (Problem, Reaction, Solution). Dergelijke propaganda gaat vaak gepaard met verbaal geweld. Maar wanneer propaganda wordt overdreven en er volop vanaf druipt en/of te zeer gekunsteld is, dan roept dat enorm veel weerstand op. Dan werkt de propaganda averechts. En dat is nu precies, wat er aan de hand is met de hele hoax over corona, testen en vaccinatie. Nu de propaganda van de berichtgeving afdruipt, is de geloofwaardigheid in het geding en gooit het publiek de kont tegen de krib. En als reactie daarop komt Mark met nog meer ruttig geweld. Het is actie en reactie !!! Rutte heeft gewoon onvoldoende psychologisch gevoel, om te begrijpen, waar hij mee bezig is en waar dat toe leidt. De ruttige propaganda is duivelsgespuis en hij maakt de ene fout na de andere, waardoor hij zichzelf alsmaar dieper in penarie werkt.

   Like

 5. M. zegt:

  Isolatie vind men beter dan bestaande medicatie gebruiken om mensen gewoon beter te maken?
  Nog niet door met wat voor zwijnen u van doen heeft?

  Allemaal mede mogelijk gemaakt door egocentrische angstige hersenloze Nederlanders welke graag hun loyaliteit tonen aan zwijnen met onfrisse bedoelingen.

  Geliked door 3 people

 6. Blaffertje zegt:

  Dus Noord Korea aan de Noordzee is bij deze een feit.
  Loopt u met een onschuldige loopneus over straat, bestaat het risico dat u word opgesloten en in isolatie gezet als u geen bewijs heeft dat u geen corona heeft.

  Ze zijn van de pot gerukt.
  En dat regeert ons land.
  Dictators zijn het, niks democraten.

  En de domme Nederlander stemt straks gewoon weer op verneuk de meuk Rutte en Hugo bloemschoen.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Blaffertje op 3-2-2021 om 11.46 u.
   Wij zijn inmiddels inderdaad het nieuwe Noord Korea o.l.v. Kim Jong-un Pin-eukio.
   Áls ik óóit zou worden staande gehouden i.v.m. een loopneus, dan hoop ik dat het gebeurt door een BOA of agent van allochtone afkomst, dat wordt een bron van hilariteit.
   Ik vraag dan meteen om een tolk omdat ik die buitenlander niet versta door z’n gebrekkig taalgebruik. Ik zal dan mee moeten naar een bureau en gaan zitten wachten op een tolk Arabisch-Nederlands of Turks-Nederlands enz. enz. Kost de overheid handen vol geld, maar IK heb niet om dat buitenlandse spul gevraagd !

   Like

 7. duinsnip zegt:

  Nog even een aanvulling. In de wet staat zelfs het woord “vermoedelijk”. Dus als u zo’n stomme pcr-test weigert, omdat u niks mankeert, kan u als “vermoedelijk” besmet worden verklaard en zonder vorm van proces uit uw huis worden gesleept. Dit is gewoon staatsterreur van het nazi niveau.
  Zo ver is het dan toch gekomen. En een demissionaire clown heeft nu meer macht dan ooit.
  Build Back Better heette destijds een “nieuwe orde”. Terug bij af; alles waarvan u denkt, dat gebeurt toch niet meer, is al lang in gang gezet, maar nu wereldwijd. Vluchten kan niet meer, wel verzet tot de dood. Te extreem gedacht? Lees Openb.13. Iedereen die niet meewerkt wordt gedood.

  Geliked door 1 persoon

 8. Groene Leeuw zegt:

  Dat ziekenhuis kan meteen de dodenprik toedienen mocht dat nodig zijn op befehl…..

  Geliked door 1 persoon

 9. karton zegt:

  Nederland is er helemaal klaar voor , voor die kampen enz.
  Kamp Westerbork is er nog, kamp Amersfoort kan in een oogwenk worden herbouwd, werkkamp Sellingen kan opnieuw ingericht worden.
  Een snelle trein- en/of busverbinding naar crematorium Dieren of Groningen en de klus is geklaard.
  Hoe lang moeten wij “onze oren nog laten hangen” naar dat Haagse Gajes en die volgevreten burgemeester Bruls van de z.g. Veiligheidsregio’s ?
  Mogen zij alleen zéér ernstig besmet raken met het corona-virus en álle IC’s reeds vol liggen.

  Like

 10. Julia zegt:

  Tja het waren toch die complotdenkers. Nou links Nederland zie het resultaat het oprichten van kampen is op komst met medewerking van het UMC Groningen een ziekenhuis waar wij zwaar gebrek aan hebben stelt dit voor. Dus straks allemaal een enkeltje Groningen of u terug komt is nog de vraag. Welk volk laat deze waanzin nog toe en verzet zich hier niet tegen. Maar ja ik ga er maar vanuit ik ben een complotdenker maar helaas komt er al heel veel uit waar al die weldenkende de Nederlandse Stupido Bankzitters al voor waarschuwen. Zie hier. We wachten weer op de volgende stap. Zo kun je toch wel concluderen dat niet alle complot theorieën dom of ondoordacht zijn. De waarheid en het wanbeleid komt meer en meer boven tafel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s