Tot hier en niet verder!

(Door: Maarten)

Aan alle leraren, ander onderwijspersoneel en ouders die zich laten leiden door angst.

Nog voordat de heren Rutte en De Jonge opnieuw op nationale televisie hun act zullen opvoeren om het angst narratief voor te zetten, schrijf ik alvast deze brief. Ergens in de afgelopen 11 maanden zijn wij namelijk collectief iets verloren, en ik en velen met mij proberen dat met de grootste moeite terug te vinden. Ik heb het over het gezonde verstand, waar wij allemaal mee geboren worden en altijd ergens in ons aanwezig is. Waar we begonnen met een lichte sluierbewolking die daar overheen trok in maart, veranderde dit naarmate de tijd vorderde in een dichte mist zonder perspectief. De navigatie gaven we uit handen aan mensen die het verst weg  staan van de dagelijkse realiteit waar de ‘gewone mens’ mee te kampen heeft. De bestemming is ons allen onbekend, toch laten we ons de weg wijzen door mensen die we normaal gesproken nooit zomaar zouden vertrouwen. Met reden.

Iedereen die na 1945 geboren weet hoe het is om in vrijheid te kunnen leven. We hebben allemaal een jeugd gehad waarin we in alle vrijheid konden opgroeien en ons konden ontwikkelen. In alle vrijheid konden we naar school. In alle vrijheid konden we met vriendjes en vriendinnetjes spelen. In alle vrijheid konden wij elkaar knuffelen en aanraken. In alle vrijheid konden we stoeien. In alle vrijheid konden we elkaars gezichtsuitdrukkingen zien wat van essentieel belang is in de sociale interactie met elkaar. In alle vrijheid konden wij bij opa en oma langsgaan om daar in de watten gelegd te worden. In alle vrijheid konden wij leven. Al deze vrijheid die jijzelf hebt genoten in de belangrijkste jaren van je leven, de jaren dat je jezelf vormde tot diegene die jij nu bent, ontneem jij nu onze kinderen. Je ontneemt alle opgroeiende kinderen alles wat jijzelf wel hebt gehad. Waarom doe je dat? Heb je jezelf dat nou werkelijk wel eens serieus afgevraagd in de afgelopen maanden? Durf je dat?

Je legt de schuld van dat waar jij je aan moet houden neer bij politici. Je houdt jezelf voor dat zij het vast wel het beste zullen weten, omdat zij geadviseerd worden door experts. Je hebt geen moment tijd gestoken in dat wat andere experts ons proberen te zeggen. Dat onze kinderen, waar jij zegt het beste mee voor te hebben, hier enorme schade door oplopen. Pubers wordt het verboden om sociaal met elkaar om te gaan, ze moeten afstand houden, terwijl alles in hen schreeuwt om aandacht van de ander. Ze worden achtervolgd door politie en krijgen boetes, terwijl ze zich eigenlijk gewoon natuurlijk en normaal gedragen. Kleine kinderen kunnen niet meer naar school, terwijl dat het liefste is wat ze doen, lekker spelen met elkaar, luisteren naar die lieve juffrouw of meester. Opa en oma doen ineens gek, want die mensen op tv zeggen dat het gevaarlijk is als je in de buurt komt. Nota bene in reclames wordt hen een schuldgevoel aangepraat dat als ze zich niet aan die asociale maatregelen houden, opa of oma wel eens een slachtoffer kan worden. Die onmenselijke maatregelen, die nog nooit in de geschiedenis van de mensheid zijn voorgekomen, zelfs niet in de meest extreme regimes: een verbod op aanraking en nabijheid. In de winkels en zelf op straat zien ze mensen lopen zonder gezichtsuitdrukking, alleen starende ogen, vaak leeg en angstig, omdat een niet werkend mondkapje alles verhult. Hoe moet het voelen om nu een kind te zijn? Heb je daar wel eens bij stil gestaan?

Als je een jaar terug gaat in de tijd en ik jou op dat moment zou vertellen dat jij een jaar later akkoord bent gegaan met al deze schadelijke zaken die een enorme invloed gaan hebben op de rest van het leven van onze kinderen, dan had je mij voor gek verklaard. En nu verklaar je mij waarschijnlijk voor gek dat ik durf te twijfelen aan alles wat er nu gaande is. Als je mij gek vindt, is dat prima, het verandert alleen de feiten niet dat we de toekomst aan het vernachelen zijn, omdat wij zijn gestopt met leven, omdat we bang zijn voor de dood. Onze kinderen zijn pas net begonnen met leven en moeten dus ook nu al stilstaan bij de dood. Hoe kunnen wij dit hen aandoen? Hoe kunnen wij het accepteren dat een klein groepje mensen met macht hier straal overheen stapt, wetende dat wij jonge levens beschadigen voor het leven?

Ik heb vragen aan jullie, maar ik krijg de antwoorden niet. De antwoorden die ik krijg, zijn geen antwoorden maar afschuivingen. Je schuift de verantwoordelijkheid af op het feit dat het van hogerhand verplicht wordt dat jij iets moet doen, of je er achter staat of niet. Dat betekent onderaan de streep nog steeds dat jij degene bent die het doet, en niemand anders. Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor onze eigen daden, ook als die daden voortkomen uit iets wat een ander ons verplicht, of ons toe gedwongen heeft. Afschuiven is laf en ontslaat je niet van deze verantwoordelijkheid en medeplichtigheid.

Nog eenmaal de feiten die terug te vinden zijn bij alle officiële instituten waar we steeds naar luisteren. De mortaliteit van dat wat ze Covid-19 noemen is 0,23%. Voor mensen onder de 70 is dat zelfs 0,05%. Ja, die percentages zijn mensenlevens, maar dat zijn mensenlevens van mensen die geleefd hebben. De uitzonderingen laten we daar waar ze horen, uitzonderingen. Dat in tegenstelling tot de media, die juist de uitzonderingen neerzetten als de regel, en de mensen die zich nu door hun tunnelvisie en opgelegde verantwoordelijkheid zo belangrijk voelen. Er bestaat zoiets als ‘expert blindness’, wat betekent dat mensen die gespecialiseerd zijn op een bepaald gebied zich enkel en alleen focussen op dat specifieke gebied waardoor de rest voor hen geen enkele waarde heeft. Dat is niet perse moedwillig, maar dat maakt het niet minder gevaarlijk. Waarom we het niet omdraaien, is voor mij een teken van de tijd, dat geeft namelijk een positief en eerlijk perspectief: 99,77% van de mensen overleeft Covid-19. Onder de 70 jaar is dat 99,95% van de mensen. Jij als leraar, onderwijsmedewerker of ouder hebt helemaal niets te vrezen. Niets. Waarom doe je onze kinderen dit dan aan, waarom verzet je je hier niet tegen?

De salamitactiek is wat onze overheid al 10 maanden gebruikt om ons te kneden tot wat we nu zijn; een volgzame kudde die vrijwel geen weerstand biedt. In plaats van in één keer de hele worst door onze strot te douwen, hebben ze het in plakjes gedaan. Uiteindelijk zit alsnog bijna de hele worst erin, ze hebben het je alleen psychisch wat makkelijker gemaakt. Ze pakken 3 koekjes af en je krijgt een halve terug omdat je uiteindelijk toch honger krijgt. Pak weer 3 koekjes af en wacht weer net zolang tot de honger groot genoeg is, want die halve is beter dan niets. Bij de eerste lockdown was iedereen nog tegen mondkapjes en het verplichten van afstand tussen middelbare school leerlingen, inmiddels zijn veel leraren doodsbang dat er een leerling in de buurt komt zonder mondkapje, en dat terwijl de wetenschap hierin duidelijk is: het werkt niet, het is schijnveiligheid en kan zelfs averechts werken. Enig idee hoe het voor een leerling moet zijn als de leraar bang is voor hem of haar?

Ik schrijf deze brief, omdat er sprake is van testen op de basisschool en zelfs mondkapjes en afstand tussen leerlingen van groep 7 en 8. We weten niet zeker of dit gaat gebeuren, maar omdat dezelfde handelwijze in de media steeds terugkomt, het voorkneden van een nieuwe maatregel om de discussie te kunnen sturen, kunnen we erop wachten dat ook deze extreme buitenproportionele maatregel binnen afzienbare tijd een feit zal zijn.

Dat halve koekje snakken mensen namelijk zo naar dat ze het maar accepteren. De honger is te groot. Ik als ouder en als mens met moreel besef  zal op geen enkele manier mijn goedkeuring geven voor deze psychische mishandeling van jonge kinderen. Er worden grenzen overgegaan die nooit eerder op zo’n enorme schaal vertoond zijn. Mijn kinderen, onze kinderen, zijn geen gevoelloze robots die keer op keer moeten gaan bewijzen dat ze ‘in orde zijn’ en eerst goedkeuring moeten krijgen om naar school te mogen gaan middels een test, om vervolgens continu in angst te moeten zitten dat ze mogelijk ‘ziek’ worden en weer niet naar school mogen. Het is te ziek voor woorden dit, en iemand die het goedkeurt dat dit onze kinderen aangedaan wordt, is niet goed bij z’n hoofd. Ik geef dus geen toestemming voor deze mishandeling, want dat is wat het is, en daar ga ik geen doekjes meer om winden.

Ik denk dat het hoog tijd wordt dat mensen die daadwerkelijk om kinderen geven en om de toekomst, want dat zijn zij, gezamenlijk nu een streep trekken en openlijk zeggen: tot hier en niet verder. Onze kinderen worden de dupe van een collectieve angstpsychose, gevoed door een overheid, die ons in een gezondheidsgevangenis heeft geplaatst. Waar je niet onschuldig bent tot schuld is bewezen, maar schuldig bent tot onschuld is bewezen. De omgekeerde wereld, een dystopische wereld. En ik zeg: nu komt je aan mijn kinderen, tot hier en niet verder, nu moet je langs mij. Ik hoop dat jij dat ook doet.

Door:
Maarten

(h/t “Frans Brassens”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

41 reacties op Tot hier en niet verder!

 1. Pingback: TOT HIER | Nieuws dat impact heeft op de toekomst….

 2. vangie1206j zegt:

  En wat doet de massa…..NIETS

  Geliked door 4 people

  • svalan2013 zegt:

   Inderdaad, de massa doet niets. En waarom niet? Omdat de massa te veel verwend is, en alleen maar bezig met hun telefoon, hypotheek en baan.
   Er is nog nooit een revolutie ontketend door verkiezingen of door toetsenborden.
   Je zal “aan de bak” moeten, ” aux armes enfants de la patri”, maar we wachten en we wachten maar tot er iemand de eerste steen werpt, alleen dat gebeurt niet.

   Like

 3. Pingback: Tot hier en niet verder! | eunmask

 4. Peter zegt:

  Macron,Merkel,Rutte,alle drie geen kinderen,en daar hebben ze ook niks mee,Macht daar is het ze om te doen,dat ze een afwijking hebben staat voor mij als een paal boven water .

  Geliked door 4 people

  • Jules van Rooyen zegt:

   Alle drie ook homosexuelen en vrijmetselaar !

   Geliked door 1 persoon

  • Astrid zegt:

   @Peter zegt:
   3 februari 2021 om 12:49
   ——-
   Correct. Het zijn manipulatieve narcisten en die hebben geen empathisch vermogen. Die overzien de uiteindelijke konskwenties van hun daden niet en voor zover ze die wel zouden zien, voelen ze zich er sowieso niet verantwoordelijk voor, want ze staan niet alleen met al hun corrumpeerbare loopjongens en loopmeisjes.

   Geliked door 1 persoon

  • Yvonne zegt:

   Peter u noemt daar 3 grote egoïsten en narcisten, wat kan hun het schelen hoe ze tzt in de geschiedenis boeken komen te staan ?
   Gelukkig dat deze enge mensen geen kinderen op deze aarde hebben rondlopen althans Merkel is te oud, Macron zijn vrouw ook al hoewel hij vreemd kan gaan en Rutte kan zich ook voortplanten ,daar moet je toch niet aan denken een klein Markje of Margrietje ?

   Like

 5. Titia zegt:

  Allemaal waar, dit is overigens ook door de stichting Artsencollectief.nl bevestigd. De stichting is opgericht om het beleid van dit kabinet inzake covid19 aan de kaak te stellen. In het totaal zijn er ongeveer 1000 artsen vanuit verschillende disciplines aangesloten. Op hun site bij onderbouwing vind je uitstekende informatie over de PCR test, dus ongeschikt en waarom. Eveneens goede info over de vaccinaties. Het adres is http://www.stichtingartsencollectief.nl Maar wellicht ben je daar al van op de hoogte. Het verzet zal echt uit de bevolking moeten komen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bas zegt:

  Staatscourant:
  https://pbs.twimg.com/media/EtSl_b7XIAEXVqj?format=png&name=small

  Maar wie voor vrijheid en tegen vergaande coronamaatregelen protesteerde was toch een wappie ?

  Like

 7. Bas zegt:

  Like

 8. Boike zegt:

  Maarten redeneert vanuit zijn menselijke gevoelens en emoties.
  Rutte functioneert vanuit zijn satanische obsessies.

  Menselijke gevoelens en emoties gaan gepaard met geweten, verantwoordelijkheid, liefde, schoonheid, empathie, sympathie, respect, rede, democratie, overleg, leiding geven, geluk, ondersteunen, vrede en al wat dies meer zij. Het is in wezen constructief.

  Satanische obsessies gaan gepaard met list, leugen, bedrog, roof, moord, heersen, chantage, egoïsme, onderwerping, angst zaaien, dwang opleggen, dictatuur, machtswellust, heersen, wil opleggen, mishandeling, verkrachting, verrijking, oorlog, vechten en al wat dies meer zij. Het is zo destructief. Iemand die vanuit obsessies functioneert is niet voor rede vatbaar.

  Rutte is een gekende vrijmetselaar. Toen hij lid werd van die duistere club verkocht hij zijn ziel en zaligheid aan de duivel. De duivel beloofde een hemel op aarde, maar eist als tegenprestatie trouw, onderdanigheid, gehoorzaamheid en adoratie. Bij initiaties ondergaat men een hersenspoeling. Daarbij worden menselijke gevoelens en emoties geblokkeerd en en het gezonde naprakkedenkizeerverstand beperkt. En daarvoor in de plaats worden satanische obsessies aangebracht. Het is zoiets als zwarte kunst. De persoon in kwestie heeft weinig menselijks meer. Hij is feitelijk gerobottiseerd tot kornuit (slaaf) van de duivel.

  Lieden die niet over gevoelens en emoties beschikken worden narcisten genoemd. Dergelijke lieden vallen in de categorie van psychopaten. Zij horen eigenlijk thuis in een gekkenhuis.

  Hij, die met de duivel scheep gaat, zal met de duivel over moeten. Een duivelse hemel op aarde is feitelijk een hel. Al mag je nog zoveel eer, roem, macht, succes en rijkdom vergaren, het geluk zul je niet vinden. De duivel dekt je fratsen wel af met de mantel de liefde. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan is de duivel een lafaard, die in geen velden of wegen te bekennen is. Hij laat je gewoon vallen als een baksteen. En die hemel op aarde houdt op, zodra je van geen nut meer bent voor de duivel.

  Geliked door 3 people

  • M. zegt:

   Jij snapt het.

   Like

  • M. zegt:

   Hij is feitelijk gerobottiseerd tot kornuit (slaaf) van de duivel.

   Al die slaafse angsthazen zijn ook tot kornuiten van de leugen verworden.
   Vandaar dat men de meest onlogische onzin ook nog te vuur en te paard staat te verdedigen en men heilig vertrouwd op waanzin welke een kleuter nog niet geloofwaardig zou vinden.

   Geliked door 2 people

   • De angsthaas

    Een haas kiest soms het hazenpad
    uit angst voor wat kan komen
    Hij vlucht dan weg voor dit of dat
    en denkt angst in te tomen
    door weg te zijn van wat hij vreest
    maar wat is aangenomen

    En daarom raakt hij nog het meest
    gevangen in de strikken
    die hem als angstig hazenbeest
    uiteindelijk laten stikken

    FrBr
    02-02-2021

    Geliked door 1 persoon

   • Boike zegt:

    @ M. 3 februari 2021 om 16:26

    Angst en dwang zijn net als omkoping, chantage, verdeel en heers en halve waarheden, hele machtige wapens c.q. politieke instrumenten en worden met graagte door satanische machthebbers gehanteerd, om hun doel te bereiken. De duivel is wel sluw, maar niet slim. Niets is voor hem te vies, dat zijn doel kan dienen. Hij is zelfs bereid, om de hele wereld te vernietigen in zijn narcistische obsessies. De duivel is chaos en geen orde.

    Geliked door 2 people

 9. Cathja zegt:

  Beste Maarten (h/t “Frans Brassens”),

  u heeft de situatie waarin wij met z’n allen terecht gekomen zijn heel juist en scherp onder woorden gebracht. Chapeau!

  Wanneer komt de dag dat de Nederlanders massaal hun oude leven weer oppakken, en de angst van zich afwerpen die wordt veroorzaakt door ons dag na dag in te wrijven hoeveel ‘besmette’ mensen er weer zijn geregistreerd? Als ik vooral in de supermarkt om me heen kijk, en zie hoe de mensen naar elkaar kijken, elkaar ontwijken, dan heeft het regerings-gif zijn werk gedaan. De mensen worden elkaars vijanden, in plaats van elkaars naasten.

  Tijdens de persconferentie gisteravond konden we merken dat beide ‘heren’ niet van plan zijn om de burgers meer perspectief te bieden, want juist nu de aantallen positief geteste mensen afneemt, en wat daardoor de plannen van Rutte/De Jonge zou kunnen doorkruisen, komen ze aanzetten met een (mogelijke) ‘derde golf’. De huidige gang van zaken kan alleen maar bedacht worden door figuren die de schijn ophouden alsof ze pal staan voor de gezondheid van onze burgers, maar achter de schermen hun totaal andere agenda’s afwerken.

  Ik houd mijn hart vast voor de hierna komende virus-‘varianten’.

  Geliked door 2 people

  • Yvonne zegt:

   Alles om ons onder de duim te houden dit heeft naar mijn idee niets meer met een gevaarlijk levens bedreigend virus te maken de avondklok is mij een doorn in het oog overdag lopen we minder gevaar tot 20.59 uur en zie daar van klokslag 21.00 uur is het besmettingsgevaar vele malen groter ? Nee ze willen dat we elkaar niet te wijs maken

   Geliked door 2 people

  • Boike zegt:

   @ Cathja 3 februari 2021 om 14:13

   Hou inderdaad uw hart. maar vast. Het gaat nog lang, heel erg lang duren, eer we ons normale leven terug kunnen oppakken. Als die tijd nog ooit mocht komen. Rutte noemt zijn maatregelen niet voor niets het “nieuwe normaal”. Er is bewust een grote wereldwijde crisis veroorzaakt en deze wordt met kunst en vliegwerk in stand gehouden. En wij, gewone mensen, kunnen het tij niet keren.

   Het gaat echt niet om dat virus en alle mogelijke mutaties en varianten. Het gaat niet om onze gezondheid noch om ons welzijn. Het gaat echt niet om de knikkers. Het gaat om het spel. Het spel heet Nieuwe WereldOrde. Het spel wordt gespeeld door de de satanische elites en is satanisch van aard. Het draait om macht, macht, macht en nog eens macht. Wij gewone mensen zijn slechts de pionnen op het spelbord en worden opgeofferd voor het grote satanische doel, de absolute macht voor de duivel. Mensenlevens spelen geen rol, kosten spelen geen rol, gevoelens spelen geen rol. Alleen het streven naar de absolute macht is van belang.

   Maak uw borst maar vast nat. De huidige crisis is pas het begin. Het gaat nog veel, nee, heel veel erger worden. De toekomst ziet er somber uit. De bomen zullen niet meer tot in de hemel groeien. De vette jaren liggen achter ons en de magere zijn aangebroken. Werkeloosheid, armoe, gebrek, hongersnood en dood liggen in het verschiet. Een situatie, vergelijkbaar met, zoniet erger dan, de hongerwinter 1944-1945 staat voor de deur. Bijbelse voorspellingen zijn aan het uitkomen. Niemand zal zich nog bekommeren om een ander. Het wordt heel egoïstisch “ieder voor zich en God voor ons allen”. Vluchten kan niet meer. De wereld is te klein. Er is nergens op de wereld nog een veilige plek.

   Tref uw voorzorgsmaatregelen. Ga preppen, zolang het nog kan. Failing to prep, is prepping to fail (falen om te zorgen, is ervoor zorgen om te falen). Haast u, er is niet veel tijd meer.

   Geliked door 3 people

 10. fredjohan zegt:

  We worden geregeerd door een overheid die ons berooft van inkomen, bezit en levensgeluk. Onderworpen zijn aan zo’n overheid betekent onderworpen zijn aan slavernij. Niet voor niets wordt het woord “VRIJHEID” bijna van de daken geschreeuwd. Het wordt hoogste tijd om inhoud te geven aan dat woord vrijheid.

  Geliked door 1 persoon

 11. Knalkopje1 zegt:

  Afgelopen zomer maakten de nuttige idioten Tonky en Jack een walgelijk en klef liedje voor de schooltelevisie om er jonge kinderen mee te verpesten, zodat ze niemand meer zouden durven aan te raken. “Als je van elkaar houdt, hou dan een beetje afstand – anderhalve meter’. Ik moest ervan kokhalzen. Het liedje zelf is nergens meer te vinden, maar hier is wel een link naar een artikel: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5174641/schooltv-video-afstand-anderhalve-meter-ggz-zorgen Dit gaat over de verderfelijke invloed die het liedje op kinderen heeft.

  Like

 12. Cleo zegt:

  Helemaal mee eens!
  Kunnen de IC-specialisten die zich ook al tegen de buitenproportionele overheidsmaatregelen hebben uitgesproken, NU a.u.b. OOK PUBLIEKELIJK ÉN MASSAAL TEGEN DEZE HELE SCHIJNVERTONING UITSPREKEN!
  Wat Rutte, De Jonge, Van Ark, Van Dissel, Gommers, Kuipers etc. NU DOEN IS MISDADIG!

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   Als morgen alle IC-artsen en verpleegsters in staking gaan en hun lege afdelingen laten zien en de mensen oproepen hen te joinen in een mars naar den Haag, weet ik zeker dat iedereen meedoet al was het alleen maar uit verontwaardiging.
   We moeten in dit land en andere, ook ophouden te wachten op anderen (wilders) die zitten ook in het spel, die hebben ze wijsgemaakt dat de wereld gered moet worden van een grootse economische ramp, Trump, ik had wat hoop in die richting maar dat verdampt met de dag of Jezus/of andere redder???
   Ik weet het niet, het enige wat ik weet… en alle mensen die een klote jeugd gehad hebben weten..niemand komt je redden, je moet het zelf zien te surviven.
   Als kind heb je weinig wapens om te vechten, behalve een ijzeren wil het te doorstaan en/of ondergrondse wraakacties in het klein, als volwassenen heb je dat excuus niet.
   Je te laten onderdrukken, is dan iets waar je zelf voor kiest en geen enkele redder ( want reddingsacties zijn riskant), voelt zich erg geroepen mensen te gaan redden, die zelf niks doen.

   Like

 13. Kanaloa01 zegt:

  De psychische toestand van Rutte is die van iemand die niet weet wat hij zelf is, man, vrouw of onzijdig en dat zijn de gevaarlijkste mensen omdat ze hun hele leven lang al gefrustreerd zijn.

  Like

 14. John 3:16 zegt:

  Hij gaat naar De Hel.

  Like

 15. Julia zegt:

  Inderdaad gewoon met de poten van kinderen afblijven geldt ook voor het gifvaccin. Het is al triest genoeg dat heel ouders het allemaal prima vinden en puur uit eigen angst hun kinderen opofferen en de test- en vaccinatiehysterie. Wat voor een ouder ben je dan mijns inziens een onderdanige lafaard. Die angsthazen moeten nu echt wederom gaan oppassen want straks hebben ze ook corona omdat zij een beetje pijn in de buik of een keer diarree hebben https://www.telegraaf.nl/nieuws/1906455768/steeds-meer-buikgriepklachten-artsen-alert-het-kan-ook-corona-zijn Er is weer een nieuwe virus onderweg namelijk de virus buikgriepklachten een jaarlijks terugkerend gegeven maar valt nu ook onder het corona tijdperk. Pas maar op dat als u per ongelijk in uw vingers snijdt en iets langer bloedt dan is dat misschien ook wel door corona. Corona bestaat al sinds 1966 Coronavirussen bij de mens. Het belang van coronavirussen als ziekteverwekker bij de mens is moeilijk te evalueren, omdat ze moeilijk te kweken zijn in een laboratorium. Coronavirussen zijn, naast de rhinovirussen, de veroorzaker van een groot percentage van gevallen van gewone verkoudheid bij volwassenen, met name in de winter en vroeg in de lente. Van de ruim 30 in het laboratorium geïsoleerde stammen van het coronavirus bestaan zeven varianten die de mens kunnen infecteren:
  HCoV-229E, HCoV-OC4, SARS-CoV, HCoV-NL63, HKU1-nCoV, MERS-CoV, SARS-CoV-2 veroorzaakte in 2020 de coronapandemie waarbij mensen de ziekte COVID-19 kregen
  SARS, MERS en SARS-CoV-2 kunnen dodelijke longontstekingen veroorzaken.
  Kortom het zijn besmettelijke virussen maar er is nimmer zo een nevenschade ontstaan door de hysterie omtrent Covid 19 omdat dit nu al een jaar lang de economie desastreus treft. Het maatschappelijk en sociaal leven binnen de samenleving kapot maakt dan praten we nog niet over de mensen die wachten op de nodige essentiële behandelingen door de afgeschaalde zorg waarvan straks zal blijken hoeveel mensen hierdoor vervroegd zijn overleden. Ook is er in al de 75 jaar zolang er jaarlijks virussen waren geen avondklok geweest. Kortom miljoenen mensen worden nu getroffen en van vrijheden beroofd dit weegt niet op tegen het sterftecijfer door corona. 40% minder kankerdiagnoses zijn er vastgesteld puur omdat er mensen rondlopen met een eventuele vorm van kanker maar waarbij dit nog niet is vastgesteld en straks de behandelingen te laat zijn terwijl in een vroeg stadium behandeling nog een positief effect kan hebben. Ik begrijp daarom niet dat er zoveel angstige volwassenen zijn die een dermate angst om corona te krijgen hebben dat zij aan alle keiharde feiten voorbij gaan en denken dat zij ook niet het slachtoffer van of kunnen worden van een levensbedreigende ziekte. De massa is zo murw dat ze alle realiteitszin hebben verloren en niet meer verder kijken dan hun neus lang is. Hoe triest.

  Geliked door 2 people

 16. Bas zegt:

  https://mobile.twitter.com/bdtilburg/status/1356964795979767814/photo/1

  Ouderen letterlijk in de kou gezet: 93-jarigen in de rij in de regen voor een prik. Schandalig.

  Brabants Dagblad
  Verbazing over tientallen wachtende hoogbejaarden in regen voor prik bij Brabanthallen: ‘Dit was niet de bedoeling’ http://dlvr.it/Rrwq9L

  Like

  • LUCIA zegt:

   @M en anderen hier;
   We moeten gaan samenwerken, dat geef ik zo vaak aan mensen aan.. de vijand is zeer georganiseerd, terwijl wij alleen maar kijken naar wat ons scheidt en te weinig naar wat ons verbindt, we moeten weer gaan denken in termen van vriendschap en samenwerking .
   Ik zit ook te denken aan bestaande juridisch economische structuren als coöperaties , b.v.b een inkoopcoöperatie voor voedingsmiddelen, kleding en voor dhz artikelen, niet al te chic maar gewoon basic, alleen voor niet gevaccineerden.
   Moet te doen zijn, iedereen legt wat in en gewoon beginnen, niet afwachten tot…het te laat is… anticiperend denken, wij reageren alleen maar en laten hun de maat bepalen, wij kennen onderhand hun draaiboek, we kunnen ook de zaak om gaan keren, net als in de oorlog, een ondergrondse beweging starten, niet voor geweld maar gewoon om te surviven, ik denk dat we misschien zoiets met de boeren kunnen doen (ik doel hier op de coöperatie).

   Wat denken jullie mensen laat wat van je horen.
   Mijn reden om op zo’n forum te komen is niet alleen mijn gal te spuien maar het is ook een middel om bepaalde dingen van de grond te krijgen.
   Je kunt een oorlog niet voorkomen maar je kunt wel aan schadebeperking doen. niet alleen voor jezelf maar voor iedereen, die mee wil doen… .

   Wat het artikel betreft begin eigen scholen, er ligt misschien een opening via de vrijheid van godsdienst en daaraan gekoppeld, dat je ook een schooltje mag beginnen… kijk naar de mogelijkheden en ga dan bouwen. Wees pragmatisch en laten we in godsnaam ons gen tot muggeziften en ruzies maken om niks, uitschakelen ….de vijand heeft daar alleen maar voordeel aan en heeft al teveel voorsprong en dat willen we niet groter maken toch???

   Like

   • M. zegt:

    Je hebt helemaal gelijk maar kijk eens rond men heeft bijna een dagtaak om mensen te zieken die geen gevaar voor ze zijn.
    Mij maakt het geen flikker uit wat iemand gelooft of niet gelooft zolang ze niet geloven in het doden van anderen zitten we allemaal in hetzelfde schuitje met een enorm gat er in.
    Maar kijk eens om je heen en lees de haat die men heeft om niet tegen mensen.
    Men maakt liever onderling ruzie dan samen voor onze vrijheid te vechten en het zogenaamde niets doen wat deze mensen verweten word door mensen die zelf geen flikker doen is gewoon misselijkmakend.
    En op het moment dat het echt belangrijk word dat mensen wakker gemaakt worden omdat ze anders de dood en ellende ingespoten worden gaan de berichten waar men wijzer van word gauw weggedrukt worden met onzin berichten en plaatjes en gaat het hier in de pauze vanwege netflix.
    De mensen een beetje langs elkaar heen laten lullen en de berichten zo snel laten verdwijnen door nietszeggende berichten dat er amper nog wat gelezen word.
    Want we willen het onze vijanden van de vrijheid niet te moeilijk maken nu we op het belangrijkste punt komen.
    Dan gaan we hier ineens rustiger aan doen ?
    Netflix is belangrijker dan het leven blijkbaar.

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Ik begrijp werkelijk niet dat de meeste mensen het laatste wat ze nog hebben HUN VRIJHEID laten afnemen door Rutte de Jonge en al die andere schreeuwers die zeggen de wijsheid in pacht te hebben.
    Zogenaamd voor onze gezondheid terwijl de grenzen wagenwijd open staan voor onze toekomstige moordenaars die ons nu al goud geld kosten.
    De regering die door ons gekozen ons horen te dienen en te beschermen doen precies het tegenover gestelde.

    Like

   • M. zegt:

    Muggenziften is niet meer dan kostbare tijd verdoen,
    Tijd die we niet veel meer hebben.

    Als iedereen om te beginnen die Smart Phone eens massaal weg zou doen zou men al een flinke slag slaan vanuit de luie stoel, maar zelfs daar zijn ze te beroerd en te verslaafd voor aan hun Smart aandachtzuiger dus dat gaan ze niet doen.
    Men maakt zichzelf nog liever kapot.
    Omdat de werkelijke vrede gestoeld was op de geboden schopt men het liefst tegen mensen van de geboden want men is te stom om te zien dat ze hun eigen vrede om trappen.
    Dat ze in 75 jaar nog nooit last hebben gehad in ons land van de mensen van de geboden doet er niet toe net als dat het er niet toe doet dat er nooit ook maar 1 epidemie is uitgebroken onder de mensen van de geboden die decennia gedemoniseerd zijn als gevaar voor de volksgezondheid door propaganda en het volk wat te stom is om propaganda van de waarheid te onderscheiden door gewoon naar feiten te kijken.
    Maar de haat is nog dagelijks leesbaar.
    Ook al is het om niet en met geen enkel feit onderbouwd dat zegt alles al over veel van het volk.
    Daar heb je geen reet aan die vallen nog hun eigen mensen van het volk aan.
    Ook al hebben die de grens niet open gezet en ook de spuiten niet geleverd ze zijn toch de schuld van al hun ellende als je wat waanzinnigen mag geloven.
    Die helpen de vijand alleen maar de boel verdeeld te houden iets waar ze bijna dagelijks mee bezig zijn uit gebrek om wat zinnigs te doen.

    Zolang men meer liefde heeft om elkaar af te zeiken dan om elkaar te helpen zal er niet veel verbeteren, Lucia.

    Stil protest is wel een goed idee kunnen ze elkaar niet afzeiken ook.

    Like

 17. Pingback: 20210204 Over het kwaad 2 – Home

 18. LUCIA zegt:

  M snap wat je bedoelt het is wel zonde dat het zo moet gaan, weet niet wie de pingback over het kwaad 2 , hier neergezet heeft maar ontzettend bedankt, zelden las ik iets wat zo waar is en ook uit mijn hart gegrepen leek te zijn, want ik ben ook een seeker/zoeker en ben heel veel ook tegen gekomen, wat deze persoon tegen kwam,. het was herkenning, thuiskomen ,hoog wow-gehalte hoe zij /hij het verhaal heel mooi ontrolt en ik heb nog niet eens alles gelezen.
  Ik ben vanaf mijn 8e al aan het zoeken, ingewikkeld kind, werd als hoogbegaafd gezien op diverse gebieden maar dat maakt je wel eenzaam, een beetje een eiland, had al op mijn 12e door hoe mensen bespeeld worden door de politiek.
  Was met mijn ouders naar zo’n politieke bijeenkomst en was stomverbaasd, dat mensen niet door hadden, hoe er gelogen werd.. enfin einde over mij.
  Heel erg blij met deze web-site van de pingback, een zielsverwant vinden is altijd voor mij het mooiste kado wat er bestaat, laat anderen maar watertanden over geld, succes of diamanten, heeft nooit mijn interesse kunnen wekken, die mensen hebben een soort armoede, geestelijk, die ik niet begrijp. Kennis om de kennis, vanwege de liefde voor het weten, voor altijd . Dat heb ik bedacht nadat iemand mij eens vroeg: wat zou jij op je grafsteen willen wat voor jou belangrijk is, het is jaren geleden, ik moest er een uur over nadenken en dat was het resultaat en ik geloof dat nog steeds. En ja M, zoals jij aangeeft dat gezeur over die 10 nogal logische geboden, zei laatst tegen iemand; er is een hoop gezeurd om de 10 geboden maar dat is echt goddelijk werk . Ga maar tellen hoeveel Coronageboden er zijn en ook op andere gebieden, blijkbaar is samenvatten en komen tot de kern van wat echt belangrijk is, duidelijk niet echt iets voor mensen.
  Ik denk persoonlijk dat die andere wereld een verademing zal zijn, op deze, verheug me er nu al op .Moet alleen minder gaan vloeken en mijn taal wat gaan kuisen.

  Like

  • M. zegt:

   Het watertanden over geld kan je beter aan anderen overlaten want zij zullen merken alles voor niets te hebben gedaan en van alles ontdaan zullen worden.
   Onze aller Vader zegt niet voor niets dat je geen schatten op aarde moet vergaren want dat die niet blijvend zijn en gestolen worden of afgepakt.
   Mijn moeder ze leeft helaas niet meer was allang wakker en wist mij met de neutronen bommen waar men de mensen bang mee maakte al te vertellen dat men boel voor de gek hield.
   Als ze hem dan maar in onze achtertuin gooien zei ik als kind en heb geen moment angst gehad voor die bullshit.
   Als je als kind wakker bent is dat wel een eenzaam bestaan soms en als volwassene ook want een relatie met iemand die nog slaapt is niet te doen en de meeste slapen.
   Meer als wat de tv ze verteld hebben ze niet te vertellen en op de bank zitten die flauwekul en leugens kijken is niet mijn ding.
   Verjaardagen hou ik altijd erg kort bij de slapende want je hoort ze alleen de hersenspoeling na blaten en zelfs al is de leugen te achterlijk voor woorden blaten ze die troep nog na.
   Maar met de waarheid vinden ze je maar vervelend.
   Moeten ze ook nog over dingen gaan nadenken en dat vind men al gauw vermoeiend.
   Zoals Jezus al zei,
   “Ze zullen de waarheid niet meer verdragen en zich keren tot fabels.”
   Alweer een waarheid als een koe. Je hoeft maar om je heen te kijken.

   Voorheen toen men nog wist wie God was en de naaste nog liefhad in plaats van alleen zichzelf en het strelen van het eigen ego was er saamhorigheid en voelde men zich verplicht een mooie toekomst na te laten voor hun kinderen wat ze ook hebben nagelaten.
   Als er ongezonde troep op de tv was voor hun kinderen ging de tv uit waardoor de troep weer van de buis ging nu wil men alleen nog maar troep die slecht is voor kinderen.
   Nu veel mensen God niet meer schijnen te kennen en de saamhorigheid als sneeuw voor de zon is verdwenen laten we deze mensen nu als oud vuil de eenzaamheid of de dood in jagen als dank voor het mooie leven dat ze ons nalieten.
   En iedereen staat er naar te kijken of het normaal is. Onbegrijpelijk.
   Harteloos en ijskoud en dan te bedenken dat het allemaal niet eens nodig is.
   Maar men denkt niet meer verder dan de eigen angst en zelfs de toekomst voor hun kinderen lijkt ze geen moer te interesseren.

   Ze mogen een tijdje stoeien met de geest van de duvel om even te laten zien wat er gebeurd als God zijn handen eraf trekt zodat ze weer gaan zien wat ze nodig hebben en waar ze niet buiten kunnen.
   De waarheid zal je vrij maken maar als men zich blijft aanbieden als slaaf van de leugen slaaf van de leugen zal men zijn.
   In tijden van ernstige nood weet men God ineens weer te vinden en zal men beseffen dat het kruipen voor de duvel met zijn leugenaars alleen maar heel veel ellende brengt waarbij die hele ongefundeerde corona angst van ze in het niet zal vallen.
   De angsthaas die danst voor de duvel zijn leugens kan maar beter snel zijn angst op zij zetten want die zal het zwaarst getroffen worden als ze niet bij hun verstand komen omdat hun angst de ellende laat groeien tot een onleefbare situatie voor iedereen.

   Als we onze buur liefhebben als onszelf zaten de oudjes niet in isolatie want dat zouden we zelf ook niet willen.
   Men zou ons niet kunnen treiteren met een muilkorf of andere waanzin die ons land compleet kapot maakt en de hel achterlaat voor onze kinderen.
   Want we zouden saamhorig zijn en liefde hebben voor elkaar in plaats alleen voor onszelf.
   Dan zouden we staan voor het goede met zijn allen en niet als zovelen angstig op de doodlopende weg kruipen voor het slechte, de waanzin en de leugens.
   Want dat laat de ellende alleen maar groeien.

   Like

  • M. zegt:

   Lucia , omdat mensen er niet goed in zijn en elke keer voor de kat zijn viool bezig waren zijn ze er voor hen gebracht.
   En hoewel we allemaal zondaars zijn niemand uitgezonderd, ik zeker niet, is het een goed streven om de geboden te onderhouden als men een gezonde samenleving zou willen behouden.
   We hadden hier een prima land in werkelijke vrede voor wat voor kleur dan ook dus men moet zich niet laten wijsmaken dat men hier racistisch is en dat we onze werkelijke vrede zouden moeten inruilen voor een ‘vrede’ die nog nooit ergens vrede heeft gebracht.
   Toen men de kruizen begon te verwijderen om even hun ware gezicht van onverdraagzame nepvrede te tonen ging het de verkeerde kant op.
   Ik zou zeggen terug met die kruizen en nog een paar erbij al is het maar om hun onverdraagzame nepvrede maar aan te tonen en de werkelijke vrede die we hadden te verdedigen.
   Want die was zo goed als de beste vrede op de wereld.
   Vrede, gestoeld op de geboden.

   “Ik ben de Weg, de Waarheid, en het Leven.”
   “Niemand komt tot de Vader, dan door Mij.” (J)

   Vandaar dat de paus je wegjaagt bij Jezus door te zeggen dat een persoonlijke relatie met Jezus gevaarlijk is voor de mensen en moet je bij de nepvrede de Goddelijkheid van Jezus afwijzen.
   Wat niet bestaat daar hoeft niemand van weg gejaagd te worden en wat niet bestaat hoeft niemand af te wijzen.
   Als 2 neppers elkaar kussen zit de duvel er tussen.

   Het word voor beiden misleiders gevaarlijk als de mensen een persoonlijke relatie met Jezus zouden onderhouden zonder flauwekul er tussen.
   1 op 1.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s