Hongarije verdedigt het eigen grensregime tegen EU-kritiek: “We zullen het Hongaarse volk blijven verdedigen”

Servisch-Hongaarse grensbarrière.

(Vertaling: E.J. Bron)

Eind januari besloot het EU-grensagentschap Frontex om te stoppen met zijn werk aan de Hongaars-Servische grens, een van de EU-buitengrenzen. Frontex nam zodoende een standpunt in de voortdurende ruzie tussen Boedapest en Brussel in – de EU beschuldigt Hongarije van onwettig optreden tegen illegalen, die in Hongarije geen automatische aanspraak hebben op een asielprocedure en door de Hongaarse grenspolitie over het algemeen het land weer worden uitgezet. De EU stelt dit optreden al lange tijd aan de kaak.

Frontex sloot zich bij dit standpunt aan en stopte onlangs de samenwerking met Hongarije. Frontex-woordvoerder Chris Borowski maakte eind januari bekend dat “Frontex heeft besloten te stoppen met zijn operatieve activiteiten in Hongarije. Onze gezamenlijke inspanningen om de EU-buitengrenzen te bewaken, kunnen alleen maar succesvol zijn wanneer we garanderen dat onze samenwerking en onze activiteiten volledig in overeenstemming zijn met de EU-wetten.” De 20 in Hongarije gestationeerde Frontex-medewerkers zullen voorlopig naar de grenzen van de buurlanden gestuurd worden.

De beslissing van Frontex volgde na een campagne, die op 18 januari door de Hongaarse tak van de NGO “Helsinki Committee” werd gestart, een van de talrijke organisaties die aan de geldkraan van de “Open Society Foundation” van George Soros hangen. De NGO, die sinds lange tijd regeringskritisch gewroet in Hongarije bedrijft, riep Frontex ertoe op “zijn samenwerking met de Hongaarse politie te overdenken, die een kwetsende praktijk in stand houdt.”

De Hongaarse regering laat zich door de georkestreerde campagne echter niet van haar stuk brengen en verdedigt haar standpunt. De Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga, wees erop dat Hongarije zich aan alle regels gehouden zou hebben: “Ironisch genoeg, terwijl de Europese landen strijden en hun grenzen sluiten om hun eigen burgers tegen een tot nu toe onbekende pandemie te beschermen, verwachten zij dat Hongarije massa´s migranten Europa binnen laat dringen. Het is ons doel echter ons land te beschermen.”

De minister wees er eveneens op dat Servië volgens internationale standaards een veilig land zou zijn, reageerde op de terugtrekking van Frontex en verklaarde: “Het lijkt erop dat Brussel zelfs het weinige dat wij gewonnen hebben van ons wil afpakken. Hongarije zal niet toegeven aan de druk van de promigratie krachten. We zullen het Hongaarse volk en het land evenals de grenzen van de EU blijven verdedigen. We hopen dat dit er geen signaal voor is dat men de landen, die vasthouden aan de bewaking van de grenzen, geld wil onthouden.” In Brussel bestaan sinds geruime tijd overwegingen om van landen die niet op EU-lijn liggen gewoon EU-subsidies te blokkeren.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Hongarije verdedigt het eigen grensregime tegen EU-kritiek: “We zullen het Hongaarse volk blijven verdedigen”

 1. karton zegt:

  Je zou dat EUSSR-zootje toch fusilleren , hebben ze gvd kritiek op een regering dat zijn/haar eigen land én inwoners verdedigt tegen ongenode criminelen w.o. moordenaars en verkrachters. Châpeau voor de regering Orbán.

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   YESSSS, Karton helemaal gelijk, dat tyfus EU-zootje ons opsluiten en al die z.g. vluchtelingen met van alles onder de leden w.o. open TB, om ons een beetje te komen verzieken in onze eenrichtingsverkeer gevangenis…onze klote-covid-jail-house.!!!

   Like

 2. Frontex, de veerdienst van de asielindustrie. Ik heb meer vertrouwen in de hongaren dan in Frontex. Die club is opgezet om de eu.volken zand in de ogen te strooien. Acteren alleen voor de buhne, anders niet. Wg met frontex dus. Zet op het land de legers in voor grensbewaking en op het water de marine. Zijn ze allemaal lekker bezig en je hebt er wat aan.

  Geliked door 3 people

 3. Frits zegt:

  20 Frontex bewakers????? minder. Dat zal ze leren. Om nog beter hun best te doen ILLEGALEN tegen te houden.👍👍

  Like

 4. andre zegt:

  Nachtkaarsje had het over de magna carta de eerste grondwet uit 1215 van Engeland Nou Hongarije had er ook 1 tje en dit is de golden bull uit 1222 dus volgend jaar 800 jarig jubileum van hun grondwet. Hierin staat dat je ongehoorzaam mag zijn als burger en als een ander land (lees Bruxxel) buiten Hongarije je intimideert mag je zeggen fuck you. Ook kansloze buitenlanders mag je eruit trappen. Viktor Orban heeft m vast weer gevonden en eens goed afgestoft.

  Geliked door 1 persoon

  • Ijsbeer zegt:

   Magna carta “de eerste” grondwet uit 1215. Ja ja, als je de engelsen mag geloven.

   Wat niet de boekjes staat is dat flinke delen Magna carta “copy/paste” zijn van een Vlaams document uit 1128. Vlaamse edelen hebben toen de door de franse koning aangestelde graagf Willem Clito wandelen gestuurd en in zijn plaats Dierderik van den Elzas als graaf benoemd. Dit daar Willem “contract breuk” gepleegd had.

   Overigens hadden de Rolmeinen al in 509 voor Christus hun koning opgezegd en een republiek en verkiezeingen ingesteld. Bij mijn weten is dat de eerste constitutie.

   Like

 5. vangie1206j zegt:

  Effe denken EU wetten en illegalen????.
  Illegaal het woord zegt het al eruit schoppen met geweld inclusief die lafbekken van frontex.

  Like

 6. Qvic zegt:

  De EU in Brussel lopen ook zelf aan de leiband van Soros en andere marxistische multimiljardairs die ieder land en organisatie de wetten willen voorschrijven. Ieder land of wie dan ook die niet in hun pas wil lopen worden gedemoniseerd. Waar Hongarije terecht op wees is dat van die illegalen. Als je nu in de corona tijd in de EU de grenzen wil door kruizen wat normaal met de lidstaten het geval was, is dat niet meer mogelijk zonder een negatieve PCR test als je al staatsburger bent van een lidstaat, maar als je geen papieren hebt en illegaal de grenzen over wilt, moeten deze illegalen zonder te testen of iets degelijks met open armen ontvangen worden? Wie bedenkt deze krankzinnige onzin, dat illegalen meer rechten dan geregistreerde inwoners van de desbetreffende EU lidstaten zouden hebben.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jean zegt:

  Hadden wij maar politiekers zoals de Hongaren hebben dan zaten wij nu niet met zoveel geweld en ellende.

  Like

 8. Julia zegt:

  Daar mogen Rutte en de rest van de Haagse Maffia eens een paar jaar in de leer gaan in plaats de hielen te likken van de doorgeslagen EU dictators en miljarden van ons belastinggeld verspillen. De poorten voor alle ongecontroleerde profiteurs, woestijnratten en Afrikaantjes blijven in ons land wagenwijd open staan en eigen volk wordt onderdrukt, ondernemers hebben het nafluiten, eigen burgers worden gevangen gehouden en al dat import tuig hebben vrij spel en alle vrijheden. Het is toch wel een optie voor Nederlanders die hier niets meer te zoeken hebben hun geld mee te nemen en een onderkomen in Hongarije te zoeken. Dit land is totaal gesloopt door Rutte en aanhang en verloren.

  Like

 9. Ruud van de kerkhof zegt:

  Geweldig dat ze dit doen.
  Deden ze het ook maar in Nederland.
  Ik heb respect voor Hongarije.
  En sta achter hun besluit.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s