Chinese opvoedingspolitiek: jonge mannen moeten “mannelijker” worden

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de gender-politiek van de EU erop gericht is om zogenaamde sekse- stereotypes op te heffen, bewandelt de Chinese opvoedingspolitiek de omgekeerde weg. Nu baarde een mededeling van het Chinese ministerie van Onderwijs opzien, volgens welke jonge Chinese mannen te “vrouwelijk” geworden zouden zijn.

Al geruime tijd geeft de Chinese regering haar bezorgdheid er over te kennen dat de populairste mannelijke voorbeelden van het land geen sterke, atheïstische figuren zoals “legerhelden” meer zijn. Vorige week publiceerde het ministerie van Onderwijs een bekendmaking met een duidelijke titel: het voorstel ter “verhindering van de feminisering van mannelijke jongeren” roept de scholen op hun aanbod voor de sportlessen volledig te hervormen en de instelling van leraren te versterken.

In de tekst wordt verder aanbevolen om ex-sportmensen en mensen met een sportieve achtergrond te rekruteren – en bepaalde sporten zoals voetballen “energiek te ontwikkelen” om “de mannelijkheid van de scholieren te bevorderen”.

Dit is niet de eerste desbetreffende uitlating van de Chinese regering. In mei 2020 bijvoorbeeld zei een lid van de hoogste adviescommissie van China, Si Zefu, dat veel jonge mannen in China “zwak, schuchter en zelfvernederend” zouden zijn geworden. Onder jonge Chinese mannen zou sprake zijn van een trend tot “feminisering”, die “het overleven en de ontwikkeling van de Chinese natie onvermijdelijk zou bedreigen” wanneer deze niet “effectief beheerd” zou worden.

Si Zefu bekritiseerde dat de huiselijke omgeving daar deels schuldig aan zou zijn, omdat de meeste Chinese jongens door hun moeders of grootmoeders opgevoed zouden worden. Hij merkte ook op dat de toenemende aantrekkingskracht van bepaalde mannelijke prominenten ertoe zou leiden dat veel kinderen geen legerhelden meer zouden willen zijn.

Daarom zouden de scholen er meer aandacht aan moeten besteden om voor jonge Chinezen een evenwichtige vorming mogelijk te maken. De publieke echo op het initiatief van de regeringsadviseur was in het Westen verdeeld. Vooral in de sociale netwerken waren kritische geluiden te horen, die “seksisme” roken. De Chinese publieke opinie daarentegen beoordeelt het initiatief uit de politiek positief.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Chinese opvoedingspolitiek: jonge mannen moeten “mannelijker” worden

 1. Klaas zegt:

  Geliked door 2 people

 2. Mary zegt:

  In China hebben ze ook iets tegen Islamitische mannen, ze zitten allemaal in zwaar bewapende concentratiekampen kampen in de regio Xinjang, zo’n twee miljoen, van de meeste wordt nooit meer iets vernomen, China zelf spreekt over heropvoeding, ze zouden dat doen om religieus extremisme en terroristische activiteiten te voorkomen…….., dus dat wordt nog wat als China hier de boel komt “regelen” he, hele wijken/steden ineens leeg………en niks Chinese thee…….

  Geliked door 1 persoon

 3. jepa8 zegt:

  Gelijk hebben ze, wij in het westen zijn gefeminiseerd en zien alles als een deugd, het binnenlaten van hordes Mohamedaanse en Afrikaanse testosteronlui, eenmaal raden wie de overhand krijgt in de nabije toekomst?

  Geliked door 2 people

 4. Fran zegt:

  Zijn we net een beetje bekomen van de 59 verzonnen genders, krijg je dit !

  Geliked door 1 persoon

 5. Willie zegt:

  Voor 1 keer ben ik akkoord met de Chinese overheid, zie je hier nog venten ?? NEE, alleen iets geslachtsloos, en die laten zich nog dikwijls terroriseren door wat voor een ”vrouw” moet doorgaan ook (manwijven en andere krengen )

  Geliked door 2 people

 6. Julia zegt:

  Ben het niet altijd met China eens maar het wordt wel tijd dat de Westerse wereld hier ook eens aan gaat werken. De mannelijkheid binnen Europa wordt met de dag triester make up lijntje, schoonheidssalon, laf en onderdanig. Hoogst tijd voor omscholing naar de echte wereld. Als ik om mij heen kijk zie ik hoofdzakelijk watjes en weinig mannelijkheid.

  Geliked door 1 persoon

 7. Harry zegt:

  Soms zijn die Chinezen nog helemaal niet zo achterlijk !
  Ze durven ook actie te ondernemen .
  Met als mooi voorbeeld hoe ze die verdomde oeigoeren aanpakken .
  Dit in tegenstelling tot dat gedegenereerde zootje hier , in de grote steden .

  Ik heb zo’n negen jaar samengeleefd met een Chinese arts ( EEN VROUW , voor de twijfelaars ) ,
  die vertelde me dat als ze in China acuut een orgaan nodig hebben dat ze dan een moordenaar o.i.d. uit de gevangenis doodschieten en zijn organen gebruiken om “een goede mens” te helpen .
  Altijd verse producten .
  Daar had ze helemáál geen probleem mee !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s