Net een cultus: Duitse president Steinmeier plant “centrale corona herdenkingsplechtigheid”

(Vertaling: E.J. Bron)

In Duitsland groeit de coronapandemie, met al haar facetten van het ontnemen van rechten, uit tot een regelrechte cultus. Niet alleen riep president Frank-Walter Steinmeier (foto) onlangs alle Duitsers op om met de actie “Lichtvenster” kaarsen achter het raam te zetten om de “doden van de pandemie” te herdenken, nu wil hij zelfs een “centrale herdenkingsplechtigheid” houden.

Mediaal geënsceneerde massapaniek

Op 18 april dient de hele staatstop bij de herdenkingsplechtigheid met een droevig gezicht de doden van de coronapandemie te herdenken. Een “pandemie”, die minder doden veroorzaakte dan het jaarlijks gemiddelde en waarbij 99% van de zieken overleeft.

Voor Steinmeier van secundair belang, want er zou “gepaste vorm van openbaar herdenken” nodig zijn. Het is het doel van de herdenkingsplechtigheid om “als samenleving even stil te staan, een stem te geven aan de nabestaanden en in waardigheid afscheid te nemen van de doden”. Problemen zouden er alleen met het aantal deelnemers en de zelf opgelegde coronamaatregelen kunnen komen. Wat de actie over het algemeen voor nut voor de door de coronamaatregelen geplaagde bevolking moet opleveren, afgezien van de kosten daarvoor, blijft onduidelijk.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Net een cultus: Duitse president Steinmeier plant “centrale corona herdenkingsplechtigheid”

 1. Jules Vismale zegt:

  Gaat Steinmeier anders ook een herdenkingsdienst houden voor de 800.000 Duitsers die tijdens en na WO I omkwamen door honger en ziektes?

  Geliked door 2 people

 2. Sobieski zegt:

  En wat te denken van alle doden, verminkten en getraumatiseerden als gevolg van migrantencriminaliteit, de autochtone daklozen voor wie niets gedaan wordt, alle kanker- en hart-en-vaat-ziekte patienten die geen verzorging meer krijgen omdat “cojona” geheel ten onrechte voorrang heeft, de kleine ondernemers die failliet gegaan zijn als gevolg van die wrede lockdown en hun gezinnen, de vele ouden van dagen die wegkwijnen omdat familiebezoek verboden is, de vele kinderen, jongeren en studenten die depressief raken en soms zelfmoord plegen als gevolg van de sociale isolstie door de lockdown, degenen die overleden zijn als gevolg van die giftige vaccin-injectie, de velen die ziek worden door ademnood vanwege die vieze mondkapjes, ziek worden door het vele gedwongen opgesloten zitten in hun veel te kleine flatje etc.etc. Hebben wij allemaal als mensen geen of minder rechten???

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Sobieski U heeft helemaal gelijk. Corona maakt meer kapot dan u lief is het is niet het virus het zijn de elitaire machtswellustelingen die met hun machtswellust het leven van miljoenen mensen kapot maken en dan ook nog een verplicht smerig gif inspuiten is de klap op de vuurpijl waaruit straks zal blijken hoe schadelijk dat gif is. Het blijkt dat heel veel Duitse en overige politici inmiddels hun verstand hebben verloren, alle schaamte voorbij zijn en geen geweten meer hebben. Ook kijk ik er niet raar van op dat dit ook Rutte op het idee brengt om een nationale herdenking te gaan houden want deze kruiper volgt de Duitsers op de voet. Kortom zij zijn gevaarlijker dan welk virus ook.

   Geliked door 1 persoon

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  @ Sobieski

  Hebben wij allemaal als mensen geen of minder rechten???

  De vraag stellen is hem beantwoorden.

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  En dan zijn er nog de doden van de Corona-maatregelen, de mensen die niet werden geopereerd vanwege Corona, de mensen die leden onder eenzaamheid en zelfmoord pleegden, de mensendie stierven aan de bijwerkingen van de vaccinatie, de vrouwen en kinderen die het slachtoffer werden van huiselijk geweld, de honderdduizenden die hun baan en hun bestaansmiddelen verloren.
  De Herr Steinmeier verdient ongeveer 300 000 euro per jaar. Als hij ziek is, wordt er een hele afdeling voor hem vrijgehouden in het Bundeswehrhospitaal. Als privé-persoon wordt hij verondersteld zeer aangenaam te zijn, maar dat waren andere Duitse politici en militaire leiders van de laatste 100 jaar ook.

  Geliked door 2 people

 5. Bob zegt:

  Ere leden van de herdenking
  van Agt en de drie van Breda.

  Like

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  De volgende ronde angstporno.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s