“Dat heeft met vrije pers niets te maken!” Biden-woordvoerster wil vragen al voor de persconferenties weten

(Door: “FlinkFeed” – Vertaling: E.J. Bron)

Sorteert het Witte Huis onder Biden kritische vragen van de pers uit?

Woordvoerster blinkt uit in incompetentie

De nieuwe woordvoerster van het Witte Huis staat bekend om haar niet-antwoorden. Want de weinige kritische vragen die op persconferenties aan Jen Psaki (foto) gesteld worden, wijkt ze meestal uit. Het liefst belooft ze er later “op terug te komen” (“circle back”). Op internet lacht men daar over.

Onder Obama was Psaki woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en later directrice communicatie van het Witte Huis. Na Trump´s ambtsaanvaarding als president werkte ze als politiek commentator bij CNN. Toen ze in 2014 voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rusland werkzaam was, zorgde ze voor een schandaal.

Daarbij droeg ze een bontmuts met een Sovjet-ster. Toen het op de sociale media kritiek regende, had ze een “geniale” uitvlucht: allemaal Russische propaganda om haar te schaden! Wie haar vanwege de muts zou bekritiseren en de foto zou delen, “is (onbewust of niet) gewoon een marionet van de propagandamachinerie”.

“Dat heeft met vrije pers niets te maken!”

Sinds de ambtaanvaarding van Biden zijn linksen blij met de harmonie tijdens de persconferenties. Maar nu zijn er hier en daar bezwaren van journalisten te beluisteren, omdat Psaki haar vragen van tevoren wil hebben. “Er zijn zo veel journalisten pissed off dat het gemeld werd aan het White House Press Corps, opdat zij zich ermee bezighouden”, zei een journalist.

“De Trump-regering heeft me inderdaad nooit van tevoren om vragen verzocht en ik vermoed dat er een schreeuw van verontwaardiging van de kant van journalisten zou hebben plaatsgevonden wanneer zij dat toch gedaan zouden hebben”, becommentarieert een collega. Het team van Biden verklaart dat deze praktijk normaal zou zijn en tot doel zou hebben “de dagelijkse bespreking […] zo nuttig en informatief mogelijk te maken.”

Een voormalige medewerker van Obama vindt dat dit “leerboekachtig communicatiewerk” zou zijn, opdat men “vragen niet voortdurend zou hoeven uitwijken”. Dus exact datgene dat Psaki desondanks doet. Een journalist klaagt erover dat hij zijn werk niet goed zou kunnen doen “wanneer het Witte Huis de vragen uitkiest dat het wil horen. Dat heeft met vrije pers niets te maken.”

Bron:
flinkfeed.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Dat heeft met vrije pers niets te maken!” Biden-woordvoerster wil vragen al voor de persconferenties weten

 1. antiislamnu zegt:

  Nou ja de meeste (journalisten) zullen het niet erg vinden ze doen zich voor als journalist maar zijn in werkelijkheid activist.
  Ook de media heeft het volk verraden het was ooit een van de steunpilaren van de demonstratie maar dat is nu het tegenovergestelde.

  Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  Zo hoorde ik, járen geleden in een nachtelijke radio-uitzending de dochter van wijlen Joop den Uyl (volgens mij zat dat mens in die tijd in de Kamer of was anderszins politiek actief) zeggen dat zij haar baantje tijdelijk wilde verruilen met iemand anders , zodat iedereen van iedereen wist hoe haar/zijn werk voelde, (raar mens). Ik belde, want luisteraars konden reageren, maar kreeg iemand a.d. lijn die van tevoren wilde weten wat ik ging zeggen, ik zei dat ik mevr. den Uyl wilde complimenteren met haar voornemen, ik werd doorverbonden en vroeg aan den Uyl wanneer ik haar baan kon gaan vervullen en zij de mijne (ik had op dat moment nachtdienst bij de politie).
  Ze slikte een paar keer, haalde diep adem, gaf géén antwoord en verbrak de verbinding.
  Dát zijn de “normale” linkse manieren van handelen !
  Dus wat er rond Biden gebeurt was allemaal te verwachten.

  Geliked door 4 people

 3. koddebeier zegt:

  Het lijkt D66 wel !

  Geliked door 1 persoon

 4. Bas zegt:

  Chronisch liegbeest

  Like

 5. htskday zegt:

  Jen “circle back” Psaki, de nieuwe woordvoerster van het Witte Huis geeft een persconferentie:

  Geliked door 1 persoon

   • scherpschutter1943 zegt:

    Dat gebeurt in nederland al jaren. In het verleden heb ik voor een live radiopramma van de Vara, eens een vraag gesteld aan de minister van justtie Korthals Altes. Die vraag moest ik eerst schriftelijk insturen. Op de dag van de uitzending werd ik ongeveer een uur voor de uitzending, gebeld door de producer, die mij mijn vraag letterlijk voor de telefoon liet voorlezen. 5 minuten voor de uitzending werd ik telefonisch in de wacht gezet, waarbij ik door de producer werd gewaarscguwd niets anders te zeggen dan de door hem goed gekeurde vraag. Toen het zover was bleek dat minister zich goed op mijn vraag had voorbereid maar het leek alsof het allemaal spontaan was. Nou, niet dus. Een strakke regie naar communistisch model. De minister maakte zich ervan af met een voorgekauwd antwoord. Het was niet m ogelijk om daarop te reagerenm want de telefoonverbinding werd direct verbroken. Alleen in de live uitzen ding was dat niet merken. Zo gaat dat in nederland

    Geliked door 1 persoon

 6. bezigebij63 zegt:

  De media moet niet klagen. Ze hebben hun regering toch die ze zo graag wilden hebben?

  Geliked door 2 people

 7. Bob zegt:

  Wie niets te zeggen heeft kan niet antwoorden.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Like

 9. Bas zegt:

  Like

 10. Bas zegt:

  Like

 11. Pingback: Burger vraagt woordvoerster van Biden wat de president voor kleine ondernemingen doet – haar antwoord is complete onzin! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s