De hypermoraal van de coronamoralisten

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Wie de dood niet wil accepteren, moet het leven afschaffen

Iedereen die zich kritisch tegenover de niet eindigende lockdown uitlaat, moet rekening houden met de beschuldiging harteloos te zijn en voor de terugkeer naar de normaliteit over de lijken van toekomstige coronaslachtoffers te willen gaan. Deze beschuldiging wordt des te agressiever geuit hoe luider de kritiek op de door de staat genomen gedwongen maatregelen tot uitdrukking komt. Daarmee moeten diegenen die zich niet langer willen onderwerpen aan deze gedwongen maatregelen, en dat om existentiële reden ook niet langer kunnen, met het wapen van de hypermoraal in de verdediging gedreven worden, het liefst zelfs tot zwijgen worden gebracht. Vanzelfsprekend is dit optreden aanmatigend en verwerpelijk, echter tot nu toe ook succesvol.

Daarom is het noodzakelijk om er een nauwkeuriger blik op te werpen hoe overtuigend en geloofwaardig de voorvechters van deze hypermoraal in werkelijkheid zijn. Daartoe is een fundamentele vaststelling nodig: niet de sterfelijkheid van de mens is een schandaal, ook niet de door het virus veroorzaakte sterfelijkheid, die in Duitsland bewijsbaar niet tot bovensterfelijkheid heeft geleid. Onverdraaglijk is veel meer het schandaliseren van deze speciale sterfelijkheid, die verbonden is met de volledige ignorantie tegenover de geestelijke, sociale en economische gevolgen van de pogingen om de uitbreiding van het virus in te dammen. Uiterlijk na de talrijke sterfgevallen in bejaarden- en verzorgingstehuizen heef tin ieder geval de politiek elk recht verspeeld om met de morele hamer te zwaaien. Want de wantoestanden in deze sociale sector bestaan al lange tijd en hebben alleen maar dodelijke gevolgen.

Hoe moet er gereageerd worden op de hypermoraal uit ethische motieven, of ze nu eerlijk zijn of gesimuleerd zijn? Aan te bevelen is een offensieve argumentatie: ja, de al lang noodzakelijke beëindiging van de lockdown is behept met het risico dat het tot ziekte- en ook sterfgevallen komt, die bij de handhaving van de gedwongen maatregelen misschien vermeden zouden hebben kunnen worden. Beslissend is echter hoe hoog het risico geschat wordt, dus of het aantal te vrezen ziekte- en sterfgevallen wordt ingeschat als aanzienlijk of gering. Volgens de huidige kennis zal het aantal in relatie tot de andere ziekten en doodsoorzaken gering zijn. Met de begonnen vaccinatiecampagne zou, mits het vaccin effectief is, het aantal zelfs zeer gering zijn.

Noch de bron van gevaar verkeer noch de gevaren door schadelijke voedingsmiddelen of beroepsstress, allemaal ook massale ziekteverwekkers en doodbrengers, worden stilgelegd, door de staat bestreden of economisch verboden. Deze en nog andere bronnen van gevaar voor mensen gelden als normale levensrisico´s, waarvan de slachtoffers door de samenleving stilzwijgend op de koop toegenomen worden. Waarom moet er dus voor een virus, dat geen massale sterfte veroorzaakt en medisch ingedamd kan worden, geen levensrisico meer gelden?

Blijft nog het laatste argument van de lockdown-voorstanders en “Zero Covid”-radicalen over: Elk leven telt! Ja, zeker. Maar helaas (of gelukkig) zijn wij mensen allemaal sterfelijk. Deze sterfelijkheid, vaak veroorzaakt door kanker, hartfalen, ouderdomszwakte of gewoon een ongelukkig verlopen virusinfectie, moeten we verdragen. Daarom geldt: wie de dood niet wil accepteren, moet het leven afschaffen. En wie voor de dood in ieder geval acceptabel wil leven, die mag niet de macht geven aan een virus, die zijn profiteurs al te lang met huichelachtige hypermoraal misbruiken.  

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De hypermoraal van de coronamoralisten

 1. Bob zegt:

  Projectie wordt zwaar doorgedrukt.
  Als je slecht geweten hebt, ook al geloof je
  niet een hogere macht, maakt angstig.
  Onnadenkenkendheid is ook een angst
  maker.
  Macht over de ander maakt de machthebber
  dat de andere angstig maakt.
  Angst maakt redeloos.

  Like

 2. ronjaspers zegt:

  De meeste van jullie weten dat ik niet handig ben met computers.Ik heb een filmpje op mijn fake book pagina gezet over de corona hoax,het duurt ongeveer 2 uur.Mijn naam op fake book is ron jaspers woonplaats best.Voor de geinteresseerden uiteraard.

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  Titel van het filmpje is: You,ll never guess whats in the tests.

  Geliked door 1 persoon

 4. Qvic zegt:

  Deze plandimie is in het leven geroepen, om zo de mensen alle vrijheden en rechten te ontnemen, verplicht muilkorven dragen om de mensen onderdanig te maken, onafhankelijkheden van de staat torpederen, het volk financieel te ruïneren, de bewegingsvrijheden en sociale contacten te verbieden de lockdowns en de avondklok zijn alle bedoelt als chantage middel van de overheden, om zo iedereen te dwingen om het levensgevaarlijke Covid-19 mRNA injectie vrijwillig met indirecte dwang te accepteren. Hoe langer en extremer en absurder de verplichte dwang maatregelen worden, hoe meer mensen overstag zullen gaan. Zo wordt ook ten onrechte het een vaccin genoemd, omdat aan alleen vaccins vrijwaringsaspecten hangen voor zowel de fabrikanten, als de regeringen/ crisismanagers, als de media, als de doctoren, als de gezondheidsraad, als de verpleegkundigen, als de politie en het leger en dat de bevolkingen het vergelijken met een normaal standaard vaccin. En tevens als noodproject goedkeuring van de gezondheidsraad met voorrang krijgen bij epidemieën en pandemieën. Maar dit zijn helemaal geen vaccins, maar genetische modificatie mRNA injecties, die onze exosomen willen manipuleren met behulp van nanotechniek. Zodat ons lichaam dan zelf het virus gaat aanmaken. Want nu wordt er al over een derde golf gesproken en dat komt dan van de mensen die al gevaccineerd zijn en niet wat gesuggereerd wordt van de ongevaccineerde. In dit geval zijn alle mensen die het zogenaamde vaccin zowel promoten, als afdwingen, als produceren, als controleren, als de uitvoerende vallen zij allemaal onder het kopje oorlogsmisdadigers en overtreden de code van Neurenberg. Waar de doodstraf opstaat. De producenten en de overheden/regeringen en de media doen die willens en wetens, maar de rest denken werkelijk dat zij goed werk leveren. (zoals toen in de 2e wereldoorlog bij de nazi’s beveel is beveel en dat moet uitgevoerd worden) Dat zien en horen we nu ook in verzorgingshuizen en ziekenhuizen, dat wanneer het verzorgingspersoneel zich niet laten injecteren met dat mRNA vaccin, dat zij of op een andere afdeling komen of ontslagen worden. Nee, het moet zijn dat diegene die dit beveelt aan zijn personeel, dat hij/zij ter dood veroordeeld kan worden. Omdat de code van Neurenberg wordt overtreden. Beseffen deze bestuurders dat eigenlijk wel.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s