Hahaha, Van Rossem!

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Januari 2021: tijdens een van de laatste seizoenuitzendingen van ‘De slimste mens’ – het spel-programma dat NIETS met slim zijn (intelligentie) te maken heeft, maar ALLES met het beste geheugen – weet ‘allesweter’ Maarten van Rossem (foto) het  U  I  T  E  R  M  A  T  E  zeker…! Zelf kijk ik er niet eens naar en verdiep mij doorgaans liever in interessantere onderwerpen, maar mijn echtgenote vindt het programma leuk om naar te kijken, waardoor ik zo af en toe wel eens iets opvang, waarvan acte. Is Van Rossem eveneens met de linkse klimaatonzin gehersenspoeld of verkondigt hij puur vanuit NPO/eigeninkomsten belangen de opgedrongen klimaatdoctrine?

In een vraag of opmerking over dat de Elfstedentocht wegens Covid-19 vooraf al was afgelast, weet Van Rossem een van de deelnemers met zeer indringende blik STELLIG (!) te verkondigen dat ‘we’ de strenge winters van weleer (1963, 1985, 1997) door de klimaatverandering (waar de mens zogenaamd invloed op zou hebben…) voorgoed kunnen vergeten. Hij wilde er zelfs wel een weddenschap om aangaan dat we dergelijke winters, wegens de opwarming van de aarde, de komende twintig jaar, maar naar aller waarschijnlijkheid NOOIT (!), meer zouden zien. De tussentijd tussen twee extreem koude winters (1997 – is 2021 geworden, maar was toen nog onbekend) was namelijk nog nooit ZÓ groot geweest… In plaats van tweeëntwintig en respectievelijk twaalf jaar is het nu namelijk wel VIERentwintig jaar… nou-nou-nou!

Nu is het algemeen bekend dat Van Rossem voorafgaande aan de uitzendingen van de ‘slimste’ mens de vragen krijgt toebedeeld waarop hij zich dan kan voorbereiden, maar vanaf dát moment hoopte ik (NIET voor de schaatsliefhebbers overigens) vúrig dat moeder natuur zélf dergelijke doom-voorspellers en ‘betweters’ voorgoed de mond zou snoeren door Nederland ZÓ’N strenge winter te geven dat een Elfstedentocht dit jaar wel DRIE KEER had kunnen plaatsvinden… De natuur herstelt tenslotte ALTIJD zelf het evenwicht, zolang de natuurlijke balans van de natuur maar wordt gerespecteerd. Natuurrampen en Covid zijn daar slechts enkele voorbeelden van…

Nu kan men bij het KNMI qua weersvoorspelling nog geen 20 minuten (!) in het voren het weer juist weergeven, maar voor twintig JAAR en nóg verder vooruit pretenderen linkse klimaatgoeroes het echter feilloos te weten… Zo zouden de gletsjers volgens de klimaatwappies vorig jaar (twintig jaar geleden voorspeld!) bijvoorbeeld allemaal verdwenen zijn… en ruim veertig jaar geleden zouden we binnen enkele jaren TIEN meter onder water hebben gestaan…

Afijn, plusminus 20 DAGEN ná Van Rossem´s helaas-geen-weddenschap… Ofwel vandaag de dag met een beetje oostenwind en de vooruitzichten… Hahaha! Dat eeuwig domme linkse gezwets keihard afgestraft door moeder natuur zélf! Heerlijk toch?!

Hoe kunt u de ‘kennis’ en dergelijke DOOM ‘voorspellingen’ van deze klimaatwappies en vermeende ‘allesweters’ in vredesnaam OOIT nog serieus nemen…?!

De klimaatonzin is overigens exact hoe religies werken. Buiten de al sprookjesachtige vertellingen uit de oudheid is er in de tussentijd ZÓ veel verdraaid, gelogen en geïnsinueerd en zijn er ZÓ veel eigen (!) interpretaties en doomscenario’s aan gegeven dat het gehele verhaal compleet gestoord (voor islamitisch geldt ‘verstoord’…) en totaal ongeloofwaardig is geworden!

Maar u kunt het voor die ‘klimaatwappies´ uiteraard zelf al wel invullen: als het (te) heet is – ten aanzien van het ‘nieuwe’ klimaatwappie ‘normaal’ – ligt dat heden ten dage namelijk aan de (ALTIJD in beweging zijnde!) ‘klimaatverandering’. Als het (te) koud is ligt dat  – UITERAARD! – evenééns aan de ‘klimaatverandering’ en hetzelfde geldt ‘natuurlijk’ voor ‘extreme’ droogte of extreem natte omstandigheden. Kortom: het maakt niets meer uit om wat voor weersomstandigheden het gaat, en het maakt ook helemaal niet uit of dat de afgelopen decennia en eeuwen exact hetzelfde is geweest… Heden ten dage ligt het namelijk ALLEMAAL aan de vermeende ‘klimaatverandering’/opwarming van de aarde die voor de zoveelste maal opnieuw is herboren en wordt uitgebuit door de linkse ‘deugmens’ en dus liggen de huidige winterse omstandigheden ongetwijfeld óók aan de ‘klimaatverandering’, want die zouden vandaag de dag ‘eigenlijk helemaal niet meer kunnen’…

Interessantere onderwerpen

Moet er dan niets gebeuren? Natuurlijk wel, want de mens (helaas de dominerende, maar tevens aller slechtste diersoort op aarde) vernietigt wereldwijd meer dan dat hij natuurevenwichtig gezien opbouwt. In plaats van in te zetten op waterstofmotoren, die onder andere door DAF en het Duitse Keyou al ontwikkeld worden, zet men liever in op natuur en omgeving VERNIETIGEND (!) elektrisch rijden. Bestaande motoren kunnen namelijk eenvoudig worden omgebouwd naar rijden op waterstof met een brandstofcel en dan is er nul CO2 uitstoot. Wel is er CO2 uitstoot bij het opwekken, maar de natuur heeft nu eenmaal CO2 nodig (planten en bomen) om te kunnen leven. Mensen en dieren stoten tenslotte zelf óók CO2 uit en zelfs nóg meer middels vegetarisch voedsel!

Ook het gebruik van het in Noorwegen gevonden Thorium (vernoemd naar de god Thor) zou een oplossing voor het opwekken van energie/elektriciteit kunnen zijn, ware het niet dat het kernafval, wat echt véle malen minder is dan u van de huidige kerncentrales gewoon bent, pas na driehonderd jaar is vergaan. Wat gaan ‘we’ er in die driehonderd jaar mee doen dan? Schieten we dat de ruimte in? Een ander punt is dat er kleinere reactoren nodig zijn, maar wel meer (!), waardoor men eigenlijk geen kernraketten meer nodig zou hebben om landen of gebieden minimaal driehonderd jaar van fall-out te kunnen voorzien en daarmee onleefbaar te maken. Het is dan slechts een kwestie van gericht (!) op meerdere plaatsen aanvalsraketten laten exploderen…

Ook op dat vlak is waterstof derhalve vele malen veiliger. Uiteraard zal er een direct  vernietigend effect zijn als er een station geraakt wordt, maar er komt, afhankelijk van de productiemethode, verder weinig lang blijvend schadelijk materiaal vrij. Daarnaast wordt tijdens dagelijkse productieprocessen (onder andere binnen de productie van de microchip) momenteel veel bruikbare waterstof in de atmosfeer uitgestoten waar die eenvoudig en veilig voor verbrandingsmotoren gebruikt zou kunnen worden. Maar klaarblijkelijk is daar niemand in geïnteresseerd… In plaats daarvan zijn, als ik de doorlopende reclames op tv moet volgen, de mensen klaarblijkelijk meer geïnteresseerd in ‘het seksleven van een extra belegen Linda de Mol…’ Nee, dank u wel!

Overigens heeft het RIVM vandaag (8 februari 2021), na een jaar lang gerichte informatie van huisartsen en ziekenhuizen uit het hele land te hebben gekregen (!), een “officieel onderzoek” – middels een vragenlijst – ingesteld naar hoe het komt dat sommige mensen extra vatbaar zijn voor het ‘killervirus’, maar 98% van de bevolking niet of nauwelijks… Ik zeg: ÈCHT geniáál (!).  Hoe komt u er zomaar ineens op (?), echt waar,   H  U  L  D  E …!

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hahaha, Van Rossem!

 1. delamontagne zegt:

  Of ’t met de opwarming te maken heeft weet ik niet, maar we moeten deze winter meer/langer
  [hout ] stoken dan anders.
  Er is vorige week zoveel regen gevallen dat ’t wel Tropiosch leek.
  De beekjes, stroompjes die anders meestal droog staan zijn veranderd in kolkende bergstromen.
  Je moet nu ook niet per ongeluk in de rivier vallen want……………..

  ( ons bootje is er niet bij, we hebben n.l. geen boot ! )

  Like

 2. droevige mof zegt:

  Maarten van Rossem heeft zich een maand geleden in De Balie over het onderwerp uitgelaten
  “Hoeveel ruimte moet een complottheorie krijgen?”
  Als je zich ergeren wilt over een zelfingenomen oude man, kun je het op YouTube bekijken.
  Hij is er vast van overtuigd dat de Amerikaanse verkiezingen absoluut correct zijn verlopen. Van een historicus zou men op zijn minst enige terughoudendheid in zijn oordeel verwachten. Maar dat is niet het geval met deze professor. “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt”

  Geliked door 3 people

 3. M. zegt:

  Allemaal betaalde hoeren.

  Geliked door 2 people

 4. Julia zegt:

  Nog zo een linkse omhoog gevallen kwast met zijn binnenmonds gezwam die denkt de algehele wijsheid in pacht te hebben. Gewoon negeren. Bespaart een hoop ergenis.

  Geliked door 6 people

 5. Wolf zegt:

  Nooit wordt er bij ons naar die PO rotzooi gekeken .

  Like

 6. LUCIA. zegt:

  Van Rossem.. dat is een onbedoelde kruising tussen kille arrogantie en een drilpudding van het soort, dat ze in Amerika Jello noemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s