Kinderartsen slaan alarm: Corona traumatiseert een hele generatie

(Vertaling: E.J. Bron)

Spraakstoornissen, opvallend gedrag, nervositeit, overgewicht – voor kinderen en jongeren zijn de gevolgen van de lockdown bijzonder ernstig. Een kinderarts slaat nu alarm en eist: om de gevolgen te genezen en de kinderen in de komende jaren weer “op het spoor te krijgen”, zal er veel geld en tijd nodig zijn.

De kinderarts Axel Gerschlauer stelt een verwoestende bevinding ter discussie: “De thema´s zijn helemaal verschoven naar psychische belastingen. Of dat nu angststoornissen zijn, concentratie- of slaapstoornissen, die zijn de afgelopen maanden enorm toegenomen.”

Gerschlauer is tegelijkertijd perswoordvoerder van de vereniging van kinder- en jeugdartsen voor de regio Nordrhein. Hij heeft dus overzicht over de actuele grote trends. Wat hij van zijn honderden collega´s uit het dagelijks beroepsleven hoort, klinkt van dag tot dag dramatischer: “Opvallend gedrag, vertraagde spraakontwikkeling, veel kinderen zijn ook veel dikker geworden. Enorme mediaconsumptie. En ouders die niet met hun kinderen op preventieve onderzoeken verschijnen.” Dat bevestigde ook een enquête onder 347 psychotherapeuten.

Daarbij is het totale beeld van de coronagevolgen volgens Gerschlauer nu nog helemaal niet te overzien. Maar één ding staat al vast: het land zal veel geld en tijd moeten investeren om honderdduizenden kinderen weer van hun trauma af te helpen.

“Dat wordt een gigantische taak. In de komende twee jaar zullen we een plan nodig hebben en moeten zorgen voor veel meer personeel. Vooral bij de psychotherapeuten hebben we 50% meer personeel nodig”, zegt Gerschlauer.

Andere collega´s zien dit ook zo en wijzen bovendien op het toegenomen geweld in de gezinnen en ook op overbelaste ouders. Slechts één groep schijnt met corona nog het best uit de voeten te kunnen, weet de sociaalpedagoge Ulla Baumgärtner-Schmäing uit Bonn, die al 18 jaar voor de Duitse bond van kinderbescherming werkt: “De hele kleintjes integreren dat zelfs bij het spelen, de poppen en teddyberen krijgen dan ook een mondkapje. Voor hen is corona in zekere zin al een stuk normaliteit.” Maar eigenlijk is het een brevet van onvermogen voor de samenleving.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Kinderartsen slaan alarm: Corona traumatiseert een hele generatie

 1. Hovawart zegt:

  Bescherm de ouderen en sla een nieuwe generatie maar kreupel, jong zijn is niet leuk en onze regeringspartijen zijn er alles aan gelegen om de rest van hun leven getekend zal zijn door geo-politieke machtsspelletjes…….arm volk dat politici geloven.

  Geliked door 2 people

  • Blaffertje zegt:

   @Hovawart.
   Of jong of oud, het maakt niet uit welke leeftijd, in dit land ben je niets waard als je niet bij de happy few hoort zoals ons koningshuis, de top van het bankwezen en mutinationals, die tellen mee, wij niet.
   En de politici, dat zijn eigenlijk sokpoppen van deze bobo’s.

   Wij zijn slaven.
   En je weet hoe het slaven vergaat.
   Ze doen ermee wat ze willen en zijn wij overbodig ruimen ze ons op.
   Liefst deden ze het zoals in vroeger, gewoon de kop afhakken o.i.d., maar dat kunnen ze heden ten dage niet meer maken, nu doen ze het iets onopvallender.

   Bijvoorbeeld.
   Word je oud of invalide, krijg je een geriater aan je bed die jou een operatie of wat voor behandeling uit je hoofd lult ‘want je word er alleen maar slechter op’, maar gelijktijdig wel even bij jou informeert of je ook orgaandonor bent, want dan kunnen ze nog even aan je verdienen door je organen te oogsten.
   Iedereen moet aan de ‘prik’ waarbij ze ons als proefkonijn gebruiken en leg je het loodje, nou, dan ben je gelijk opgeruimd want dan was je toch al zwak en zou in de toekomst alleen maar duur worden terwijl je niets meer voor ze oplevert.
   Kijk ook maar naar het opschroeven van de pensioenleeftijd.
   Dat word langzaam aan steeds hoger in de hoop dat je het niet haalt, want ben je met pensioen kost je geld i.p.v. dat je iets oplevert.
   Dat een werkgever je al ruim voor je pensioengerechtigde leeftijd er uit heeft gewipt omdat je niet meer voldoet, maakt Rutte en zijn voorgangers niet uit, dat is hun probleem niet, als ze jou maar kwijt zijn want jij bent te duur, hoe jij nog het hood boven water moet houden boeit ze niet.
   Word je in de kreukels gereden of krijg je een ander vreselijk ongeluk, maar heb je nog wel een kans om het te overleven, maar met een grote kans de rest van je leven invalide te blijven, lullen ze je ook het liefst een behandelingen uit je hoofd en hopen ze dat jij je organen wil donoren.
   Ben jezelf niet meer in staat om dat te beantwoorden, proberen ze je vrienden of familie wel om te lullen om ze af te staan.

   Geliked door 4 people

   • LUCIA zegt:

    @ Blaffertje
    Ja vroeger als je invalide werd kreeg je nog noodzakelijke aanpassingen vergoedt ,nu ook niet meer al de geïnde gelden van werkgevers en werknemers gingen naar rupsje nooit genoeg om te beheren, meteen werd het sociale stelsel sneller uitgekleed, dan een op hol geslagen paaldanseres. De premies werden niet naar rato aangepast, natuurlijk niet.
    Over die orgaan donaties die jij aankaart, mensen die z.g. aan Corona sterven wordt geen autopsie verricht en ik las maar weet niet of dat in Nederland was of over de hele wereld, het lijk mag niet opgebaard en kist mag niet open… dus familie ziet het lijk kort voor begrafenis of crematie niet meer. Dan vraag je je af( en ik durf er wat onder te verwedden) dat veel van deze mensen van hun organen beroofd worden.

    Geliked door 1 persoon

  • Knalkopje1 zegt:

   Het gaat helemaal niet om de ouderen. Die verkommeren in tot EBI’s getransformeerde verpleeghuizen. Het is de macht die ze willen uitoefenen met hun ‘tijdelijke’ maatregelen.

   Like

 2. Julia zegt:

  En maar mensen als complotdenkers betitelen. Dat dit het grootste smerig politieke spel is en de machtswellustelingen haar eigen volk de psychologische oorlog heeft is toch nu echt wel bewezen https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/02/schokkend-duitse-regering-vroeg-wetenschappers-hoe-ze-angst-en-volgzaamheid-voor-corona-moesten-opwekken/
  Daarbij worden wij genaaid om de klimaathysterie te bekostigen zelfs 37% van het steunfonds moet naar de klimaatdoelstellingen https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/02/europees-parlement-gaat-stemmen-over-coronafonds-37-van-de-uitgave-moet-naar-klimaatdoelstellingen/
  Kortom de smeerlapperij en bedrog komt nu toch echt wel uit de stinkende politieke beerputten naar boven. Mijns inziens is het toch echt tijd om al die gewetenloze politici te dwingen af te treden en voor een oorlogstribunaal worden geleid. Dus lijkt het mij nu toch de taak van het volk om aan deze smerige psychologische oorlog een einde te maken.

  Geliked door 6 people

 3. Hovawart zegt:

  Het kabinet gaat met het beleid niet over één nacht ijs, maar verbied na één nacht vorst wel een mogelijke Elfstedentocht,…….vanwege het klimaatleugentje of het Carolabedrog..?

  Geliked door 3 people

 4. Ravian zegt:

  Wat voor onze kinderen minstens zo erg gaat wezen zijn de gevolgen van massa immigratie en klimaat hysterie.
  Onze kinderen erven straks een stukje derde wereld, gedomineerd door armoede, geweld, en onderdrukking.
  Dat alles hen gebracht door een linkse generatie die met de neus in de spreekwoordelijke boter gevallen is, niet weet wat armoede is, en geen flauw benul heeft van de waarde van vrijheid.
  Mooi staaltje rentmeesterschap zal ik maar zeggen.

  Geliked door 3 people

 5. karton zegt:

  Ik geloof best dat veel jongeren last hebben van het corona-gebeuren : geen school, geen feestjes, geen vriendjes/vriendinnetjes meer knuffelen (wél zien en horen), geen reizen/vakanties. Verschrikkelijk toch ? Ook veel niet-jongeren zullen last ondervinden.
  Maar wat te denken van de mensen die de jaren ’40-’45 meemaakten ?
  Verloren familieleden, hadden geen eten, soms was er school soms ook niet, vriendjes/vriendinnetjes werden weggevoerd en kwamen niet meer terug, vaak hadden ze geen onderdak meer want hun huis was vernield/gebombardeerd, hadden geen tv en konden ook niet gamen enz. enz.
  En dan vraag ik mij af : hoe heeft de bevolking van TOEN ervoor kunnen zorgen dat Nederland weer werd opgebouwd, welvaart verwierf en een rijk en gaaf landje is geworden, totdat…………ene Rutte a.h. roer kwam te staan, waarna alles wat was opgebouwd in luttele jaren weer werd vernield ?!
  Had de bevolking van ’40-’45 minder te lijden dan de hedendaagse bevolking met de corona ?
  Ik vraag het mij af.

  Geliked door 3 people

 6. BigLJohn zegt:

  Wie de jeugd heeft bezit de toekomst. De jeugd word geestelijk zwaar getraumatiseerd en heeft dus geen toekomst meer. De toekomst die ze willen creeren is communisme met onteigening van ALLE particuliere eigendommen, zware onderdrukking, armoede en ellende. Kortom; de Hel op aarde ! Het is een volslagen raadsel waarom Europeanen dit allemaal laten gebeuren. Zijn ze dan de tweede wereldoorlog vergeten. Miljoenen gaven hun leven voor onze vrijheid, een vrijheid die nu geheel achteloos met de vuilnisbak buiten gezet word….

  Geliked door 3 people

 7. Knalkopje1 zegt:

  Dit is weer typisch. In Nijmegen stuurde de politie gisteren 500 mensen weg, die in het Kronenburgerpark van de sneeuw genoten. Dat is de stad waar Bruls de lakens uitdeelt. Waarom werden de mensen weggestuurd? Ze hielden niet genoeg afstand! Zeker, de buitenlucht is toch zó besmettelijk! Ik ben er van overtuigd dat je in de buitenlucht geen besmetting oploopt. Of het zou zo moeten zijn dat iemand je vanaf een paar centimeter afstand opzettelijk in het gezicht rochelt. Herinneren we ons de BLM-Antifa-KOZP-demonstratie in Amsterdam begin juni? Duizenden mensen op de Dam op elkaar gepropt en er gebeurde niets. WEG MET DE 1,5 m REGEL! Die maakt meer kapot dan je lief is en veroorzaakt een heel groot deel van de ellende van depressies, eenzaamheid. zelfmoord en trauma’s en is tegelijkertijd het geliefde stokpaardje van het drieluik Rutte, De Jonge en Grapperhaus! Ik word in ieder geval strontziek van dat 1,5 m-fetisjisme!
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/grote-groep-mensen-weggestuurd-uit-kronenburgerpark-in-nijmegen/ar-BB1dxOiM?ocid=msedgdhp

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Knalkopje1 op 10-2-2021 om 12.06 u.
   Dat volgevreten varken, O(besitas). Bruls is de reïncarnatie van Hermann Göring.
   Hij maakte van Nijmegen het Pyongyang aan de Waal en van zichzelf een
   Kim Jong-Bruls.

   Geliked door 2 people

 8. Bastiaan 2000 zegt:

  Ik denk dat de meeste blijven slapen, zich niet voor kunnen stellen dat gebeurt. Velen een leven hiervoor van vrijheid, veiligheid en voldoende voedsel en luxe. Hierdoor een kwetsbaarheid opgebouwd en daardoor slap, angstig en manipuleerbaar.
  Deze mensen die angstig zijn, zullen zich vastklampen aan zij die zeggen dit op te lossen met en de maatregelen accepteren. Degene die wakker zijn is dus hun vijand, en deze moeten aangepakt worden, hoe dan ook.
  Zie verraad door buren etc, het goedkeuren van politie geweld ( die zeer ernstig is, als dit bij gewone criminelen zou gebeuren zouden ze dit erg vinden) en ze voor gek verklaren, ook met eventueel een ggz opsluiting.
  Als hier geen plan achter zit en het aan beide kanten een massa-psychose is. Dan kan het misschien nog wel goedkoper. Dit met vergeving maar elkaar. Maar als ik de poppetjes zie die de afgelopen jaren wereldwijd aan de macht zijn ( zie de haat naar Trump), ze lijken allemaal op elkaar. Zie de plannen en herken de patronen. Dan denk ik, het gaat helemaal mis.
  Ikzelf ben opgegroeid in een instelling, dat was duister en leuk op een totalitaire staat in het klein. Een collega komt uit het voormalige Oostblok. Wij beide herkennen patronen die tot een totalitaire staat leiden. Dat is eng.
  En ook meerdere zonder deze ervaring herkennen het. Of het zover komt en er toch niet een opstand komt door ons mensheid.
  Mijn leven wil ik geven voor de vrijheid, maar zonder reden en dat de ander zegt, het was maar een wappie. Dat weet ik nog niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s