Schaamrood in Brussel na afgang Borrell

(Door: Ruud Mikkers)

Buitenlandchef op het matje in Europees Parlement

BRUSSEL – Een desastreus optreden van EU-buitenlandchef Josep Borrell (foto) in Moskou heeft in Brussel voor het schaamrood op de kaken gezorgd. De Spanjaard werd daar vrijdag meedogenloos afgeserveerd door de Russen en moet vandaag tekst en uitleg komen geven in het Europees Parlement over de diplomatieke opdoffer vanjewelste.

„Hij had geen duidelijke boodschap en geen instrumenten in zijn binnenzak. En hij was gewaarschuwd, maar wilde toch gaan”, oordeelt VVD-Europarlementariër Malik Azmani hard. „Dit heeft het beeld van de EU geen goed gedaan.”

Ook de PvdA, die in Europa tot dezelfde politieke bloedgroep behoort als Borrell, is kritisch op het optreden van de Hoge Vertegenwoordiger, die in Moskou op een manier werd afgeserveerd door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zoals zelden is vertoond op het allerhoogste diplomatieke niveau. Hij was er om de vrijlating van oppositieleider Navalny te bepleiten, maar kreeg de deur in het gezicht gesmeten. Zelfs naar een ontmoeting met Navalny kon hij fluiten en nog tijdens zijn bezoek werden drie diplomaten uit EU-landen het land uitgezet.

PvdA-Europarlementariër Kati Piri spreekt van „een naïeve en slappe koers” ten aanzien van Rusland. „Ze hebben hem eigenlijk vernederd. Als je gaat moet je met een duidelijke boodschap gaan maar dat is niet gebeurd.”

Navalny

Zowel Azmani als Piri wijst op de verdeeldheid aan Europese zijde. Ministers van Buitenlandse Zaken konden het recent niet eens worden over nieuwe sancties tegen Moskou naar aanleiding van de vergiftigingszaak van Navalny, maar besloten Borrell naar Moskou te sturen om de dialoog aan te gaan met de Russen. Mocht er überhaupt al enige hoop aan Brusselse zijde zijn geweest dat Rusland naar de EU-boodschap zou luisteren, dan is die nu sowieso in rook opgegaan.

President van de Europese Commissie Ursula von der Leyen kondigde bij het aantreden van haar team ruim een jaar geleden aan dat Brussel een geopolitieke rol zou moeten gaan spelen. De EU zou niet alleen een economische reus moeten zijn maar ook een politieke vuist moeten kunnen maken op het wereldtoneel.

Maar daar blijkt in de praktijk bitter weinig van. Op buitenlands terrein is de verdeeldheid groot, zeker op het gebied van hoe Europa zich een houding dient te geven ten opzichte van een assertief Rusland. Zowel Parijs als Berlijn staat een softe koers voor en als de twee belangrijkste lidstaten niet willen, dan kan er van een stevige koers geen sprake zijn.

Spoetnik V

Vooral Duitsland zit met z’n vingers tussen de deur, omdat het per se de Nord Stream II pijplijn wil laten afbouwen die Russisch gas aanvoert. Daar komt een discussie over het al dan niet aanschaffen van het Russische coronavaccin Spoetnik V nog eens bovenop”.

Bron:
De Telegraaf (Premium-artikel)

Met dank aan “Blaffertje”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Schaamrood in Brussel na afgang Borrell

 1. Julia zegt:

  Ach Von der Leyen heeft haar excuses toch al aangeboden al die falende onbenullen bieden excuses aan en gaan gewoon weer op de oude voet verder met blunderen en wanbeleid in plaats van de laan te worden uitgestuurd. Maar ja het is binnen de EU niet voor niets zo een enorme chaos.

  Geliked door 5 people

 2. Ben zegt:

  Linkse kroketten en frikandel politici moet je gewoon voor hun kloten trappen.
  O nee, die hebben ze niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  Brussel speelt het wereldwijde schaakspel met enkel pionnen, hele domme zetten maken en enkel opofferen………schaken is vooruitzien, in Brussel lopen geen kopstukken maar zet men Europa op verlies…….telkens op verlies, op verlies, und so weiter….en men hoopt een keer op remise.

  Like

 4. Harry zegt:

  Hij heeft zichzelf nogal onderschat , denk ik , die Borrell .
  Nou valt ie daar misschien niet op , in Brussel omdat daar in Brussell nog veel meer brandhout rondloopt .
  Die nikszeggende dronken lor uit Luxemburg , een ober ! uit Portugal , dat fietsenrek uit België ,
  De moddervette Van Baalen , ga zo maar door !

  Maar ik zag die Lavrow een behoorlijk aantal malen op TV , je bent oerstom als je meent die in te kunnen pakken !
  Dát is nou een écht vakman op zijn terrein .
  En dat kan je van geen enkele bekende figuur in Brussell zeggen !

  Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Juncker en Borrell, het is bezopen dat het volk deze clowns heeft geaccepteerd.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Had ie beter naar de gasprijs kunnen vragen, de lapzwans, maar kwam bij hem niet op.

  Geliked door 1 persoon

 7. Triumph zegt:

  Von der Leyen en haar kliek denken zeker wat te zeggen tegen oom Vladi.
  Als er 1 iemand is die schijt heeft aan dit stelletje onbenullen wat denkt iets van macht te kunnen uitoefenen is hij het wel.Donder op met die EU.Gauw wegwezen stelletje overbetaalde over het paard getilde non valeurs.

  Geliked door 1 persoon

 8. Qvic zegt:

  Alles wat in de EU commissie zit, zijn weggepromoveerde politici, die er 1 grote puinhoop van maakte in hun thuis land. En dan moeten wij dan als burgers hoge verwachtingen hebben van deze politici, als ze in de EU zitten. Praktijk is; dat het gestuntel gewoon verder gaat. Maar dan met de factor 2 à 3x zo erg. Beide voorstellen is de Engelse geheime dienst M16 bij betrokken, van vergiftige ex spion was een vals vlag aanslag, waar de Russen de schuld van kregen en nu met de zogenaamde oppositie kandidaat waar de Russen zelf nog nooit van gehoord hadden. Die niets anders is dan een omhoog gepromoveerde marionet van de EU, om in Rusland tweedracht te zaaien. Die zogenaamde spontane opstanden/demonstraties waren allemaal georganiseerde, want het waren betaalde beroeps demonstranten. Met dit soort kinderachtige valse beschuldigingen naar de Russen toe, maak je bij voorbaat al een flater. Daaraan kunnen we al zien wat voorn hypocrieten er in Brussel zitten.

  Geliked door 1 persoon

 9. karton zegt:

  Je moet toch ook wel iemand met het IQ van een doperwt zijn , dus iemand van het niveau “von der Leyen” , om een BORREL naar Putin te sturen !!?? En zulk afval noemt zich de “leiding van de EUSSR” , ‘t is toch gvd om te janken ?!

  Geliked door 1 persoon

 10. karton zegt:

  Welke idioot stuurt er in hemelsnaam een nietsnut naar Moskou, maar óók nog eens met de naam BORREL ??!!

  Geliked door 1 persoon

 11. LUCIA zegt:

  Weer ge-eikel over die Navalny, waarom snappen die Russen in het buitenland niet dat als je rondloopt en van alles eet, dat hun Russische darmbacteriën daar niet tegen kunnen en dan krijgt Putin weer de schuld.
  Er moet toch iemand me uitleggen, hoe het komt.. dat de Russische geheime dienst, het slechter af zou brengen, dan een gemiddelde huisvrouw, met een gemene visschotel in de linker een extra nootmuskaatbol in de rechterhand en een paar verdachte bessen uit de achtertuin, door de sla.
  Nota bene de vorige keer in Engeland, waar keukenhygiëne en loodgieterij nog in het Downtoen Abbey tijdperk verkeren.
  Terwijl diezelfde mensen in Rusland rondlopen, zonder uitvalverschijnselen, op een paar glazen wodka na en als je toch weet dat je van misdaad beschuldigt zal worden.. en je zou zo slecht zijn als men… ten onrechte… Putin verwijt, dan doe je het toch gewoon???
  Mensen zouden een beetje na moeten denken over dit soort verdachte verhalen die nergens op slaan!!!
  Het is altijd hetzelfde liedje Trump bashen, Putin bashen en zelf is het hier een tyfuszootje waar het ene schandaal over het andere buitelt…. maar toch nog naar de ander wijzen.

  Geliked door 2 people

 12. Ravian zegt:

  “en geen instrumenten in zijn binnenzak”

  Wat een geleuter.
  Het weinige kruit dat de EU had heeft ze al bij eerdere nergens op gebaseerde aantijgingen jegens Moskou verschoten.
  Hiermee hebben ze zichzelf in een positie gewerkt waarin de EU van Rusland afhankelijk is, en niet andersom.
  Het enige “pressie middel” dat ze nog over hebben is het leger sturen, maar dan moet je wel een leger hebben natuurlijk.
  Als ik Putin was geweest dan had ik die linkse lul, met zijn nergens op gebaseerde aantijgingen, eerst in de pek en de veren gesopt voordat ik hem het land had uitgejaagd.

  Geliked door 2 people

 13. Kraftavilqa zegt:

  Opnieuw staat de EU in z’n hemd doet de EU ooit anders, de EU staat toch vooral bekend als rusthuis voor gesjeesde politici die in eigen land geen baan meer kunnen vinden en als instituut zonder verdere waarde. Kost wel een hoop geld maar dat zegt niets over nut of kwaliteit.

  Geliked door 2 people

 14. bobzelf zegt:

  HET HEEFT EFFE GEDUURD ,,,,

  MAAR OME BOB VINDT DE REACTIE OVER MIJN OOM

  WEL HEEL ERG LEUK WORDEN WHAHAHAHA

  GOEIE GOSERT HOOR, GELOOF MIJ NOU ..

  WHAHAHAHA

  DE GROOTSTE LEIDER VAN DE WERELD .. VLADIMIRICH PUTIN

  OORLOGEN ??? HOEVEEL ?? WAAR ?????????

  DAT HERRINNERT MIJ INEENS

  HE TEILTJE WAAR BLIJFT MIJN LIJST ??

  MET ALLE MISDADEN , MOORDEN , VERGIFTIGINGEN VAN MIJN OOM SINDS 1990

  EN VERGEET DIE WAS LIJST AAN OORLOGEN NIET HE ??

  KOM LAAT OME BOB EENS AFGAAN ALS EEN GIETER ??

  DIT IS JE KANS, MIS HEM NOU NIET HE ??

  WHAHAHAHAHA

  OOM LOSERTJE

  Like

 15. LUCIA zegt:

  Ome Bob; Er waren u al een paar voorgegaan hoor, om het op te nemen voor Putin en dat gesodemieter over gif moet maar eens afgelopen zijn,.z.a. ik al zei zelfs, een gemiddelde huisvrouw zou het beter doen( de boel vergiftigen) dan de z.g. russische geheime dienstweer zo’n kulverhaal type Datsja.
  Er zijn genoeg beruchte gerechten daarvoor; Haggis, Boullabaisse, alle Marocfood en de meeste visgerechten, je mag in Ierland b.v. als restauranteigenaar geen zelfgemaakte bouillon maken, moet van een blokje zijn… teveel slachtoffers door gevallen en die Ieren zijn brandschoon, halve supermarkten bestaan daar uit schoonmaakmiddelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s