Groei Nederlandse economie dit jaar naar verwachting laagst in eurozone

De Nederlandse economie zal dit jaar met slechts 1,8% groeien. Dat is het laagste groeipercentage dat de Europese Commissie (EC) voor de negentien eurolanden in 2021 verwacht. Maar daar staat tegenover dat de Nederlandse economie minder hard is geraakt door de coronacrisis dan veel andere landen in de eurozone.

De Nederlandse economie is in 2020 met 4,1% gekrompen, terwijl de gehele eurozone vorig jaar met 6,8% kromp.

De verwachte groei van 2022 loopt ook iets achter op die van de rest van de eurozone. De commissie denkt dat de Nederlandse economie dan met 3% groeit. Aan het einde van dat jaar neemt de economische activiteit naar verwachting toe tot iets boven de niveaus van 2019.

De EC schrijft in de winterprognose dat ze door de beschikbaarheid van de coronavaccins “voorzichtig optimistisch” durft te zijn over de Europese vooruitzichten. De hele eurozone groeit dit jaar naar verwachting met 3,8%. In 2022 zet die groei in hetzelfde tempo door.

Bron:
NU.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Groei Nederlandse economie dit jaar naar verwachting laagst in eurozone

 1. Hovawart zegt:

  Het is een hele klus gebleken maar ons kabinet heeft woord gehouden en de Pays-Bah de marge in gelogen..armoe troef….Brussel mag zich gelukkig prijzen met deze achterban.

  Like

 2. Julia zegt:

  Nederland en groei forget it. Nederland heeft miljarden weggeschonken aan de Europese zuidelijke lidstaten maar komt er zelf zeer bekaaid vanaf. Ik geloof ook absoluut niet dat Nederland minder geraakt is door de corona crisis puur fake nieuws. De komende jaren zal de teloorgang van de economie ook in ons land als een vernietigende bom inslaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  Normaal zou het kabinet en de regering blij zijn geweest als mensen veel geld in de economie pompten, zoals Mark Rutte dat van ons wilde en ons daarvoor aanspoorde!
  Helaas doet het werken onder een strenge en veeleisende baas me denken aan Walt Disney, die in zijn studio zijn werknemers teveel onder druk zette en niet goed betaalde waardoor ze alles niet helemaal goed deden. Een soortgelijk verhaal stond ooit in een Donald Duck Extra waar het akelige personeel van Dagobert Duck precies dezelfde ellende ondervond van Dagobert die hen constant voor de gek hield en zijzelf zichzelf haast verkochten aan een stel namaak-boeven!

  Like

 4. bobzelf zegt:

  GOHHHH, HOE ZOUDEN WE HET TOCH ZONDER GROEI ,, MOETEN DOEN ??

  WHAHAHAHAHAHA

  HOE MEN IN EEN 20 JAAR HET MOOISTE ,KLEINE LANDJE TER WERELD

  HELEMAAL NAAR DE KLOTEN HEEFT GEHOLPEN ?????????????????

  IK ZWEER HET ALS JE RUTTE EN ZIJN BENDE , EN VERGEET OME FRANS NIET

  HET HELE SAHARA GEBIED LAAT BEHEREN

  IS OVER 5 JAAR HET ZAND OP . WHAHAHAHAHA

  EN ECHT DAN LIEG IK WEER NIET , WAT EEN BOKKENLUL

  OOM VUURPELETON

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @ Bobzelf
   Ik vind het een ontzettend goed idee, zet de man en consorten maar in een grote kooi in de Sahara neer… een soort Liar’s Zoo en vraag scherpe toegangsprijzen. En dan hopen dat de kamelen hem bespugen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

   Like

   • bobzelf zegt:

    LUCIA zegt:
    12 februari 2021 om 10:08

    HE SCHEETJE, MAG ONDERZEIKEN DAN OOK MET KAMELENZEIK
    EN DAN DE HELE DAG DIE GROTE STRONTVLIEGEN
    OP HUN LIJF

    GOHHHH, MOOIE DROMEN WHAHAHAHA

    OOM FATA MORGANA

    Like

 5. vangie1206j zegt:

  Glazenbol ???

  Like

 6. andre zegt:

  Waar zit die groei dan? 2020 heb ik het hele jaar niet mogen werken. Geen beurzen niet mogen vliegen de middenstand compleet dicht en 2021 zal er niet beter uit gaan zien. Het zijn gore leugenaars. Bij mij in Duitsland voor al deze bagger stonden maarliefst 5 verschillende koeries diensten in de straat. DHL, Hermes, DPD, UPS en GLS waarvan DHL zelfs 2x per dag langs kwam. Nu? Om de dag 1 busje. Dus als ze zeggen dat de internet verkopen zo goed gaan is dat ook weer een gore leugen. Ja de paketjes extra lang ophouden om ons te laten denken dat het oh oh oh zo druk is. Nou echt niet.

  Like

  • andre zegt:

   Geen olie is geen economie. Shell zag zn omzet in 2020 halveren en dit is recht evenredig met de economie. Iedereen nog een prettige dag verder onder de Rutte en Merkel doctrine. hahaha een groei van 1,8% my ass.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s