Wanhoop en berusting

(Door: Jiří Weigl – Vertaling: Z.B.)

Menselijk en gebroken, de Tsjechische minister van Volksgezondheid beklaagde zich berustend over zijn machteloosheid in de strijd tegen het coronavirus. Hij weet niet hoe nu verder, de mensen houden zich niet aan de maatregelen, er komt een ramp. Volgens de cijfers waarmee we dagelijks door de overheid worden voorzien, lijkt het erop dat de situatie niet verbetert, maar is ze wel relatief ver verwijderd van de piek van de epidemie in november. Waarom dan de verslagenheid van meneer de minister? Wel, we zouden te maken hebben met de enge, verschrikkelijk besmettelijke Britse mutatievariant die de situatie erger zal maken. Het virus zou nog maar plaatselijk zijn, maar zich wel verspreiden.

Mutatie, de nieuwe hit in permanente intimidatie van de samenleving. De nieuwe variant zou het verloop van de ziekte niet erger maken, maar zich tot 70% sneller verspreiden. We zouden dus getuigen moeten zijn van een nieuwe explosie van Covid-19 in Groot-Brittannië en West-Europa, waarvandaan de mutatie zich zou verspreiden. Maar zoiets blijkt niet uit de statistieken. Italië en Oostenrijk versoepelen de maatregelen, Duitsland meldt minder nieuwe besmettingen dan de Tsjechische Republiek, die alweer de ergste in Europa zou zijn.  Ook zonder mutatie.

Wat het menselijk gedrag betreft, is het evident dat een mens niet eindeloos bang kan worden gemaakt en zich evenmin eindeloos laat misleiden. Zolang de regering en haar deskundigen geen overtuigende uitleg geven en niet de onbegrijpelijk ontstane omstandigheden en feiten rondom Covid-19 verklaren, zullen mensen, op wier levens de maatregelen een verwoestende impact hebben, haar wantrouwen en zich er niet aan houden.

Bijvoorbeeld: waar kwam het virus eigenlijk vandaan? Als het al in het najaar van 2019 in Europa bewezen was, waarom zouden we het in China zoeken? Als het wel in China ontstond en haar regering het verzweeg en in het begin genegeerd heeft, waardoor het zich over de hele wereld kon verspreiden, zoals de officiële versie van het verhaal luidt, waarom heeft het virus zich dan niet verspreid over de grotere gebieden in China, maar bleef het beperkt tot Wuhan en de provincie Hubei? Waarom verspreidde het zich niet eerst in de omgeving van vliegvelden en havens over de wereld, waar de reizigers vanuit China eerst aankomen, maar in plaats daarvan pas in de bergressorts in de Italiaanse Dolomieten?

Hoe verspreidt het nieuwe coronavirus zich eigenlijk? Hoe is het mogelijk dat alleen bepaalde mensen op bepaalde plaatsen besmettelijk zijn? Hoe is het mogelijk dat de besmetting in de rijkste ontwikkelde landen catastrofale afmeting kreeg, terwijl de arme regio’s met gebrekkige gezondheidssystemen in veel mindere mate getroffen zijn? De leeftijd boven 65 jaar en daarmee gepaard gaande ernstige ziekten beperken zich niet meer alleen tot het rijke Westen, de leeftijd en de civilisatieziekten hebben zich overal in de wereld verspreid. Desalniettemin worden we niet geconfronteerd met duidelijk significante verhoging van sterfcijfers in de ontwikkelingslanden, waar naleving van hygiënestandaards en epidemiologische en quarantainemaatregelen slechts een illusie zijn. Hoe is dat mogelijk?

Waar komt de merkwaardige, wereldwijde benadering van de gezondheidsorganen tegenover deze nieuwe ziekte vandaan, die ze als ziekte definiëren bij de aanwezigheid van het virus in het organisme en niet aan de hand van klinische symptomen bij een mens, zoals tot nu toe gebruikelijk was? Waarom concentreerde zich alle inspanning van de regeringen en gezondheidswetenschappers op de snelle ontwikkeling van een vaccin en niet op een geneesmiddel tegen uitbraken van Covid-19? Het behandelen van duizenden echt ernstig zieken was ongetwijfeld vele malen goedkoper en efficiënter geweest dan het inenten van miljarden mensen en lockdowns die de maatschappij en de economie verwoesten.

Als de ontwikkeling van het nieuwe vaccin een voorbeeld van de fantastische kundigheid van de huidige wetenschap is, waarom waren  het onderzoek en de enorme financiële middelen niet gericht op de ontwikkeling van geneesmiddelen, en dat juist in situatie wanneer de Covid-19 slechts een bedreiging vormt voor een klein percentage van de bevolking en in de wetenschap dat we het coronavirus niet kunnen elimineren?

En hoe komt het dat de lockdowns geen resultaten hebben? Er is niets meer om te sluiten en het virus verspreidt zich nog steeds. Onze eerste lockdown (Tsjechië) in de lente van vorig jaar was alleen daarom succesvol, omdat er praktisch nog geen virus in ons land was. Maar de quarantainemaatregelen hebben wel de hele economie voor lange tijd vooruit verwoest. Wordt het geen tijd om de aanpak te veranderen en de werkelijk zieken te gaan genezen in plaats van ook de gezonde maatschappij ziek te maken?

Waarom maakte de overheid vanaf het begin de samenleving bang, manipuleert ze de feiten en voerde ze maatregelen in die duidelijk zinloos zijn, om ze daarna even onlogisch te veranderen? In het verleden probeerden de regeringen in geval van een natuurramp paniek te voorkomen, nu zaaien en verspreiden ze haar zelf. Waarom?

Hoe is het mogelijk dat onze regering zich niet druk maakt over de overheidsfinanciën en deze zinloos uitgeeft en enorme tekorten creëert? Met uitzondering van de staat van oorlog ging geen enkele regering in het verleden zo roekeloos met de overheidsfinanciën om. Waarom? Wat is hier de reden voor? Wat willen ze hieraan doen? Wat staat ons burgers onder deze omstandigheden te wachten?

We kunnen eindeloos doorvragen. Maar de vragen die de burgers zich vanaf het begin af aan stellen, worden officieel als overduidelijke onzin afgedaan, en blijven in de lucht hangen. Niemand geeft antwoord, discussie wordt niet gevoerd, de kritische vrager is de huidige vijand, desinfomator, de verspreider van fake news en zou professioneel en existentieel gestraft moeten worden, zo niet direct strafrechtelijk vervolgd moeten worden,  zoals onze buren van plan zijn (Duitsland).

Tsjechische burgers zijn geen schapen, ze kunnen niet eindeloos worden misleid en gemanipuleerd. De minister van Volksgezondheid heeft op overtuigende wijze getoond tot welke wanhoop en berusting dit beleid leidt.

Bron:
institutvk.cz
Door: Jiří Weigl

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Wanhoop en berusting

 1. loekie zegt:

  overheden maken alles kapot wat ons lief is

  Geliked door 1 persoon

 2. koosv8 zegt:

  Het wordt tijd dat er koppen gaan rollen, en dan ook echt. Laat onze islamitische,, vrienden ,, er op inhakken, die zijn nog een beetje gehard op dat gebied. Dat moet toch kunnen.

  Geliked door 2 people

 3. andre zegt:

  Hoppa fuck die Bill Gates met zn lalala geld verdienmodel. Niets oplossen en alleen maar paniek en angst zaaien. Maar ook niets schadeloos stellen. Alles gewoon open gooien, de geest is uit de fles en zet Bill Gates met zn matties tegen de muur.

  De duivel Bill Gates zit echt achter alle ellende in de wereld. Bill Gates probeert ook het cash geld systeem te laten crashen. Norbert Haring had een aavaring met de Duitse Rundfunk over een kontante betaling en dit is er zo een beetje uitgekomen…..

  https://sputniknews.com/analysis/202102091082005407-bill-gates-and-his-war-on-cash-suffer-partial-defeat-at-the-european-court-economist-explains/

  The EU-Commission, the ECB and the governments of Germany, Italy and France submitted opinions during the proceedings. These were marked as confidential, so I cannot publish them.
  Hetzelfde als in NL als je een WOB doet strepen ze ook alles zwart. Publiek is niet openbaar maar communist

  Geliked door 1 persoon

 4. bobzelf zegt:

  OMDAT U GEFOPT BENT ,, EN U HET NIET WILT GELOVEN !!!!

  u ziet de olifant in de kamer NIET STAAN !! WEL VINDT U HET ZO DONKER !!

  WANT U ZIT NU EEN DIK JAAR THUIS !!!

  VANWEGE ,, DE HOGE CORONA TEST , BESMETTINGEN TOCH ??

  angst , angst , angst , gevaar , nog meer gevaar !!!

  a.u.b. Coronalab ‘PCRtestNederland’ niet geschikt voor het vaststellen van testuitslagen ???

  ome bob ,, 4 jaar lagere school en 2 jaar vrijwillig perenplukken ,en geen Zwemdiploma

  VEEL PLEZIER NOG ,, MET UW SPUITJE VAN HUGO MENGELE 2.0

  DE PABO STUDENT met COKE NEUS

  IEMAND ?? VOOR EEN PRIKKIE 85 MILJOEN WAARDELOZE VACCINS OVERNEMEN

  OOM DE CROQUETTEN BEZORGER

  Geliked door 4 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   U kunt het Nederlandse leger wel bevoorraden met hun kroketlanceerinstallaties sinds ze geen fatsoenlijke munitie meer hebben?
   Dat is nuttiger dan vaccins bezorgen met de vrieskist op wielen.

   Geliked door 1 persoon

 5. Willie zegt:

  Zo zie je maar : ze zitten ALLEMAAL in deze cojona leugens , ALLE LANDEN , met dank(??) aan klaus schab en zn wef

  Like

 6. Qvic zegt:

  Het probleem met een leugen is, dat je vroeg het of laat je niet meer kan verdedigen, want je moet heel consequent zijn in je verhaal. Een verspreking kan je gehele geloofwaardigheid te niet doen. Want alle logica ontbreekt op een gegeven moment aan het verhaal die je blijft ophangen aan de bevolking. Dan wordt elke vraag maar ontweken, om zo niet nog verder in de problemen te komen. Vooral als de bevolking steeds kritischer worden.

  Geliked door 1 persoon

  • htskday zegt:

   Waarheid vs. Leugens

   Het leuke aan waarheid is dat je waarheid niet hoeft te forceren met geweld, dwang en censuur. Waarheid moet je gewoon in het daglicht brengen en dan is het duidelijk. Daar is geen dwang voor nodig. Geen spinverhalen of geheimhouding voor veiligheid. Natuurlijk moet de ontvanger bereid zijn de waarheid te accepteren al is die soms pijnlijk en beangstigend.

   Leugens zijn een andere verhaal, leugens moet je met propaganda en dwang forceren. Met verplichte herhaling, en nadelige consequenties voor degenen die er niet in meegaan. Om een leugen in stand te kunnen houden moet je de waarheid kunnen verbergen, dan heb je censuur nodig, boetes, straffen, wetten enz. Want leugens kunnen niet op zichzelf staan. Leugens kunnen het daglicht niet verdragen. Daarom zijn geheime zaken per definitie verdacht. Geheime genootschappen, geheime afspraken, geheime verdragen. Waarom zou iemand goede daden geheim willen houden? uit schrik voor applaus?

   Geliked door 3 people

   • LUCIA zegt:

    Hele sterke HTSK …mooi het verschil weergegeven, als je hem iets inkort kun je er een mooie quote van maken voor op een t-shirt of ….vul maar in!!

    Like

 7. bobzelf zegt:

  htskday zegt:
  12 februari 2021 om 10:39

  STAANDE OVATIE , 12 ( DOUZE POINTS ) VAN DE ATHENS JURY

  EN ZAL IK U EFFE KOMME ZOENE ????

  WAT EENSCHITTERENDE VOLZIN !!!

  Waarom zou iemand goede daden geheim willen houden? uit schrik voor applaus?

  WHAHAHAHA , GENIAAL

  OOM ZOENLIP

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s