70% van de Republikeinen zou de toetreding tot een door Trump aangevoerde partij in overweging nemen

(Door: “GQ PAN” – Vertaling: E.J. Bron)

Donald Trump had na zijn presidentschap benadrukt in de een of andere vorm terug te willen komen. Een eigen partij op te richten, heeft hij altijd afgewezen. Een peiling zou hem daar echter anders over kunnen doen denken.

Meer dan twee derde deel van de Republikeinen zou toetreden tot een nieuwe politieke partij of een toetreding in overweging nemen, wanneer de voormalige president Donald Trump een partij zou oprichten, aldus een peiling van “CBS News”.

33% van de Republikeinen die deelnamen aan de peiling, die werd uitgevoerd tussen 5 en 8 februari, zei toe te treden tot een door Trump aangevoerde partij. Nog eens 37% zei “misschien” tot de nieuwe partij toe te treden, terwijl de resterende 30% zei dat ze in de Republikeinse Partij zou blijven.

De peiling werd door YouGov, een in Londen gevestigd opinieonderzoeksinstituut, onder 2508 in de VS wonende volwassenen uitgevoerd. De steekproef werd naar sekse, leeftijd, ras en opleiding samengesteld. Als databronnen werden de gemeentepeiling van het volkstellingbureau, de data van de presidentschapverkiezingen 2020 en de meldstatus gebruikt.

Bovendien zei 46% van de geënquêteerden, die als Republikein geïdentificeerd werden, dat zij denken dat het “zeer belangrijk” voor de partij is om Trump trouw te blijven. 27% zei dat dit “tamelijk belangrijk” is. 15% zei dat de Republikeinse loyaliteit aan Trump “niet zo belangrijk” zou zijn en 13% zei dat deze helemaal niet belangrijk zou zijn.

Direct de op één na grootste partij?

Toen het om het standpunt over de tweede appeachment-procedure tegen Trump ging, koos 71% van de Republikeinen de optie dat het voor partijleden “ niet loyaal” zou zijn om voor een ambtsontheffing of veroordeling van de voormalige president te stemmen. 29% koos de optie dat het “principegetrouw” zou zijn om dit te doen.

De peiling onderstreept ook de vijandigheid tussen Democraten en Republikeinen. 57% van de Republikeinen noemden de Democraten “vijanden” en dachten dat hun “leven of hun totale levenswijze bedreigd zou kunnen worden” als de Democraten winnen. 43% zei dat de Democraten een “politieke oppositie” zouden zijn, dat wil zeggen dat de Republikeinen “niet de politiek krijgen die ze willen” als de Democraten winnen.

Daartegenover noemde 41% van de Democraten de Republikeinen vijanden en 59% noemde hen politieke oppositie.

In het begin van deze maand bleek uit een peiling van “Hill-HarrisX” dat 64% van de Republikeinen toe zou treden tot een door Trump aangevoerde “MAGA-partij” of “Patriotten Partij” of dit in overweging zou nemen. 36% van de geënquêteerden zei dat het waarschijnlijker zou zijn dat ze in de Republikeinse Partij zou blijven.

“Wanneer Trump zich afscheidt van de GOP (Grand Old Party = Republikeinse Partij) en zijn eigen partij zou oprichten, dan zou hij volgens d epeilingen de op één na grootste politieke partij in het land kunnen maken en de GOP naar de derde plaats kunnen verdringen”, zei Dritan Nesho, CEO en hoofdopinieonderzoeker bij “HarrisX”, tegenover “Hill.TV”.

Bron:
epochtimes.de
Door: “GQ PAN”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op 70% van de Republikeinen zou de toetreding tot een door Trump aangevoerde partij in overweging nemen

 1. Bas zegt:

  Jim_Jordan zegt
  “ze probeerden president Trump uit zijn ambt te verwijderen voordat hij er zelfs maar was, nu proberen ze hem te verwijderen nadat hij is vertrokken.”

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Als je 4 jaar bezig bent geweest een democratisch gekozen president te besmeuren en te belasteren en met fake beschuldigingen en dito onderzoeken weg te werken dan ben je moreel compleet doorgerot.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Als je 70% van de Republikeinse kiezers achter je hebt staan moet je geen nieuwe partij oprichten maar de “never Trump” dissidenten (de Deep State trekpoppen) de partij uit schoppen.
  En in een twee partijen systeem gaat dan die overige 30% uiteindelijk ook wel op je stemmen, zeker als het alternatief uit kameel Harris en andere linksgestoorde psychopaten bestaat.

  Geliked door 2 people

 3. bozeoudeman zegt:

  Maar betekent dit dan ook niet, gezien het kiesstelsel in Amerika ‘winner takes all’ dat De Democraten dan altijd de verkiezingen zullen winnen.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Ik denk dat je gelijk hebt. Niet voor niets dat ze de illigale immigranten volledig burgerschap willen geven. Waarvan kennen we dat truukje ook al weer.

   Like

 4. Eurohater zegt:

  Een afsplitsing binnen de republikeinen is alleen maar nadelig. Als er 3 kandidaten zijn voor het presidentschap zal de onverdeelde democratische partij de meeste stemmen krijgen. Alleen als republikeins kandidaat maakt Trump nog een kans op herhaling.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sobieski zegt:

  Dit werkt alleen gunstig, als het radikale kamp rond Sanders ook de Democraten weet te splitsen. Dan zullen bij de volgende verkiezingen twee nieuwe partijen, die van Trump en die van Sanders (of later hun opvolgers) meedoen, en is er eindelijk een mogelijkheid om de neo-cons in de GOP en de liberalen in de Dems (beiden globalistische elite fracties) electoraal te verslaan. Een coalitie tussen de Trump en de Sanders partijen zou wel eens leuk zijn, omdat ze ondanks de diametraal tegengestelde retoriek en zwaartepunten achter de coulissen heel veel gemeenschappelijke punten hebben wat betreft concrete policy. Ze bedienen gewoon andere secties van de bevolking die elkaar niet mogen maar in wezen wel hetzelfde nastreven, nl meer gelijkheid, rechtvaardigheid en kleinschaligheid. Samenwerking achter de schermen tussen Trump em Sanders zou dus een goed idee zijn. Maar ze moeten hier snel mee zijn, want beide heren zijn al op leeftijd, en ik zie bij geen van beiden al een jongere opvolger op het toneel verschijnen die (potentieel) net zo charismatisch is als hun zelf.

  Like

 6. Bas zegt:

  Trump heeft vrijspraak in het impeachmentproces!
  Zojuist live gevolgd.

  Like

 7. Bas zegt:

  https://beckernews.com/trump-has-only-just-begun-former-president-issues-message-to-supporters-after-being-acquitted-forever-of-impeachment-36761/

  Trump is ‘nog maar net begonnen’: voormalig president geeft bericht aan supporters nadat hij ‘voor altijd vrijgesproken’ van impeachment

  Like

 8. Jan zegt:

  Trump-haatster Liz Cheney uit Huis van Afgevaardigden weggestemd. Cheney belooft wraak en vernietiging van de partij

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s