Interview met Thaïs d´Escufon van de patriottische jongerenbeweging “Génération Identitaire”

(Door: Álvaro Peñas – Vertaling: E.J. Bron)

Thaïs d´Escufon (foto) is een studente vreemde talen uit Toulouse en woordvoerster van de jeugdbeweging “Génération Identitaire”. Een anti-immigratie beweging, die de Franse en Europese identiteit met het oog op de massa-immigratie, de islamisering en hun gevolgen wil verdedigen. Génération Identitaire komt ook op tegen seksuele intimidatie, onveiligheid, antiblank racisme enz. 18 januari jongstleden hield de Génération Identitaire op de pas Col du Portillon in de Pyreneeën, op de grens met Spanje, een nieuwe actie “Defend Europe”.

Wat was het doel van de actie in de Pyreneeën?

Dertig jonge Franse activisten gingen naar de Col du Portillon op de Frans-Spaanse grens vanwege de grote terroristische en migratiebedreiging bij deze bergpas, die regelmatig door illegale immigranten wordt overgestoken. Waarom hebben we juist deze plek uitgekozen? De plaatselijke prefect had voor de crisissituatie daar gewaarschuwd en verzocht om de bergpas tijdelijk te sluiten. Daarom zijn we daar naartoe gegaan om op het belang van deze sluiting te wijzen en de politie desnoods te helpen. Wij wilden vanuit een breder perspectief dan de media de aandacht vestigen op de situatie daar en een strikte reactie van de regering ter bescherming van het Franse volk provoceren. Maar toen we daar aankwamen, zagen we dat er ondanks de door de prefect aangekondigde “strenge” maatregelen letterlijk GEEN politieagenten waren die de bergpas controleerden. In werkelijkheid was de pas volledig open en kon gemakkelijk te voet worden overgestoken. Dit onthulde het complete onvermogen van onze regering om onze grenzen te verdedigen, zelfs wanneer de terroristische bedreiging door de lokale autoriteiten zelf werd erkend. We mogen nooit vergeten dat de jongste terreuraanslag op de kathedraal van Nice (oktober 2020), waarbij drie Fransen onthoofd respectievelijk afgeslacht werden, door een illegale immigrant werd gepleegd, die via Lampedusa naar Frankrijk was gekomen. Wat zegt dat over de prioriteit die we toekennen aan de veiligheid van onze bevolking?

Génération Identitaire heeft in april 2018 een gelijksoortige actie met twee helikopters gehouden in de Alpen. Voor deze actie werden drie activisten schuldig verklaard, maar op 16 december door het hof van beroep in Grenoble vrijgesproken

Dat klopt. Voor een dergelijke actie in de Alpen moesten we een proces tegen ons dulden. Maar de akte tegen ons was leeg. Onze acties zijn vreedzaam en onze Modus Operandi is dezelfde als die van een “rechtse Greenpeace”. Wij zetten agitprop in en proberen met onze spectaculaire acties de aandacht van de media op de door ons aan de kaak gestelde thema´s te vestigen en zodoende politieke reacties te provoceren. Wij zijn zogezegd aanklagers.

Een andere actie, die eveneens veel opzien baarde, was die van het door uw beweging gecharterde schip om de illegale immigratie in de Middellandse Zee aan de kaak te stellen. Wat wil Génération Identitaire bereiken met de campagne “Defend Europa”?

In 2017 charterden we een schip in de Middellandse Zee voor de kust van Libië. Daarop hadden we een groot spandoek aangebracht met de tekst “No Way, you will not make Europe home”. Wij wilden waarschuwen tegen de enorme mensenhandel daar en de medeplichtigheid van NGO´s, die beweren “humanistisch” te zijn, maar dat niet zijn. Ons spandoek herinnerde aan de Australische immigratiepolitiek “No Way”: geen opname van illegale immigranten, geen passages op volle zee, geen doden.

Heel opvallend was ook uw actie tijdens de “Black Lives Matter”-demonstratie in Parijs. Uw activisten rolden een spandoek uit met de eis naar gerechtigheid voor de slachtoffers van antiblank racisme. In hoeverre verhullen de media het racistische geweld tegen Fransen?

Ik stond op het dak, afgelopen 13 juni, en stond tegenover meer dan 20.000 Black Lives Matter-activisten, die demonstreerden en de regering ongestraft provoceerden. Voor hun illegale demonstratie rolden wij een spandoek uit met de tekst “Gerechtigheid voor de slachtoffers van antiblank racisme”. Hoewel deze activisten hun haat op de Fransen onbeantwoord kunnen uitspugen, wilden we hen laten zien dat er nog altijd een Europese jeugd bestaat die hen de voet dwars zet om hen te zeggen dat zij niet welkom zijn en dat wij nooit voor hen zullen knielen.

Antiblank racisme is een toenemende bedreiging in Frankrijk en Europa, omdat de massa-immigratie steeds belangrijker wordt. Elk jaar worden Fransen door tuig dat ons haat, vermoord, geïntimideerd, verkracht. Maar de media hebben het alleen maar over “systemisch racisme”, iets dat letterlijk nooit bestaan heeft en nooit iemand heeft gedood. Daarentegen worden de slachtoffers van antiblank racisme verzwegen en wordt er nooit over gesproken. De hele zomer leed ons land onder de vele moorden op onze bevolking, zoals de buschauffeur Philippe Monguillot, die door vier immigranten werd gelyncht omdat hij hen gevraagd had een mondkapje te dragen en een kaartje te kopen. Ook is er de zaak van de jonge Axelle Dorier, die haar hond uitliet en door een auto, die bestuurd werd door Youssef en Mohammed, in stukken gesneden en een kilometer ver werd meegesleurd, totdat haar been losscheurde van de auto. Er zijn steeds meer zulke voorbeelden en we komen ertoe de mensen er aan te herinneren dat zij alleen daarom gedood werden, omdat ze blank en Fransen waren. De etnische spanningen nemen zeer gevaarlijk toe en we moeten zo spoedig mogelijk stoppen met deze zinloze immigratiepolitiek die dit allemaal toestaat.

Denkt u dat de acties van Génération Identitaire een reële invloed op het politieke systeem en zijn beslissingen hebben?

Dankzij onze acties zijn we in staat om echte problemen aan het licht te brengen, die door de mainstream media maar al te vaak ontkend en gebagatelliseerd worden. Toen we afgelopen juni onze actie op de Place de la République hielden, werd er een week lang op alle tv-zenders over het bestaan van antiblank racisme gediscussieerd, en er werd een peiling gehouden over dit onderwerp. Dankzij onze aanwezigheid in de Pyreneeën twee weken geleden hebben we het catastrofale staatsmanagement van onze grenzen en de krachtige terroristische en migratiebedreiging aan de Frans-Spaanse grens blootgelegd. Wij zijn klokkenluiders, die de aandacht van de media op de door ons opgeworpen thema´s vestigen en zodoende politieke reacties willen provoceren. Zolang er een massa-immigratie bestaat, heeft de “Génération Identitaire” de volle legitimering in de politieke ruimte en in het publieke debat. Wij helpen de taboes weg te nemen van het antiblank racisme en de islamisering, en ons succes in de media spreekt voor ons. Wij zorgen voor echte debatten en verscherpen het bewustzijn voor de identiteit van een hele bevolkingsgroep.

Zou het niet de taak van een politieke partij zijn, bijvoorbeeld het Rassemblement National van Marine Le Pen, om deze acties te houden?

Het Rassemblement National zou er van profiteren wanneer men in immigratiekwesties energieker zou optreden. Aan de andere kant is het RN een partij die gekozen kan worden. Wij zijn een jeugdbeweging uit het activistische kamp, in zekere zin een “rechtse Greenpeace”. Dit zijn twee kampen die elkaar kunnen aanvullen, maar heel verschillend zijn. Wij gebruiken agitprop, media-agitatie, acties die erop gericht zijn om de Fransen in het stembureau, maar ook in het publieke debat te beïnvloeden.

De actie in de Pyreneeën heeft de Franse regering boos gemaakt. Op 26 januari kondigde de minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Damanin, aan mogelijkheden te willen vinden om de Génération Identitair illegaal te verklaren. Maakt u zich zorgen over deze mogelijke poging tot illegaal verklaren?

De waarheid is dat Gérald Darmanin zijn zwakte heeft getoond. Door een onderzoek naar de ontbinding van de Génération Identitair te starten, laat hij zijn woede zien over het feit door jonge Fransen vernederd te zijn, omdat hij zijn onvermogen heeft getoond om onze grenzen en de Fransen te beschermen. Het is niet de eerste keer dat de regering probeert om onze beweging te ontbinden. Maar wij hebben nooit iets illegaals gedaan. Ik herhaal, onze acties zijn vreedzaam en puur symbolisch, zoals zelfs onze lokale prefect heeft toegegeven. Maar zelfs wanneer Damanin werkelijk succes met zijn inspanningen zou hebben, zou dat onze strijd voor Frankrijk en ons volk niet tegenhouden. De identiteitsstrijd is al voor Génération Identitaire begonnen en zal ook daarna blijven bestaan. We weten alleen nog niet hoe. Wij zullen in ieder geval nooit opgeven. Zolang er massa-immigratie en vijanden van Frankrijk bestaan, zullen wij hen bestrijden. We zullen niet opgeven.

Na de actie in de Pyreneeën werd u in de uitzending “Balance ton post” op Kanaal 8 uitgenodigd

Dit programma was er niet voor bedoeld dat ik me kon uiten of discussiëren. Het was een pure mediale lynchmoord. Desondanks lukte het me om enkele krachtige ideeën door te geven, zoals de overwegend Afro-Maghrebijnse afkomst van diegenen die op straat mensen intimideren, of dat de enige oplossing voor de migratie-invasie de remigratie is, de terugkeer van de migranten naar hun landen van herkomst. Het bewijs dat onze thema´s prioriteit hebben voor de Fransen, is dat de uitzending alle kijkcijferrecords heeft gebroken en uit de daaropvolgende peiling bleek dat 68% van de kijkers tegen de ontbinding van onze beweging waren. In ieder geval was het een grote overwinning om voor 800.000 kijkers op de beste zendtijd over de remigratie te kunnen spreken.

President Macron heeft een “oorlog” tegen “islamistische” afscheiding aangekondigd. Denkt u dat dit zijn ware bedoeling is of is het alleen maar propaganda met het oog op de jongste “islamistische” aanslagen? Houdt u een scenario, zoals Houllebecq dat in zijn roman “Onderwerping” geschetst heeft, voor mogelijk?

President Emmanuel Macron is een leugenaar en een lafaard. Al die harde maatregelen die hij heeft aangekondigd, hebben niets met de realiteit te maken. Op dit moment zijn er in Frankrijk meer dan 150 radicale en salafistische moskeeën. Er werden echter maar 9 gesloten en dat ook nog om administratieve redenen. Zoals alle onderzoeken en opiniepeilingen laten zien: de Fransen staan in toenemende mate afwijzend tegenover massa-immigratie en de islam. De Fransen verwachten van de regering dat zij handelt in deze kwesties en geen overwegingen uit om de Génération Identitaire te ontbinden, die alleen maar de identiteit van ons volk wil verdedigen. Als het niet tot een keerpunt in de politiek van de massa-immigratie komt, dan zouden we in een burgeroorlog terecht kunnen komen. En het is onze taak om te proberen dit te verhinderen.

(Bron: elcorreodeespana.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Interview met Thaïs d´Escufon van de patriottische jongerenbeweging “Génération Identitaire”

 1. John van antwerpen zegt:

  Als de Franse geschiedenis zichzelf moet bewijzen moeten de Fransen en eigenlijk wij ook
  in opstand komen tegen de islamisering. Ruim 220 jaar geleden streden de Fransen tegen de
  eigen elite, nu is het hun plicht zich opnieuw te weren.
  Ditmaal heeft de vijand een andere gedaante, een anti cultuur die onze verlichtingswaarden
  niet kan verdragen. Wat doet ze hier dan ? Oprotten dus. Maar ze gaan niet uit zichzelf weg,
  ze willen ons wegduwen in ons eigen territorium.
  Vooralsnog hebben we nog niets gewonnen want dat kan alleen bij een massawoede
  die het kwaad weg vaagt. De enige hoop is dat die volkswoede heel erg snel kan gaan,
  maar we moeten gisteren al beginnen voordat we nooit meer kunnen winnen.
  En als we dan toch verliezen zijn Amerika, Rusland e.d. dan weer in staat om ons te bevrijden ?
  Zo is de bezetting van de nazi,s en de salafisten bezetting voor mij hetzelfde en moet dan
  ook op dezelfde manier aangepakt worden. Of ligt het veel ingewikkelder ? Ja dus.

  Geliked door 4 people

 2. delamontagne zegt:

  Zoals overal in de EU wel meer voorkomt, de ANTI’S, de linksen kwamen er na ook in aktie om
  de illegalen welkom te heten.
  10 dagen later een tegen demonstratie op dezelfde plek ter verwelkoming van de iIlegalen.
  Oproep van verschillende organisaties, waaronder de LREM , de partij van Macron
  * * *
  Col du Portillon : A l’appel du PCF, du NPA, de EELV, de la CGT et de LREM, des militants pro-migrants manifestent contre Génération identitaire. “Les Pyrénées sont une frontière ouverte et accueillante”

  Ze kwamen bij elkaar om de migranten te verwelkomen en protesteerden tegen de demonstratie die op 19 januari werd gehouden door de “extreemrechtse groep”……Identity Generation.

  Na oproep van LINKSE partijen en verenigingen demonstreerden 50 tot 80 mensen deze vrijdagochtend 29 Jan. op de Col du Portillon.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Dan hoop ik maar dat al dat linkse tuig daar, dat het migrantentuig verwelkomt op een wijze die bijna lijkt op die van de Russen en Oekraïners, toen zij 80 jaar geleden in Rusland de Duitsers als bevrijders welkom heetten, door die laatste g worden aangevallen en afgetuigd!
   Links maakt al decennia’s de grote fout om te denken dat je al degenen die hen haten tot hun vrienden kunnen maken en ze vertrouwen iedereen die ze totaal niet kennen wat vaak hun ondergang wordt!

   Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  De Minister van Binnenlandse Zaken wil de Organisatie “Génération identitaire” ontbinden als hij binnen 10 dagen geen antwoord krijgt.
  De organisatie kreeg vandaag dit bericht binnen………….
  De ontbinding van Génération Identitaire werd vrijdagavond meegedeeld aan de organisatie, dit hoorde Franceinfo zaterdag van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
  Vanaf nu heeft Génération identitaire “tien dagen de tijd om te reageren” op deze aankondiging.
  Als er geen nieuwe informatie wordt verstrekt, “is de ontbinding (van de organisatie) zeer waarschijnlijk binnen 15 dagen”, aldus Beauvau.

  Operaties “Anti-migranten”……
  De Minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin zei dat hij dinsdag 26 januari “geschokt” was door de anti-migrantenoperaties van Generation Identitaire in de Alpen en de Pyreneeën.
  Als de mogelijheid er is, zal ik niet aarzelen om ontbinding voor te stellen”, verklaarde de minister.

  Verschillende gekozen functionarissen uit Occitanië hadden ook opgeroepen tot de ontbinding van “deze gewelddadige en gevaarlijke extreemrechtse groep” na hun “PROVOCERENDE” actie in de Pyreneeën.
  Génération Identitaire had in april 2018 een demonstratie van hetzelfde soort uitgevoerd in de Hautes-Alpes.
  Drie activisten werden in eerste aanleg veroordeeld door de rechtbank van Gap, voordat ze in december in hoger beroep werden vrijgelaten.

  De rechtse beweging verstoorde ook een demonstratie tegen politiegeweld op zaterdag 13 juni 2020 door een spandoek te plaatsen met de tekst ‘Gerechtigheid voor slachtoffers van anti-blank racisme – White Lives Matter’) op een balkon met uitzicht op de Place de la République in Parijs.

  BRON:
  https://www.francetvinfo.fr/economie/emploi/metiers/droit-et-justice/generation-identitaire-la-dissolution-de-l-organisation-d-ultra-droite-enclenchee_4295751.html

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Er blijken gelukkig ook nog normale jongeren te zijn die zich druk maken over de toekomst .

  Like

 5. Ravian zegt:

  Misschien moeten ze daar ter burelen van Macron & Co eens opzoeken wat “La Résistance” ook alweer was.
  Dat zou nare verrassingen in de toekomst mogelijk nog kunnen voorkomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s