“Je doet het voor een ander”

(Door: Karel Beckman)

Dit is het morele wapen waarmee het coronabeleid wordt gevoerd. En waar de bevolking massaal voor bezwijkt. Je doet het voor een ander. Daar kun je toch geen nee tegen zeggen? Je wilt toch geen egoïst zijn?

Maar laten we het argument eens omdraaien. Hoe zit het dan met die ander? Kan die dan zomaar eisen dat wij ons voor hem opofferen? Is dat niet egoïstisch dan? Vraagt u zelf van anderen dat zij zich voor u opofferen? Nee toch zeker? Dat zou wel erg egoïstisch zijn! Zou die ander er eigenlijk zelf wel zo blij mee zijn dat de hele samenleving zich aan hem moet opofferen?

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Je doet het voor een ander”

 1. Harry Willemse zegt:

  Als je vriendje in het water springt doe jij dat toch ook niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rini Stegeman zegt:

  Nou, mooi toch , hoef ik het niet te doen.Die ander heeft het toch gedaan???

  Like

 3. Knalkopje1 zegt:

  Die ‘anderen’ waarmee ze ons op zo’n perfide manier onder druk zetten zijn bejaarden die in tot EBI’s omgetoverde verpleeghuizen wegkwijnen. Die willen liever hun laatste levensdagen met familie en vrienden doorbrengen dan in eenzame opsluiting, waar ze kapot aan gaan: isolatiefoltering. Ze hebben zeker niet gevraagd om deze meer dan twijfelachtige ‘voorrangspositie’.
  Waar blijft nu het zo hoog geroemde Europese Hof voor de Rechten van de Mens? Dat Hof beschermt veel liever zware criminele en terroristen tegen levenslange gevangenisstraf. Dat is zo ‘onmenselijk’, maar de onmenselijke gruweldaden die deze criminelen hebben begaan tellen niet voor dit extreem linkse nephof.
  Het zou voldoende zijn bij bezoek de handen te desinfecteren bij de ingang; weg blijven als je symptomen en/of koorts hebt, en voor de rest alles vrijlaten, dus ook geen 1,5 m afstand en mondkapjes tijdens het bezoek. Dat heeft dan plaats in het appartement van de bezochte persoon of bij mooi en warm weer in de tuin Mondkapjes op hoogstens vanaf de ingang tot aan de deur van het appartement.

  Geliked door 1 persoon

  • je laat je ouders toch niet aan hun lot over?ik ben zonder ouders en familie opgegroeid maar als ik ze had ,had ik ze vanaf het begin uit hun appartementjes gehaald en ze mee naar huis genomen.iedereen MOET even normaal gaan doen.geen belachelijke beperkingen meer en alle corona maatregelen door de plee spoelen en alle bedrijven, scholen enz, enz, morgen open.waar zijn we met z,n allen mee bezig????

   Like

 4. Julia zegt:

  Alle mensen hebben groot gelijk dat zij massaal op de schaats stappen. Maar dan begrijp ik namelijk niet dat die massa waarvan het merendeel het eens is met de lock down en het dragen van smetlappen, en met het regime van Rutte zo eens is, scholen dicht moeten blijven, afstand zoetjes bewaren zich dan nu uit eigen belang niet aan de regels houden. Van mij mogen ze normaal dat ieder van zijn vrijheid geniet maar doe dat dan ook in het dagelijks leven. Uiteindelijk doe je het dan voor een ander en werk je niet meer langer mee aan de gewetenloze maatregelen, dan zorg u ook er voor dat MKB, horeca, etc. verder behoed worden voor faillissementen en dus minder mensen hun baan verliezen, dat kinderen niet langer thuis worden gehouden en jeugd niet meer van hun jeugd kunnen genieten.

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  De overheid kan dood vallen ze spuiten zichzelf en hun familie maar vol met die rotzooi !

  Geliked door 3 people

 6. Ravian zegt:

  Ach, ze vergeten er enkel even bij te vermelden wie die anderen precies zijn; Timmermans, Gates, Soros, Bezos, Xi, etc. enz.

  Like

 7. LUCIA zegt:

  De ander is een abstractie net als men en bestaat derhalve ook alleen als abstractie.. bovendien ben ik ook een ander’s ander en heb ik dus net zoveel recht op wat voor mij heilzaam is.
  Sociaal zijn mag nooit inhouden, ten koste van jezelf, het feit dat alle mensen gelijk behandeld dienen te worden, zoveel mogelijk althans, is al in strijd met het “de ander beginsel”….dat houdt pas ongelijkheid in.
  Bekend gezegde luidt nog steeds; “Ben ik mijn broeders hoeder”.
  Waar is diezelfde ander… als een wildvreemde hier binnenkomt en na 3 maanden een woning krijgt waar hij nooit een spat voor gewerkt heeft… waar is die gelijkheid en wie geeft jou dan een huis omdat je anders op straat belandt.
  Waar is dan die ander die jou moet behoeden voor ellende. Ik ben geen lopend offerlam noch vraag ik aan een ander dat voor mij te zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s