Impeachment-proces tegen Trump opgeheven – vrijspraak van de beschuldiging van “bestorming van het Capitool”

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is vrijgesproken in het impeachment-proces wegens de bestorming van het Capitool. De voor zijn schuldigverklaring noodzakelijke twee derde meerderheid in de Senaat van 67 stemmen werd duidelijk niet gehaald.

57 van de 100 Senatoren stemden voor een veroordeling wegens “aanzetten tot opstand”. Alle 43 Senatoren die tegen een impeachment stemden, waren Republikeinen. Daarmee is Trump de enige Amerikaanse president tegen wie twee impeachment-processen werden geopend en tweemaal een vrijspraak volgde.

Behalve de 50 Democratische Senatoren stemden ook zeven Senatoren van de Republikeinen “schuldig”, waaronder de bekende Trump-criticus Mitt Romney. Er was echter verwacht dat de grote meerderheid van de Republikeinen “niet schuldig” zou stemmen.

Deze Republikeinen hebben voor een impeachment gestemd: Richard Burr – Bill Cassidy – Susan Collins – Lisa Murkowski – Mitt Romney – Ben Sasse – Pat Toomey.

Trump bedankt in een verklaring zijn advocaten “de gerechtigheid gehandhaafd en de waarheid verdedigd” te hebben. De 74-jarige verklaarde zichzelf tot slachtoffer van de “grootste heksenjacht in de historie van ons lans”.

Hier zijn volledige statement.

De Democraten hadden Trump verantwoordelijk gemaakt voor de gewelddadige bestorming van het Capitool op 6 januari. Trump´s advocaat Michael van der Veen beschuldigde de Democraten in zijn slotpleidooi van een politiek gemotiveerde “wraakveldtocht” tegen Trump. De voormalige president zou nooit tot geweld hebben opgeroepen. Bovendien zouden zijn uitlatingen door de vrijheid van meningsuiting gedekt zijn.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald (ingekort) uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Impeachment-proces tegen Trump opgeheven – vrijspraak van de beschuldiging van “bestorming van het Capitool”

 1. Bas zegt:

  Wat zijn ze bang…..
  https://www.dailywire.com/news/national-guard-could-stay-in-d-c-at-least-through-fall-2021-report?%3Futm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=dwtwitter

  Nationale Garde zou in D.C. kunnen blijven ‘Ten minste tot najaar 2021’: rapport

  De leden van de Nationale Garde die sinds de rel vorige maand patrouilleren in de gevoelige gebieden op Capitol Hill, moeten mogelijk het grootste deel van 2021 blijven.

  De National Security Council heeft het ministerie van Defensie gevraagd contact op te nemen met de Capitol Police over de beste manier om de aanwezigheid van de National Guard na half maart te plannen, volgens een interne e-mail die is verkregen door de lokale Fox 5.

  Like

 2. Bas zegt:

  https://thehill.com/homenews/news/538778-trump-lawyer-van-der-veen-says-his-house-was-attacked-hes-faced-death-threats?amp#click=https://t.co/1qm5LKrHAL

  Trump-advocaat van der Veen zegt dat zijn huis werd aangevallen, hij werd geconfronteerd met doodsbedreigingen.

  Michael van der Veen, een van de advocaten van de voormalige president Trump tijdens het afzettingsproces door de Senaat, zei zaterdag dat zijn huis is aangevallen en dat hij onlangs met de dood is bedreigd.

  Na het proces van afzetting van Trump, waarin de Senaat stemde om de voormalige president vrij te spreken, legde Van der Veen de schade aan zijn huis uit tijdens de procedure.

  “Mijn huis werd aangevallen. Ik ga er liever niet in omdat het andere mensen zou aanmoedigen om het meer te doen, maar weet je, ik heb bijna 100 doodsbedreigingen gehad”, zei Van der Veen, volgens een poolrapport.

  Van der Veen voegde eraan toe dat hij geen “controversiële man” was en dat hij geen politiek persoon was.

  “Mijn huis is gisteravond aangevallen – ramen kapot, spuitverf, echt slechte woorden overal gespoten. En het punt is, jullie kennen me niet, maar je weet dat ik geen controversiële man ben. Ik ben niet politiek zogezegd, ‘zei hij.

  “Ik ben een procesadvocaat en ik vertegenwoordig de belangen van mensen in de rechtbank. Dat is wat ik doe. Ik vind het geweldig om te doen. En ik ben teleurgesteld dat dat het resultaat is van het feit dat ik alleen mijn werk doe.”

  Like

 3. Mary zegt:

  Ze zijn als de dood voor Trump die Democraten, een enquete, recent gehouden, wees al uit dat 70% van de Republikeinse stemmers zich bij een Trump partij zouden aansluiten als hij een nieuwe partij zou beginnen. En dat hij terug komt, hoe dan ook, is een ding wat zeker is………to drain the swamp, ze sidderen al de reptielen…….

  Like

 4. aquarius4422 zegt:

  Mooi dat de corrupte ratten onder de republikeinse senatoren hier bij name genoemd worden.

  Like

 5. Bas zegt:

  Peloser

  Nancy Pelosi is veel te emotioneel om een ​​openbaar ambt te bekleden. Eerst was ze toespraken aan het verscheuren die ze niet leuk vond, nu stormt ze door het Capitool, kabbelend als een idioot en slaat het podium als ze haar zin niet krijgt. Ik dacht dat de “volwassenen” de leiding hadden.

  Like

 6. Bas zegt:

  Violence

  Democraten die pleiten voor geweld tegen Trump

  Like

 7. Bas zegt:


  Manipulatie van bewijs want ‘reportedly’ is dus alleen ‘naar verluidt’…

  Like

 8. Jan zegt:

  Pelosi: Wat Hitler kon, kan ik ook

  Like

 9. Jan zegt:

  Het Amerikaanse leger wordt door Joe Stalin gezuiverd van blanke conservatieven

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s