Alice Weidel: Groen-socialistische aanval op eigen huis

(Door: Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

De chef van Die Linke, Bernd Riexinger, ondersteunt het initiatief van de fractievoorzitter van de Groenen, Anton Hofreiter, tegen de bouw van meer eengezinshuizen. Daarover verklaart de fractievoorzitster van de AfD in de Duitse Bondsdag, Alice Weidel (foto):

“De Groene verbodspartij heeft weer toegeslagen, en de betonsocialisten reageren meteen enthousiast. Het eengezinshuis op het platteland is de droom van de hardwerkende middenklasse in ons land, die op welvaart en ruimte hoopt van de vruchten van zijn werk. Achter het berekenende groen-socialistische initiatief om deze droom van de burgers onder het voorwendsel ´klimaatbescherming´ af te pakken, zit een aanval op vrijheid en eigendom en de socialistische verderfelijke geest van de collectivisering van de maatschappij.  

De smoesjes achteraf van de Groenen zijn schijnheilig. In Baden-Württemberg, de deelstaat van de huisjesbouwers, staat de aanval o het eigen huis zelfs in het verkiezingsprogramma. Het is het onbetwiste doel om de beslissingen van de gemeenten door strenge politieke voorschriften in de gewenste richting te sturen. Voor windmolenparken of nieuwe asielzoekerscentra zullen we uiteraard desondanks nooit ´genoeg plaats hebben´. Daarvoor moeten de autochtone burgers en belastingbetalers gewoon nog meer inschikken.

Hofreiter zelf maakt er in zijn interview geen geheim van dat hij sceptisch kijkt naar wooneigendom en de mensen liever ziet als huurders. In de afwijzing van het privé-eigendom, de eigenlijke basis van de welvaart van brede lagen van de bevolking, zijn de groen-rode socialisten van alle schakeringen het met elkaar eens. Met de Groenen dreigt een verbodsregime, dat snel tot verarming leidt.”

Bron:
afdbundestag.de
Door: Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Alice Weidel: Groen-socialistische aanval op eigen huis

 1. Cathja zegt:

  Wanneer stopt dit gemene getreiter van het volk eens? Heeft de Duitse burger nog niet genoeg ellende over zich heen gehad? Het wordt tijd dat er een verbod komt op elke politieke partij die zich ‘groen’ noemt. Daar zou iedereen bij gebaat zijn. Alles moet en gaat kapot als Groen en Links het voor het zeggen krijgen.

  Like

 2. Bas zegt:


  Lockdowns tegen climate change?

  Like

 3. Bob zegt:

  Als meer mensen op een plek zet verniel
  je de natuur. Met het binnen halen van hele
  legers ben je in tegenspraak dat je opkomt
  voor het milieu. De groenen willen bossen kappen
  voor bioenergie, dat koeien niet meer in de wei
  kunnen grazen kapot maken van de natuur,
  en gazo maar verder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s