Hans-Georg Maaßen: Merkel-lockdown-politiek is catastrofaal voor democratie en rechtsstaat

Angela Merkel en Hans-Georg Maaßen.

(Vertaling: E.J. Bron)

Voormalige chef van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst breekt Merkel´s coronapolitiek af

Dr. Hans-Georg Maaßen beschuldigt de Duitse regering ervan de grondrechten van de burgers te minachten. Wanneer er in de grondrechten wordt ingegrepen, is de regering verplicht om deze enorme stappen voldoende te motiveren. Grondrechten mogen niet lichtvaardig opgegeven worden. Alleen in uiterste noodzaak zouden zulke beperkingen te motiveren zijn.

De voormalige president van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst, DR. Hans-Georg Maaßen, valt de politiek van de Merkel-regering aan. Door de Merkel-lockdown met al zijn verlengingen en aanscherpingen worden de democratische grondrechten van de burgers niet alleen beperkt, maar deels opgeheven.

Enkele jaren geleden waren zulke toestanden nog absoluut ondenkbaar in Duitsland. De redenen voor zulke drastische maatregelen zijn volgens de heer Maaßen niet voldoende uiteengezet en bewezen. De Merkel-regering zou zelfs niet eens de moeite nemen om de burgers met stevige argumenten te overtuigen. In plaats daarvan worden de burgers met gemeenplaatsen afgeserveerd. De actuele politiek van de bondskanselier en de ministers-presidenten van de deelstaten noemt Maaßen “willekeur”.

Maaßen bekritiseert dat steeds opnieuw dezelfde wetenschappers naar voren geschoven worden, die precies datgene verkondigen wat de Merkel-regering van hen verwacht. Hij zou zeer teleurgesteld zijn in de onlangs genomen besluiten van de Merkel-regering. In het begin zou hij nog begrip voor de coronamaatregelen gehad hebben. Maar inmiddels worden vele grenzen overschreden, zonder een toereikende motivering te leveren.

Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar kon men de regering nog ten goede houden dat zij door de nieuwe epidemie overbelast en overrompeld werd. Maar nu, een jaar later, zou je mogen verwachten dat men verstandiger te werk zou gaan. Dat zou echter niet het geval zijn.

Maaßen constateert een zekere onwil van de kant van de Merkel-regering om zich met kritische argumenten bezig te houden evenals het meenemen van bijwerkingen en gevolgen in de beoordeling van de situatie. Er zou volgens hem een afweging van zaken moeten plaatsvinden.

Men zou zichzelf moeten afvragen: hoeveel is ons het functioneren van de economie waard? Hoeveel is ons de gezondheid van de mensen waard die geen corona hebben, maar om andere redenen een arts nodig hebben en nu moeilijker aan noodzakelijke behandelingen komen? Maar al deze afwegingen vinden niet plaats. Integendeel. Wie oproept tot discussie wordt aan de publiekrechtelijke schandpaal genageld en in diskrediet gebracht.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hans-Georg Maaßen: Merkel-lockdown-politiek is catastrofaal voor democratie en rechtsstaat

 1. Pingback: Hans-Georg Maaßen: Merkel-lockdown-politiek is catastrofaal voor democratie en rechtsstaat! | eunmask

 2. Ravian zegt:

  De diverse EU trekpoppen hebben, net als hun Deep State collega’s in de USA, gewoon ongegeneerd staatsgrepen gepleegd.
  Want dat is wat het is als je brutaalweg de democratie buiten werking stelt en de grondwet aan je laars lapt.

  Geliked door 2 people

 3. guusvelraeds zegt:

  Als je het beste energie netwerk ter wereld kapot maakt met windmolen waan en zonnepaneel waan dan moet je niet gek opkijken als dezelfde mensen het land verder uit haar voegen breekt met corona waan, lockdown waan, vaccinatie waan en dictatoriale controle waan. Dit gaat net zolang door totdat het volk zegt tot hier en niet verder. Aangezien het grootste deel van het volk nog steeds in een ideologische indoctrinatie roes verkeert zal het moment tot hier en niet verder nog wel een poosje op zich laten wachten. ik denk zo ongeveer bij de 8ste of 9de geplande golf zal het zover zijn. Maar misschien is het dan te laat.

  Geliked door 3 people

 4. LUCIA zegt:

  Ook hier minachting van het volk en dedain naar alle andere wetenschappelijke geluiden toe, die niet in hun (Politieke/globalistische straatje ) passen. En ook hier levert de z.g wetenschappelijke adviserende tak “maatwerk” van het type…. “Hoe had u het gehad willen hebben en met welke cijfers”.. Dat is wetenschappelijke prostitutie, met dien verstande dat het volk in opdracht genaaid wordt en tegen wil en dank hiervoor dubbel betaald, met vrijheidsberoving en economische breakdown.

  Geliked door 3 people

  • bobzelf zegt:

   JA LIEVERD
   EN OME BOB IS VAN DE OUWE STEMPEL
   DIE GOEIE OUWESTEMPEL

   DUS?/ ALS OME BOB GENAAID WORDT, WIL HIJ ER OOK BIJ ZOENEN

   DUIDELIJK ?? MOOI !! LATEN WE DAAR GEEN MISVERSTANDEN OVER KRIJGEN

   GOOH ,DAARHEB IK DIE ZOEN LIPPEN VAN DUS

   KUSSSSSSSSSSS

   OMEBOB

   Geliked door 2 people

 5. Niek zegt:

  Denk dat zij dat zelf ook weten en nu een manier proberen te vinden om zonder kleerscheuren er uit te raken en ook nog die kut verkiezingen….
  Kun je ze gelijk afrekenen op het beleid, stem PVV

  Like

 6. Ben zegt:

  De EU is een fascistisch vehikel.
  NL uit de EU.
  We willen niet door Moffen of Kikkervreters worden overheerst.

  Geliked door 2 people

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  Rechter: Avondklok moet per direct worden opgeheven
  Viruswaarheid boekt overwinning in rechtbank

  De voorzieningenrechter in Den Haag heeft dinsdag de vorderingen van Stichting Viruswaarheid.nl om de avondklok in Nederland buiten werking te stellen toegewezen. De avondklok moet per direct worden opgeheven.

  Voor het invoeren van de avondklok is gebruik gemaakt van een bijzondere wet, de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg). Die wet biedt het kabinet de mogelijkheid om in zeer spoedeisende en buitengewone omstandigheden een avondklok in te stellen, zonder dat daarvoor eerst een wetgevingstraject – waarbij de Eerste en Tweede Kamer vooraf worden betrokken – moet worden doorlopen.

  https://tpo.nl/2021/02/16/rechter-avondklok-moet-per-direct-worden-opgeheven/

  Geliked door 2 people

 8. M. zegt:

  Nog niet door dat men juist alles doet wat catastrofaal is voor het land net als men dat hier in het land ook doet????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s