Referendum in Zwitserland: Politie dient nationaliteit en herkomst van criminelen te publiceren

(Vertaling: E.J. Bron)

Een volksinitiatief van de SVP, dat op 7 maart aan het volk wordt voorgelegd, dient de politie ertoe te verplichten om in hun persmededelingen de nationaliteit en de herkomst van criminelen te publiceren. Concreet wil het de systematische publicatie van de nationaliteit en de herkomst van criminelen, verdachten en slachtoffers voorschrijven.

Sinds het jaar 2017 heeft de politie van Zürich deze informatie niet meer gepubliceerd. Ze is een van de weinige politiekorpsen in Zwitserland die hier van afziet. Weliswaar kan elk politiekorps over zijn eigen praktijk beslissen, maar de tendens gaat er naartoe de nationaliteit te noemen.

Als reactie op de beslissing van de politie van Zürich heeft de SVP een kantonaal initiatief gelanceerd. De regering wijst dit af, doet echter een tegenvoorstel. Derhalve dient alleen maar het staatsburgerschap meegedeeld te worden, niet echter de herkomst van ingeburgerde personen.

Wat betreft Laura Fischer (Jonge SP) zou “transparantie betekenen aandacht te schenken aan de werkelijke oorzaken van criminaliteit, zoals de financiële situatie van deze mensen, hun ontwikkelingsniveau of het geweld dat ze mogelijk meegemaakt hebben. Daarmee zouden we moeten beginnen. Geweld verhinderen, de toegang tot onderwijs stimuleren en tegen financiële ongelijkheid strijden.”

In het kanton Solothurn werd een desbetreffend SVP-initiatief in het jaar 2012 door het volk met meer dan 70% aangenomen.

(Bron: rts.ch)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Referendum in Zwitserland: Politie dient nationaliteit en herkomst van criminelen te publiceren

 1. karton zegt:

  In een échte “democratie” zoals Nederland , komen dat soort zaken (misdrijven gepleegd door o.a. vluchtelingen) vooral in de doofpot terecht.

  Geliked door 6 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  In Nederland kan je de inbreng van de bevolking op politieke besluiten wel vergeten. Het partijkartel, bestaande uit niet door de kiezers gekozen figuren, vindt de kiezer alleen maar lastig die de politiek voor de voeten loopt met ongenuanceerde uitspraken. Kijk alleen maar naar de haagse puinhoop en zie wat een troep ze ervan maken. Een bovenmmeester van een basisschool met het verstand in zijn schoenen, die het voor elkaar heeft gekregen om nederland als laatste land van europa te zijn begonnen met vaccineren Een politieke puinhoop blijft achter van het wanbeleid van rutte3. Z’on man zou per direct een beroepsverbod moeten krijgen. Helaas kan dat niet want de rechterlijke mach slobbert uit dezelfde trog als de regering met hun knechten. Wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   scherpschutter1943.Achter (bijna) iedere regering zit een schaduwregering,dit zijn de werkelijke machthebbers.Regeringen en politici hebben geen macht of zeggenschap,politici worden omgekocht of gechanteerd.Ze voeren braaf de communistische N.W.O. agenda uit.Stemmen is een farce en politiek een grote poppenkast.

   Like

  • ronjaspers zegt:

   scherpschutter1943.Achter (bijna) iedere regering zit een schaduwregering,dit zijn de werkelijke machthebbers.Regeringen en politici hebben geen macht of zeggenschap,politici worden omgekocht of gechanteerd.Ze voeren braaf de communistische N.W.O. agenda uit.Stemmen is een farce en politiek een grote poppenkast.

   Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   karton.Nederland is net zo corrupt als ieder ander corrupt land op deze wereld.Alleen gebeurt hier alles stiekem,nederland is de firma list en bedrog en corruptie en 1 grote doofpot.

   Geliked door 2 people

 3. Julia zegt:

  Dit democratisch besluit kun je binnen het linkse communisme in Nederland vergeten. Niet voor niets was o.a.. Duivels66 voorstander voor het afschaffen van het referendum waar de linkse Haagse kliek mee heeft ingestemd. Sterker nog zij propageren voor meer Islamisering. Stel je voor het grootste deel van de gevangenissen is gevuld door diversiteit nog even dan krijgen we kampen voor mensen die tegen dit enorme desastreuze wanbeleid zijn. Nederland is verloren door onderdanigheid en lafheid door het grote deel van de voorstanders van het communistisch regime. Een land met een laf en onderdanig volk is een verloren strijd. De meerderheid zwicht voor tirannie en heeft al haar vrijheden laten ontnemen.

  Geliked door 4 people

 4. Blaffertje zegt:

  Dat zou ook hier moeten gebeuren.
  Vandaag in Groningen aan de Korreweg is weer iemand neergestoken.
  Signalement van de dader word niet bekend gemaakt.
  Nou ik durf je op een briefje te geven dat het weer iemand met een kleurtje is.
  Het stikt daar in die buurt van dat gajes.
  Een paar jaar geleden is daar ook een jongen neergeschoten door van die randdebielen, hij is nu voor de rest van zijn leven gekluisterd aan een rolstoel.

  Zolang het een blanke betreft, dan word er direct gemeld dat het een blanke is, maar owee als ze een kleurtje hebben, dan is de identiteit niet bekend.

  Mijn zoon werkte bij de gevangenis en heeft na dat steekincident op de Grote markt, anderhalf jaar geleden, die gast in de bajes gezien die gestoken heeft en dat was een Marokkaan, geen twijfel over.
  De hele media viel er over dat PVV-senator Marjolein Faber twitterde dat het een Noord Afrikaan was, maar het was waar.

  Zouden ze direct melden wat de nationaliteit is van de dader, dan smoor je de roddel in de kiem en mensen zouden ook weer een beetje vertrouwen krijgen in de media wat dat betreft.

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ Blaffertje op 15-2-2021 om 21.38 u.
   Iedere échte Nederlander wéét dat, hetgeen u zegt, geheel klopt.
   Ik zou u, vanuit mij ervaringen bij politie/justitie, ervaringen kunnen schetsen, die u niet zult kunnen geloven maar die écht hebben plaatsgevonden.
   Van “hoog tot laag” bij politie/justitie is men hiervan op de hoogte maar ze doen er niks aan; om n.l, te promoveren binnen een korps kunnen ze alleen maar slaafse mensen gebruiken en op dat soort wordt al járen geselecteerd bij politie/justitie !

   Geliked door 3 people

 5. Stef zegt:

  hopelijk ook binnenkort in dit theater!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s