Verkiezingsprogramma PVV 2021 – 2025: Onderwijs

Het onderwijs is onder de kabinetten van Rutte in een vrije val geraakt. Een kwart van onze leerlingen is semi-analfabeet en er heerst een gigantisch lerarentekort, omdat steeds minder mensen voor de klas willen staan.

Ook de vernieuwingsdrang in het onderwijs blijft maar doorwoekeren; elke “vernieuwing” breng tonrust met zich mee en leidt tot kwaliteitsverslechtering. Wij willen terug naar de pedagogiek van de “directe instructie” in een klas waar structuur, veiligheid, rust en regelmaat heersen.

Wij constateren in de scholen een toename van politieke indoctrinatie, altijd linkse indoctrinatie. Schoolkinderen die worden ingezet als klimaatspijbelaars en scholen die vooroplopen om Zwarte Piet te verbieden zijn zomaar een paar voorbeelden. Wij willen politiek neutrale leraren. Vorming in levensvisie en politiek is aan de ouders, niet aan de school.

Leerkrachten moeten uw kinderen leren hoe ze moeten denken en niet wat ze moeten denken. In grote, gefuseerde scholen gaan leerlingen onder in de grote massa. Wij willen kleinschalig onderwijs, waar leerlingen weer worden gekend en geen nummer zijn. Door alle zogenaamde vernieuwingen is er steeds minder aandacht voor de kernvakken taal en rekenen, de basis van emancipatie en verheffing, en wordt kostbare onderwijstijd verspild aan allerlei modieuze bijkomende zaken. Wij willen terug naar de kern van het onderwijs.

Het beroep van leraar moet weer aantrekkelijk worden: de leraar weer als een zelfstandige en zelfbewuste pedagoog voor de klas, in plaats van de leraar als uitvoerder van onwerkbare onderwijsvernieuwingen, bedacht door beleidsmakers en bestuurders die nauwelijks voor de klas hebben gestaan. Bovendien moet de kennisbasis van de leraar hersteld worden. Een bevoegdheid die vakkennis en pedagogische bagage waarborgt, is essentieel.

De PVV is altijd tegen het leenstelsel geweest. Het is onaanvaardbaar om studenten voor een groot deel van hun leven op te zadelen met schulden. Wij willen daarom het leenstelsel afschaffen en de basisbeurs herintroduceren.

Wij willen het bijzonder onderwijs en artikel 23 van de Grondwet behouden. De vrijheid van onderwijs is een groot goed. Er is echter geen plaats voor islamitisch onderwijs, omdat juist dat onderwijs in alles haaks staat op de vrijheid, gelijkheid en democratie.

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Fleur Agema)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Verkiezingsprogramma PVV 2021 – 2025: Onderwijs

 1. Hovawart zegt:

  Zorg dat in het onderwijs weer onderwijs wordt gegeven, onderwijzers gewoon onderwijzen en geen opvoeders of coaches hoeven te zijn, weer meester en juffrouw in plaats van Jan-Piet-Joris en Corneel……..stop met het onderwijs te veranderen in een kinderopvang, plaats je koters dan in een internaat.

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  De linkse onbenullen hebben niet veel goeds gebracht. Het huidige onderwijs is dan ook een grote teleurstelling. Het HAVO niveau waar we nu mee te maken is vergelijkbaar met het LTS- en huishoudschoolniveau van toen. Herstel van het onderwijs zal moeilijk worden met docenten die zwaar onvoldoende scoren en de basiskennis van het rekenen en de Nederlandse taal niet eens voldoende beheersen.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   uitstekend uitgelegd mijn jongen

   ome bob vindt, dat GEKLOOT MET GROTE LETTERSSCHRIJVEN
   EN KUDT MET DT , EN POEPEN MET 7ppppppp”s
   nu maar eens afgelopen moet zijn !!!

   het is echt, …. heel echt een groot drama . niets weten ze meer , noppes , nada

   maar ja, je ziet de ex , hoogopgeleide HUGO SNUIFffffffff , EX PABO

   DAT IS HET HOOGSTE NIVEAU IN NEDERLAND ???

   en BLIJ MEE , TOCH ??

   IK DENK DAT JE NEDERLAND GEWOON DICHT MOET DOEN
   HEK ER OMHEEN EN SLEUTEL WEG PLEUREN

   EINDE VERHAAL ,het is mooi geweest ,

   op naar het strand, en niet allemaal hierheen he ???

   zeker teil niet whahahaha

   ZOU DIE LIJST AL KLAAR ZIJN , HIJ IS ECHT DOODSTIL NU HE

   ONZE ISLAM MEDEWERKER EN PUTIN KENNER !!!

   HUGGIE

   OME BOBZELLUF

   Like

   • LUCIA zegt:

    Tuurlijk is het een klerezooi geworden, het hele land en volk wordt behandeld als een schoolklas.. die straf heeft en over moet blijven en de 2 slechtste leraren aller tijden, hebben het voor het zeggen!!

    Like

 3. Claudia Millenaar zegt:

  Oh, maar dat protesteren “tegen” in het onderwijs, was dik 30 jaar geleden ook al aan de gang… Ik moet tot mijn grote spijt toegeven, dat ook ik, weliswaar onder invloed van de school, tegen Janmaat geprotesteerd te hebben. Ik stem nu sinds 2006 PVV.

  Dat was overigens ook ver voor ik de rekeningen allemaal echt zelf moest gaan betalen. Bovendien dicteerde pa toen gewoon de VVD, maar dat ook was weer een heel andere partij toentertijd.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Claudia Millenaar zegt:
   15 februari 2021 om 17:44

   geeft niks hoor mevrouw , beter ten halve gekeerd, dan ten hele verdwaald
   geloof ik ,was het gezegde toch ??

   ome bob begon !!
   met
   1 x cpn, 1974 ?? dacht ik , de schiedamse cpn voorman colle hielp mij aan een woning dus ,was ook nog de vader van mijn geweldige kapper gerard colle de 5 x wereldkampioen knippen danwel met het scheermes “”knippen “”
   dan krijg jij mijn stem , had hij verdient , om de corruptie bij de gemeente ambtenaren in Schiedam toen al bloot te leggen

   toen jaren niet meer gestemd , ja maar dan gaat je stem verloren ? dus

   1 x SP , WANT OME BOB ZAG EEN AARDIGE GOED GEBEKTE, ZEER DUIDELIJKE MARIJNISSEN , DE HAVENVAKARBEIDER VEEL GOED EN DUIDELIJK UITLEGGEN
   NOU DAT WAS OOK GAUW OVER , jammer vond ik goeie kerel

   1 X EN EIGENLIJK MIJN LEVEN LANG , DE GROTE PIM , DE ZIENER , DE MAN VAN DE ISLAM GEZEGDES , SCHITTEREND GEWELDIG WAT EEN KANJER
   NOU DAT VONDEN ZE OP LINkS ,MET DE PV.D.A HELEMAAAAAL NIKS NATUURLIJK , DAAR VEEGDE HIJ DE VLOER MEE AF
   EN ALS EEN RAKET , ZOU HIJ PREMIER WORDEN
   MIJN GOD DAARBOVEN OP DIE KUT WOLK , WAAR WAS JE TOEN ??
   OOK WEER NIET INGEGREPEN HE
   DUS KOGELS DOOR ZIJN HOOFD
   IK ZWEER JE, DATER DIE AVOND VELE FLESSEN CHAMPAGNE ZIJN ONTKURKT
   BIJ HET LINKSE GAJUS EN DE REST VAN DE LANDVERADERS

   1 X PVV ,GEERT DOET HET VOOR 94.7 % PERFECT , DUS DAAR GA IK VOOR
   ja , hij is ook maar een mens , dus dat gelul nu weer, ze vinden weer van alles want de verkiezingen komen eraan, dus DAt ZOU OOK JANLUL DE KIEZER NOU WEL EENS KUNNEN WETEN …..
   ook bij de fvd , hoe die theirry afgemaakt wordt ,door messenstekers in zijn rug, ongelofelijk , ik ga er niet opstemmen, maar ALLES proberen ze uit te schakelen

   DUS LATEN WE HOPEN , EN DUIMEN, BIDDEN WERKT NIET, HIJ HEEFT HET TE DRUK , MET ZIJN SIGAARTJE, DIE SNOL OP ZIJN SCHOOT, EN ZIJN LITERTJE BOKMA IN DE WEEK
   IK HOOP DAT HIJ OOIT MET ZIJN DRONKEN HARSUS VAN DIE WOLK AF TIEFT STRAALT
   2500 , GEEN FLIKKER UITGEVOERD, HELEMAAL NIKSSSSSSSSSS
   DUS GEEF MIJ DE GROTE MANITOU MAAR
   DIE HEFT NOG NOOIT VOOR OORLOGEN GEZORGD

   ZO THE BIBLE BELT KAN ER OOK INKOMEN
   EN KLAAS ZAL NOG WEL EEN OUD BIJBELS PLAATJE HEBBEN

   DE SERVICE IN NEDERLAND IS GEWELDIG HOOR ,GISTEREN GEPROBEERD EEN VLUCHT OM TE BOEKEN IN 2 UUR NIET GELUKT
   EN NU ??
   ZIT IK PAS 6 UUR TE WACHTEN OP EEN MEDEWERKER
   HET SCHIJNT GOED TE GAAN HOORDE IK , WHAHAHA

   JULDE TRANSAVIA !!!

   DUS U NERGENS VOOR SCHAMEN HOOR

   DAT MOET ALLEEN KLAAS HIER

   DIKKE KUS

   OOM PVV

   Like

   • Ravian zegt:

    Yeah, Marijnissen, ik was het politiek gezien niet met hem eens, maar het was ten minste wel iemand die leefde naar wat hij preekte, en daar kan ik enkel maar respect voor hebben.
    Die man was integer, moet je eens vergelijken met van die “socialisten” zoals Asher, of zoiets als Pechtold, daar dreef de ranzige corruptie helemaal van af.
    En dan hadden we ook nog van die volksverlakkers zoals Rosenmöller, die zich in de dikke BMW van zijn villa naar Den Haag liet rijden, en dan twee straten van het binnenhof verwijderd de chauffeur zijn fiets uit de kofferbak liet halen, om vervolgens “op de groene fiets” op het binnenhof te verschijnen.
    Daar kun je toch enkel maar op kotsen, op zulke leugenachtige manipulerende klootzakken.

    Like

 4. Ravian zegt:

  Eerst de linkse opvoeding preken en dan niet meer voor de klas durven te gaan staan omdat je het risico loopt de gevolgen daarvan aan den lijve te ondervinden.
  Wat zal ik daar eens van zeggen…
  Laat ik daar maar niets van zeggen…
  Het zegt al genoeg op zichzelf tenslotte…

  Like

 5. Eppo zegt:

  Heb je die scholen tegenwoordig gezien ,overal camera,s en volgens mij wordt er geen woord Nederlands gesproken .
  Die puinbak van PvdA/VVD en nog wat Clubs uit t Haagje komt nooit meer goed .
  Ontwikkelings Samenwerking kan ook wel afgeschaft worden, aangezien Ze allemaal al hier zitten.

  Like

 6. Jan zegt:

  Hoe het onderwijs aan het ROC de vernieling in werd geholpen

  Paula van Manen, behalve docent ook schrijver van kinderboeken, geeft al tien jaar les bij de opleiding Pedagogisch Werk aan het ROC als daar in augustus 2017 gepersonaliseerd onderwijs wordt ingevoerd. Reguliere lessen worden afgeschaft en leerlingen zijn voortaan zelf verantwoordelijk voor hun ‘leerdoelen’.
  …..
  Waar het op neer kwam was dat we van het ene op het andere moment geen klassikale lessen meer mochten geven. Studenten zaten in ‘leerpleinen’ achter hun laptops en mijn collega’s en ik waren voortaan geen docenten, maar coaches.”
  …..
  Wat was het effect van de onderwijsvernieuwing?

  „We merkten al na een paar maanden dat er een gebrek aan kennis ontstond. Bij stages bleken basisvaardigheden op het gebied van observeren en rapporteren niet op orde. Studenten liepen vertraging op. Als docenten zetten we alle zeilen bij, maar dat jaar kregen veel minder studenten hun diploma. Van de studenten op mbo-3 niveau was er maar één die direct slaagde. De rest was of gestopt of vertraagd.”
  ….
  https://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/20/ik-zag-dit-ontslag-echt-niet-aankomen-a4040626

  Like

 7. Jan zegt:

  Onderwijs in Amerika

  video
  These are the people teaching our kids 😬

  (gevalletje gekkenhuis)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s