Vrachtwagenchaos voor gesloten grenzen: Moeten we nu ook nog honger lijden in de lockdown?

Grenschaos gistermiddag aan de Duits-Tsjechische grens.

(Vertaling: E.J. Bron)

Op dit moment begint de Merkel-regering het ultimatieve en lang verwachte bewijs te tonen dat het bij de in de grote vluchtelingencrisis van 2015/2016 constant herhaalde bezweringen om een pure leugen ging dat Duitsland zijn grenzen niet effectief zou kunnen beschermen: dit functioneert wel degelijk, zoals op dit moment aan de grenssluitingen met Tsjechië en Tirol te zien is. Belangrijk is blijkbaar: het doel van de politiek moet altijd zorgen voor de maximaal mogelijke schade voor de eigen bevolking – destijds zowel als nu.

Vijf jaar geleden werden de grenzen wagenwijd opengehouden, opdat miljoenen illegale en wat hun identiteit betreft ongecontroleerde zogenaamde vluchtelingen het land konden binnenstromen. Nu worden de grenzen radicaal gesloten – en dus de invoer van vitale goederen door de onderbreking van interne Europese handelsstromen opzettelijk onderbroken; in naam van een corona-afschermingpolitiek, die net zo logisch als halfslachtig is, vooral echter opnieuw grandioos buitenproportioneel wat betreft alle aspecten van de kosten-baten-verhouding en infectiedoelmatigheid.

De uitgerekend anders zo op EU-solidariteit en partnerschap bedachte Duitse regering heeft de rigide grenscontroles praktisch helemaal alleen besloten – en voor kilometerslange files, verstopte autosnelwegen en sluiproutes, evenals chaotische toestanden voor en aan de Oostenrijkse grensovergangen naar Tirol en langs de hele Tsjechische grens gezorgd. Milieu- en klimaatschades interesseren plotseling geen politicus meer. Maar de drastischer gevolgen zijn elders te zien: “Economen waarschuwen voor zware conjunctuurschade, expediteurs zijn geschokt”, klaagt zelfs de “Spiegel”. Vertegenwoordigers van de economie en logistiek deskundigen hebben er commentaar op dat complete verzorgings- en transportnetwerken zonder waarschuwing vooraf in verwarring zouden zijn gebracht.

Onderbreking leverantieketens dreigt

De industrieorganisatie BDI waarschuwde bijzonder drastisch voor de zwaarwegende gevolgen van de grenssluitingen: “Het gevaar is groot dat de komende dagen overal in Europa leverantieketens onderbroken worden”, aldus voorzitter Joachim Lang volgens het persagentschap dts. Nationaal besloten grenssluitingen en reisbeperkingen zouden het internationale goederentransport belemmeren en de Duitse industrie enorm schaden. Nu al zouden de grenssluitingen grote onzekerheid bij bedrijven met betrekking tot hun verzorgingssituatie en de beschikbaarheid van medewerkers veroorzaken. Lange tijd riep de Duitse regering ertoe op om de door de EU aanbevolen regeling van de “Green Lane” ter handhaving van het vrije verkeer van goederen op te volgen, volgens welke grensovergangen voor alle vrachtverkeer met goederen open zouden moeten blijven.

Omdat dit tot nu toe niet gebeurt en de bevolking zeer gevoelig op eventuele verzorgingstekorten reageert, komt het alweer tot hamsterinkopen – die, anders dan bijna een jaar geleden, geen pallets toiletpapier betreffen, maar praktisch alle goederen voor de dagelijkse behoefte – hoewel, aldus verzekert de minister van Volksgezondheid Julia Klöckner (CDU), levensmiddelentransporten “helemaal niet getroffen zouden worden door het transportverbod”. Dat kan wel kloppen – maar de door de regering veroorzaakte gigantische files zetten nu ook de vrachtwagens vast die eigenlijk de grens over zouden mogen. Ook het feit dat seizoenarbeiders, grensforenzen en transportpersoneel eigenlijk zijn uitgezonderd van de beperkingen om het land binnen  te komen, heeft in de praktijk weinig betekenis als alles stilstaat. Het zou echter ook een mirakel zijn wanneer in deze crisis ook maar één enkele politieke maatregel zou functioneren.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Vrachtwagenchaos voor gesloten grenzen: Moeten we nu ook nog honger lijden in de lockdown?

 1. Julia zegt:

  We gaan allemaal naar de verdoemenis. Waarom neemt AH alle supermarkten zelfs o.a. Deen over. Puur opzet. Multinationals krijgen de macht, bepalen wat er straks in schappen ligt en bepalen de prijzen geen concurrentie meer. Het gaat totaal de verkeerde kant op als het volk nu niet massaal zegt het is afgelopen wij pikken niet meer. Dat hele zooitje in Den Haag moet vandaag nog uit die blauwe zetels worden verwijderd. Ze maken werkelijk alles kapot en negeren zelfs de rechtstaat. Wie zijn zij een demissionair kabinet die nieuwe spoedwetten er door heen gaat drammen zij hebben zich uitsluitend te houden aan hetgeen waar dit waardeloze kabinet mee bezig was. Volgens de grondwet (?) mag een demissionair kabinet nimmer nieuwe wetten en noodwetten door drammen. Dit is geen democratie meer maar pure censuur en dictatuur en een belediging voor onze rechtstaat. Voor eventuele nieuw in te voeren wetten zou binnen een monarchie en een democratische rechtstaat de Koning de beslissingen moeten nemen. Maar ja het voorspel was dat de regering alle macht naar zich toegetrokken heeft en de Koning alleen in dienst is voor ceremoniële aangelegenheden. Dit is Nederland. De politieke dwazen maken de dienst uit en helpen ons land naar de totale ondergang. Nog stemmen op Rutte? Succes

  Geliked door 2 people

 2. Julia zegt:

  De grenzen staan alleen nog open voor de ongecontroleerde invasie van woestijnratten, zwarte afrikaantjes en het terughalen van IS tuig. Kortom Europa heeft zichzelf ten onder gebracht en miljoenen mensen hierin meegesleurd.

  Geliked door 2 people

 3. Hans van Straaten zegt:

  Wat een puinhoop maken ze ervan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bas zegt:

  Ondertussen
  https://pbs.twimg.com/media/EuWEazcWQAACSdf?format=jpg&name=medium

  NIEUW – Bill Gates: “Alle rijke landen moeten overstappen op 100% synthetisch rundvlees. Je kunt wennen aan het smaakverschil.”

  Like

 5. Julia zegt:

  Niet alleen honger of gemanipuleerd voedsel maar straks ook in de kou vanwege het nu al mislukte klimaat beleid. https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/02/zweden-moeten-op-energierantsoen-want-groene-stroom-zorgt-voor-groot-elektriciteitstekort-stop-met-stofzuigen/ .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s