Zweden moeten op energierantsoen, want groene stroom zorgt voor groot elektriciteitstekort: “Stop met stofzuigen!”

(Door: Wout Willemsen)

Zweden begint aan den lijve te ondervinden wat het naïeve duurzaamheidsbeleid in de praktijk betekent. Door het strenge winterweer, in combinatie met een windstille periode, is het energieverbruik fors gestegen en staan de windmolens stil. Nu moeten ze zelfs tijdelijk overstappen op het stoken van olie!

De groene droom van een duurzaam energiebeleid klinkt hartstikke leuk, maar brengt in de praktijk behóórlijk wat problemen met zich mee. In Zweden doet de omroep SVT nu zelfs een oproep aan de burger om maar even “te stoppen met stofzuigen.” Dat meldt dagblad Trouw:

Lees verder>>>
(h/t Julia)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Zweden moeten op energierantsoen, want groene stroom zorgt voor groot elektriciteitstekort: “Stop met stofzuigen!”

 1. Rini Stegeman zegt:

  hahaha, ik heb net een nieuwe stofzuiger gekocht……..telt dat ook mee? Laat maar klappen hoor!

  Like

 2. Julia zegt:

  Dit is wel een keiharde klap voor de klimaatdrammers, Kaag Duivels66, Klaver Groen Links en nog meer van die hysterische klimaat onbenullen https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/02/hypocriet-d66-wil-graag-miljoenen-bomen-planten-maar-blijft-voorstander-van-biomassa/ Niet te hopen dat al die batterijen op wielen straks zonder stroom zitten want we moeten over op elektrisch rijden, maar ja troost u we hebben nog van die zwiepende horizonvervuilers maar dan moet het in de winter niet gaan vriezen. Kortom straks al die elektrische batterijen op wielen zonder stroom en ook nog massaal in de kou. Nee het is allemaal weer zeer goed doordacht de grootste miljarden mislukking van deze eeuw. Wilt u straks in de kou zitten stem dan vooral op D66 en Groen Links dan komt het allemaal goed.

  Like

 3. Ravian zegt:

  Ze kunnen beter oproepen om te stoppen met televisie kijken, dan lost het probleem zich bij de eerst volgende verkiezingen namelijk vanzelf op.

  Like

 4. Bob zegt:

  Binnenkort zijn alle bossen van Zweden
  verdwenen in de kachels.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s