Franse regering verbiedt Génération Identitaire

(Door: Olivier Bault – Vertaling: E.J. Bron)

In een exclusief bericht van “Remix News” zegt Jérémie Piano van Génération Identitaire dat de Franse regering probeert om tegenspraak tegen Macron´s politiek van de open grenzen in de kiem te smoren. Verleden week vrijdag kondigde de Franse regering de ontbinding aan van de anti-massa-immigratiebeweging Génération Identitaire. Het verbod volgde op de nieuwste protestactie aan de Frans-Spaanse grens, die de gebrekkige controle van de regering met betrekking tot de illegale immigratie blootlegde, hoewel het daarvoor tot tegenovergestelde officiële uitspraken was gekomen. “Remix News” sprak maandag telefonisch met Jérémie Piano, de woordvoerder van de organisatie die zichzelf “rechts Greenpeace” noemt, omdat zij met haar acties de aandacht van de media op zich wil vestigen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken wil uw beweging ontbinden. Welke reden wordt in de mededeling genoemd die u vrijdag heeft gekregen?

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin wil ons om twee redenen ontbinden: ophitsing tot haat en vorming van milities. Voor zijn beschuldigingen baseert hij zich vooral op de acties die de Génération Identitaire in de Alpen en in de Pyreneeën heeft uitgevoerd. Voor de “Defend Europe”-missie in 2018 in de Alpen werden we door een hof van beroep al volledig vrijgesproken. Wat betreft onze laatste actie, vorige maand in de Pyreneeën, heeft de prefect daar zelf erkend dat we niets illegaals gedaan hebben. Voor de beschuldiging van volksophitsing beroepen de diensten van Gérald Darmanin ook op de bezetting van het dak van de moskee in Poitiers in het jaar 2012, waarvoor eveneens niemand werd veroordeeld. De akte is dus tamelijk leeg, en als we volgens de wet veroordeeld worden, zullen we winnen, omdat het hoofdzakelijk gaat om een politieke zet van de regering.

Het schijnt ook dat de Franse regering gerechtelijke pesterijen tegen de Génération Identitaire wil inzetten

Dat klopt precies.

Wat, denkt u, is de ware reden voor deze onverbiddelijkheid?

De ware reden is dat Darmanin een wet over islamitische separatisme met enkele schuchtere maatregelen tegen “islamisten” heeft aangekondigd. Daardoor staat hij bloot aan de kritiek en de druk van de linksen en de extreem-linksen. Om dus de waarneming die links van de regering heeft, iets te compenseren, valt Darmanin nu de Fransen aan die tegen de immigratie strijden en gaat hij los op de Génération Identitaire. We konden zien dat de eersten die blij waren met onze ontbinding de militanten van de links-radicale partijen France Insoumise en Printemps Républicain evenals de Socialistische Partij waren.

Gaat u de beslissing van de minister aanvechten voor de rechtbank?

Natuurlijk, we zullen vechten tot het bittere einde. We zullen een lange strijd voor de rechtbank voeren om de ontbindingsprocedure te kantelen. De ontbinding zal volgende week per decreet plaatsvinden, en dus zullen onze advocaten – waaronder de beroemde advocaat Gilles-William Goldnagel – er maandenlang om vechten de beschuldigingen van de regering punt voor punt te demonteren en het ontbindingsdecreet te annuleren.

Concreet zal dit ontbindingsbesluit uw beweging een tijdje blokkeren, nietwaar?

Ja, het zal ons tegenhouden, want het beroep betekent niet hetzelfde als een opheffing van het ontbindingsdecreet. Daarom zal de Génération Identitaire enkele maanden de facto niet meer bestaan. We zullen niet meer in staat zijn om acties te houden of geld te krijgen enzovoort. Dit zal net zo lang duren, totdat de beslissing tot opheffing van de ontbinding door de rechtbank wordt genomen.

Er is dus een manier om u te blokkeren, in de hoop dat u wellicht uw strijd opgeeft

Ja, maar we zullen niet opgeven.

Na uw actie op de Col de l´Échelle en de oproep die deze in de media en in de heersende politieke klasse tegen u heeft veroorzaakt, zijn enkele activisten hun baan kwijtgeraakt. Kunt u dat bevestigen?

Ik kan u bevestigen dat dit bijvoorbeeld het geval was bij Romain Espino, die bij een bank werkte en in de sociale media door de linksen onder druk gezet werd. Hij raakte zodoende zijn baan kwijt als resultaat van deze legale en vreedzame actie.

U definieert zichzelf als “rechts Greenpeace” en de processen die tegen u gevoerd worden, hebben inderdaad bevestigd dat uw acties vreedzaam en legaal waren. Waarom, denkt us, meent de minister van Binnenlandse Zaken in plaats daarvan geen gewelddadige ultralinkse groepen in het vizier?

De Franse regering heeft een multiculturalistische politieke agenda. Ze ziet zichzelf vaak gedwongen geen maatregelen tegen de “islamisten” te nemen, wat kritiek op de linkse flank oproept, en zo probeert ze het evenwicht te herstellen door de Génération Identitaire aan te vallen, die de meerderheidsopinie van de Franse vertegenwoordigt. In werkelijkheid is drie vierde deel van de Fransen tegen illegale immigratie, ze willen een referendum over de massa-immigratie en zijn van mening dat de strijd tegen de immigratie prioriteit zou moeten hebben.

Accepteert u het etiket “ultrarechts”, dat door de media tegen u gebruikt wordt en dat door Darmanin in een tweet werd opgepakt?

Nee, wij herkennen onszelf niet in deze etiketten van het type “ultra” of “extreem”. Ze worden alleen maar gebruikt om onze groep zwart te maken en om over het algemeen de Fransen zwart te maken, die overwegend tegen immigratie zijn.

Er vond al een poging plaat som uw beweging in 2019 te ontbinden. Is het nu zo ver?

Onze ontbinding werd al meermaals overwogen, maar de desbetreffende regeringen hebben nog nooit een juridische basis gevonden die het mogelijk zou maken ons te verbieden. Dit is echter de eerste keer dat de regering ons formeel over onze ontbinding heeft geïnformeerd, hoewel ze ook nu geen juridische basis heeft om onze ontbinding te rechtvaardigen. Maar dat interesseert haar niet en daarom probeert ze een politieke coup tegen de activisten van de Génération Identitaire.

Betekent dit dat de mensen in Frankrijk niet meer het recht hebben om zich in het publieke debat tegen de immigratie op te stellen?

Dat is duidelijk het geval. Een van de dingen waarvan wij beschuldigd worden, is dat wij op ons spandoek voor de Pyreneeën-missie van “Defend Europe” woorden hadden gezet die, citaat, “duidelijk tegen immigratie” waren. De Franse regering beschouwt het als een misdaad om tegen de immigratie te zijn. Dat is gewoon ongelooflijk! Dat is een uiterst zwaarwegende schending tegen de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vergadering, en het is een verontrustend afglijden van de regering van Emmanuel Macron.

Sociale media blokkeren u systematisch en ze blokkeren ook media die op een te positieve toon over u spreken. Denkt u dat zij uit zichzelf handelen of op druk van de Franse regering?

Ze hadden de Franse regering niet nodig om het account van de Amerikaanse president Donald Trump te verwijderen, maar de Franse regering en de besturen van ondernemingen zoals Twitter, Facebook of Instagram delen dezelfde totalitaire, multiculturalistische idologie en willen hun tegenstanders met alle middelen tot zwijgen brengen.

Hebt u ondanks dit alles nog het gevoel in een democratie te leven?

Steeds minder. Als het ontbindingsdecreet niet door de rechters wordt gecanceld, dan betekent dit dat we ons toe bewegen naar op een zeer autoritair regime. Als het wordt opgeheven, dan betekent dit dat we ons niet in een machtige democratie bevinden, maar altijd nog in een democratie, waarin we onszelf nog steeds voor de rechtbank verdedigen en de onterechte beslissing van de regering ongedaan kunnen maken. In ieder geval zullen wij deze strijd op het juridische en politieke front voeren, en we zullen zaterdag in Parijs een demonstratie tegen de ontbinding van de Génération Identitaire houden.

(Bron: rmx.news)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Olivier Bault

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Franse regering verbiedt Génération Identitaire

 1. Hans van Straaten zegt:

  Ik wens ze veel succes. Het wordt hoog tijd dat de jongere generaties in europa voor hun belangen opkomen. Ik vrees echter dat ze een moeilijke toekomst tegemoet gaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Als dat linkse en islam-hielenlikkende tuig daar in Frankrijk zo blijft doorgaan breekt er dadelijk nog een Tweede Franse Revolutie uit! die zal niet lang in het verschiet liggen!

   Like

 2. Ravian zegt:

  De weg naar de burgeroorlog is geplaveid met de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting.

  Geliked door 2 people

 3. delamontagne zegt:

  Wel even schrikken, maar moet er niet tussen staan; “wil” verbieden.
  Ik ging gelijk verschillende Sites opzoeken, nergens kan ik nog vinden dat ’t er door is, het verbieden
  Filmpjes van de “des gens biens”, de gutmenschen, die heel Africa eventueel binnen willen halen.
  Gisteren was er ook weer een demo VOOR- EN- TEGEN .
  Maar nu aan de Atlantische kust bij Biaritz.
  De politie moet steeds tussen beide komen om de boel te scheiden.

  Hier bij de Porte Portillon, Pyrenées.

  BRON:
  https://www.ladepeche.fr/2021/01/29/haute-garonne-manifestation-au-col-du-portillon-contre-generation-identitaire-9340951.php

  Like

  • delamontagne zegt:

   Tegen het opdoeken van onze beschaving, ondersteun “Generation Identitaire”,ja wij hebben het RECHT om “klokkenluiders”te zijn.
   en om immigratie te weigeren, we hebben het RECHT om onze eschaving te verdedigen.
   Vandaag is het “Generation Identitaire”, morgen zijn jullie aan de beurt voor de VRIJHEID

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s