EU danst naar de pijpen van Soros bij het verhullen van schenkingen

(Vertaling: E.J. Bron)

Als het erom gaat geldstromen transparant te maken, wordt er niet voor teruggedeinsd om de burgers via het limiteren van betalingen met contant geld steeds meer onder controle te brengen. Zelfs kleine bedragen, zoals schenkingen aan organisaties voor het algemeen welzijn, zijn bij contante betaling alleen nog maar mogelijk na legitimatie.

Dat geldt natuurlijk niet als de geldontvangers NGO´s zijn, die maatschappijpolitieke agenda´s uit te voeren hebben. En als de donateur George Soros heet. Inspanningen van Hongarije om zulke betalingen transparant te maken, zijn de EU blijkbaar een doorn in het oog.

Leest u daarover hier een artikel van onze partner “zurZEIT”:

Opnieuw mengt de Europese Commissie zich in de binnenlandse aangelegenheden van Hongarije. Concreet is de Europese commissie een procedure wegens de Hongaarse NGO-wet gestart. Deze voorziet er o.a. in dat NGO´s, die schenkingen uit het buitenland van omgerekend meer dan ongeveer € 20.500,- ontvangen, zich bij de autoriteiten moeten laten registreren. De in 2017 aangenomen NGO-wet is vooral gericht tegen de subversieve activiteiten van de speculant George Soros.

Mocht de nationaal-conservatieve regering van minister-president Viktor Orbán de NGO-wet niet wijzigen, dan dreigen er hoge boetes. De uit Fidesz en KDNP samengestelde coalitieregering kreeg overigens bij de laatste parlementsverkiezingen in 2018 twee derde deel van alle stemmen, zodat er van uit te gaan is dat de door de Europese Commissie bekritiseerde NGO-wet door een duidelijke meerderheid van de Hongaren begroet wordt.

De verantwoordelijke eurocommissaris Věra Jourová verklaarde dat “de door de Hongaarse regerinig opgelegde beperkingen met betrekkin g tot de financiering van NGO´s niet overeenkomen met EU-recht”. Bovendien liet de door geen enkele burger gekozen eurocommissaris weten dat “burgermaatschappelijke organisaties een belangrijk deel van onze democratie”zouden zijn, zodat “wij ze moeten ondersteunen en niet bestrijden.”

NGO´s en zogenaamde burgermaatschappelijke organisaties vertegenwoordigen in de meeste gevallen een linkse agenda en proberen in de buitenparlementaire ruimte hun doelen, die in veel gevallen niet in staat zijn de meerderheid te behalen, te realiseren. Daardoor komt het in werkelijkheid echter tot een verzwakking van de democratie wanneer door niemand gekozen spelers van de “burgersamenleving” – waartoe ook de multimiljardair Soros te rekenen is – steeds meer invloed krijgen. Je kunt het ook zo formuleren dat de EU met haar handelwijze ondersteuning verleent aan Soros.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op EU danst naar de pijpen van Soros bij het verhullen van schenkingen

 1. Barry zegt:

  Zal in de EU niet veel navolging hebben, je zal maar een bedrag op je rekening van een “sponsor” gehad hebben . Dat moet je niet willen, die transparantie. Alleen voor de burger, die moet wel transparant zijn, want anders…..

  Like

 2. ronjaspers zegt:

  Die george soros heeft 226 E.P. leden omgekocht,tevens is hij lid van de (nazi) bilderberg groep waar ons koningshuis vuistdiep in zit.

  Like

 3. Ravian zegt:

  ““burgermaatschappelijke organisaties”
  Lees: linkse activisten clubjes.

  Soros wil in Hongarije de media onder (linkse) controle krijgen, met als doel de bevolking te indoctrineren, zoals de west Europese bevolking al geïndoctrineerd is.
  Dat is dus gewoon een rechtstreekse aanval op de Hongaarse democratie.
  En de EU verricht hand en span diensten.
  Weet je ook meteen wat dat voor antidemocratisch clubje is, mocht dat nog niet doorgedrongen zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s