Frankrijk: Met nieuwe wet tegen “islamisme”

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

Met de wet wil de regering in het vervolg krachtiger tegen “islamistische” activiteiten optreden

Dinsdagavond nam het Franse parlement met de stemmen van de partij van president Emmanuel Macron de wet “ter versterking van de republikeinse principes”aan, die bijvoorbeeld van verbaal of fysiek geweld tegen ambtenaren een delict maakt. Met de wet dient bovendien het in Frankrijk behoorlijk wijdverbreide thuisonderwijs verboden te worden om zo het “islamistisch” “separatisme” in de parallelsamenlevingen van de banlieues te bestrijden.

Charta tegen “excessieve missionering”

Bovendien kunnen prefecten – vertegenwoordigers van de staat in de honderd departementen van Frankrijk – in het vervolg moskeeën sluiten en over het algemeen over de toelating van religieuze verenigingen beslissen. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin motiveerde dit ermee dat “verschillende stadswijken als door ´islamisten´ veroverd” zouden zijn. In Pantin bij Parijs had hij een islamitische gebedsplaats, waaruit oproepen tegen de op straat onthoofde geschiedenisleraar Samuel Paty waren gekomen, tijdelijk laten verzegelen.

De Franse president Emmanuel Macron heeft bovendien een charta laten uitwerken en aan de islamitische overkoepelende raad CFCM voorgelegd om te ondertekenen. Het document verlangt de inachtneming van principes zoals de gelijkheid van man en vrouw en spreekt zich uit tegen homofobie, antisemitisme en geweld. Het legt de religieuze verenigingen “politieke terughoudendheid” op en verbiedt hen excessieve missionering.

Republikeinse waarden hooghouden

De charta richt zich in de eerste plaats tot de moskeepredikers. Die dienen, zoals Macron maanden geleden al had aangekondigd, niet meer vanuit het buitenland gefinancierd en opgeleid te worden, maar vanaf 2024 alleen nog in Frankrijk. Bovendien moeten zij er in het vervolg op letten dat het vrijdagsgebed de gelijkberechtiging van de vrouw en dienovereenkomstige republikeinse waarden hooghouden.

Tot nu toe hebben de drie leden van de CFCM, waaronder de Turkstalige verenigingen, geweigerd het document te ondertekenen. Zij verklaarden dat de charta de ware, namelijk “religievijandige”, richting van de aanval van de wet zou ontmaskeren. De president van de CFCM, Mohammed Moussaoui, ondertekende weliswaar, maar zei in een parlementaire hoorzitting dat het decreet blijkbaar niet alleen maar geradicaliseerde geweldplegers in het vizier zou hebben, maar “het gevoel van een algemene verdenking” tegen moslims zou scheppen.

Kritiek van bisschoppenconferentie

Ook de Franse bisschoppenconferentie had ongebruikelijk scherpe kritiek en beschuldigde de regering van religievijandigheid. De volgens haar “repressieve wet” zou d eindruk wekken “dat gelovigen burgers zijn die men zou moeten wantrouwen”, zei de voorzitter van de conferentie, Eric de Moulins Beuafort. De Franse joden ondersteunden de wet met enkele schrappingen, de protestanten daarentegen storen zich aan een algemeen “in twijfel trekken van de cultusvrijheid”.

Bron:
tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Frankrijk: Met nieuwe wet tegen “islamisme”

 1. bobzelf zegt:

  BESTE KLAAS …
  IK DENK JE LEEST ER MISSCHIEN OVERHEEN …
  DUS DAN HELP IK JE MAAR EFFE …

  WHAHAHAHAHA . JE VERGIFTIGDE VRIEND NAVALNY …. THE CIA AGENT
  DIE ALS JEZUS ZIJNDE , WONDERBAARLIJKE HERSTELDE
  VAN HET DODELIJKE ,
  IK HERHAAL MEEST DODELIJKE NOVACHOK VERGIF TER WERELD

  HALLELUHAAA, NAVALNY IS TERUG OP AARDE !! WHAHAHA

  IS ONDANKS DE EU EN USA HULP MET EEN DIKKE MIDDELVINGER

  OMHOOG VAN MIJN GEL;IEFDE OOM VLADIMIR ,

  NA ZIJN HOGER BEROEP , MET EEN GROTE ZWIEP WEER DE GEVANGENIS IN GEPLEURD

  DUS MISSCHIEN HEB JE NOG EEN LEUK ANTI PUTIN PLAATJE ??

  IETS MET SNWEEUWBllen maken in siberie ofzo ??

  VOOR DE HUMOR ???

  Rechter wijst hoger beroep Russische oppositieleider Navalny af: celstraf met 1,5 maand ingekort

  Het hoger beroep dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny tegen zijn veroordeling aanspande, heeft daaraan weinig veranderd. De rechter in Moskou wees het beroep af. Wel wordt er anderhalve maand afgetrokken van de tijd die president Poetins tegenstander in de cel moet doorbrengen.

  Buitenlandredactie 20-02-21, 11:22 Laatste update: 11:26

  De 44-jarige Navalny werd eerder deze maand veroordeeld hem tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar, waarvan hij nog zo’n twee jaar en acht maanden moest uitzitten. De rechter trekt daar nu nog een periode van zes weken van af die de Russische oppositieleider in 2015 doorbracht onder huisarrest.

  Navalny werd veroordeeld omdat hij naliet zich te melden bij de Russische autoriteiten, terwijl hij voorwaardelijk vrij was.
  De politicus herstelde op dat moment in Duitsland nadat hij was vergiftigd met een zenuwgif.

  ja het meest dodelijke !! HET ZAT AAN DE BINNEN KANT VAN ZIJN ONDERBROEK ??

  EN NIKS GEMERKT ??? WHAHAHAHAHAAHA

  Zijn arrestatie bij terugkeer in Rusland heeft geleid tot grootschalige straatprotesten.

  WHAHAHA HIJ WAS SLECHTS 55 X NIET GEWEEST !!
  DUS JA JE HEBT NIET ALTIJD TIJD VOOR ZO IETS ?? WHAHAHAHA

  55 X ?? EEN KNIESOOR DIE DAAR DAN WAT VAN ZEGT TOCH ?? 55 X ???

  Europese Hof

  Ook internationaal is er kritiek op de behandeling van Navalny. De uitspraak van de rechter gaat echter voorbij aan een bevel van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, dat Rusland oproept om ’s lands

  prominentste vijand van het Kremlin onmiddellijk vrij te laten. !!!!!

  NOU ?/ EFFE NIET DUS !! 2 DIKKE MIDDELVINGERS WHAHAHAA

  Navalny’s veroordeling draait om een verduisteringszaak uit 2014. De politicus, die zelf ten strijde trekt tegen de corruptie in zijn land en daarin Poetins grootste criticus is, doet die aanklacht af als ‘verzonnen’ Het Europese Hof veegde de veroordeling van tafel als ‘onwettig’.

  Moskou noemt de Europese uitspraak in Navalny’s zaak een ‘ontoelaatbare inmenging in Russische zaken’.

  OOK WEL UITGELEGT ALS ?? U KUNT MIJN ZAK OPBLAZEN PLEURIS EU !!

  EN ?? NOG NIET KLAAR HOOR WANT !!!
  De oppositieleider wordt ook nog vervolgd in een andere zaak, die draait om het belasteren van een 94-jarige oorlogsveteraan. Navalny zou hem ‘gewetenloos’ en een ‘verrader’ hebben genoemd !!

  DAAR IS HIJ ZEKER NOG NIET KLAAR MEE, WANT ALS ER 1 TROTS IS OP ZIJN OORLOGSVETERANEN DAN IS HET MIJN OOM WEL, EN DE DOEMA

  ik roep bingo , de hoofdprijs wordt iets later uitgereikt geniaal

  DUS START DE NIEUWE PROTESTEN WHAHAHAHAHAHA

  HET RUSSISCHE LIED IS !!

  SCHIJT AAN DE BUREN , DAAR GAAT NAVALNY NOG EEN KEER
  HET IS TOCH POKKENWEER
  HET ISTOCCH POKKENWEER

  KLAAS KOM ER MAAR IN , PLAATJES HE, PLAATJES VOOR DE KLEUTERSCHOOL

  VOORAL NIET DISCUSSIEREN ??

  JEWEET WAT DISCUSSIEREN IS, OF VRAAG DAT DAN OOK MAAR EFFE IN BRUSSEL

  EN TOEN WAS ER KOFFIE

  LATERRRRR

  OME BOBZELLUF

  genoemd, maar hij ontkent dat.

  Like

 2. Bas zegt:

  “Oproep tot gebed” niet in Islamabad, Kabul of Caïro, maar in Hamburg, Duitsland!

  De Sultan Ahmet-moskee heeft afgelopen vrijdag de Adhan uit luidsprekers gekrijst om de ongelovigen eraan te herinneren dat ze onder de sharia leven.

  Deze moskee is verbonden met Turkije en is gewoon een andere buitenpost voor Erdoğan.

  Geliked door 2 people

 3. Barry zegt:

  De verkiezingen staan ook daar voor de deur, dit soort maatregelen is het paard achter de wagen spannen. Het is in Frankrijk al tientallen jaren onrustig als het gaat om religieuze problemen met de islam. Het wegkijken van de vele regeringen hebben er toe geleid dat het eigenlijk te ver gevorderd is om het tij nog te keren. Gewoon een verloren zaak, geldt overigens voor de hele westerse wereld.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bas zegt:

  https://rairfoundation.com/shocking-famous-journalist-exposes-the-suicidal-effects-of-swedens-open-border-policies-video/

  SCHOKKEND: BEROEMDE JOURNALIST LICHT DE ZELFMOORDELIJKE EFFECTEN VAN ZWEDEN’S OPEN GRENSBELEID AAN (VIDEO)

  De Zweedse journalist en veelgeprezen auteur Gunnar Sandelin hield een schokkende toespraak over immigratie van de derde wereld en de nadelige gevolgen ervan voor Scandinavië. De gerenommeerde journalist was een van de eerste reguliere figuren in Zweden die werd verbannen, ontslagen en verbannen uit zijn beroep omdat hij officiële overheidscijfers over migratie blootlegde.

  De afgelopen herfst ontving Sandelin de Sappho Award van de Deense Free Press Society (Trykkefrihedsselskabet) in Kopenhagen. De volgende video bevat de krachtige dankwoord van de heer Sandelin, samen met een oogverblindende diavoorstelling waarin de effecten van het suïcidale open grensbeleid van Zweden worden beschreven.

  De grafieken, feiten en cijfers die hij gebruikt, hoewel officieel en afkomstig van de Zweedse en Deense linkse regeringen, zijn gevaarlijk geworden in het gebruik en resulteren vaak in het verlies van uw baan, het lastig worden gevallen en zelfs gearresteerd voor “denkmisdaden”. Bovendien bestempelen de media en de overheid burgers onder andere als xenofoob, islamofoob, extreemrechts, fascistisch, racistisch, seksistisch en homofoob.

  Sandelin beschrijft hoe immigratie wordt gebruikt als wapen tegen hele volkeren, culturen en zelfs de geschiedenis van die volkeren. Zweden wordt verteld “we zouden ons moeten schamen om Zweden te zijn en ons moeten schamen dat we blank zijn”, zegt Sandelin. Ondertussen verhoogt de Zweedse regering haar controle over de informatiestroom met behulp van apparaten zoals “wetten voor aanzetten tot haat”. Bovendien controleert de regering de media en creëert ze desinformatie-afdelingen om het publiek te misleiden, zoals Gunnar laat zien wanneer hij de immigratiepropaganda van de Zweedse regering bespreekt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Alle lidstaten in de EU krijgen politieke speldenprikjes uitgedeeld, gewoon om te kijken hoever men kan gaan met het uitroeien van nationalisme, een bekend citaat luid immers; ‘ We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er besloten is, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg meer terug is.’………………….steeds sneller bergafwaarts.
  Beseft iedereen wel wat zij verliezen…..?

  Geliked door 3 people

 6. delamontagne zegt:

  De Wet: “loi confortant les principes républicains”……
  MACRON legt uit.

  https://www.lopinion.fr/sites/nb.com/files/styles/w_838/public/images/2020/10/20201002_macron_islam_laicite_separatsime_web.jpg?itok=qHRKVIuG

  Macron: Republikein zijn betekent geloven in vrijheid, gelijkheid en broederschap……….
  ISLAMMER:
  Maar mag ik wel meer vrouwen hebben ?

  Like

 7. dutchess43 zegt:

  Doet die liliputter toch ièts goed.
  En de bisschoppen mogen gerust van mij de blaren op hun tong lullen, de tijd dat zij koningen en keizer waren van de katholieken, is allang voorbij, al blijken ze dat zelf nog niet te weten.

  Like

 8. Ravian zegt:

  “het gevoel van een algemene verdenking tegen moslims”

  Tsja, je verwacht het niet natuurlijk…
  Veertienhonderd jaar van geweld, terreur, en heilige oorlog kunnen natuurlijk nooit tot een “algemene verdenking tegen moslims” leiden.
  Het gaat er gewoon om de mythe van de “gematigde moslim” overeind te houden, de vijand zand in de ogen te strooien totdat het te laat is.
  Alleen sukkels en onnozelaren trappen daar nog in.

  “Ook de Franse bisschoppenconferentie had ongebruikelijk scherpe kritiek”

  En ziehier waarom het effectief bestrijden van de Islam al decennialang door “christelijke partijen” gedwarsboomd wordt.
  Ze zijn gewoon als de dood dat wetten die tegen de Islam in stelling gebracht worden ook tegen andere geloven in stelling gebracht kunnen worden.
  En ze zijn te stom en te achterlijk om te zien dat ze al doende de christelijke wereld ten grave dragen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s