Salvini´s “Ja” tegen Draghi breekt de eenheid van de Lega

De Franse politica Marion Maréchal-Le Pen met haar partner Vincenzo Sofo.

(Door: Francesca de Villasmundo – Vertaling: E.J. Bron)

Matteo Salvini heeft zich voor de toetreding van zijn partij, de Lega, tot de nieuwe Italiaanse regering onder Mario Draghi uitgesproken. Een lid van de Lega, de economiewetenschapper Giancarlo Giorgetti, neemt het strategisch belangrijke ministerie van Economische Ontwikkeling over.

Het zou een regering van “nationale eenheid” zijn om de “oorlog” tegen Covid-19 en de daarmee verbonden maatregelen te lijf te gaan, zo luidt de argumentatie om een veeleer onnatuurlijk overkomende alliantie met meer dan divergerende politieke programma´s te rechtvaardigen, namelijk tussen de EU-georiënteerde bankier Draghi en de soevereinistische Lega.

Het duurde echter niet lang totdat dit alibi van de “nationale eenheid” tot onenigheid binnen de Lega leidde. Vincenzo Sofo, Europarlementariër van de Lega en verloofde van Marion Maréchal-Le Pen, heeft de partij na 12 jaar verlaten:

“Ik kan de ingeslagen weg niet delen door me aan te sluiten bij de grote alliantie ter ondersteuning van de nieuw gevormde regering-Draghi, waarvan ik vrees dat zij mee zal werken aan de ´Great Reset´.”

De afgevaardigde Sofo besloot deze stap te nemen, nadat de Lega het vertrouwen had uitgesproken in de nieuwe uitvoerende macht van Draghi. Tegelijkertijd verliet hij de fractie “Identiteit en Democratie” en kondigde zijn bereidheid aan om in het Europees Parlement te blijven door over te stappen naar de fractie van de ECR (Europese Conservatieven en Hervormers) onder leiding van Giorgia Meloni van de soevereinistische en identitaire partij “Fratelli d´Italia”, die afwijzend staat tegenover de Draghi-coalitie, maar desondanks een bondgenoot van de Lega is.

Daarover de leider van de delegatie van de Fratelli d´Italia in de ECR-fractie in het Europees Parlement, Carlo Fidanza:

“Wij begroeten het besluit van Sofo met enthousiasme.”

“De toetreding van de Lega tot de regering-Draghi vormt een duidelijke afwending van het politieke project waaraan ik gewerkt heb sinds Matteo Salvini minister is geworden”, verklaarde Sofo in een lang communiqué:

“Ik sloot me in 2009 bij deze beweging aan, omdat ze het enige alternatief voor de PDL (Berlusconi´s Vrijheidspartij) en voor een afglijden naar middenrechts was, die miljoenen Italianen verlaten achterliet, die iemand zochten die hun identiteit evenals hun patriottische en sociale eisen verdedigde. Exact om deze reden was ik een van de eerste en enthousiaste ondersteuners van de door Salvini bedreven nationale ommekeer  om een politieke kracht op te bouwen die in staat is in Brussel te vechten om de zelfmoord van Europa en ons land door de krankzinnige Europese richtlijnen te verhinderen. Bovendien was ik een van de meest overtuigde voorstanders van een bondgenootschap met de Fratelli d´Italia als alternatief voor het monopolie van het centrisme.”

“Met het besluit om Draghi, de voormalige gouverneur van de Europese Centrale Bank, het vertrouwen uit te spreken, verandert de missie van de Lega”, verklaart Sofo, “en is erop gericht het erfgoed van de PDL over te nemen in plaats van een grote patriottische, identitaire, conservatieve en sociale beweging op te bouwen. Dit is een legitieme beslissing, is echter tegenovergesteld aan de redenen waarom ik persoonlijk tot deze beweging ben toegetreden en tegenovergesteld aan de fundamenten die mijn politieke activiteit altijd bepaald hebben.”

In dezelfde persverklaring neemt Sofo nota van dit keerpunt in de Lega, “dat mij er helaas aan hindert, hoewel het moeilijk en pijnlijk is om een beweging na bijna twaalf jaar en vele gevoerde gevechten te verlaten, door te gaan. Ik zal de Lega als belangrijke politieke gesprekspartner in vele kwesties blijven beschouwen. Ik moet echter het mandaat voortzetten dat mij in 2019 door de Italianen werd toevertrouwd in het Europees Parlement om te blijven vechten tegen de vele verdraaiingen en ongerechtigheden van de huidige EU. Dat is volgens mij niet in overeenstemming met de bedoelingen van Zingaretti, Renzi en Di Maio, die, zoals uit de keuze van de ministers blijkt, de ruggengraat van de nieuwe regering-Draghi zullen vormen, wat het voor de Lega moeilijk zal maken om hen op de juiste weg te sturen.”

“Daarom”, sluit Sofo af, “zal ik in de komende dagen mijn toetreding tot de familie van de Europese conservatieven, die op dit moment aangevoerd worden door Giorgia Meloni, aanbieden om mijn missie in Brussel voort te zetten.”

“De door de Europarlementariër Vincenzo Sofo geuite bereidheid om toe te treden tot de ECR-fractie in het Europees Parlement, laat zien in hoeverre het politieke project van de Europese conservatieven, wier internationale partij wordt aangevoerd door Giorgia Meloni, een aandrijvende en federatieve kracht is”, benadrukt Carlo Fidanza als leider van de delegatie van de Fratelli d´Italia in de ECR-fractie in het Europees Parlement:

“Een project, dat in de afgelopen dagen door de consequente houding van de Fratelli d´Italia werd versterkt op nationaal niveau door ´Nee´ te zeggen tegen een onnatuurlijke regering zoals die van Draghi. Tenslotte”, aldus Fidanza verder, “regeert geen van de 44 partijen die tot onze politieke familie behoren met de linksen. Wij zijn ervan overtuigd dat de volledige ECR-fractie Vincenzo Sofo enthousiast zal opnemen, omdat ze zijn handelen, zijn competentie en zijn politieke en culturele diepte heeft leren waarderen.”

(Bron: MPI)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Francesca de Villasmundo

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Salvini´s “Ja” tegen Draghi breekt de eenheid van de Lega

 1. fransbrassens zegt:

  Salvini (die eerder ‘gokte’ op nieuwe verkiezingen, maar tijdens de formatie daarna een zeperd opliep) lijkt mij opnieuw een te betwijfelen keuze te hebben gemaakt.
  Eén gevolg kennen we nu. Hoe zal dit verder gaan?

  Geliked door 1 persoon

  • Eric zegt:

   Inderdaad, Salvini’s tweede grote fout. Zijn vijanden lachen hem uit en genieten. Was het omdat hij opnieuw naar de macht verlangde? De valstrik, door het establishment gelegd, is in elk geval effectief. Zelfs wanneer Salvini later uit deze verradersregering stapt lijdt hij – ten tweede male – gezichtsverlies.

   Geliked door 1 persoon

 2. Rien zegt:

  hmm en ook geen woord over tegengaan illegale immigratie meer, geeft te denken….

  Like

 3. Jan zegt:

  Doe wat ik zeg maar doe niet wat ik doe

  Rechter in rechtzaak tegen Salvini gaat met gezin uit eten in ‘oranje zone’
  https://3speak.co/watch?v=rairfoundation/ketucixu&jwsource=cl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s