Baden-Württemberg: links-extreme overvallen op informatiestands van de AfD – kandidaat gewond

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

In Reutlingen en Schorndorf hebben links-extremisten zaterdag informatiestands van de AfD over de deelstaatverkiezingen in de deelstaat Baden-Württemberg overvallen. In Schorndorf werd daarbij een parlementskandidaat verwond. De burgemeester van de stad veroordeelde de geweldsdaad.

Bijna drie weken voor de deelstaatverkiezingen in Baden-Würtemberg hebben linkse extremisten zaterdag (20-02-2021) in Reutlingen en Schorndorf informatiestands van de AfD overvallen.

In Schorndorf moest Stephan Schwarz, een kandidaat voor het parlement van de partij, met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht worden. De burgemeester van de stad, Matthias Klopfer (SPD), veroordeelde in een verklaring de geweldsdaad.

Links-extremen vallen AfD-stands in Reutlingen en Schorndorf aan

De “Südwest Presse” berichtte over de aanval in Reutlingen. Ooggetuigen berichtten van handtastelijkheden bij het Spitalhof in de binnenstad van Reutlingen waaraan minstens 20 personen deelnamen. De politie, die meerdere patrouillewagens en een helikopter inzette, bracht de situatie echter blijkbaar weer snel onder controle. Over gewonden is tot nu toe niets bekend.

In het ongeveer 40 kilometer verwijderde Schorndorf daarentegen moest de parlementskandidaat van de AfD, Stephan Schwarz, na de links-extreme aanval in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden.

De “Rems-Zeitung” citeert over de toedracht van de overval een zaterdagavond gepubliceerde gezamenlijke persverklaring van het Openbaar Ministerie Stuttgart en het politiepresidium Aalen.

Groep “in te delen bij de Antifa-scene”

Dientengevolge kwam er tegen 10.00 uur een groep van 15 tot 20 personen uit een zijstraat het marktplein op en viel daar doelgericht de informatiestand en de daar bijeengekomen AfD-leden aan. De groep zou “op grond van de meegedragen vlaggen en spandoeken in te delen zijn bij de Antifa-scene”, zegt men.

Een “36-jarig partijlid”, bij wie het blijkbaar om de parlementskandidaat Schwarz ging, zou door de aanvallers direct op de grond gegooid en geslagen zijn. Een onbekende zou zijn smartphone uit zijn handen gerukt hebben, toen hij daarmee probeerde 112 te bellen. De informatiestand zou helemaal vernield zijn.

De aanvallers zouden richting het station gevlucht zijn, het zou de politie echter gelukt zijn om vijf personen tussen de 18 en 25 jaar op te pakken en in voorlopige hechtenis te nemen.

Burgemeester veroordeelt links-extreem geweld

In een verklaring over de overval verklaarde de burgemeester van de stad Schorndorf, Matthias Klopfer (SPD):

“Geweld mag nooit een middel van de politieke discussie zijn: ik ben geschokt en ontsteld over de gewelddadige aanval op de parlementskandidaat van de AfD, Stephan Schwarz, en de vernieling van de informatiestand van de AfD op de weekmarkt van Schorndorf. Ik wens Stephan Schwarz veel beterschap en hoop dat hij weldra weer gezond ons ziekenhuis kan verlaten en zonder verdere beperkingen zijn verkiezingscampagne tot 14 maart kan voortzetten.”

Klopfer kondigde aan al het noodzakelijke te doen om bij te dragen aan de opheldering van het incident. De ordedienst van de stad en de politie zouden in de resterende weken van de verkiezingsstrijd al het noodzakelijke doen om een storingvrij verloop te garanderen.

Kandidaat: links-extremisme wordt ook in Baden-Württemberg gebagatelliseerd

Op zijn Facebook-pagina liet de AfD-kandidaat voor Reutlingen, Ingo Reetzke, zich uit over het voorval in Reutlingen. Hij gaf de gevestigde partijen een medeschuld aan de links-extreme overvallen tegen de partij:

“Het lijkt erop dat het gevolgen heeft wanneer links-extremisten door de gevestigde partijen systematisch gebagatelliseerd respectievelijk zelfs nog met belastinggeld ondersteund worden. Zij voelen zich dan aangemoedigd om de democratische wedstrijd van de partijen met ondemocratische middelen te verstoren en zodoende de politieke wilsvorming van de burgers te belemmeren.”

Enkele weken geleden had de gemeenteraadsfractie van de AfD, nadat daarvoor al een aanval op een informatiestand had plaatsgevonden, een motie ingediend, waarin de gemeenteraad zich zou moeten distantiëren van links-extreem geweld. De motie kreeg echter geen meerderheid.

Bron:
epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Baden-Württemberg: links-extreme overvallen op informatiestands van de AfD – kandidaat gewond

 1. Freddy zegt:

  De klassieke truc van links : door geweld de bevolking schrik aanjagen. Constante ook bij de corona maatregelen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. Hovawart zegt:

  De Linksche Looney Brigade mag zich ongehinderd manifesteren door de support van beschermheren op cruciale posities, zelfs bondgenootschappen smeden met buitenlandse groeperingen en zich openlijk misdragen, geweld en bedreigingen plegen zonder ook maar zelfs een strobreed ter verantwoording te worden geroepen…..communisme is het nieuwe Groen.

  Like

 4. reageerbuis zegt:

  Zo intimideerden de knokploegen van Hitlers SA in de jaren dertig hun tegenstanders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s