De waanzin gaat verder: Politici bereiden zich innerlijk voor op de volgende “lockdown”

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl veel Duitsers zich overgeven aan de hoop op een langzaam einde van de tweede “lockdown”, bereidt de politiek zich innerlijk voor op een voortzetting en waar mogelijk aanscherping van de beperkingen. Media en “deskundigen” wakkeren de angst voor een “derde golf” aan.

De president van het Robert-Koch-Instituut (RKI), Lothar Wieler, sprak op de zender WDR5 van een wedstrijd tussen vaccinaties en virusvarianten. In de deelstaat Thüringen zou de waarde van de nieuwe infecties per 100.000 inwoners en zeven dagen binnen 24 uur van 11,6 naar 119,5 gestegen zijn (met de voor zulke uitslagen gebruikte “incident”-cijfers moet je echter voorzichtig zijn – ze kunnen door een groter aantal testen praktisch naar believen gegenereerd worden).

De stagnatie respectievelijk lichte stijging van de aantallen is volgens deskundigen te wijten aan nieuwe virusvarianten. “Als de trend zich bevestigt, dan hebben we krachtiger restricties nodig”, eiste ook de moleculair bioloog en regeringsadviseur Rolf Apweiler tegenover het persbureau dpa. Volgens informatie van het RKI zou het aandeel van de besmettelijke Britse variant in het coronagebeuren binnen twee weken van bijna 6% naar meer dan 22% gestegen zijn.

De middenstand dringt nadrukkelijk aan op een bindend “Exit-spoorboekje”. In een schrijven van de landelijke organisatie van de middenstandseconomie aan minister van Economische Zaken Peter Altmaier (CDU) staat: “Duitsland moet uit de lockdown.”

Maar de politiek zendt al niet mis te verstane tegenovergestelde signalen uit. De minister-president van de deelstaat Baden-Württemberg, Kretschmann (Groenen), dreigde in bedekte termen dat een “derde golf”, die nog erger zou zijn dan de tweede, niet in het belang van de economie zou kunnen zijn. “Dan doen we een echte lockdown – die hadden we immers tot nu toe nog helemaal niet”. Ook de Beierse minister-president Söder, die sowieso bekendstaat als ophitser, verdedigde de bestaande maatregelen, echter met een denkbaar twijfelachtig argument: “Het virus is de schuldige, niet de politiek.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op De waanzin gaat verder: Politici bereiden zich innerlijk voor op de volgende “lockdown”

 1. Hovawart zegt:

  Dat de politiek nog geen plannen maakt voor klimaatsubsidie op eco-vriendelijke grotwoningen, een moderne soort van ondergrondse tiny houses, dat past perfect bij hun struisvogelpolitiek en hun achterban van zachtgekookte eieren, ze wensen toch om de huidige maatschappij te begraven.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Hovawart Hoe dom ben je als mens om überhaupt de oren nog te laten hangen laat staan nog een dag langer onderdanig te zijn aan de ongekende tirannie. Waar blijft dat 2020 NAZI elitaire gedrag van de die elitaire politieke ziekelijke machtswellustelingen die denken Europa compleet naar de ondergang te helpen maar (wel duizenden woestijnratten, afrikaantjes en IS tuig binnen blijven halen) maar ondertussen de algehele Europese bevolking met de dag meer onderdrukken t.o.v. miljoenen mensen binnen de EU. Uiteindelijk heeft de bevolking de macht kortom eenheid maakt zeer zeker macht.

   Geliked door 2 people

   • Hovawart zegt:

    Op zoek naar de grenzen van de tolerantie, om bij massale onvrede over te kunnen gaan tot het uitrollen van het Nieuwe Normaal,….

    Like

   • antiislamnu zegt:

    Daar zijn de meeste Nederlanders te laf voor zij verraden liever de buurman bij de belastingdienst om dat hij een grotere auto heef .

    Like

 2. htskday zegt:

  Uitbraken van ziekte vlak na vaccinatie: door het virus of door het vaccin?

  Direct na de covid-vaccinaties is er een golf van ziekte en sterfgevallen in verpleeghuizen. De overheid schrijft dit toe aan het coronavirus en voert de pcr-test op als bewijs. Maar de vele bijwerkingen die worden gemeld zijn het gevolg van het vaccin en niet van een virus.

  https://www.transitieweb.nl/vaccinaties/uitbraken-van-ziekte-vlak-na-vaccinatie-in-verpleeghuizen-door-het-virus-of-door-het-vaccin/

  Plus een paragraaf met links naar nog veel meer informatie over ziekte en sterven na corona vaccinaties.

  Geliked door 2 people

 3. Freddy zegt:

  Ik schreef al in maart 2020 dat corona veel regeringen goed uitkwam. Nu ben ik overtuigd dat de corona pandemie een voorwendsel was om andere politieke doeleinden (migratie, klimaat, welvaart, welzijn) te kunnen uitvoeren

  Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  Wanneer men logisch kijkt naar de karakteristieken en methodes van de wereldpolitiek dan komt men tot de conclusie dat er een samenzwering bezig is, een globale leugen, immers geld het gezegde; ‘If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck’………en dan bedoel ik niet de gevederde vrienden in de Hofvijver aan de Korte Vijverbijrag.

  Geliked door 2 people

 5. Jan zegt:

  Helaas voor de fascisten, het aantal besmettingen, zieken en doden neemt af, dus geen reden meer om mensen op te hokken

  Like

 6. Jan zegt:

  Intussen herleeft de tijdperk van Adolf in down under

  Like

 7. Julia zegt:

  Onbegrijpelijk dat mensen nog überhaupt zich aantrekken wat de tirannen ons langer opleggen. De wereld op zijn kop en zeer zeker ons land. Als men zich niet aan de tirannie van corona maatregelen houdt is men de grootste crimineel waar zelfs de politie die zogenaamd de werkdruk te hoog vinden juist dit blijft handhaven het zou een hoop werkdruk wegnemen als de politie het bijltje er bij neer gooit en niet de corona overtreders blijft terroriseren maar juist het grote gevaar namelijk het niet aangeven van richting vooral op snelwegen tijdens invoegen en inhalen veel ongevallen veroorzaakt, fietsers kunnen zich nu alles permitteren zelfs door rood licht rijden aan te pakken. Wat heb ik nog een respect voor de politie maar niet heus de politie heeft zich kortom tegen haar eigen bevolking gekeerd. https://www.ad.nl/binnenland/protesterende-agenten-gaan-minder-bekeuren-maar-nog-wel-voor-corona-overtredingen~ac5c772b/ Nee de onderdanige korpsen hebben het er voor over om de burgers te blijven terroriseren om een paar procent loonsverhoging boven hun armzalig loon af te dwingen. Wat een daadkracht. Dan nog die helden bij de BOA’s of hoewel een soort Eftelingen politie https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/02/fotos-heldhaftige-boas-sturen-jongens-weg-die-zomaar-dachten-te-kunnen-voetballen/ Tjonge, tjonge de Nederlandse rechtstaat is totaal verloren, corrupt en onbetrouwbaar en het land is een grote chaos door de trekpoppen van de elitaire macht bewerkstelligd. Volgens mij is het de hoogste tijd dat de bevolking de macht maar overneemt over de totale politieke misdadige chaos voordat wij allen nog verder de ondergang worden in gesleurd. Het doet mij dan ook genoegen dat zoveel mensen vandaag van het mooie weer hebben kunnen genieten dit zou ook zo in het dagelijks leven weer moeten worden opgepakt.

  Like

 8. Jan zegt:

  Wynia’s Week – In NL worden meningen fors gesubsidieerd (maar de meeste niet)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s