Iran verandert Gaza in een wapendepot

Een woordvoerder van Hamas tijdens een persconferentie gedurende een gezamenlijke manoeuvre van Hamas, de Islamitische Jihad en nog 11 andere Palestijnse terreurgroepen die in de Gazastrook plaatsvond in december 2020.

(Door: Khaled Abu Toameh – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl door de internationale gemeenschap steeds meer bezorgdheid over de economische en humanitaire crisis in de door Hamas gecontroleerde Gazastrook wordt geuit, schijnen de Palestijnse terreurgroepen ter plaatse er steeds minder in geïnteresseerd te zijn om de levensomstandigheden van hun bevolking te verbeteren.

Deze groepen, in het bijzonder Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), doen niets om vaccins tegen Covid-19 voor de twee miljoen Palestijnen, die onder haar heerschappij in de Gazastrook leven, te regelen.

In plaats daarvan gaan Hamas en PIJ ermee door om datgene te doen waarin ze zich als experts hebben bewezen: zich op een oorlog tegen Israël voor te bereiden en het leven van onschuldige burgers, zowel Israëli´s als Palestijnen, in gevaar te brengen.

Bij hun oorlogsvoorbereidingen smokkelen en fabriceren de beide door Iran ondersteunde terreurorganisaties verschillende wapentypes, waaronder raketten en bommen, die ze bij hun aanvallen op Israël gebruiken. In plaats van medicijnen en vaccins op te slaan, zijn Hamas en de Islamitische Jihad ermee bezig raketten en bommen te bunkeren.

De wapens worden opgeslagen in de huizen van Palestijnse burgers en openbare instellingen in de hele Gazastrook, waaronder scholen, ziekenhuizen en moskeeën. Hamas en PIJ slaan geen wapens in hun eigen kantoren en instellingen op, omdat ze bang zijn door Israël in het vizier genomen te worden. Door wapens op te slaan onder de burgerbevolking tonen de terreurorganisaties hun totale minachting voor het leven van hun volk, dat zowel als kanonnenvoer en menselijk schild in een jihad (heilige oorlog) tegen Israël gebruikt wordt.

Het is kenmerkend dat internationale mensenrechtenorganisaties en “pro-Palestijnse” belangengroepen in de hele wereld – door de gevaarlijke acties van Hamas en de Islamitische Jihad, niet alleen tegen Israël, maar ook tegen de Palestijnen, te ignoreren – daardoor eveneens hun minachting van de veiligheid en van het leven van de Palestijnen tonen.

Bij gebrek aan internationale aandacht hebben Hamas en PIJ de Gazastrook in een groot kamp voor allerlei soorten wapens veranderd. Dezelfde Palestijnse terreurgroepen die klagen over een verlammende economische crisis in de Gazastrook, schijnen op de een of andere manier altijd aan genoeg geld te kunnen komen om wapens te kopen, te smokkelen of te produceren.

De stemmen van de internationale mensenrechtenorganisaties en “pro-Palestijnse activisten” in de hele wereld zijn eveneens niet te horen wanneer Palestijnen het slachtoffer worden van de meedogenloze praktijken van de Palestijnse terreurorganisaties.

Bijvoorbeeld de explosie die Bet Hanoun, een Palestijnse stad in de noordelijke Gazastrook, in de morgen van 23 januari 2021 teisterde. Volgens informatie van het door Hamas gecontroleerde ministerie voor Openbare Werken en Woningbouw heeft de explosie, die plaatsvond in een huis, twee huizen volledig verwoest en 100 anderen beschadigd.

Minstens 47 Palestijnen, waaronder negen kinderen en 15 vrouwen, raakten volgens informatie van de Palestijnse organisatie Al Mezan Center for Human Rights bij de explosie gewond.

De explosie, die door de Palestijnen een “ongeluk” wordt genoemd, werd veroorzaakt door wapens die in een huis waren opgeslagen dat van een lid van de Palestijnse Islamitische Jihad uit de familie Alkafarna in Beit Hanoun is.

Zulke “ongelukken” zijn in de Gazastrook geen zeldzaamheid. In het jaar 2009 sloeg een door Palestijnse terreurgroepen in de richting van Israël afgevuurde raket in een huis in de stad Bet Lahiya in de Gazastrook in en doodde twee Palestijnse meisjes van 5 en 12 jaar. Bovendien hebben Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen vaak het oorlogsrecht geschonden door raketten vanuit bewoonde gebieden af te vuren.

Op 2 januari raakten bij een ander “ongeluk” in het stadsdeel Shajjaiyeh in Gaza-stad drie kinderen en een vrouw gewond. De explosie werd blijkbaar veroorzaakt door wapens, die door Palestijnse terreurgroepen in een huis werden opgeslagen.  

In april 2020 werden bij een ander “ongeluk” in de Sjeik-Radwan-wijk in Gaza-stad een Palestijnse man gedood en raakten drie anderen gewond. Ook hier werd de explosie blijkbaar veroorzaakt door wapens die van Hamas en de PIJ zijn.  

Vier maanden later werden vier militieleden van de PIJ gedood, toen een raket waar ze mee bezig waren ten oosten van Gaza-stad per ongeluk explodeerde. De militieleden bereidden zich er blijkbaar op voor om de raket vanuit een woongebied in de Gazastrook naar Israël af te schieten.

De meeste bewoners van de Gazastrook zijn te bang om kritiek op de Palestijnse terreurgroepen te hebben dat zij wapens opslaan in woongebieden. Na de explosie in Bet Hanoun veroordeelden echter talrijke Palestijnen de terreurgroepen voor het feit dat zij de levens van onschuldige burgers in gevaar brengen. Volgens de Egyptische krant “Al-Masry Al-Youm”:

“Gebruikers van sociale media en betrokken burgers hadden felle kritiek op de Islamitische Jihad voor haar meedogenloze gedrag en haar ontbrekende zorg om de veiligheid van onschuldige burgers, omdat ze explosieven in de huizen van burgers verstopt en opslaat, wat in het verleden al vele slachtoffers heeft geëist.”

De krant citeerde een niet geïdentificeerde getuige met de uitspraak dat de explosie in Bet Hanoun zou hebben plaatsgevonden in een huis dat van een familie is die bekend zou staan om haar nauwe betrekkingen met Hamas en de Islamitische Jihad.

Maysara Alkafarna, een Palestijnse vrouw die in het gebied woont waar de explosie zich voordeed, deed een ongebruikelijke en moedige stap door de Palestijnse terreurgroepen vanwege hun minachting van de veiligheid van de Palestijnen in de Gazastrook te bekritiseren.

In een bijdrage op Facebook schreef Alkafarna:

“Tot wanneer zal deze minachting voor het leven van de mensen doorgaan? Waarom moeten de harten van een hele buurt uit pure angst gedood worden en hun geschreeuw de hemel bereiken? Is het al niet genoeg dat zij in honger en armoede leven? Aan onze leiders: Genoeg van jullie zorgeloosheid. Jullie hebben ons vernietigd. Wij zijn geen oefenterrein.”

Ondertussen eiste het Al-Mezan Center for Human Rights een onderzoek naar de explosie. De organisatie deelde mee dat een huis met drie verdiepingen volledig verwoest werd, terwijl zes naburige huizen deels beschadigd werden, waaronder een school, een jeugdclub en een politiebureau.

“Het Al-Mezan Center for Human Rights kijkt met zorgen naar de explosie”, stond er in een verklaring. Het wees erop dat er in het verleden gelijksoortige voorvallen in woongebieden in de Gazastrook plaatsgevonden zouden hebben.

“Deze voorvallen schenden de mensenrechten en het humanitair volkerenrecht. Al-Mezan bekrachtigd zijn eis naar een omvangrijk en serieus onderzoek naar deze voorvallen evenals naar de publicatie van de onderzoeksresultaten en het nemen van de noodzakelijke maatregelen om een herhaling te verhinderen.”

De explosie in de Gazastrook vond plaats in een periode, waarin de leiders van Hamas, de Islamitische Jihad en andere Palestijnse groeperingen elkaar in de komende weken in Egypte zullen ontmoeten om de voorbereidingen voor het houden van nieuwe algemene verkiezingen te bespreken. Er is niet gepland dat de Palestijnse fracties over de gevolgen van de explosie praten, vooral omdat het als een blamage voor de terreurgroepen wordt gezien dat zij huizen van burgers gebruiken als wapendepots.

Hamas heeft haar bereidheid verklaard om aan de komende verkiezingen deel te nemen. Ze hoopt haar overwinning van 2006 bij de parlementsverkiezingen te herhalen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Hamas van plan is deel te nemen aan de verkiezingen, terwijl ze tegelijkertijd wapens in woongebieden in de Gazastrook blijft opslaan.

Hamas jan rustig achteroverleunen, want ze weet dat het de internationale gemeenschap niet interesseert of nog meer Palestijnen de prijs voor “ongelukken” betalen, die door explosieven en raketten veroorzaakt worden die in de huizen van Palestijnen opgeslagen worden. Als de explosie in Bet Hanoun door Israël veroorzaakt zou zijn, dan zouden de internationale media over elkaar heen gebuiteld zijn om van alweer een Israëlische “oorlogsmisdaad” te schreeuwen. Misschien wordt het tijd om te letten op postings als die van Alkafarna – postings, die de ware vijand benoemen: Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad en andere Palestijnse terreurgroepen.

Bron:
de.gatestoninstitute.org
Vertaling: Audiatur Online

Bron oorspronkelijk artikel:
gatestoneinstitute.org
Door: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Iran verandert Gaza in een wapendepot

 1. Hovawart zegt:

  Dankzij de ruimhartige donaties van bevriende lidstaten beschikken de filistijnen over voldoende fondsen om hun bevoorrading (lees terroristische oorlog) te bekostigen…….op het Binnenhof hangt de PLO-shawl aan de kapstokken van de meeste partijen, voor bewezen diensten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Kees zegt:

  En dat een dame die MP zou willen worden van NL, die heeft daar haar meeste vrienden zitten, smerig!

  Like

 3. gerrit zegt:

  En de D66 is de grootste sponsor van die Palestijnse terror clubjes en GroenLinks doet ook flink mee.

  Like

 4. Alex Delarge zegt:

  Goede zaak. Zoveel mogelijk mogelijk raketten en explosieven opslaan. Vervolgens alles goed in kaart brengen en een bom er op. De opgeslagen explosieven vergroten op die manier het effect. Vervolgens de hele handel afblussen met napalm.

  Geliked door 2 people

 5. ronjaspers zegt:

  Dan word het tijd dat israel iran met de grond gelijk maakt.

  Like

 6. Jan zegt:

  Enorme brand breekt uit bij belangrijke olieraffinaderij ten zuiden van Teheran – slechts enkele uren nadat een ander mysterieus inferno ervoor zorgde dat het vlaggenschip van de Iraanse marine in de Golf van Oman zonk

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9645655/Huge-blaze-breaks-key-oil-refinery-south-Tehran-just-hours-mystery-inferno-naval-ship.html

  Like

 7. Jan zegt:

  De bij Meulenbelt geliefde antisemiet en terrorist Haneen Zoabi blijkt ook een oplichtser en dief te zijn

  Zoabi werd samen met ongeveer 35 andere verdachten, waaronder hoge functionarissen van de Balad-partij, onderzocht wegens valsheid in geschrifte en fraude in verband met de Balad-partijrapportagedocumenten die waren ingediend bij de staatscontroleur, in twee algemene en lokale verkiezingscampagnes in 2013.

  De verdachten in de zaak werden collectief beschuldigd van het plannen van een fraudeplan om NIS 3,2 miljoen te ontvangen zonder naar behoren te rapporteren over de fondsen in overeenstemming met de wetten voor campagnefinanciering.

  De vervalsing en frauduleuze documenten zijn naar verluidt ingediend bij de staatscontroleur als onderdeel van de verplichtingen van partijen om te voldoen aan de wetten voor campagnefinanciering en zouden drie jaar hebben geduurd, van 2013 tot 2016.
  https://www.israellycool.com/2021/08/05/israel-hating-former-mk-haneen-zoabi-on-fraud-forgery-charges/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s