Op weg naar massaopstanden

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De wereld wordt weer onrustiger. In veel landen neemt het verzet tegen de Covid-lockdowns en de stijgende prijzen voor levensmiddelen toe.

Kriskras door Europa, vooral in die landen met bijzonder strenge Covid-lockdowns, neemt de oppositie tegen de regeringsmaatregelen toe. Mensen die daarvoor veel vrijheden genoten, voelen zich opgesloten en in het nauw gebracht – en protesteren daar tegen. Terwijl in Duitsland het establishment het lukt om door middel van verfraaide peilingen en het decennia lang in getrainde bek houden van de Duitsers nog voor enige rust te zorgen, ziet het er in andere landen anders uit.

Of het nu in Oostenrijk, Nederland, Frankrijk, Spanje of Italië is – de mensen komen in toenemende mate in opstand. Weliswaar zijn er nog zwijgende en onzekere meerderheden, maar het toenemend geweld van de politie tegen tegenstanders van de maatregelen (zelfs tegen gehandicapten en bejaarden) doet de onvrede groeien. Ze zien echter vooral dat bijvoorbeeld Zweden ook zonder lockdownmaatregelen op dezelfde “infectieaantallen” en “coronaslachtoffers” komt als die landen, die hun economie met zulke onzinnige maatregelen kapotmaken.

Maar dat niet alleen. In de armere landen neemt de onvrede eveneens toe. Terwijl ook daar de sowieso zwakke economie nog verder wordt gedempt, stijgen de prijzen voor levensmiddelen heel duidelijk – en dat bij duidelijk lagere lonen. Een combinatie, die vroeger of later tot opstanden zal leiden. De mensen nemen liever het risico om ziek te worden van dit door de politiek en de media gedemoniseerde virus dan de zekere hongerdood in de ogen te zien.

Meer nog: wie door honger of gebrek getekend is, zal ook in het geval van een daadwerkelijke infectie met welke ziekte dan ook altijd duidelijk zwaarder getroffen worden dan iemand die zichzelf evenwichtig en gezond kan voeden. Helemaal afgezien van de psychische verzwakking door de constante mediale paniekzaaierij, die de zaak ook niet helpt – maar deze integendeel nog veel erger maakt.

Met hun desastreuze lockdownpolitiek effenen de regerenden in veel landen van de wereld de weg naar hun eigen ondergang. De eerste regeringen vallen al en er zullen er nog veel meer volgen. Deels door nieuwe verkiezingen (en de machtsovername door andere partijen), deels door gewelddadige opstanden. Dan helpen ook al die nieuwe schulden voor hulpprogramma´s van de staat niets meer, die het onvermijdelijke alleen maar uitstellen.

Er wachten ons onrustige tijden. Daar zouden we ons op moeten voorbereiden. Hyperinflatie respectievelijk valutacrashes, staatsbankroeten en instortende verzorgingsstelsels wachten ons. En waarvoor dat alles? Opdat de globale elites hun “Great Reset” kunnen invoeren?  

Bron:
contra-magazine.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Op weg naar massaopstanden

 1. karton zegt:

  Ik hoorde onlangs , tot mijn verbazing , dat Spaanse politici de opstand en het verzet in dat land , “aanval op de democratie” noemde. Ik zou het liever noemen : “verzet tegen de dictatuur”.

  Geliked door 2 people

 2. Ravian zegt:

  Yep, het is allemaal voor “de goede linkse zaak”.
  Die zelfde “goede linkse zaak” die afgelopen eeuw een kleine kwart miljard doden heeft gekost.
  Ik hoop toch echt dat na de komende slachting het “socialisme” eens voorgoed uitgeroeid wordt, met wortel en tak zogezegd.

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   @ Ravian..Juist en hopelijk wordt niet vergeten de hele elite uit te roeien, die heeft ons genaaid en belazerd….en Vaticaan moet de lucht in komen ze dichter tot hun god.Laat ons ze daarbij helpen.

   Geliked door 2 people

 3. bezigebij63 zegt:

  Op 17 maart zie ik hopelijk de gevestigde orde tgv de PVV en de FvD sneuvelen.

  Like

 4. Bas zegt:

  Like

 5. Bernard Otten zegt:

  Is dit wishful thinking of heb je concrete voorbeelden dat die massa-opstanden er aan komen? Ik denk namelijk dat zeker de Nederlander lekker ligt te slapen, in maart weer voor de “vertrouwde” Rutte kiest en zich rustig het wereldwijde communisme in laat rommelen.

  Heb je voorbeelden, ook van die gevallen regeringen?

  Ik hoop namelijk dat je gelijk hebt hoor, alleen via de harde weg valt er nog iets te bereiken, langs de democratische weg al zeker niet meer!

  Geliked door 2 people

  • Cleo zegt:

   Dat we een stiekeme, laffe, sadistische ‘pm’ zijn gang laten gaan is m.i. ook ‘dankzij’ de SLAPPE, SLAAFSE, SUKKELIGE houding van Nederlandse mannen (typische ‘minister Slob’ sukkels): WÁÁR ZIJN DE NEDERLANDSE VERZETSTRIJDERS NU WE DEZE ZO NODIG HEBBEN!?

   Like

   • Julia zegt:

    Cleo Verzetsstrijders zijn er in Nederland praktisch niet meer mannen van tegenwoordig hebben het druk met o.a. make up lijnen, stoere tattoo’s en eigen ego. Spelen graag voor huisman en zijn onderdanig en laf. Kortom ons volk zijn Nederlandse Stupido Bankzitters die precies doen wat fuhrer Rutte en De Jonge opdragen. Alleen vergeten zij allemaal dat wij sinds WOII alle vrijheid hebben teruggekregen door de miljoenen soldaten en verzetsstrijders die hun leven hebben gegeven. Dat waren nog echte mannen maar ja van die watjes van tegenwoordig kun je niet veel verwachten. Zij geven zonder enig verzet alle vrijheden op en zijn blijkbaar graag onderdanig aan de tirannie van Rutte en de rest van die misdadigers tegen de menselijkheid. Triest maar een feit.

    Geliked door 2 people

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Volgens mij is de schuld veel meer toe te wijzen aan het journaille, dat slaafs de verhalen van Vak K en de “deskundigen” doorsluist, in plaats van kritische vragen te stellen. Zelf onderzoek te doen en als de cijfers niet kloppen met wat er door hogerhand wordt verteld, dat aan de kaak te stellen. Zelfs Wouter de Winther, die ik altijd vrij hoog heb gehad, is afgegleden tot het niveau van de eerste de beste windbuil. Meehuilen met de wolven in het bos, veel verder komt hij niet.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 2 people

   • LUCIA zegt:

    @ Cleo kijk maar naar de 2e wereldoorlog.. toen het voorbij was… was iedereen ineens verzetsstrijder..tijdens was er krapte op die markt .

    Like

 6. bozeoudeman zegt:

  Laat de dictators maar doorgaan dan komt misschien de dag dat de opstand uitbreekt tegen de Davos en Bilderberg fascisten en wordt er grote schoonmaak gehouden, ik verlang ernaar om dat tuig als Merkel, Macron, Rutte, Tiimmerclown. Obama, Clinton, Biden en de rest van dat duivelse nageboorte tuig op het schavot te zien staan bibberen, de grote helden van nu die zich veilig verborgen houden achter de linies van hun nieuwe SA/SS troepen. Al die politiemensen en soldaten die deze schooiers de hand boven het hoofd houden moeten maar eens goed gaan nadenken over hun toekomst als de opstand eenmaal uitbreekt. Wat willen jullie: dienen jullie het volk of dienen jullie die omhooggevallen neplinkse kankercriminelen die jullie bazen zijn. Helden tegen ongewapende oude mensen. Hoe voelt het om oudjes en vrouwen met je wapenlat in elkaar te rossen met z’n tienen, hoe voelt het om met zijn tienen om op een op de grond liggende weerloze persoon te staan trappen, lekker jullie frustratie op een weerloos mens afreageren. Mensen die dat doen zijn geen mensen maar stukken vuilnis. En dan wensen jullie ook nog beter betaald te worden.

  Geliked door 6 people

  • Corrie Bruin zegt:

   Ik kan het niet beter verwoorden, mijn gevoelens tegenover de politie zijn niet al te best.

   Like

   • karton zegt:

    @ Corrie Bruin op 22-2-2021 om 14.56 u.
    Het huidige schoelje aan politie- én BOA-ambtenaren zijn geselecteerd op “gehoorzaamheid aan hun chefs” en deze “chefs” op dezelfde manier aan hún chefs.
    Wat er nú aan dat soort “orde-handhavers” langs de wegen sjokt , zijn niet meer de mensen die men vroeger “oom agent” noemde, momenteel loopt er spul rond dat is te vergelijken met het gespuis dat tijdens WOII met knuppels en ander wapentuig de orde diende te handhaven voor de Duitsers. Het betreft de meest a-sociale figuurtjes, te stom om hun eigen naam te schrijven maar ze slaan, op bevel van hogerhand, zónder scrupules kinderen én ouderen volledig in elkaar.

    Like

 7. Jan zegt:

  Eduard Bomhoff – Deze zes zouden hun functie moeten opgeven

  Personele conclusies na een jaar coronavirus – ‘Hugo de Jonge is ongeveer even nuttig als een dildo van marsepein’

  ….
  https://tpo.nl/2021/02/21/eduard-bomhoff-deze-zes-zouden-hun-functie-moeten-opgeven/

  Geliked door 2 people

 8. Jan zegt:

  Rotterdamse virologen ontwikkelen neusspray die 24 uur tegen corona werkt: ‘Oplossing voor reizen of concert’

  Wetenschappers van het Rotterdamse Erasmus MC hebben een neusspray ontwikkeld die 24 uur lang tegen corona lijkt te werken. De virusremmer, die op fretten werd getest, voorkomt besmetting van het ene op het andere dier. ‘Dit middel zou gebruikt kunnen worden bij reizen, concerten of festivals.’
  ….
  https://www.ad.nl/rotterdam/rotterdamse-virologen-ontwikkelen-neusspray-die-24-uur-tegen-corona-werkt-oplossing-voor-reizen-of-concert~ae81c4ff/?referrer=https%3A%2F%2Ftpook.nl%2F

  Nou nog via Kruidvat verkopen voor €3,95

  Geliked door 1 persoon

 9. Bas zegt:

  Kwam dit tegen
  Interventieladder covid 19 vaccinatie:

  https://pbs.twimg.com/media/EulJsjWXYAIQ2O8?format=jpg&name=medium

  Geliked door 1 persoon

 10. Republikein zegt:

  Cojona slaat dit jaar India over, een geschenk uit de hemel.

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/02/levensgevaarlijke-links-extremisten-zijn-een-zorgwekkende-campagne-begonnen-om-thierry-baudet-en-het-fvd-te-framen/

  Levensgevaarlijke links-extremisten framen Thierry Baudet als nieuwe Hitler: ‘Het is maar een grapje!’

  Onder leiding van een grafische vormgever is extreem-links begonnen met een nieuwe haatcampagne om FVD-lijsttrekker Thierry Baudet te vergelijken met het Duitse nazi-verleden. Met de Kamerverkiezingen in het verschiet worden er posters verspreid waarin het silhouette van het Kamerlid is verbouwt tot de beeltenis van dictator Adolf Hitler. Extreem gevaarlijk!

  ?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1362721249957457923%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dagelijksestandaard.nl%2F2021%2F02%2Flevensgevaarlijke-links-extremisten-zijn-een-zorgwekkende-campagne-begonnen-om-thierry-baudet-en-het-fvd-te-framen%2F

  Like

 12. Bas zegt:

  Like

 13. Bas zegt:

  En geen BOA te zien…..

  Darya Parler:
  Ben ff ah wandelen met mn hond in het park in #Eindhoven. Je ziet alle nationaliteiten behalve dan de Ned. Niemand, maar dan niemand houdt zich aan de coronamaatrdegelen.

  https://pbs.twimg.com/media/EuwonxvXYAA9ASG?format=jpg&name=large

  Als het vol met blanke Nederlanders had gezeten, was de politie in vol ornaat aangerukt.

  Geliked door 3 people

 14. Jan zegt:

  Maandenlange eenzame opsluiting van hoog bejaarden

  Uiterlijk en lichamelijk een wrak geworden
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9284679/Etched-faces-shocking-toll-care-residents-months-isolation.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s