“Sea-Watch 3” weer in de Middellandse Zee onderweg

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

Na een pauze van acht maanden is de “Sea Watch 3” nu weer in de Middellandse Zee onderweg. Vorig jaar juni had de Italiaanse kustwacht het schip na een veiligheidscontrole aan de ketting gelegd in Sicilië. Destijds deelden de autoriteiten mee dat er technische gebreken ontdekt zouden zijn. Na een pauze van acht maanden is het schip nu weer op zee.

Meerdere keren aan de ketting gelegd

Op Twitter deelde de Duitse NGO gisteren mee dat het schip vanuit de Spaanse haven Burriana bij Valencia in de richting van de Middellandse Zee gevaren zou zijn en dat de bemanning van het schip weer betrokken zou willen raken bij “reddingsoperaties in de Middellandse Zee”. Het schip werd al in 2019 meerdere maanden door de Italiaanse justitie in beslag genomen, nadat de toenmalige kapitein Carola Rackete zonder toestemming en met opgepikte migranten aan boord een haven op het eiland Lampedusa was binnengelopen.

Migratiebeweging neemt weer toe

Op dit moment bevindt zich nog een ander NGO-schip in de Middellandse Zee. Dit is nu op zoek naar een haven, nadat het vrijdag 120 migranten had opgepikt. Zij bevonden zich aan boord van een voor d ekust van Libië in nood geraakt schip, twitterde de hulporganisatie “Salvamento Maritimo Humanitario (SMH).

De migratiebewegingen in de richting van Sicilië nemen ondertussen weer toe. Op Lampedusa kwamen sinds donderdag 302 migranten aan. Op het eiland Pantellaria landden nog eens 56 mensen. Sinds het begin van het jaar hebben 2.696 migranten na tochten over zee Italië bereikt, in het jaar daarvoor waren dit er nog 2.065.

Bron:
tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op “Sea-Watch 3” weer in de Middellandse Zee onderweg

 1. Blaffertje zegt:

  Dat houdt ook niet op hè.
  Kan niet iemand perongeluk en torpedo op dat schip afvuren en er zo’n gat in blazen dat dit schip nooit meer vaarklaar gemaakt kan worden?

  Geliked door 4 people

 2. ronjaspers zegt:

  Georganiseerd en gefinancierd door george soros,uitgevoerd door de extreem linkse NGO,s.

  Geliked door 3 people

 3. antiislamnu zegt:

  Scholen dicht winkels dicht horeca dicht alles dicht en alles gaat kapot maar de grenzen DICHT ho maar dat is echt onmogelijk.
  En nog is het merendeel steke blind let maar op wat het domme volk in maart weer gaat stemmen even de trukendoos van Rutte open en massaal trappen ze er weer in .

  Like

 4. Ravian zegt:

  “Zij bevonden zich aan boord van een voor de kust van Libië in nood geraakt schip”

  Tuurlijk…
  En als mijn oma wielen had dan was ze een oude Ford.
  Een stem op het partijkartel is een stem vóór deze parasietensmokkelaars…

  Geliked door 1 persoon

 5. J. Onno Dekker zegt:

  Heeft niets met zielige vluchtelingen te maken. NWO agenda!
  En ook puur winstbejag voor de deugers. Types Halsema Ollongren Kaag.

  Geliked door 2 people

 6. J. Onno Dekker zegt:

  Economische vluchtelingen onderdak geven bij de deugers van groenlinks, te beginnen bij Femke H. te A.

  Geliked door 1 persoon

 7. Marc zegt:

  Lakmoesproef: wat gaat Salvini doen, nu hij weer deel uitmaakt van de regering?

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  https://gerard1945.wordpress.com/2019/02/02/nederland-is-een-van-de-belangrijkste-landen-voor-illegale-migranten/amp/?__twitter_impression=true

  Nederland is een van de belangrijkste landen voor illegale migranten.

  Illegale migranten die zich niet kunnen identificeren krijgen van de Spaanse overheid een uitwijzingsdocument en kunnen daarmee gaan en staan in Europa waar ze willen. “Nederland is een van de belangrijkste landen waar ze naartoe gaan”, aldus Jose Encinas van de Spaanse vakbond Guardia Civil. Zie video:

  Like

 9. Bas zegt:

  Frankrijk
  https://m.huffingtonpost.fr/amp/entry/meurtre-centre-dasile-de-pau-lagresseur-soudanais-mis-en-examen_fr_603259b8c5b6cc8bbf3c55ca/?__twitter_impression=true

  Na de moord in het asielzoekerscentrum van Pau wordt de Soedanese aanvaller aangeklaagd

  PAU – Een 38-jarige Soedanese man, naar verluidt verantwoordelijk voor de fatale aanval op vrijdag van een ambtenaar van het asielcentrum in Pau , werd op zondag 21 februari aangeklaagd wegens moord en gevangengezet, aldus de aanklager.

  Aan het einde van zijn politiehechtenis, die op zaterdag was verlengd, werd de man zondag aangeboden aan een onderzoeksrechter , aangeklaagd en in hechtenis genomen in het centrum van voorarrest in Pau, zei de officier van justitie. Van de Republiek van deze stad Cécile Gensac in een kort persbericht.

  Hij wordt vervolgd omdat hij vrijdag is aangevallen met steekwonden ―13 wonden werden geïdentificeerd― het hoofd van het opvangcentrum voor asielzoekers (Cada) Isard-COS in Pau, waar hij daar een paar jaar werd opgevangen. Het slachtoffer, een 46-jarige vader, een ervaren maatschappelijk werker en ervaren asielzoeker, stierf kort na de aanranding aan zijn verwondingen.

  In Frankrijk sinds 2015, en tot november vorig jaar geniet hij van de status van subsidiaire internationale bescherming, was de verdachte gedoemd tot aanstaande uitzetting vanwege veroordelingen wegens geweld die hem gevangenisstraf opleverden tussen januari 2017 en augustus 2018. Hij had aan het einde niet gereageerd. van 2020 tot twee dagvaardingen om hem het einde van zijn verblijfsvergunning te melden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s