Brouwerijen in Duitsland schreeuwen om hulp – ondersteuning van de staat bereikt de bedrijven niet

(Vertaling: E.J. Bron)

Brouwerijen in heel Duitsland hebben in een open brief de staat en de deelstaten om snelle financiële ondersteuning gevraagd. De 1500 Duitse brouwerijen zouden bij de hulpmaatregelen door de staat op enkele uitzonderingen na met lege handen zijn blijven staan, klaagden de Duitse Brouwersbond en de Vereniging Private Brouwerijen Duitsland vandaag.

In brouwerijen van verschillende grootte evenals in de horecasector zouden niet alleen talloze banen op het spel staan – maar ook “een onherstelbaar deel van ons maatschappelijk leven en onze diverse cultuur.”

Verleden jaar al zouden alle eetgelegenheden, restaurants, kroegen, bars en hotels vier maanden gesloten zijn geweest, en een einde van de sinds begin november 2020 bestaande tweede lockdown zou niet in zicht zijn, verklaarden de brouwerijen. De brouweconomie zou bijzonder hard door de sluitingen getroffen worden.

“Goederen ter waarde van vele miljoenen euro´s, waarvan de houdbaarheidsdatum werd overschreden, moesten al vernietigd worden.”

De afzet van flessen bier in de handel zou het enorme omzetverlies in de horeca en de verliezen bij de export niet bij benadering kunnen opvangen.

“Voor het overgrote deel middenstand- en ambachtelijke bedrijven” zouden de dupe zijn, verklaarden de organisaties. Ze zouden vaak al generaties lang in familiebezit zijn. Het zou gaan om brouwerijen, “die wereldoorlogen, economische en valutacrisissen doorstaan hebben – en nu met veel schulden voor het faillissement staan.” De staat en de deelstaten zouden daarom “doelgericht, vastberaden en snel” financieel moeten helpen.

De organisaties stelden o.a. voor dat de staat de brouwerijen – net zoals de detailhandel – een “compensatie” voor bederfelijke goederen betaalt. Waardeverliezen van bederfelijke waren zoals bier van het vat zouden voor de volle 100% gecompenseerd moeten worden. Brouwerijlogementen zouden erkend moeten worden als gastronomiebedrijven en zo aanspraak kunnen maken op november- en decemberhulp; tot nu toe zouden veel brouwerijlogementen als gemengd bedrijf gelden en vaak net niet voldoen aan de subsidiecriteria.

De organisaties stelden bovendien voor dat kleine, onafhankelijke brouwerijen met een totale jaarproductie van minder dan 200.000 hectoliter bier trapsgewijs minder bierbelasting moeten betalen. Net als andere economische verenigingen verlangden ook de brouwerijorganisaties dringend een betrouwbare openingsstrategie.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Brouwerijen in Duitsland schreeuwen om hulp – ondersteuning van de staat bereikt de bedrijven niet

  1. bozeoudeman zegt:

    Begrijpen die brouwerijen dan niets van de islam, alcohol mag niet, dus daarom CORONA terreur om ons allen op het juiste islam pad te helpen. WIF SCHAFFEN DAS!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s