Trump houdt eerste toespraak na vertrek uit Witte Huis

(Door: Janita Kan – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zal in zijn toespraak op de Conservative Political Action Conference (CPAC) over de toekomst van de Republikeinse Partij en de in het jaar 2020 verkregen inzichten spreken, zei Trump´s belangrijkste adviseur Jason Miller.

Ian Walters, directeur communicatie van de CPAC, zei zaterdag tegenover “The Epoch Times” dat de voormalige Amerikaanse president een van de belangrijkste sprekers van de conferentie zal zijn en op de laatste dag van de conferentie op 28 februari zal spreken. Trump´s deelname wordt zijn eerste officiële optreden sinds hij het Witte Huis verliet.

Miller deelde zaterdag aan “Newsmax” mee dat Trump van plan zou zijn om te spreken over zijn opvattingen over de toenemende ondersteuning van de GOP (Grand Old Party) voor zijn “America First”-agenda en wat de Republikeinse Partij zou kunnen doen om bij de verkiezingen in 2022 en 2024 overwinningen te behalen.

“Ik denk dat president Trump aanstaande zondag 28 februari over de toekomst van de Republikeinse Partij en het aantal lessen dat we geleerd hebben in 2020 zal spreken, toen president Trump een recordaantal Afro-Amerikanen als kiezers won en Latijns-Amerikaanse kiezers aan de kant van de Republikeinen bracht, grotere aantallen dan we in de moderne geschiedenis van Republikeinse presidenten ooit gezien hebben”, zei Miller. “We moeten deze kiezers in de partij houden”.

In 2020 sprak Trump zich tegen de toenemende invloed van het socialisme uit

Trump was al meerdere malen gast op de conferentie van de American Conservative Union, die elk jaar honderden conservatieven trekt. Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats tussen 25 en 28 februari in Orlando, Florida.

Andere bevestigde sprekers op de conferentie zijn o.a. de gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, de voormalige minister van het Amerikaanse ministerie van Woningbouw en Stadsontwikkeling, Ben Carson, en de voormalige nationale veiligheidsadviseur Richard Grenell.

In het jaar 2020 sprak Trump zich uit tegen de toenemende invloed van het socialisme, dat vorig jaar het belangrijkste thema van de conferentie was. De voormalige president waarschuwde voor de agenda van de links-radicale krachten en hun effecten op Amerika als ze niet onder controle worden gehouden.

“Radicalen van extreemlinks zijn extremer en gevaarlijker geworden in hun streven om Amerika in een land te veranderen dat je niet terugkent – een land, waarin zij elk aspect van het Amerikaanse leven controleren”, zei Trump destijds.

“Net zoals socialistische en communistische bewegingen in de hele wereld treden zij op tegen alle meningsverschillen en eisen absolute conformiteit. Zij willen totale controle.”

Hij zei dat wanneer de socialistische politiek zou gedijen zij “Amerika heel snel in een groot opgezet Venezuela zou veranderen.”

Trump wil tijd en geld investeren om de Republikeinen te helpen

Huidige en voormalige adviseurs van Trump verklaarden dat de voormalige Amerikaanse president tijd en geld wil investeren om de Republikeinen te helpen de meerderheidsverhoudingen in het Huis van Afgevaardigden en in de Senaat in het jaar 2022 te veranderen.

De Republikeinse Partij kijkt op dit oment welke weg ze wil inslaan na Trump´s presidentschap.

Terwijl enkele Republikeinen, waaronder de GOP-voorzitter van de Senaat, Mitch McConnell (Kentucky), eisten dat hun partij verdergaat dan Trump alleen, argumenteren anderen dat de acceptatie van de ex-president en zijn politiek, net zoals zijn “America First”-agenda, de weg naar de toekomst is.

Trump gaf in het begin van de week een verklaring af, waarin hij McConnell´s leidersstijl bekritiseerde en argumenteerde dat de Republikeinse Partij met McConnell aan het hoofd in de toekomst niet succesvol zou zijn.

“Hij zal nooit doen wat er gedaan moet worden of wat goed is voor ons land. Waar het noodzakelijk en gepast is, zal ik de belangrijkste concurrenten ondersteunen, die zich er voor inzetten om Amerika weer fantastisch te maken en onze politiek van ´America First´. Wij willen een briljante, sterke, waakzame en meevoelende leiding”, zei Trump.

“Toen kwam de catastrofe in Georgia, waar we beide zetels in de Amerikaanse Senaat zouden hebben moeten winnen, maar McConnell ging tegen het aanbod van de Democraten van een $ 2000,- corona-conjunctuurcheque in met een cheque van $ 600,- Hoe functioneert dat?”, voegde de voormalige president er aan toe. “Het werd de belangrijkste reclame van de Democraten en was een grote winst voor ze.”

Trump voegde er aan toe dat de Grand Old Party onder McConnell´s leiding “nooit datgene zal doen wat gedaan moet worden om in de toekomst een vrij en eerlijk verkiezingssysteem te waarborgen”.

Bron:
epochtimes.de

Bron oorspronkelijk artikel:
theepochtimes.com
Door: Janita Kan

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Trump houdt eerste toespraak na vertrek uit Witte Huis

 1. Jan zegt:

  President Donald Trump Live at CPAC 2021

  vanaf 8:00:00

  The crowd at #CPAC chants “we love you” during Trump’s speech

  Trump also asserted that he will not be starting a new political party — despite the fact that a hypothetical new party led by him is polling very well.

  “We’re not starting new parties, we have the Republican party. We are going to unite and be stronger than before,” Trump said.

  Trump roept conservatieve staten op om technologiebedrijven (Facebook, Twitter enz) te straffen met “zware sancties” als ze conservatieven censureren

  (Het commentaar van linksvolk is weer eindeloos stupide)

  Trump over wat te doen om zuivere verkiezingen te kunnen houden
  video
  We zouden één verkiezingsdag moeten hebben
  De enige mensen die afwezig zouden mogen stemmen, zijn degenen met een goede reden
  Stop met stemmen per post
  Moet kiezer-ID hebben
  Vergelijking van handtekening
  Er zou 100% -vereiste moeten zijn om Amerikaan te zijn om te stemmen
  Alles dient gedocumenteerd te worden als er een stemming wordt gehouden, van begin tot eind, voor en na de stemming
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/02/president-trump-lays-must-done-ensure-election-integrity-us-elections-going-forward/

  De coronakolder werd voor de Ruttemaffia de gelegenheid om om te zorgen dat zij straks de macht in handen hebben, drie dagen stemmen, stemmen per post, ook niet-Nederlanders stemmen (https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/gemeenteraden/stemmen/niet-nederlandse-inwoners), men hoeft geen handtekening te zetten voor vergelijking, stemmen ronselen.

  Trump nagelt de verraders binnen de Rep partij aan het kruis
  video
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/02/president-trump-rips-never-trumpers-cpac-mitt-romney-little-ben-sasse-kinzinger-cheney-gonzales-murkowski-cassidy-collins-toomey-romney-etc-video/

  Washington Examiner
  @dcexaminer
  ·
  6 u
  Donald Trump: “The Biden administration is actually bragging about the education they are providing to migrant children on the border, while at the same, time millions of American children are having their futures destroyed by Joe Biden’s anti-science school closures.”

  Trump: Biden zei dat er geen vaccin was, maar dat zei hij omdat hij geen benul heeft wat er gaande is
  video
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/02/trump-biden-said-no-vaccine-said-didnt-know-going-video/

  Trump: Misschien moet ik de Dems een derde keer verslaan. Dems draaien compleet door, schuimbekken en vliegen in de gordijnen

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/02/breaking-trump-says-may-just-beat-democrats-third-time/

  Like

 2. Jan zegt:

  CPAC SUNDAY: Goya Foods CEO Robert Unanue Declares Trump the “Legitimate and Still Actual President” (VIDEO)

  Like

 3. Jan zegt:

  Faecesboek is begonnen met Trump van FB te gooien

  Gisteravond had president Trump een gesprek met zijn schoondochter Laura Trump. Het interview is op de Facebook-pagina van Laura Trump geplaatst. Maar vandaag ontving Laura Trump bericht dat het interview van Facebook was verwijderd:


  https://www.thegatewaypundit.com/2021/03/breaking-facebook-now-silencing-removing-president-trumps-voice-facebook/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s