Linkse obsessie: Amerikaanse basisschool wil antiracismeopvoeding voor baby´s en kleine kinderen

(Door: “FlinkFeed” – Vertaling: E.J. Bron)

“Ze zijn niet te jong voor gesprekken over ras!” – dat is de naam van een grafiek die onlangs voor geschokte reacties onder Twitter-gebruikers zorgde. Ze maakt deel uit van een openbaar geworden presentatie, die zich richtte tot ouders van leerlingen van een Amerikaanse basisschool.

Politiekcorrecte opvoeding voor alle leeftijden: boeken en ochtendbijeenkomsten tegen racisme

Op de basisschool “Ashburton Elementary School” in de Amerikaanse staat Maryland vond begin februari een informatieavond voor ouders plaats. Thema van de bijeenkomst: Antiracismeopvoeding voor alle leeftijden.

Volgens de bekend geworden en op Twitter gedeelde presentatie werden de ouders door de school aan de tand gevoeld hoe graag en hoe vaak zij met hun kinderen over ras praten.

Ook werd in de presentatie een onderzoek geciteerd, dat adviseert om niet alleen op vragen van kinderen gesprekken over ras te voeren, maar deze “deel van ons” te maken.

Om dat te bereiken, zouden de leraren en leerlingen bijvoorbeeld antiracismeboeken moeten lezen en in ochtendbijeenkomsten over racisme moeten praten, terwijl ouders maandelijkse racismevergaderingen houden en actief dienen te worden als “antiracisme-peter”.

Schokkende grafiek: antiracismeopvoeding ook voor baby´s vanaf drie maanden

Maar dat is nog niet alles. Op sheet 13 van de presentatie is een grafiek te vinden met de titel: “Ze zijn niet te jong voor gesprekken over ras!” Daarop zijn afbeeldingen van kinderen tussen nul en zes jaar te zien – waarbij bij elke leeftijdsgroep hun racismevermogen vermeld wordt.

Zo is er bijvoorbeeld over de leeftijdsgroep van de 0-jarigen te lezen: “Kort na hun geboorte zien baby´s evenveel gezichten van alle rassen. Maar al vanaf drie maanden zien baby´s geen gezichten meer die overeenkomen met het ras van hun opvoeders.”

Verder zouden volgens de grafiek 1- tot 2-jarige kinderen al ras als verklaring voor het gedrag van mensen erbij halen en hun speelkameraadjes op ras uitzoeken.

5-jarigen zouden dan al net zoals volwassenen racistische instellingen hebben en zouden andere groepen mensen afkeuren.

“Alle mensen zijn gelijk” was gisteren: linksen willen nu meer met kinderen over rassen praten

Daaruit wordt in de grafiek, die afkomstig is van de website van een linkse basisschool, geconcludeerd: “Jonge kinderen herkennen rassen en denken er over na. Volwassen denken vaak dat er vooroordelen gecreëerd zouden worden om met kinderen over ras te praten, maar het tegendeel is waar.”

Zo beweren de makers van de grafiek dat racisme zou ontstaan, omdat mensen niet over rassen zouden praten. Leraren en gezinnen zouden er echter een belangrijke rol bij kunnen spelen om dat te veranderen, opdat “kinderen van alle leeftijden positieve instellingen tegenover ras en verscheidenheid” zouden kunnen ontwikkelen.

Als bronnen worden verschillende wetenschappers opgevoerd. Of de grafiek de inzichten van de verschillende onderzoekers echt wetenschappelijk correct weergeeft en interpreteert, is echter meer dan twijfelachtig.

Bron:
flinkfeed.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Linkse obsessie: Amerikaanse basisschool wil antiracismeopvoeding voor baby´s en kleine kinderen

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  De volgende vraag zou dan zijn.
  Krijgen de kinderen dan bij deze lessen ook ingefluisterd dat de zwarten in Amerika bovengemiddeld betrokken zijn in de misdaad.
  Of is dat niet van toepassing bij dat linkse gajes.

  Geliked door 1 persoon

 2. Janman zegt:

  Kleine kinderen zijn niet racistisch, maar als ze op zo jonge leeftijd het onderscheid geleerd worden dan worden ze het wel , en nog ergere vormen , dan ga ze voor Goden spelen .

  Like

 3. karton zegt:

  Ik zit te wachten op het moment dat die linkse gekkies komen met een verbod op het hebben, houden en/of fokken van niet-zwarte dieren en dat álle niet-zwarte dieren moeten worden uitgeroeid.
  Dus …….wég met de ijsberen , wég met de witte Keeshonden , een witte poedel ? Wég d’r mee !
  Een witte poes, mag niet meer, alléén zwarte poezen mag u nog bezitten, Friesche paarden mogen óók nog, maar de schimmel van Sinterklaas moet naar de slacht.
  Ben ik nou de enige die een beetje gek geworden is, of is de “wereld om mij heen” aan ’t dementeren ?

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Alleen als voor de zoveelste keer de winkel van opa overvallen wordt door straatnegers is het aangebracht te spreken over zaken als rascisme. Zonder aanleiding spreken over rascisme is het echte rascisme. Laat de kinderen met rust. Zij zien geen rascisme in huidskleur. Geef ze de ruimte om ervaringen op te doen met negers zonder te spreken over ras en kleur en het zullen de sociale ervaringen zijn die de kinderen wegwijs maken in de multiculturele samenleving die over hun hoofden is uitgerold.

  Like

 5. Jan zegt:

  Nee maar, Naomi Wolf wordt ‘rechts’

  Ex-Clinton adviser Naomi Wolf warns US becoming ‘totalitarian state before our eyes’ under Biden
  Author tells ‘Tucker Carlson Tonight’ Americans must wake up before it is ‘too dangerous to fight back’
  video
  https://www.foxnews.com/media/naomi-wolf-tucker-clinton-adviser-biden-lockdowns

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  Typisch weerzinwekkend links hobbyisme. Net als in Europa is vernikkering het doel en je kunt niet vroeg genoeg met de indoctrinatie beginnen.

  Like

 7. Bob zegt:

  Racisme wordt bij kinderen op
  deze manier opgedrongen.
  Als je vaak genoeg met racisme
  wordt geconfronteerd, vooral
  bij negatieve ervaringen, helpt
  geen enkele opvoeding.

  Like

 8. Ravian zegt:

  Linkse indoctrinatie van de wieg tot het graf…

  Like

 9. Marc zegt:

  Stop talking about it!

  Like

 10. saddy zegt:

  Nieuw woord voor mij: “racismevermogen””. En bovendien meetbaar dus? Welke eenheden gebruik je om dit te meten?

  Wat zal Orwell balen: Heeft ie op een fantastische manier beschreven tot welke misdaden narcistische despoten in staat zijn en dan heeft ie deze hersenspinsels over het hoofd gezien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s