Sociale uitkeringen voor Roma-familie: Lukt ook zonder het bewijzen van identiteit

(Vertaling: E.J. Bron)

De rechtbank voor sociale zaken voor de deelstaten Niedersachsen en Bremen in Celle besliste dat naar Duitsland geïmmigreerde Roma ook aanspraak hebben op hogere sociale uitkeringen als zij hun identiteit niet kunnen bewijzen. Volgens het vonnis moet het district Hildesheim de aanvragers volgens de asielzoeker uitkeringswet hogere uitkeringen toestaan.

De rechtbank wees zodoende de klacht van het district tegen een beslissing van de sociale rechtbank in Hildesheim af. Deze had het district ertoe verplicht om aan de uit zes personen bestaande Roma-familie uit Kosovo volledige sociale uitkeringen te betalen en hen de toegang tot het wettelijke ziekteverzekeringssysteem mogelijk te maken.

De familie had al jarenlang haar identiteit niet kunnen bewijzeen. Zowel Kosovo als Servië en Noord-Macedonië bevestigden har staatsburgerschap niet. Daarom weigerde het district sinds 2015 om de gebruikelijke sociale uitkeringen aan de familie te betalen, met de motivering dat ze geen paspoorten kon laten zien.

De hogere sociale rechtbank oordeelde nu echter dat men niet zou hebben kunnen bewijzen dat de familie geweigerd zou hebben om identiteitspapieren aan te vragen. Bovendien verwees de rechtbank naar een richtlijn van de VN-vluchtelingencommissaris ter vaststelling van de internationale behoefte aan bescherming van personen uit Kosovo, volgens welke Roma in het land niet geregistreerd zouden staan.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Sociale uitkeringen voor Roma-familie: Lukt ook zonder het bewijzen van identiteit

 1. Jean zegt:

  Europa moet kapot én zal kapot gemaakt worden als wij die links groene ratten niet uitschakelen.
  Vreemdelingen, illegalen hebben op niets recht het enige wat die moeten krijgen is een briefje waarop staat geschreven in 24 talen: “return to sender”.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Dat voelt toch zo lekker hè, dat Sinterklaas spelen voor ’n stelletje bandieten…!
   Daarbij het is toch maar geld van ’n ander…..

   Like

  • Jules Vismale zegt:

   In 1988 was ik, samen met mijn familie, op bezoek gegaan in Keulen en Maastricht, als cadeau omdat ik namelijk voor het examen van de Mavo was geslaagd, waar we de Dom beklommen en toen een koffiehuis bezochten en een McDonald. We verlieten toen alleen het eerstgenoemde gebouw omdat we de Duitse serveerster daar veel te opdringerig vonden en zij ons haast verplichtte om daar koffie te nemen!
   Vervolgens gingen we maar iets eten in de Mc McDonald waar we ons weer vreselijk gingen ergeren aan een Roma-vrouw met kind die daar op bedeltocht uit waren! Gelukkig waren wij zo wijs om dat mens helemaal NIETS te geven omdat die lui maar eens moeten leren dat de gewone burger NIET een soort leenbank is voor dit soort uitvreters is die anders gewoon maar naar de bijstand moeten gaan!

   Like

 2. LUCIA. zegt:

  Misschien een soort verlate aanval van gewetenswroeging, de Roma of beter gezegd, zigeuners zijn onder Hitler ook in grote getale vermoord in de gaskamers!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. antiislamnu zegt:

  Alles dicht behalve de grenzen die blijven ten alle tijden open

  Geliked door 1 persoon

 4. Kraftavilqa zegt:

  Zigeuners zijn per definitie statenloos deswege kunnen ze in wezen in geen land ter wereld identiteitspapieren aanvragen. Dat is natuurlijk nog altijd geen reden om aan zigeuners uitkeringen te verstrekken.

  Like

 5. Bob zegt:

  De politieke partijen zijn zelfs
  racistisch bij asielzoekers.
  De Ubermensch tegenover de Untermensch.

  Like

 6. willem zegt:

  Ze zouden ook een baan kunnen zoeken.

  Like

 7. Marc zegt:

  Precies de reden waarom ik kies voor gekozen rechters!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s