Cultuurmarxisten: Wiskunde is objectief en daarom “racistisch”

(Vertaling: E.J. Bron)

Amerikaanse staat wil wiskunde bevrijden van “blanke suprematie”

In de Amerikaanse staat Oregon dienen nu meerdere antwoorden op wiskundeopgaven toegestaan te worden, omdat wiskunde anders “racistisch” zou zijn. Er dient een “ethno-wiskunde” ingevoerd te worden.

De idiotie van het cultuurmarxisme, de allesvernietigende macht die woedt in de westelijke wereld, heeft het nu voorzien op de laatste als onwankelbare geldende wetenschap voorzien: wiskunde.

Met het argument dat slechts één juist antwoord op opgaven “racistisch” zou zijn, wil het ministerie van Onderwijs van de Amerikaanse staat Oregon het hele wiskundeonderwijs omgooien, bericht “Clarion News”.

Met de cursus “Microcursus: de weg naar een faire wiskunde” (“Pathway to Math Equity Micro-Course”) wil het ministerie zich inzetten voor “ethno-wiskunde”, die aan een “afbouw van racisme in de wiskunde” moet bijdragen. De wiskunde zou een “blanke suprematistische ideologie” vormen. Daartegenover zou de “ethno-wiskunde” helpen om het “duidelijk foute” geloof te boven te komen dat “wiskunde puur objectief” zou zijn, en het “idee tegengaan dat er altijd alleen maar goede en foute antwoorden bestaan”, wat “objectiviteit vereeuwigt”. Tot de zogenaamde bewijzen behoort dat “de focus er op ligt het ´juiste´ antwoord te krijgen” en dat van leerlingen “verlangd wordt dat zij ´hun werk laten zien.”

In plaats van zich op een juist antwoord te concentreren, dwingt de training de leraren ertoe om “minstens twee antwoorden te bedenken die het probleem zouden kunnen oplossen.” Ook wordt voorgesteld “de aannames die in het probleem gedaan worden, uit te pakken” en “de manier hoe wiskunde gebruikt wordt om kapitalistische, imperialistische en racistische opvattingen in stand te houden, te identificeren en uit te dagen”.

Gary Galles van het “Mises Institute” becommentarieert: “In plaats van een ´blanke suprematie´ te vertegenwoordigen, was de ontwikkeling van de wiskunde een wereld-, rassen- en cultuuroverstijgend samenwerken van vooruitgangen, een voortdurende ontwikkeling van effectieve instrumenten die iedereen kan gebruiken. En deze geschiedenis laat zien dat alle deelnemers het juiste antwoord wilden vinden, waarbij het laten zien van het eigen werk een duizenden jaren oude strategie in het wiskundeonderwijs was.”

“Om van wiskunde een poging te maken om ´de manier te identificeren en uit te dagen hoe wiskunde gebruikt wordt om kapitalistische, imperialistische en racistische opvattingen in stand te houden´, is er een slechte compensatie voor dat de ontwikkeling van vaardigheden en kennis ondermijnd wordt, die ons allen ten goede komen, zelfs wanneer wij als individuen deze vaardigheden niet hebben. En diegenen die het meest geschaad worden, zijn diegenen die al het meest worstelen met de basisprincipes van de wiskunde, die voorafgaan aan een verdergaand begrip. Zonder het leren van de precisie, die wiskunde van een hogere orde vereist, zal het vooropzetten van ´ethno´ voor de wiskunde er voor zorgen dat de deuren naar carrières in de lucht- en ruimtevaart, het ingenieurswezen, de fysica en andere wetenschappen, de economie, het financiële wezen en meer voor hele generaties gesloten blijven, omdat zij nooit kunnen voldoen aan de eisen die deze terreinen stellen. Met andere woorden, de voorstanders van de ´ethno-wiskunde´ stellen voor om de groep te schaden, die zij zogenaamd willen helpen.”  

Bron:
freiewelt.net

Uit het Duits vertaald door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Cultuurmarxisten: Wiskunde is objectief en daarom “racistisch”

 1. Frits zegt:

  Gelukkig is het onderwijs reeds afgeschaft

  Like

 2. karton zegt:

  Wat te denken van bijv. geografie (het vroegere aardrijkskunde), op landkaarten staan diverse kleurtjes, het ene land is groen, het andere rood geschilderd, een meertje wordt blauw ingekleurd, landsgrenzen worden meestal zwart-gespikkeld weergegeven.
  Dit móét stoppen mensen !!!!! Zijn ze nu helemaal gek geworden !!??
  Álles in één kleur , dan heeft niemand meer wat te zeiken.
  Ik stel voor om álles wit c.q. blank te maken, álle werelddelen zijn immers ontdekt door blanken ?
  Of kent iemand een land of gebergte dat is ontdekt door een neger ?

  Like

 3. de wiskunde boeken zijn in India en Nederland exact identiek; de logaritme is wereldwijd hetzelfde , net zoals de sinus, de stelling van Pythagoras en de Fourrier-analyse

  Like

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Quote: Zonder het leren van de precisie, die wiskunde van een hogere orde vereist, zal het vooropzetten van ´ethno´ voor de wiskunde er voor zorgen dat de deuren naar carrières in de lucht- en ruimtevaart, het ingenieurswezen.
  Als dit doorgang gaat vinden raad Ik iedereen aan om over enkele jaren niet meer in vliegtuigen te stappen van Amerikaanse makelij en ook Amerikaanse auto’s te verbannen uit het leven en verder moet Ik dan zeggen dat Ik nogal medelijden heb met de toekomstige ruimtevaarders.
  Want in alles wat men bouwt is toch wel degelijk goede wiskunde nodig.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @ Henk ; je hebt helemaal gelijk, kijk hoeveel bouwwerken tegenwoordig instorten.
   Het grootste staaltje wiskunde staat notabene in Egypte, dus in Afrika….the great pyramid zeker gezien nieuwe onderzoeken door ik dacht 2 franse geleerden enfin niemand kan Amerikanen een teveel aan algemene ontwikkeling verwijten
   @ Tigron Je hebt gelijk het wordt steeds gekker, je loopt tegenwoordig rond in een psychaitrische inrichting en het wordt steeds erger ik was bezig een commentaar op jouw opmerking te schrijven en de inspiratie, wat ik helemaal niet in de hand heb sloeg toe, dus werd het een gedicht over “het gesticht” oftewel de loony bin.;

   Schitterende Quote van ;― Aleksandr I. Solzhenitsyn, The Gulag Archipelago 1918–1956
   Bless you prison, bless you for being in my life. For there, lying upon the rotting prison straw, I came to realize that the object of life is not prosperity as we are made to believe, but the maturity of the human soul.”

   Vertaling; Gezegend zij de gevangenis, een zegen gebleken voor haar komst in mijn leven .Want daar, liggend op rottend gevangenisstro, realiseerde ik mij dat het doel van het leven, geen welvaart is.. wat ons wordt voor gehouden maar het rijpingsproces van de menselijke ziel.

   Voor Alexander waar je ook bent in het grote universum;

   Bekijk het zo; je loopt nu rond
   op gezette tijden, want avondklok
   in een open loony bin
   je vrijheid ligt terstond
   gedemonteerd, zieltogend
   op het blok

   allerlei beperk maatregelen,
   doen een dans macabre
   om je heen en krijgen gezelschap
   van the man..in gekte/leugen & bedrog

   En continu uit de luidsprekers
   klinkt de neo-werkelijk
   heid voor de komende korte
   tijd, dagen weken
   die zich aaneen rijgen
   zonder enige vorm
   van logica,
   als een parelsnoer
   om de nek van een varken
   op een vuinisbelt

   de Directie
   Herr Kromme en Herr Nie
   met absurdistisch regime..
   Hetgeen an sich
   ook zijn eigen werkelijkheids
   -verkrommende werking heeft..
   waardoor de patiënten
   alleen maar verergeren
   nog meer doordraaien
   en onze verwondering alleen maar
   groter en groter wordt etc.

   Ergens in dit ridicule continuüm
   deze exercitie
   in experimentele ontsporende
   en ontluisterende
   dwaasheid.. van zichzelf in mekaar
   grijpende
   en mekaars gekte versterkende
   raderen
   draait uiteindlijk de machinerie vast
   en de onderdeeltjes
   blijven doortikken
   en spanning opbouwen.

   Dit kan niet anders eindigen dan
   met een grote rotklap en
   laten we dan maar hopen
   dat onderin de Bingocarrousel
   van ronddraaiende dwaasheid
   het nummertje van de rede ligt
   & tot big bang of reason verwordt

   Een ding is zeker Kafka is nooit meer een brug te ver

   Like

 5. Cefas zegt:

  George Orwell heeft dit in zijn boek 1984, dat hij in 1949 schreef, precies hetzelfde voorspeld. Nu, ruim 70 jaar later wordt deze voorspelling werkelijkheid.

  Like

 6. Johan zegt:

  Dit doet denken aan die opmerking van die sufk*t van BIJ1, Sylvana Simons.
  Zij blaatte er in de Amsterdamse Gemeenteraad over, dat de wiskunde ge-de-kolonialiseerd moest worden.
  Hier past slechts als kommentaar : Dit soort lieden is nog te dom om te poepen, laat staan om wiskunde te bedrijven.

  Like

  • karton zegt:

   @ Johan op 24-2-2021 om 16.57 u.
   Wat betreft die sufk*t van BIJ1, SS : ik hoorde onlangs dat zij pertinent weigert om in een witte autobus te stappen met een blanke chauffeur , het enige wat deze SS wenst is een zwarte herenfiets want er moet uiteraard, wél een zwarte stang tussen.
   Nog nóóit zo’n stupide negerin meegemaakt, zou ze zélf wel weten hoe ze heet eigenlijk ?

   Like

 7. D. G. Neree zegt:

  maar natuurlijk.
  1 witte + 1 witte = 1 1/2 witte
  1 zwarte + 1 zwarte = 3 zwarten

  Geliked door 3 people

 8. René zegt:

  Ze pakken zichzelf er alleen maar mee. Laat ze hun gang maar gaan. Je kind naar een andere school sturen en klaar.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rien zegt:

  Instortende gebouwen en bruggen zal ons deel zijn, ontploffende motoren en andere elektra want blijkbaar komt het allemaal niet zo nauw. Zoals deze week nog in de T natronloog een zuur werd genoemd, het kan verkeren.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @RIen;
   Gebeurt nu al Rien, er heeft al een verregaande staat van ontbinding in ons onderwijs plaats gevonden, vandaar ook dat alle onderwijs instituten links doorgedraaid zijn… en alleen maar op modellen en algoritmen gebaseerde onderzoeken…. met als doelstelling u vraagt , wij draaien, kunnen leveren.
   Ouderwets een onderzoek opzetten en volgens bepaalde principes opbouwen, wordt niet meer geleerd…dus dit wiskunde verhaal wordt zeker de nieuwe kers op de taart der onkunde en laten we wel wezen, wat zien we toch al een jaar of 20 minstens …na Evolutie volgt Devolutie…. the upposable thumb wordt/werd de swipende thumb..I rest my case!!!

   Like

 10. Qvic zegt:

  Zonder wiskunde kan de mensheid alleen nog gaan verzamelen, zelfs met jagen moet je enig kennis hebben van wiskunde. Want het wapentuig vraagt wel enig precisie en ook het gebruik er van. Zonder wiskunde kunnen we niets meer maken, verhandelen, zelfs geen landbouw of veeteelt of voedsel bereiden of huizen bouwen etc, etc…., want wiskunde komt op alle vlakken in ons leven terug. Mensen die nu beweren dat wiskunde racistisch zou zijn, omdat de blanken hiermee een groot deel van de huidige wereld mee heeft opgebouwd. Waar ook de minder letterden profijt van hebben, wordt met geen woord over gerept natuurlijk. Deze mensen lijden aan aan een krankzinnige ziekte, ik hoop dat het niet besmettelijk is die ziekte.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ik denk toch echt wel dat deze ziekte besmettelijk is @ Qvic.
   Overal zie je linksige idioten en aanverwant woke gekken die dit soort quatch aan iedereen op probeert te dringen

   Geliked door 1 persoon

   • Jules Vismale zegt:

    ik was zelf nooit goed in wiskunde maar ik heb zo het idee dat die akelige cultuurmarxisten wiskunde alleen maar willen afschaffen om de mensen zo dom mogelijk te houden! Links houdt namelijk niet van intellectuelen omdat die veel te intelligent zijn om te onderdrukken en dat ze dat akelige racisme maar in hun reet douwen!

    Like

   • Ravian zegt:

    Ze willen het niet afschaffen, ze willen een nieuw soort wiskunde.
    Ze zitten namelijk met het probleem dat alle rekensommetjes aangaande hun diverse megalomane plannen niet uitkomen.
    Deze “nieuwe wiskunde” moet dus ongetwijfeld het “rekenkundig bewijs” gaan leveren dat al hun megalomane plannen wel gaan werken.
    Ze willen een “wiskunde methode” waarmee ze kunnen “bewijzen” dat je met vijf broden en twee vissen (lees vijf windmolens en twee zonnepanelen) een heel volk van vreten (lees energie) kunt voorzien.
    En dat die dan vervolgens gewoon honger gaan lijden (en in het donker en in de kou gaan zitten) dat gaat de linkse media dan wel zo “duiden” dat anderen het schuld zijn…

    Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Qvic op 24-2-2021 om 18.21 u.
   Ik waag uw bewering betreffende de kennis van wiskunde m.b.t. het jagen, in twijfel te trekken.
   In vroegere eeuwen trokken de mannen ter jacht met een pijl en boog om een mammoet te verschalken, vrouwen dienden thuis, of in de woongrot te blijven om op de kleine Neanderthalertjes te passen en om van beren-huiden passende kleding te vervaardigen.
   Hadden die mensen óóit van wiskunde gehoord ? Ik denk van niet; of weet u zéker dat men toen al op de hoogte was van wiskunde ?

   Like

 11. R. van Hagen zegt:

  Tja zulke geleerden zijn op Mars onmisbaar.
  Wanneer kunnen ze gaan?
  Er zijn ook nu 2 antwoorden mogelijk n.l.
  Morgen of overmorgen

  Like

 12. Tigron zegt:

  Wat is dat toch met dat maffe gedoe van mensen?
  Het lijkt wel of men onder invloed is van een of andere kosmische straling die rond de aarde gaat.
  Heb je het ene idiote verhaal nog niet gelezen of het andere maffe idee komt tevoorschijn.
  De kleuren van een dambord en schaakbord zijn racistisch omdat zwart en wit….
  Zwarte balpennen kan niet, moet blauw worden.
  Vader en moeder is discriminatie, moet zijn ouder A en ouder B.
  Zebrapaden moeten regenboogkleuren hebben, zwart wit is racistisch.
  Het witte paard van Sinterklaas is racisme, Zwarte piet ook.
  Er zijn inmiddels meer dan 300 gendersoorten !!

  Alles schijnt anders te moeten, wat goed is, is fout. Alles wat slecht is, is goed. Alles wat gezond is, is ongezond. Al het recht is onrecht.
  Alles wat normaal is, is abnormaal.
  En ’n hele bulk van mensen staan het toe te juichen.
  De rest heeft het idee in ’n slechte theatervoorstelling te zitten.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Vroeger heel lang geleden toen we verplicht waren de kritische theorie van de Frankfurter Schule door tenemen was dit schering en inslag. We moesten er toen om glimlachen. Nooit gedacht dat het werkelijkheid zou worden. Het hele gender en woke gebeuren gaat terug naar die tijd. De lange mars door de instituties mag als geslaagd worden beschouwd.

   Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  Er dient een “ethno-wiskunde” ingevoerd te worden.

  Hier staat letterlijk: Zwarten (dus ‘Afro-Amerikanen zoals dat nu heet) zijn te stupide om goed te kunnen rekenen.
  Linksvolk is werkelijk het debielste volk dat er is, de grootste rassenhaters. Iedere linkse partij is antisemitisch, iedere blanke een zombie die achter de partij aanhobbelt. Allen sektes van idioten

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Kun je Klaver nog herrineren toen die begon te rekenen in de 2de kamer. Had te maken met kosten voor het bereiken van de niet noodzakelijke compleet overbodige klimaatdoelen.

   Like

 14. guusvelraeds zegt:

  Zonder dat ze beseffen geven ze met dit soort fratsen toe dat de zwarte medemens een IQ probleem heeft.

  Like

 15. BigLJohn zegt:

  In vroeger tijden, toen de mensen nog hun verstand gebruikten, werden vol-idioten nog opgesloten in een gesticht. Vandaag de dag worden ze bejubeld. Dwaze ouders luisteren naar kinderen die hun het klimaatprobleem aansmeren. De Zweedse Greta Thunberg is hun grote voorbeeld. Sylvana Simons en Kickout Zwarte Piet kregen een podium, gelijk de relschoppers en brandstichters van de Black Lives Matter. In Amerika werd een totaal kansloze presidents-kandidaat president van Amerika. Merkel voert Duitsland naar de ondergang, terwijl de meeste Duitsers dit maar voor lief namen. Hetzelfde kan van Rutte en zijn vriend Klaus Swab gezegd worden. Misdadige actievoerders en politici kunnen net zo lang hun gang blijven gaan, net zolang ze door het volk gedoogd blijven worden.

  Like

 16. Knalkopje1 zegt:

  Wat een ongelooflijke PC-onzin, ze willen de wiskunde, die absoluut onmisbaar is, de nek omdraaien met hun absurde gedram. Ze horen thuis in de gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting. Je vraagt bijvoorbeeld een leerling: hoeveel cm is een meter? Hij of zij antwoordt: 1 m = 36 cm! Dat antwoord moet je dus goed rekenen! Grote bijdragen aan de wiskunde zijn eerder geleverd door de Assyriërs en de Arabieren tijdens hun bloeitijd. De term ‘algebra’ komt van het Arabische woord ‘al-jabr’, daar begon de ontwikkeling van deze tak van wiskunde. Ik ga er van uit dat niet blanken automatisch, zonder die PC-waanzin, ook meer en meer aan de wiskunde gaan bijdragen. Ik wil hier ook aan toevoegen dat er geen aparte ‘mensenrassen’ bestaan: er es maar ëën ras: Homo sapiens. Toen de mens op aarde veerscheen waren er verschillende rassen, waaronder de Neanderthalers. Misschien heeft Homo sapiens wel andere mensenrassen uitgeroeid! Tijd om, excuses aan te bieden dus!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s