Spanje: VOX beschermt kruisen tegen “antichristelijke fobie”

Basílica de Nuestra Señora del Pilar, Zaragoza

(Vertaling: E.J. Bron)

In het Spaanse Zaragoza (provincie Aragón) wil de partij VOX kruisen tegen “antichristelijke fobie” beschermen. “Cultuur en geloof liggen in toenemende mate onder vuur.”

In Zaragoza wil het conservatieve VOX een bestandsopname van kruisen in openbare ruimtes doen om ze tegen “antichristelijke fobie” te beschermen – meldt het gemeenteraadslid Carmen Rouco, die zelf lid is van VOX, zoals de lokale krant “Heraldo de Aragon” dinsdag citeerde.

Vertegenwoordigers van VOX in de gemeenteraad van Zaragoza hebben het gemeentebestuur – een coalitie van de rechtse Volkspartij (PP) en het liberale Ciudadanos – verzocht om samen met het aartsbisdom een bestandsopname van de christelijke kruisen in de openbare ruimte te doen om het “cultureel erfgoed te beschermen”.

Carmen Rouco benadrukte op de persconferentie dat christelijke kruisen een van de meest markante elementen van het cultureel erfgoed van Spanje zijn.

Desondanks vinden er steeds meer manifestaties van haat tegen kruisen plaats, die de religieuze gevoelens, de cultuur en het geloof van ons volk aanvallen, zoals het gemeenteraadslid bevestigde. Ze benadrukte dat de reden voor het offensief tegen de religieuze symbolen “ideologische wetten zijn, die op initiatief van de Socialistische Partij (PSOE) ingevoerd werden, die in haar tijd niet afgeschaft werden door de rechtse PP toen ze aan de macht was.

De laatste verwijdering van een kruis voor een kerk vond in januari in de provincie Córdoba (Andalusië) plaats, en wel op basis van de socialistische herdenkingswet van 2007, die zich o.a. bezighoudt met herinneringsstukken aan de dictatuur van Francisco Franco.

De regionale ombudsman van Andalusië, Jesus Maeztu, heeft zich voor de verwijdering van kruisen uitgesproken die tijdens de dictatuur opgericht werden, en zei dat hij een lijst zou opstellen met christelijke symbolen die afgebroken zouden moeten worden.

Een gemeenteraadslid van VOX in Zaragoza stelde voor om een inventaris van de kruisen van de stad aan de socialistische regionale regering van Aragón te overhandigen om de wettelijke bescherming te krijgen die door hun opname als monumenten in de Spaanse lijst van cultureel en historisch erfgoed gegarandeerd zou worden.

De geregistreerde monumenten dienen te herinneren aan de bijdrage van het land tot de “universele civilisatie”. Carmen Rouco herinnerde er aan dat artikel 16 van de grondwet van het land de vrijheid van wereldbeschouwing, van religie en van de godsdienst garandeert en dat het autonome statuut van Aragón de lokale regeringsautoriteiten verplicht tot bescherming van het cultureel erfgoed. De christelijke juristenvereniging wees er op dat het verwijderen van kruisen van openbare pleinen plaatsvindt in gemeenten die door socialisten bestuurd worden.

(Bron: wpolityce.pl)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Spanje: VOX beschermt kruisen tegen “antichristelijke fobie”

 1. Ravian zegt:

  Wanneer gaan ze de symbolen van ruim zes eeuwen islam dictatuur afbreken?

  Like

 2. karton zegt:

  Waarom worden die islamistische vandalen/criminelen, die het wagen om met hun gore vingers aan een kruis te komen, niet ter plekke afgeranseld, opgehangen en tenslotte verzopen in een teiltje met water ? Dat doen zij zélf n.l. wél als u roept dat u een cartoon-wedstrijd gaat organiseren met cartoons van hun pedofiel Mo.
  Trouwens, ff off-topic …………..ik lees en hoor hier niks over het gesodemieter binnen de club van DDR666, daar schijnt heel veel viespeukerij te gebeuren tussen DDR666-“heren” en jonge DDR666-“vrouwen”, er wordt kennelijk geneukt bij ’t leven, nee, niet met de eigen echtgenotes maar met vreemden, dus men gaat vreemd bij ’t leven, er zijn buitenechtelijke relaties ontstaan. Jonge mevrouwen die onwelgevoegelijke taal naar hun hoofd geslingerd krijgen en seksistische taal moeten aanhoren, doen hun beklag bij het “bestuur”, maar het bestuur hoort de klachten aan, rukt onder de tafel wat heen-en-weer en doet verder niks. U kent die club wel, DDR666 met dat vreselijke wijf Quag a.d. leiding (zij wil premier worden !! hahahaha) en getrouwd met een terrorist; óók Glibbertje Jetten deed z’n zegje over de ontstane toestand binnen zijn clubje ! Gatver. de gatver. wat is die “vent” gluiperig en glibberig !
  Op naar de 0 zetels !!!!!
  Ik heb er op deze site nog niks over gelezen !

  Like

 3. Bob zegt:

  Of je Allah gelooft of in de heks
  beide zijn boven natuurlijk.
  Ook het geloof dat een vaccin je
  redding is komt hiermee overeen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s