Verzet tegen nieuwe termijn voor Kamervoorzitter Arib: “Ze is achterbaks”

(Door: Stephan Koole)

In de Tweede Kamer groeit de kritiek op Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA). Diverse partijen zien haar graag als voorzitter vertrekken. Dat blijkt uit gesprekken van de politieke redactie van RTL Nieuws met tien (oud) politici en ambtelijk betrokkenen bij Hoge Colleges van Staat, zoals de Rekenkamer en Tweede en Eerste Kamer. “Het is een ramp als zij weer voorzitter wordt.”

“Ze doet of de Tweede Kamer van haar is terwijl ze niet meer moet zijn dan een procesbegeleider”, zegt de één. “Ze maakt misbruik van haar positie. Dat hoort niet bij een Kamervoorzitter. En daarom is het kwalijk. Ze ondermijnt de democratie door misbruik te maken van haar positie”, zegt een ander.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Verzet tegen nieuwe termijn voor Kamervoorzitter Arib: “Ze is achterbaks”

 1. Hovawart zegt:

  Mooi om te mogen horen dat zelfs op het hoogst bestuurlijke niveau een stereotiep beeld word bevestigd, het is echter geen bevooroordeling maar vaak wel een veelvoorkomend en herkenbare karaktereigenschap.
  Het wachten is op de verheven stem en het bezwerende vingertje, en de gebruikelijke krachttermen..de vliegende schoen komt hopelijk ook nog voorbij…..de koran weer OP het bureau ligt.
  Het is in de politieke arena een vertraagde afspiegeling van de maatschappij, of zelfs zoals in het verkeer waar schijnbaar andere normen en waarden gelden voor heethoofden…….

  Like

 2. Harry zegt:

  Gek ,
  moslims zijn altijd achterbaks , dat hoort daar zo .

  Maar dat hadden die koekenbakkers toch ook kunnen weten toen ze op haar stemden om haar kamervoorzitter te maken ?
  En nu , nu het ze even niet uitkomt , zien ze de bui ineens wél hangen , de hypocrieten .

  Dus : WEG MET AL DIE MOSLIMS OP BELANGRIJKE FUNCTIES !
  De PVV heeft een prima kandidaat voor die baan .

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob zegt:

  een vos verliest wel zijn haren maar
  niet zijn streken. Ook al wordt door
  die perfect nederlands gesproken.

  Like

 4. Edwin Lauxen zegt:

  Het liefst heb ik Martin Bosma als kamervoorzitter, maar ik heb als PVV stemmer ook geen bezwaar tegen dat Arib blijft, natuurlijk juig ik wel toe dat zij haar Marokkaanse nationaliteit opzegd en helemaal wanneer ze aansluit bij de PVV 🤗

  Like

 5. karton zegt:

  Hoe je ’t ook wendt of keert………..zij blijft een buitenlandse !

  Like

 6. Rien zegt:

  je kunt op je klompen aanvoelen uit welke (partij)hoek de wind waait, beginletter d en laatste letter k

  Geliked door 1 persoon

 7. Julia zegt:

  Ik maak mij echt niet meer druk over de corruptie binnen het de Tweede Kamer Maffia eenheid. Het hele zooitje deugt niet. Voor mij hebben ze afgedaan.

  Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  Zal allemaal wel. Ik mag haar, ook al is ze van P.v.d.A.. Altijd weer genieten als ze de jongens van Denk bij het nekvel pakt en ze eens flink door elkaar schudt.

  Geliked door 1 persoon

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Juist! En dat ze de PVV paait, prima! Maar dan ook ná haar eventuele herverkiezing!

   Like

  • LUCIA zegt:

   Ik vind haar een hartstikke goede voorzitter en ja weet niet wie het zei , ze blijft een buitenlander… is dat niet onzin, hoeveel generaties verder gaat men dat nog zeggen. Bovendien los van nationale sentimenten, moet men toch een beetje gaan beseffen dat de wereld verrekte klein geworden is en we in feite allemaal wereldburgers zijn. De Turken en Marokkanen zijn hier indertijd naar toe gehaald om hier te komen werken , kregen hier kinderen en het lijkt alsof het nooit goed is ..zitten ze in de criminaliteit…is het uiteraard niet goed maar ook als ze een baan hebben, goed geintegreerd zijn, de taal spreken en werken als ieder ander, is het ook nooit goed…Sorry maar als je zo denkt, heb jij een probleem en niet deze mensen. Ik ben net als een heleboel andere mensen voor een immigratiestop het is hier echt mudjevol. Maar mensen die hier al 2 of 3 generaties zijn en gewoon werken en leven, is toch een ander verhaal…of is het damned if you do damned if you don’t

   Like

 9. Wim zegt:

  Je vraagt je af in hoeverre dit een uiting is van verkapte cancel culture. Behandel je als voorzitter de PVV normaal, dan deug je niet in de ogen van de deugers.

  Geliked door 1 persoon

 10. Sinyo zegt:

  Uit mijn (olifantengeheugen nog zonder bad sectors): Jaren geleden was er een interview met een wel ontwikkelde Marokkaanse vrouw op de Tv. Zij was ontzet over de “losse zeden”, die zij hier bij aankomst ervoer. Week af van de cultuur, waarin zij gewend was te verkeren. Ik meen dat zij Arib was. Wat is dan de algemene gedachtegang van hen??? Neehee, niet terug gaan back to the own culture. Waarom zouden zij het paradijs verlaten. Kwestie van geduld. Hop hop dr op. Niet laat de poppetjes dansen, maar laat de baarmoeder dat uitvoeren wat Alala eh de natuur heeft ontwikkeld.
  Ze komen van buiten het zijn EXoten en wel de invasieve exoten.
  Maken we onze borst maat nat.

  Like

 11. Een anti-Arib stuk ja. En waarschijnlijk terecht.
  Want ook zeer recent liet ze toe dat een bijna overspannen overkomende ‘minister’ De Jonge het betoog van Van Haga langdurig onderbrak terwijl De Jonge ook al een aantal malen tijdens diens betoog op een storende wijze woordjes riep. We hebben het wel eens anders gezien bij Arib.

  Dat alles hoort thuis bij slechte interviewers zoals Smeagol, die op nog ernstiger wijze Wilders in de rede bleef vallen tijdens het interview op WNL
  Zowel Wilders als Van Haga bleven er koel onder.

  Ik vond ook nog iets anders in het RTL artikel van Koole.
  Door de hele tekst heen kom ik verkapte, onderkoelde, aanvalletjes op de PVV tegen.
  Zijn er nog meer mensen die dit zo ervaren hebben?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s