Binaire verkiezingen

(Door: H. Numan)

De komende verkiezingen zijn binair. U heeft twee keuzes: of u stemt voor Rutte, of u stemt voor Wilders. Een andere keuze heeft u niet. Zekers, als u een bord bijbel voor de kop heeft, kunt u op Van der Staaij stemmen. Dan stemt u dus voor Rutte. Als u dom en lui bent, kunt u op Marijnissen stemmen. Dan stemt u dus ook op Rutte. Als u egoïst bent, kunt u op Sigrid Kaag stemmen. Dan stemt u net zo goed op Rutte. Niet op de VVD, maar op Rutte. Dat geldt voor de hele politiek, van links naar rechts. Erger nog, een stem op Baudet is nu óók een stem op Rutte.

Dat lijkt een natte droom voor de VVD, maar is in werkelijkheid een nachtmerrie. Want binnen de VVD is oppositie tegen Rutte nagenoeg onmogelijk. Immers: Grote Rutte ziet u!  Als Rutte een bewogen liberaal was, dan was er geen probleem. Maar Rutte is geen liberaal. Hij is Rutte.

Ik las een goed stuk van Syp Wynia over Mark Rutte. Hij beschrijft wat ik allang dacht: Rutte is geen liberaal. Hij is Rutte. Het gaat hem niet om het spel, maar om de knikkers. Rutte kan in elk bedrijf en in elke partij de nummer een worden. Dat is niet het kenmerk van een bewogen politicus. Dat is een huurling. Volgens Wynia twijfelde Rutte bij welke partij hij zich zou moeten aansluiten. PvdA of VVD. Zijn kansen lagen het beste bij de VVD, dus ging hij daar carrière maken. Als hij destijds besloten had om bij de PvdA te gaan, dan zat nu de PvdA jarenlang in de regering. Maar hij koos voor de VVD, en de rest is geschiedenis.

Dat de VVD van een liberaalconservatieve partij veranderde in een linkse partij is niet het werk van Rutte. Die trend werd ingezet onder Nijpels en Voorhoeve. Wat Rutte doet, is de genadesteek geven aan de VVD. Niet omdat Rutte links is, verre van dat. Rutte heeft geen politieke kleur of overtuiging. Anders dan wat voor hemzelf het beste is, uiteraard. Op dit moment waait de wind links, dus gaat Rutte over links.

Als de verkiezingen gewonnen worden door Wilders, geen enkel probleem. Dan zal Rutte een van de eersten zijn om hem te feliciteren, en graag met hem samenwerken. Zolang Wilders niet meer wil worden dan vicepremier. Die felicitaties zijn net zo oprecht als zijn felicitaties voor Yasser Feras, mocht die de verkiezingen winnen. En vicepremier willen worden. Van voren of van achteren, onder of boven – het maakt hem niets uit. Zolang hij, Rutte, maar de leiding heeft.

“Maar Bolkestein en Wiegel bevelen van harte Wilders aan!”, hoor ik wanhopige (?) en in ieder geval oerend domme conservatieven zeggen. Zekers, dat kunnen en mogen ze. Want Bolkestein en Wiegel zijn oud-politici. Binnen de partij hebben ze niets meer te vertellen. Sterker nog, ik denk dat Rutte het prima vind dat die twee fossielen stoere taal praten. Dat levert hem heel veel stemmen op! Actieve Kamerleden kunnen dat beter niet doen. Dat betekent het einde van de rit voor hen. Maar die twee oudjes? Ga gerust je gang.

Wees eens eerlijk: wat hebben Wiegel en Bolkestein zelf gedaan om de VVD liberaal te houden? Niets. Hun positie vinden ze veel belangrijker dan de teloorgang van hun partij. De laatste liberaal binnen de VVD was Rita Verdonk. Okay, die was net zo ambitieus als Rutte, maar ze was wel liberaal in hart en nieren. Het enige wat ze wilde, was partijleider worden. Toen dat mislukte, probeerde ze het middels een coup van buitenaf. Dat mislukte ook, en Verdonk gaf het gelijk op. Waar waren Wiegel en Bolkestein? Die bleven veilig binnen de partij. Beter geëerd coryfee binnen de partij dan de vergetelheid er buiten.

Moet de VVD blij zijn met Rutte? Nou nee. Het lijkt alsof Rutte een ontembaar stemmenkanon is. Dat is hij op zeker, maar enkel voor zichzelf. Niet voor de VVD. De prijs die de VVD gaat betalen voor haar positie is hoog. Van een conservatieve partij zijn ze veranderd in een kleurloze linksige partij die met alle winden meewaait. Bij voorkeur progressieve winden.

Dat geldt overigens voor de meeste partijen. Wat is er over van de principes van het CDA? Niets. Een Christelijke partij die openlijk mohammedaanse Kamerleden accepteert en anticipeert op mohammedaanse eisen verlangens is geen Christelijke partij. Het gaat om de macht, en niets anders. Dat kostte Balkenende uiteindelijk de kop. Zijn eigen achterban heeft, in tegenstelling tot de partijleiding, wel principes.

Wat denkt u van D66? De partij werd opgericht om meer democratie te creëren. Zodra ze zich op het pluche nestelde, veranderde de partij van een min of meer progressieve partij in een corrupte bende. Hans van Mierlo zou de partij vandaag niet meer herkennen. Al haar kroonjuwelen heeft ze zonder slag of stoot weggegeven in ruil voor macht. De afgang van de partij kun je in drie personen zien: de corrupte Pechtold werd vervangen door een kleurloze, maar veilige robot, Rob Jetten. Die werd op zijn beurt gewipt door Sigrid Kaag, een politieke niksnut die politiek nog veel correcter is. Met een programma waar de honden geen brood van lusten. Het is leuk voor partijtijgers en een paar leden die er flink aan verdienen. Verder voor niemand. Ik verwacht dat de grote verliezer van de verkiezingen D66 gaat worden.

Kijken we naar nog linkser. Wat daar nog van over is, wel te verstaan. Ook daar gooien ze principes overboord alsof ze Rutte zijn. Wat is er over van de Partij van de … Arbeid? Niks. De arbeiders heeft ze allang overboord gegooid. De arbeiders gingen steeds meer op andere partijen te stemmen naarmate de partij steeds meer elitair werd. Daar helpt geen slobbertrui tegen. Met Asscher gaan ze de oorlog op zeker niet winnen.

De ‘socialistische’ partij dan? Het zijn en blijven regelrechte Maoïsten. Tot en met de erfopvolging. Lilianne Marijnissen, opvolger van Kim Il Marijnissen, gaat het echt niet worden.

Net zo min als Yasser Feras. Heel eenvoudig te verklaren;  de laatste keer vroeg hij om het onmogelijke. Zijn economische oplossing voor alle problemen was – en is nog steeds  – “Ja? Nou en?” Daarmee diskwalificeerde hij zich niet alleen bij de vorige verkiezingen, maar in ieder geval bij het bedrijfsleven. Zo’n lichtgewicht ga je de sleutels van de schatkist niet overhandigen. Het is vrijwel zeker dat Yasser niets geleerd heeft van zijn domme uitspraken, en nu ziet hij de kans schoon om nog veel meer dan het onmogelijke te vragen. Zonder hem geen kabinet Rutte IV. Althans, dat denk hij.

En Baudet? Is dat niet een verkapte neonazi? Welnee. Baudet is wat de VVD had moeten zijn. Een echte liberaal in hart en nieren, zich richtende op de betere middenklasse. De bagger die nu over hem uitgegoten wordt, heeft niets met Baudet te maken. Dat is politiek kopschoppen tegen iemand die weerloos op grond ligt. Baudet zou zonder die bagger niet meer dan een paar zetels halen, dankzij de paleiscoup van zijn partijgenoten. Dat zijn zonder uitzondering politieke opportunisten, want met name Annabel Nanninga wist donders goed wat er gaande was. Zolang ze er goed garen mee kon spinnen was er niets aan het handje. Zodra ze beter garen kon spinnen door Baudet voor de trein te gooien, deed ze dat gelijk. Onmiddellijk kreeg ze steun van Joost Eerdmans, een politiek lichtgewicht die fladdert van kans(loos) naar kans(loos). De reden dat Baudet nutteloos onder vuur blijft liggen, is Wilders. De hoop is dat die extreemrechtse roddels afstralen op Wilders. Hem beschuldigen werkt niet, dus probeert men het indirect.

Er wordt constant geroepen dat Wilders veel te agressief is, zich moet matigen, niet zulke harde woorden moet gebruiken. De beste stuurlui aan wal weten het altijd beter. Ik ben geen stuurman, en denk daar heel anders over. Wilders moet doorgaan met zijn harde woorden. Voor slap gepamper en suikerzoete beloftes kun je bij alle andere partijen terecht.

Mijn eigen ervaring is dat de meeste mensen helemaal geen probleem hebben met slecht nieuws. Ze willen wel echt nieuws. Geen loze beloftes. ‘Na het zuur komt het zoet’ of ‘Er gaat geen cent naar de Grieken’ en ‘We krijgen alles terug met rente!” Wat dacht u van het kwartje van Kok of de Rug van Rutte? Dat soort beloftes vergeet niemand.

Als u de VVD-politiek de laatste jaren een beetje gevolgd heeft, moet het u opvallen dat de VVD onder Rutte elke keer eigenlijk verliest. Als je minder verliest dan de rest wil dat niet echt zeggen dat je wint. De enige winnaar is Rutte. Die weet keer op keer heel handig de schuld aan anderen te geven.

Of hem dat nu weer gaat lukken, weten we op 18 maart. Ik heb zo mijn twijfels. De aanpak van de Chinese viruspandemie is een aanfluiting. Zo ongeveer alles is geprobeerd, zonder veel succes. Rutte kan niet alles in de beeldschone bordeelsluipers van Hugo de Clown schuiven. Hij kan niet alles vergeten. Andersom, het electoraat heeft de attentiespanne van een goudvis, maar lang genoeg om tot de ontdekking te komen dat het nu moet kiezen tussen de afgrond in met Rutte of voor het onzekere met Wilders. Veel beroerder kan het niet worden. (Jazeker, dat kan prima. Stem maar op Rutte!)

Hoe het ook gaat worden, het komende kabinet Rutte IV is, Gode zij dank, zijn laatste. Ik verwacht dat de VVD een flink pak slaag gaat krijgen, maar niet genoeg om Rutte te laten verdwijnen. Er komt nog een kabinet Rutte, maar dat zal geen lang leven beschoren zijn. Twaalf jaar is zo’n beetje de uiterste houdbaarheidsdatum voor een Nederlandse premier.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Binaire verkiezingen

 1. Giny zegt:

  Wat een geweldige mooie uiteenzetting weer van de heer Numan, dank dank voor!

  Like

 2. Pingback: Binaire verkiezingen… | eunmask

 3. demanpieter demanpieter zegt:

  JA21 krijgt mijn stem. In de ogen van H.Numan is dat een Judas-partij, maar het betekent de grootste kans op een regering over rechts. Hun afkeer van de interne lulkoek op twitter is een juiste conclusie.
  Iemand die de Neurenberg-processen in twijfel trekt hoeft niet op mijn stem te rekenen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Jammer, alweer een verloren stem . . .

   Geliked door 4 people

  • Bas zegt:

   Weet u ook de reden waarom Thierry dat deed?

   Like

  • Harry zegt:

   Maar zegt de manier waarop ze geprobeerd hebben om Baudet “uit de weg te ruimen” , je dan niets , Pieterman ?
   Dat is toch al een teken aan de wand ? Puur backstabbing van die twee ( met aanhang ) .
   Ik kan dat echt niet snappen hoor .
   Vind jij dan ook , dat als een moordenaar of een overvaller zijn straf uitgezeten heeft , dat ie dan met een blanco geschiedenis en geweten gewoon opnieuw mag doorgaan ?
   Alsof er helemaal niks gebeurd is ?
   Of voormalige NSB-ers , mogen die ook weer alles , of houden we die “kort” voor de rest van hun bestaan ? Ik ben voor het laatste .
   Ik heb alle vertrouwen in die Eerdmans verloren , als de moffen wéér binnenvallen , ben ik benieuwd wiens kant ie dán kiest .

   En de NPO staat graag paraat om alle woorden van Baudet uit z’n verband te rukken , dat is ook tuig , dus !
   Baudet is veel te slim om zo stom te doen als ze hem verwijten , maar ik denk dat velen hem gewoon niet snappen .
   Ik heb hem die uitspraak zien doen , volgens mij was er niks aan de hand !
   Net als zo’n doorgedraaide pitbull springen ze boven op hem .

   En weer hebben we er een splinterpartij bij !
   Straks een regering met 11 partijen ?
   En haast allemaal amateurs !
   Nee , dán zal het wel goed komen .

   Geliked door 1 persoon

  • Ha-die-Bo zegt:

   Baudet trok niet de Neurenberg processen in twijfel. Hij zei juist dat de daders van oorlogsmisdaden ook met gewone rechtspraak (moord en doodslag, mishandeling enz) veroordeeld zouden moeten worden/zijn. En niet door nieuwe strafmaatregelen/wetten met terugwerkende kracht. Men kan namelijk in de toekomst niet veroordeeld worden voor iets dat heden ten dage nog niet verboden is. Denk bijv aan toen u verleden jaar 120 km/u op een weg reed, waar u nu nog maar 100km/u mag rijden. Dat levert zelfs in bananen monarchie Nederland nog geen boete op :))

   Like

   • M. Schettini zegt:

    @Ha-die-Bo
    inzake de Neurenberg processen maakt Baudet een grove denkfout. de misdaden die door de nationale socialisten begaan zijn, tartten elke verbeelding en het ‘normale’ recht was/is niet toereikend om dergelijke misdaden te bestraffen. dat is de reden geweest om een Neurenberg tribunaal in te stellen, overigens beschouw ik de redenatie van Baudet dubieus, daar ook hij uitgaat van het ‘goede’ in de mens. juist daarom, om die redenatie van de verdediging te voorkomen, is het tribunaal ingesteld. bovendien waarom zou men dergelijke lieden het voordeel van de twijfel gunnen? tuig is het en tuig dient uitgeroeid te worden. simpeler kan het niet beredeneerd worden.

    Geliked door 1 persoon

  • Giny zegt:

   Als je inmiddels aan partij nr. 8 bezig bent, is er iets goed mis met je. Joos Eerdmans heeft dit met voorbedachten rade gedaan, zorgen dat je op de lijst komt en daarna ga ik stappen ondernemen. Hij wil namelijk altijd de baas zijn. Toen Baudet eerst weg wilde gaan, stond Joost al te trappelen om lijsttrekker te worden van het FvD. Helaas voor hem ging die vlieger niet op. Vervolgens is hij langs alle provincies gegaan om te ronselen. Hij heeft mede de LPF om zeep geholpen en ga zo maar door. In LR pruimen ze hem ook al niet meer. Dat geintje wat hij nu geflikt heeft, is niet de eerste
   keer. Hij heeft het eerder geprobeerd bij Geert Wilders, maar Geert had hem door. Als u mij niet gelooft, raad ik u aan het boek over Geert te lezen.”ZO GEK IS HET GEWORDEN”
   Voor hij bij FvD aan de gang ging heeft hij wederom toenadering tot Geert gezocht, hij werd natuurlijk afgewezen. Over Judas gesproken, meneer ging in Rotterdam een Alliantie aan met Baudet en in div. kranten stonden de gezworen kameraden hand in hand. Ze gingen Wilders wel even een kopje kleiner maken. Hij heeft het er altijd over “In de geest van Pim”
   Hij heeft Pim 5 minuten in zijn leven ontmoet om zijn sollicitatie brief in te leveren. Als Pim dit allemaal Zou weten, draaide hij zich om in zijn graf. Mart Herbe zou zeggen, waar Joost is komt ruzie. Maak gerust keus, u bent in elk geval gewaarschuwd! Het is u toch wel bekend dat hij heel graag met Rutte wil samenwerken?

   Like

  • H. Numan zegt:

   Het gebeurt zelden of nooit dat een afsplitsing gekozen wordt. De PVV is een uitzondering, niet de regel. Je stemt voor Ja21, en dat is dus tegen de PVV. De kans dat Ja21 gekozen wordt is mini-mini-minimaal. Een verse partij die kabinetspartner wordt is nul. Is nog nooit gebeurt. Kortom, je gaat je stem weggooien. Zonde. Je kan net zo goed niet gaan stemmen.

   Like

   • demanpieter demanpieter zegt:

    Heer Numan; ik ga over tot persoonlijke duidelijkheid.
    Ik maak mij ernstig zorgen over de opkomst van een middeleeuws-fascistoïde stroming als de Islam.
    Ik vrees voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen. Voor die 20 jaar die ik nog in dit tranendal doorbreng zal het wel loslopen. Echter voor blijvende gunstige verandering heeft men niets aan een querulant als Baudet.
    Daarom gaat mijn stem naar dokter Pouw-Verweij, of de sympathieke Hagenees de Mos. Duidelijk??

    Like

 4. Astrid zegt:

  Wilders is overigens Maagd van sterrenbeeld en Maagden geven meestal hun ongezouten mening en houden totaal niet van schipperen en gekonkel in de donkere achterkamertjes. Ik herken mijzelf als Maagd/Weegschaal vaak in Wilders. Ik ga voor licht en duidelijkheid, Wilders ook. Ik ondervind net als hij chronische tegenwerking in mijn persoonlijke leefomgeving, dit vanwege een narcistische ex-buurman [onbeantwoorde liefde mijnerzijds] die me al jaren dwarsboomt en allerlei loopjongens inzet, die zich inmiddels alweer voor het derde jaar o.a. een abonnement op mijn brievenbus hebben toegeeigend. Ook deze verkiezingen zullen om die reden weer aan mijn neus voorbijgaan. Ik zou natuurlijk PVV gaan stemmen, maar mijn stem zal wederom niet gehoord worden. Hopelijk stemt de Nederlander verstandig, want nog een rit met Rutte, betekent voorgoed een einde aan onze vrijheid.

  Geliked door 2 people

 5. Scarlatti Bombatti zegt:

  Brilliant de spijker wederom op de kop geslagen, ik hoop overigens dat t LAATSTE al is dan maar v korte duur, kabinet rutte, NIET meer komt, de man en al zijn medeplichtigen w.o. die gruwelijke hugodejong maar ook ECHT ÀLLE Àndere PoCo partijen die NIET rutte e.c. GESTOPT hebben door hem zijn gang te hebben laten gaan, hoort/horen voor n Volkstribunaal berecht te worden wegens Land- en Volkverraad en moord en poging tot moord op het volk en nog vele andere CRIMINELE vergrijpen tkv Nederlandse Volk, samenzwering met merkel,macron,biden,clintons, iesjlaamInvasie, pensioenen, lonen, woningen etc etc…

  Geliked door 1 persoon

 6. Rien zegt:

  Ik ben verre van overtuigd dat een stem op Baudet een verkapte stem op rutte is. Voorlopig hebben Baudet en Wilders beiden het gelijk aan hun zijde. Een stem op een van hen vergroot de kans op een echt rechts kabinet van PVV en FVD. Behalve het kleine SGP zie ik voorlopig nog niet hoe een verdere coalitie vorm zou moeten krijgen maar als iedereen nou niet meer stemt op volksverlakkers en neppers als vvd, cda, d666 en pvda komen we al een heel eind. Stemmen op ja21 is het belonen van “backstabbers” en zetelrovers, dat lijkt me geen goed idee, dan liever code Oranje

  Like

 7. Rene zegt:

  Prima deLuxe deze uiteenzetting over de partijen, dank.
  Word voor mij weer PVV, want ben voor Nederland..

  Like

 8. VarAway zegt:

  Eenzame KLASSE ( wederom ) van Heer Numan!
  Precies raak, scherp en dodelijk effectief.
  Dank!

  Like

 9. Bob zegt:

  De feitelijke waarheid mag niet gehoord
  worden.Zegt men die op een nette manier
  dan luistert niemand.
  Spreekt men de feitelijke waarheid duidelijk
  uit dan ben je een bruut, racist of een zwart denker.

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  ….een stem op Baudet is nu óók een stem op Rutte….Werkelijk ? Baudet valt Rutte hard aan vanwege zijn misdadige Corona beleid. Wilders daarentegen waait met de Corona wind mee. Tijdens een interview met Rick Niemann gaf hij toe dat de PVV in principe NIET tegen de Corona maatregelen is. Ook hele debatten in de tweede kamer waar Wilders met de kamer debatteert over meer of minder mondkapjes en dergelijke. Als ik alles bij elkaar neem zou er dus in feite NIETS meer te stemmen zijn. Ach, wat doet het er toe, de stembusfraude laat Rutte alweer terugkomen. Nu met een driedaagse stembusgang compleet met stemmen per post. Net als in de States het geval was.

  Like

  • Giny zegt:

   Baudet valt Rutte hard aan, vanwege zijn misdadige Corona???
   Wie wilde als eerste een strenge LOCKDOWN? Juist ja, Baudet.
   Wie wist van gekkigheid niet hoe hij zijn best moest doen miljoenen mondkapjes voor de overheid te regelen? Juist ja, Baudet.
   Wie liep als eerste achter Rutte aan voor een intelligente Lock-Down? Juist ja, Baudet.
   Wie wilde een schip regelen met 500 extra bedden, inclusief zorgpersoneel? Juist ja,
   van Haga.. Boot bestaat wel, maar de rest niet, pikt wel vluchtelingen uit zee op.
   Van Haga pleiten voor voorrang .betreft de vaccinaties voor een bepaalde leeftijdsgroep.
   Zo kan ik nog tientallen voorbeelden noemen, als je pertinent tegen bent, dan blijf je hier verre van vandaan!!! Dat heeft Wilders niet gezegd, dat hij in principe niet tegen de
   Coronamaatregelen is, daar is hij juist tegen. Wilders is niet tegen vaccinaties, daar bedoelt hij mee niet specifiek de vaccinatie voor Corona. Hij wil alleen vrijwillige vaccinatie en geen dwang, daar heeft hij een motie voor ingediend!
   Baudet wil dat alle leden van Forum drie volmachten regelen, want dan heeft FVD op basis daarvan alleen al drie zetels, dat heeft hij gedeeld op facebook, Wel heisa maken over verkiezingsfraude. Het enige wat hij doet is Geert zwart maken,
   Degene die van plan zijn op om deze aartsleugenaar te stemmen, moet eerst eens bij
   zichzelf ten rade gaan!!!

   Like

   • BigLJohn zegt:

    Giny; Zo te lezen heb jij die uitzending bij Rick Niemann niet gezien. Echt serieus, Wilders zei dat de PVV in principe niet tegen die Corona maatregelen was zei hij tegen Rick Niemann. Vorig jaar Maart pleitte Wilders voor nog strengere Corona maatregelen dan Rutte zelf. Zo wou hij ook het leger inzetten tegen die rellende Marokkanen. Op zich goed, maar Rutte zou wel eens op het idee kunnen komen om bij vredige protesten van Nederlanders ook het leger in te gaan zetten. Want een overheid die steeds meer macht grijpt gaat daar misbruik van maken en geeft die nooit meer af. Baudet kraakt Rutte af met zijn Corona waanzin, maar Wilders voert hele debatten met de kamer over de mate van toepasbaarheid van de Corona maatregelen. Hier kan geen discussie over zijn want het is een feit !

    Like

   • bobzelf zegt:

    dikke kus hele dikke kus , ik heb het ze pas 10 maanden lang verteld

    JE ZIT DUS OOK TEGEN HERSENDODEN TE PRATEN

    GOED STUK MEISSIE

    DANK JE WEL

    OME BOBZELLUF

    Like

 11. john van antwerpen zegt:

  Ik ben het helemaal met M. Schettini eens. Ik heb dan ook niets toe te voegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s