Lindsey Graham: Republikeinen kunnen in 2022 winnen als ze Trump als leider volgen

Lindsey Graham en Donald Trump.

(Door: Masooma Haq – Vertaling: E.J. Bron)

Senator Lindsey Graham (Republikein – South Carolina) drong er bij de Republikeinen op aan om de rijen te sluiten en achter de voormalige president Donald Trump te gaan staan om in 2022 de meerderheid te verkrijgen in zowel het Congres als de Senaat.

“Als we achter president Trump zouden kunnen gaan staan en zijn leiderschap volgen, zullen we winnen in 2022. Als we met elkaar blijven bekvechten, zullen we gaan verliezen. En er is geen reden om te verliezen”, zei Graham in het programma “Hannity” op Fox News (video).

De Senator uit South Carolina waarschuwde voor verdeeldheid binnen de Republikeinse Partij, die duidelijker is geworden sinds het tweede impeachment proces tegen Trump in februari, waarin Trump werd vrijgesproken, maar waarin de leider van de Republikeinen in de Senaat Mitch McConnell (Kentucky) rn andere Republikeinse Senators zich openlijk opstelden tegen de voormalige president.

Tijdens een persconferentie gisteren spraken de leider van de Republikeins eminderheid in het Congres, Kevin McCarthy (Californië) en de voorzitster van de Republikeinse conventie, Liz Cheney (Wyoming), elkaar tegen over Trump´s rol binnen de Republikeinse Party. McCarthy zei dat Trump een rol zou moeten spelen en Cheney zei er op tegen te zijn dat de voormalige president een rol binnen de partij speelt.

Graham is in veel gevallen een aanhanger van de politiek van de Trump-regering geweest en zei dat Trump een van de meest “cruciale” presidenten in de historie is geweest. Hij zei eveneens bij “Hannity” dat hij onlangs een weekend had doorgebracht met de voormalige president en een positief gevoel heeft over TYrump´s rol in de Republikeinse Partij en zijn politiek, vooral wat betreft immigratie.

“Ik heb me nog nooit beter gevoeld over het feit dat president Trump de partij zou leiden dan ik nu doe”, zei Graham.

“Ik voorspel dat immigratie een belangrijker onderwerp in 2022 gaat worden dan ze in 2016 was”, voegde hij er aan toe. “Wat zij (de Democraten) aan de grens doen, heeft geen zin. Ik ben er bij betrokken geweest om de immigratie op te lossen. Zij ontmantelen het grensplan van Trump dat werkte.”

Presentator Sean Hannity vroeg Graham wat Trump zou gaan zeggen in de toespraak  aanstaande zondag op de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Florida.

“Ten eerste zal hij zichzelf neerzetten als het alternatief voor Joe Biden. Ik denk dat hij een toespraak zal houden die de Republikeinen zal verenigen. Hij heeft veel getelefoneerd, ik was het hele weekend bij hem. Hij wil dat we winnen in 2022”, zei Graham.

Veel mensen vragen zich af of Trump zich kandidaat zal stellen in 2024, maar Trump zelf zei vorige week dat het “te vroeg is om te zeggen” of hij nog een keer voor het presidentschap zal gaan.

“Maar ik zie veel geweldige peilingen, dat is een ding dat zeker is”, zei Trump tegen “Newsmax”, er aan toevoegend: “We hebben gigantische steun. Ik zeg het nu nog niet, maar we hebben gigantische steun en de peilingen gaan door het dak. Ik ben de enige kerel die impeached wordt en mijn populariteit neemt toe.”

Trump´s schoondochter en voormalige adviseur Lara Trump zei afgelopen weekend dat de voormalige president “tegen ons heeft gezegd de zaak in de gaten te blijven houden en dat het voor hem nog niet over is. Hij heeft aangegeven dat hij wellicht geïnteresseerd zou zijn om in 2024 weer voor het presidentschap te gaan.”

Dat werd niet bevestigd door Graham, maar hij pleitte er wel voor dat de voormalige president de partij gaat leiden om de wetgevende macht terug te krijgen.

“Blijf het in de gaten houden. Ik denk dat je de komende maanden zult zien dat Donald Trump op politiek gebied de Republikeinse Partij gaat leiden en ons de energie geeft die we nodig hebben om het Congres en de Senaat terug te winnen. Voor de rest zorgen de Democraten”, herhaalde Graham.

Bron:
theepochtimes.com
Door: Masooma Haq

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s