Linkse professor gaat door het lint: Golf van solidariteit met de cheffin van Fratelli d´Italia

(Vertaling: E.J. Bron)

Dit kwam als een boemerang terug: een linkse historicus liet zich voor open microfoon verleiden tot uitvallen tegen de voorzitster van de rechtse Italiaanse partij Fratelli d´Italia, Giorgia Meloni – en veroorzaakte zodoende een enorme storm van verontrusting.

De historicus en geschiedenisprofessor aan de Universiteit van Siena, Giovanni Gozzini, schold de politica op de radio o.a. voor “zwijn” en “kikker” uit. De beledigde counterde op Facebook en vroeg: “Is het normaal dat een universiteitsprofessor zich zo uitdrukt? Als vrouw en als politica heb ik er echt genoeg van om zulke belasteringen en obscene aanvallen te moeten ondergaan.”

De weerbarstige professor schoot zichzelf in de voet met zijn beschuldigingen. Zelfs de Italiaanse president Mattarella en de nieuwe minister-president Mario Draghi belden met de cheffin van de Fratelli d´Italia om hun solidariteit uit te drukken. Vrouwen uit alle politieke partijen verklaarden zich solidair met Meloni. Uiteindelijk zag Gozzini zich genoodzaakt om zijn verontschuldigingen aan te bieden. Ook de radiozender, die hem als gast had uitgenodigd, veroordeelde zijn woorden.

Giorgia Meloni is de voorzitster van de enige oppositiepartij in het Italiaanse parlement, de Fratelli d´Italia, die al geruime tijd krachtig in de lift zit. Volgens de nieuwste peilingen is de voormalige kleine partij met ongeveer 16% inmiddels de op twee na grootste partij, na de Lega en de sociaaldemocraten (PD) en heeft ze ook de links-populistische Vijfsterrenbeweging ingehaald, die vanwege haar regelmatige koerswijziging aan populariteit heeft ingeboet. Daartegenover zette de Fratelli d´Italia in op trouw aan hun principes en keiharde oppositie – een koers die tot nu toe de moeite loont.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Linkse professor gaat door het lint: Golf van solidariteit met de cheffin van Fratelli d´Italia

 1. Astrid zegt:

  De titel ‘professor’ is tegenwoordig ook niet meer wat het ooit waard was. Veel verstand van het verleden hebben, maar geen emotionele intelligentie in het hier en nu bezitten. Zo iemand is geen allround ontwikkelde mens.

  Geliked door 2 people

 2. Harry Willemse zegt:

  Zo zie je maar dat zelf academici die met feiten geconfronteerd worden daar niet mee om kunnen gaan. Tot zover de wetenschap.

  Like

 3. Lost Johnny zegt:

  De benaming “ journalist” is tegenwoordig synoniem voor overheids slaaf en laag geletterd, zeker na het goedkeuren van InHolland niveau opleidingen…..niets is meer wat het geweest is, maar tirannie is geëvolueerd in bijna waterdichte terreur op de bevolking.

  Normen, waarden, rechten en democratie zijn trouwens ook van die woorden die steeds holler klinken en tegenwoordig al worden gebruikt om wasmiddelen aan te prijzen…

  Niets is meer waardevast,
  Niets is mee zeker,
  Enkel de leugens van politici,
  De hebzucht van bankiers
  Dat zijn de ijkpunten van het leven die nooit veranderen.

  Geliked door 2 people

 4. wat vindt de linkse professor van de immigratiekosten ?

  Like

  • karton zegt:

   Het is NIET normaal dat een universiteitsprofessor zich zo uitdrukt , maar dat geldt NIET voor een LINKSE universiteitsprofessor.
   Dat soort kraamt doorgaans slechts liederlijke taal uit.

   Like

 5. Ravian zegt:

  Een “Linkse professor” die “historicus en geschiedenisprofessor aan de Universiteit van Siena” is.

  Een linkse windbuil met een bul in de weetnikskunde en een propaganda functie aan een indoctrinatie instituut dus.
  Hij maakt overigens de afdeling Sociale, Politieke en Cognitieve Wetenschappen onveilig.
  Wat zo’n beetje de bron van alle ellende in onze wereld is.
  Zou ook eens niet zo wezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s