Meer voedselhulp nodig door corona: “Blij als een kindermaagje gevuld is”

(Door: Anniek Enthoven)

ZOETERMEER – Steeds meer mensen kloppen aan bij het Rode Kruis voor voedselhulp. Stichting Oosterfaantje in Zoetermeer ontvangt wekelijks honderd boodschappenkaarten van het Rode Kruis voor mensen die hun boodschappen niet meer kunnen betalen. ‘Ik ben blij als iedere avond een kindermaagje gevuld is’, zegt Trijntje Aarden van Oosterfaantje.

Trijntje gaat dagelijks langs bij lokale ondernemers om spullen die over zijn op te halen. Donderdagochtend start ze bij de supermarkt in Benthuizen. ‘Wij krijgen eten dat over is en brood van gisteren.’ Oosterfaantje helpt 650 gezinnen. ‘Het worden er steeds meer. Mensen raken hun baan kwijt of hebben minder werk’, zegt Trijntje.

Volgens de voorzitter van Oosterfaantje zijn het hele normale mensen die om hulp vragen: ‘Mensen zoals jij en ik, veel eenoudergezinnen, mensen die niet in aanmerking komen voor de voedselbank, omdat ze net een paar euro boven het minimum verdienen.’

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Meer voedselhulp nodig door corona: “Blij als een kindermaagje gevuld is”

 1. Julia zegt:

  Dit is het resultaat wat al die onderdanige angstige schaapjes hebben bereikt. Nou troost u maar er komen hele zware tijden aan. De schaamteloze en gewetenloze misdadigers in Den Haag vreten hun buik wel vol alsmede de Oranjes die allen worden betaald van ons belastinggeld. Ongelooflijk dat een volk zich zonder verzet heeft overgeleverd aan deze gewetenloze tirannen maar wel angst hebben voor het virus maar vergeten dat zij ook straks nog uitsluitend wat te eten kunnen halen op een voedselbon. 2020 wat al beroerd, 2021 was nog zwaarder maar er komen nog heel wat jaren van ellende daar waren 2020 en 2021 nog mild bij. Vooral massaal gaan stemmen voor nog meer tirannie en ellende. Uiteindelijk hebben wij allen door angst hieraan meegewerkt en de klok terug draaien lukt niet meer. We zitten midden in een enorme psychologische wereldoorlog WOIII de vijanden zitten onder andere in Den Haag en Brussel.

  Geliked door 4 people

  • Corrie Bruin zegt:

   Het is natuurlijk wel zo dat een hoop mensen al niet geschikt om normaal te denken en die club word alleen maar groter hoe meer die Krankzinnige Almachtige God Rutte zijn vervloekte riedeltje weer geeft zullen zijn minkukels weer helemaal hemels zijn want deze weet volgens die minkukels alles en heeft altijd goed advies.

   Like

 2. LUCIA zegt:

  Vreselijk moet je Frankenstein zien staan.. ik kan me niet voorstellen dat de man knap genoemd wordt dan moet je toch heel veel fantasie hebben , het is gewoon een f..g engerd!!!
  Jongens dit kan niet te lang meer duren.. ik hoop dat ze in de 3e wereld het niet meer vol houden en gewoon net als in Nepal de zaak helemaal opengooien, als dat gebeurd krijg je natuurlijk een sneeuwbaleffect .

  Like

 3. Republikein zegt:

  Zien er gezond uit, Hollands welvaren, denk links.
  Ooohh, uit het oorlogsgebied, de reporter.

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Nederland is op zich een rijk land maar dat die armoede hier stijgt hebben we vooral aan dat linkse tuig in Den Haag te danken!

  Like

 5. Bas zegt:

  WTF!!!!

  ℍ𝕖𝕣𝕣 𝔽𝕝𝕚𝕔𝕜:
  Maar de massa-immigratie gaat wel gewoon door!
  40 miljoen voor een nieuw luxueus asielzoekerscentrum kan wel!
  Gratis ingerichte woningen voor kansparels en statushouders kan wel!
  Maar het eigen volk fatsoenlijk helpen kan niet!
  Wordt verdomme eens wakker!

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5216634/horeca-open-terras-steun-geld-failliet-corona-maatregelen

  Horeca moet 16 weken wachten op coronasteun: ‘Onacceptabel’

  Horecabedrijven die met smart wachten op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), moeten langer op dat geld wachten. De coronasteun zou eigenlijk eind deze maand uitbetaald worden. De Staat heeft Koninklijke Horeca Nederland laten weten dat het overmaken door een systeemwijziging met 16 weken moet worden uitgesteld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s