Lale Gül schreef een boek over haar streng islamitische opvoeding en werd verketterd: “Ik word een nestbevuiler genoemd”

(Door: Ashwant Nandram)

Met haar debuutroman Ik ga leven gaf Lale Gül een inkijkje in de islamitische gemeenschap waarin ze is opgegroeid. Na publicatie keerde die gemeenschap zich tegen haar. Nu legt Gül haar pen neer, uit angst verstoten te worden.

Twee weken na de verschijning van haar boek moet Lale Gül (23) erkennen dat ze naïef is geweest. Ze had het plan opgevat een verhaal te schrijven dat is gebaseerd op haar eigen leven. Een boek over een Amsterdams meisje dat zich ontworstelt uit de grip van een streng islamitische gemeenschap. Bang dat dit thuis gedoe zou opleveren was ze niet. Haar ouders spreken gebrekkig Nederlands: die zouden niets van het boek hoeven meekrijgen. En wanneer ze er onverhoopt toch over zouden horen, zou Gül beweren dat ze het verhaal uit haar duim had gezogen. Het was immers een roman.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Lale Gül schreef een boek over haar streng islamitische opvoeding en werd verketterd: “Ik word een nestbevuiler genoemd”

 1. LUCIA. zegt:

  Ja, ik weet hiervan het is voor moslims, die uit die wereld willen stappen praktisch onmogelijk, los van sociale groepsdruk zijn ze ook van hun leven niet zeker…zie ook zaken als eerwraak en als je je officieel wilt bekeren tot het christendom dan mogen ze je vermoorden.
  Bovendien zitten ze in een grotere gemeenschap waar ze alleen steun en waardering kunnen vinden in hun eigen kringen want laten we wel wezen… en het interesseert me niet wie er boos om wordt, er wordt gediscrimineert in Nederland, al decades lang. Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitermate geloofwaardig, zijn wat zeer regelmatig tegen hen gezegd wordt en dat is niet te kort zeg, het zal je maar gezegd worden en ik heb eerlijk gezegd ook wel eens ingegrepen in alle gevallen; dus zowel vervelende moslim straatschoffies die in AH een oudere vrouw benaderen en walgelijke dingen zeggen maar ook een aantal nederlandse vrouwen die in een groepje zo’n oud moslimvrouwtje, heel vervelend van alles na schreeuwen en haar tegen probeerden te houden om de tram in te stappen, mens stond te trillen op haar benen en huilen.
  Ik heb alles meegemaakt en waar ik gewoon de pest aan heb, is met zijn allen tegen een . Ook al heb ik de pest aan de persoon, ik zal het nooit wegkijken, ik vind het zo laf…bah..dat is bullying en ik verdom het, niet waar ik bij ben, ik grijp wel in.
  Men heeft het vaak hier over de dubbele nationaliteit… daar kunnen die mensen zelf niets aan doen, er zijn Marokkanen en is in het nieuws geweest, die de Nederlandse regering verzocht hebben hier iets aan te doen, want die hebben ook geen zin hun studie te moeten onderbreken, om daar in militaire dienst te gaan, sommige spreken de taal niet eens..dan kun je het die mensen zelf niet verwijten is niet reëel, dit zijn bi-laterale afspraken tussen Marokko en Nederland.
  Ik ben er wel voor dat de islam qua geloofsuiting en belijdenis aan banden wordt gelegd, zeker waar het de sharia betreft en de haatimams en de koranscholen. Overigens vind ik dat voor alle geloven.
  Voor de rest de Turken en Marokkanen, die hier al, ik dacht 3 generaties wonen, wie zei het ook al weer… het zijn wel onze qut Marokkanen.
  Ga een policy voeren dat ze zich moeten aanpassen, geef hier prikkels aan maar dan wel echt beleid en geen rooie clubjes rijk maken en laat het ook gepaard gaan met gelijke kansen, dat is niet meer dan eerlijk, je kunt niet met 2 maten meten… aan de ene kant zeggen, hou je aan onze normen en waarden en aan de andere kant geen kansen bieden , want zijn geen Nederlanders.

  p.s. Ik neem het voor IEDEREEN op die onderdrukt wordt, waarom ; Ik heb ballen en omdat ik het kan en wil !!! Er zijn nogal wat Joden hier op het forum , we weten toch wat het inhoudt om eeuwenlang met de nek te zijn aangekeken… levend verbrand .moeten vluchten..alles moeten achterlaten ..weer moeten vluchten …kijk dan krijg je ballen of je wordt een morele drillpudding.

  Wat Lale Gul betreft meid, het zou me verbazen als je dit niet stiekem gaat lezen ..liefde is de meest belangrijke en meest rijke en voedende emotie in je leven, laat dat je nooit afnemen/ontnemen. Maak je studie af maar laat je niet iemand opdringen waar je niet om geeft, je kunt misschien een knop omzetten als je intiem met iemand bent maar weet je wat het met je doet, als je dat jarenlang doet, niet alleen geestelijk maar ook fysiek, wil je straks hetzelfde doen met je kinderen en beseffen dat ze je voor een deel ook zullen haten en dat je uiteindelijk een soort generationele ellende en verdriet in stand houdt, voor een god en profeet van wiens bestaan je niet zeker bent. Wil je altijd binnen een sociale dictatuur blijven leven die alles bepalend is en van je vergt dat je ontkent wie je bent op alle niveau’s en misschien nog het allerbelangrijkste wie wil je worden en hoe???

  Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Wat een tragedie. Zo’n mooi meisje, begiftigd niet alleen met het talent om te schrijven, maar ook en vooral met het talent om te denken.

  Ik zeg, met Willem Kloos: ‘Ik ween om bloemen in den knop gebroken’.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 3. hannah zegt:

  Lale, je hebt het nog niet door maar je komt direct met een Turkse vent thuis, vlug trouwen …. en dan is het weer terug naar af … je hebt aan de vrijheid geproefd maar ze zullen je klein krijgen, dat garandeer ik je ….

  Like

 4. Ravian zegt:

  Er bestaat maar één versie van de islam, die is 100% intolerant, en de moslim gemeenschap dwingt dit vervolgens ook af.
  Daarom dient deze ideologie in Nederland (en het westen) ook verboden te worden, onder meer opdat islamieten die schoon genoeg van hun “geloof” hebben er daadwerkelijk uit kunnen stappen, zonder dat ze daarna voor hun leven moeten vrezen.
  Eenieder die vindt dat er een plaats is voor de islam in Nederland (en het westen) zegt feitelijk gewoon “Fuck You” tegen elke islamiet die deze doodcultus vaarwel wil zeggen, onder het motto “deugen” ontzeggen zij hen gewoon een veilige haven, de klootzakken.
  En dit probleem geld in het bijzonder de vrouwelijke islamieten, omdat die binnen de islam sowieso als minderwaardig worden bezien en helemaal geen verdediging hebben tegen “ere” moordende islamitische mannen.
  Maar al die deugende multiculturele diversiteit aanhangende wegkijkers laten die vrouwen dus gewoon verrekken.
  En nog maar hele horden van die ere moordende jonge kerels importeren, want die zijn zo “ziellug”.
  Kotsziek wordt ik er van.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s