Politici vinden zichzelf zo ontzettend slim

(Door: “Weethetwel”)

De klimaathype begon toen Joop den Uyl in 1973 aankondigde dat de aarde nog maar voor een paar jaar olie en grondstoffen bezat. Benzine ging op de bon en de aarde zou nooit meer worden wat hij geweest was. Die voorspelling kwam niet echt uit, want in de periode daarna bleek de hoeveelheid aardolie en grondstoffen groter dan ooit. Die beginnersfout heeft de milieubeweging nooit meer gemaakt. De aangekondigde ellende verschoof steeds verder naar de toekomst en is nu minimaal over 50 jaar. Oncontroleerbaar dus. Maar alle oncontroleerbare feiten worden wel misbruikt om de wereld te resetten.

Want wie de relaxte, goed geknipte tronies ziet van onze huidige politici krijgt niet de indruk dat ze zich zorgen maken over een pandemie waar volgens de eerste prognoses 595.000 Nederlanders aan zouden sterven: 3,5% van de bevolking. Het werden er 15.000: 40 keer zo weinig als voorspeld en vergelijkbaar met de jaarlijkse griep. Maar na een jaar noemen ze het nóg steeds een pandemie en houden ze nog steeds persconferenties met grappen en grollen, maar waarbij ze met hun maatregelen miljoenen Nederlanders van hun brood beroven. Zouden ze zo vrolijk zijn omdat ze tóch goed op schema liggen, maar met iets heel anders dan ze voordoen?

Gekkies

Dat een regering in een kramp schiet, omdat er bijna 600.000 mensen zouden gaan sterven, is nog voorstelbaar. Maar na twee weken was al duidelijk dat dit absoluut niet aan de orde was. Toch wordt er door onze volksvertegenwoordigers al een jaar lang een soort cabaret opgevoerd,  waarbij de meest stompzinnige maatregelen worden afgekondigd. Maatregelen die volkomen willekeurig zijn, elkaar tegensprekend, niet logisch, denigrerend, onmenselijk en flagrant in strijd met de grondwet en de rechten van de mens. Er is geen groot intellect voor nodig om in te zien dat al die maatregelen geen enkel effect hebben op bestrijding van een pandemie. Dat zie je wel aan landen waar géén maatregelen genomen zijn en daar is geen verschil met ons land wat betreft aantal zieken en doden. En toch gaan ze maar door en door. Zijn ze werkelijk zo maf? Dat ze zo gek doen en zich zo vreemd gedragen, geeft ze in ieder geval een verbazingvoorsprong. Dat wil zoveel zeggen dat de toeschouwer zó uit het veld is geslagen door het gedrag van onze volksvertegenwoordigers dat hij met niets anders dan stijgende verbazing het schouwspel kan gadeslaan. Dat gekozen mensen, van wie hij veronderstelde dat ze een zekere waardigheid zouden bezitten, zich ineens ontpoppen als een soort clowns die tijdens de show hun publiek op alle mogelijke manieren lopen te schofferen. Totdat de eerste toeschouwer opstaat en de zaal uitloopt……

Logisch

Het gedrag van onze volksvertegenwoordigers en regering lijkt dus ingegeven door een soort onbegrijpelijke dommigheid, totdat er steeds meer berichten verschijnen dat de dames en heren in versneld tempo meewerken aan een nieuwe wereldorde, waarbij de welvaart flink teruggeschroefd moet worden. Voor ons eigen bestwil. De ecologische footprint van de rijke westerling moet kleiner. Industrialisering moet stoppen. Het aantal mensen moet omlaag. De middenstand kan verdwijnen. Distributie van de schaarse middelen gaat geschieden door een select aantal grote bedrijven met behulp van de politici (zijzelf dus). Zíj weten wat goed is voor iedereen. Daar is geen contant geld meer bij nodig. Met alleen bankrekeningen kan het gedrag van iedereen gestuurd en gecontroleerd worden tot de laatste cent.

Stap voor stap blijkt hoe ontzettend slim zij hun plan vinden om de economie stil te leggen en tegelijkertijd eindeloos een pandemie uit te melken met allerlei kletspraat en “oliedomme” maatregelen. Door steeds beloftes te doen en die weer in te trekken. Door eindeloos nieuwe pandemieën aan te kondigen. Door eindeloos euro’s te drukken en uit te geven om de zaak te rekken. Ook de euro mág kapot, want die is straks toch niet meer nodig. Hoe langer alles gerekt kan worden, des te groter zal de klap straks zijn als de economie in elkaar zakt. Onze volksvertegenwoordigers zitten goed op schema. Het is nu al bijna niet meer omkeerbaar. We krijgen een záálige armoede. Nog even volhouden. We doen het voor elkaar.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Politici vinden zichzelf zo ontzettend slim

 1. Monalisa zegt:

  De klimaathype begon toen Joop den Uyl in 1973 aankondigde dat de aarde nog maar voor een paar jaar olie en grondstoffen bezat. Benzine ging op de bon en de aarde zou nooit meer worden wat hij geweest was. Die voorspelling kwam niet echt uit, want in de periode daarna bleek de hoeveelheid aardolie en grondstoffen groter dan ooit.

  Waarom ging de olie op de bon?? omdat Joop den Uyl een grote bek had tegen de Koeweits daarom kregen we geen olie meer, als je een Arabier uitscheld is het klaar u kent het vast nog wel het liedje, Den Uyl Is In Den Olie

  de PVDA heeft wat stuk gemaakt van af 1973 tot heden.

  Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  “De klimaathype begon toen Joop den Uyl in 1973 aankondigde dat de aarde nog maar voor een paar jaar olie en grondstoffen bezat. Benzine ging op de bon en de aarde zou nooit meer worden wat hij geweest was.”

  Dat Den Uyl aankondigde dat benzine op de bon ging en de aarde nooit meer zou worden wat hij geweest was, was het gevolg van de oliecrisis en had hoegenaamd niets met het klimaat te maken.
  De milieuhype was het gevolg van de uitspraken van de Club van Rome, die wereldwijde paniek zaaide met het rapport “Grenzen aan de groei.” Maar dat ging over het milieu en niet over het klimaat.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 3. J.C. Jans zegt:

  De olie ging niet op de bon door klimaat gedoe,als “straf” voor het ondersteunen van Israël in de Jom Kipoeroorlog draaiden de moslimlanden de kraan dicht.

  “Tussen 1973 en 1974 vonden er op meerdere plekken in Europa autoloze zondagen plaats. Dit werd veroorzaakt door een oliecrisis. Door de Jom Kipoeroorlog draaiden enkele Arabische staten de oliekraan dicht, mede uit protest. Nederland koos in de oorlog de partij van Israël, tot ongenoegen van de Arabische landen.”

  https://isgeschiedenis.nl/nieuws/de-autovrije-zondag

  Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   Nou ik ben dan wel stok oud, maar ik kan me nog goed herinneren dat de ambassade van Koeweit 🇰🇼 zeer boos was op Joop den Uyl van wegen zijn grote bek tegen de ambassadeur van Koeweit alles telde mee in die tijd.

   Like

 4. BigLJohn zegt:

  Die Haagse schoften weten gewoon dat slechts een heel klein deel van de bevolking zich teweer zal gaan stellen en dat de overgrote meerderheid te bespelen zal zijn. Dat zal onder meer tot resultaat gaan leiden dat o.a. de horeca, die op bescheiden schaal wil gaan opstarten, te maken zal krijgen met een zwerm van boa’s en politieagenten die hoge boetes zullen gaan uitdelen. Zolang het grootste deel van de bevolking zich koest blijft houden en de regeltjes blijft opvolgen is dit een vrijbrief voor die Haagse schoften om ons steeds verder in de ellende te gaan storten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Politici vinden zichzelf zo ontzettend slim… | eunmask

 6. paulzwueste zegt:

  Wat politici betreft, die zijn helemaal niet dom. Alles wat ze doen wordt overdacht.
  Ze zijn verbazingwekkend ondeskundig, maar ze hebben plannen en doen alles met een zekere opzet.
  Ze hebben geen enkele empathie met en voor het volk.
  Het volk is ’n lastige bijkomstigheid.
  Pluche, macht en geld zijn hun drijfveren.
  Politicus zijn is een wraakroepende persoonlijke schande!

  Geliked door 1 persoon

 7. LUCIA zegt:

  Absoluut met je eens, ‘ weet het wel” en iets anders waar ik mij ook mateloos aan erger, is als die hypocriete klootzakken staan te vertellen hoe ze het MKB ondersteunen, dubbel naaien is de feitelijke werkelijkheid, want ze “helpen”, hen alleen met werknemerssalarissen.

  Het is gewoon diefstal & plundering waar ze mee bezig zijn, allereerst normaliter had het MKB zijn werknemers moeten ontslaan, dan komen ze in de WW en wie betaald dat, u en ik maar de diefstalligste aller tijden ..onze ” R” overheid die int de premies en “beheert” ze . Als er werklozen komen in grote getale, dan stijgt het werkloosheidscijfer en dat is niet zo bon ton vlak voor de verkiezingen.
  De hulp moet ook nog terugbetaald worden dus je wordt als MKB genaaid met een dubbel gestikte naad; 1) de overheid laat je iets betalen wat zij eigenlijk zouden moeten betalen, daar innen ze WW-premies voor 2) Doordat u werknemers in dienst houdt zonder inkomsten, maken zij (overheid) goede sier met een kunstmatig hoog gehouden werkgelegenheidscijfer over uw rug heen.3) U moet het ook nog terugbetalen aangezien de schuldeisers min of meer uw mogelijkheid tot terugbetaling bepalen, heeft u een probleem als zij de tube dichtknijpen is uw zaak failliet en hebben zij ook nog uw zaak …dus eigenlijk komt het erop neer, met uw goede wil en intentie , heeft u uw eigen ondergang gesponsored.

  Het zou bovendien ook erg interessant zijn een Follow the money te doen onder de politici en familie, om te zien in hoeverre precies aandelen gekocht zijn in hun door beleid opgewekte kromme economie b.v.gels, mondkapjes aandelen in AH etc.

  Like

 8. Qvic zegt:

  De illusie waar helaas nog 99,99% van de bevolking heilig van overtuigd zijn, dat we in een democratie leven. Waar de regering volksvertegenwoordigers zijn. In werkelijkheid leven we al een paar eeuwen in een dictatuur, want Nederland staat als een bedrijf ingeschreven in New York. De regering is niets anders dan het management team van het bedrijf State of the Nederlands. Die eens in de 4 jaar verkiesbaar zijn, zodat het net lijkt voor de bevolking, alsof het een democratisch land is. De bevolking is op een doortrapte regeling eigendom van dit bedrijf gemaakt. De bevolking is zo de betaalslaaf van het bedrijf geworden en ontmenselijkt. Omdat Nederland een bedrijf is en dat de bevolking bedrijfseigendom is, kan het bedrijfsmanagement besluiten om het bedrijf plat te leggen (lockdown) of alle eigendommen van de bevolking in beslag te nemen (de grote reset). Zonder dat de bevolking juridisch maar iets ertegen kan uitrichten. Dat zij mensenrechten schenden en daar ook nog mee wegkomen, komt omdat personeel persoonlijk van een bedrijf niet aansprakelijk zijn en dat de bevolking van kleins af aan al ontmenselijkt waren. Dus kunnen we juridisch gezien niet eens over mensenrechten praten. Die zogenaamde moslim vluchtelingen hebben wel bescherming van de mensenrechten. Daarom worden zij voor getrokken bij hun toewijzing van huurhuizen. De politie en het leger zijn de bewaking van het bedrijf. De EU is opgezet als een coöperatie en de landbedrijven nemen hieraan deel. Vandaar dat we over lidstaten praten. Zo zijn eigenlijk bijna alle landen ter wereld, als een bedrijf ingeschreven en zo bestuurd.

  Geliked door 1 persoon

 9. karton zegt:

  Ik heb nog maar zéér weinig “politici” kunnen betrappen op enige slimheid.
  Wél op luchtfietserij , leugens en bedrog.
  Maar hun leugens zijn dan meestal óók nog eens van een zodanige stupiditeit dat het ontmaskerd wordt , zie bijv. de lapzwans Halbe Zijlstra die op bezoek was bij Putin, of uhh…..Werendfridus Opstelten + maatje Teeven die bonnetjes “kwijt” waren , Pinokkio Rutte en nog een paar van die “uiterst slimme politici”, die miljarden uitleenden aan zuid-Europa, maar “het komt allemaal terug mét rente, beste mensen” ! Zouden die gasten zichzelf geen broeke-schijters vinden ? Nee, ik denk van niet, want als hun leugens zijn uitgekomen blijven ze met een even zo grote bek als voorheen , in ’t nieuws.
  Minderwaardig volkje, die “politici” , met uitzondering van een enkeling, maar die enkeling legt alle leugens én bedrog bloot en wordt om die reden in een c.g. cordon-sanitaire geplaatst.
  Dat zal mij er niet van weerhouden om op een dergelijke “enkeling” te blijven stemmen !
  De stemmers op de leugenaars/bedriegers enz. vinden al dat bedrog kennelijk wel leuk, óf ze zijn van hetzelfde , lage, allooi, en blijven op die paljassen stemmen, en das dom , dom , dom !!

  Like

 10. Henk der Niederlánder zegt:

  En wij maar denken dat de kreet Putin did it van Bobzelf afkomstig is.
  Maar duidelijk is wel dat Reuters en de BBC de bedenkers ervan zijn Hehehehe

  ENGELSE MEDIA GEKOCHT VOOR ANTI-RUSLAND CAMPAGNES

  Een opvallende verzameling van diverse documenten is deze maand op het internet verschenen, waaronder verslagen, financiële overzichten en e-postwisselingen en geven inzicht in hoe de Engelse media zich laat betalen om over zaken op een bepaalde wijze te berichten. Het is naar buiten ‘gelekt’ en inmiddels is duidelijk dat de informatie authentiek is. Het gaat om een campagne van het ministerie van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk (VK) tegen Rusland, met de naam Integrity Initiative en heeft als doel ‘Rusland ondergraven’, die daarbij konden rekenen op de staatsomroep BBC en internationale nieuwsdienst Reuters, zo blijkt uit de talloze documenten die op het internet zijn te vinden.

  https://reactnieuws.net/2021/02/27/engelse-media-gekocht-voor-anti-rusland-campagnes/

  Geliked door 3 people

  • bobzelf zegt:

   whahahahaha , I AM FAMOUS WHAHAHAHAHA

   HENKIO , I GEBRUIK HEM ,SINDS 18 JULI 2014

   TOEN DE USA KRANTEN MET HELE GROSSE BUCHSTABEN

   DAN MOCHT TOEN WEL VAN MIJN VRIENDEN HIER

   PUTIN DID IT, PUTIN MURDERER schreven whahahaha

   HUUGIE EN SODEMITER OP DAAR IN ISLAMRADMARIFGEBERGTE a.d. zee

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Toevallig vanmorgen een mail gestuurd naar de man in BG die daar op zoek is naar een appartement voor me.
    Hij had iets gestuurd maar dat stond me niet aan en Ik heb hem dus wat meer info gegeven zodat hij het wat makkelijker heeft.
    Ook heb Ik al contact gehad met de dame die hier huismeesteres speelt om de nodige zaken te regelen zoals opzegging e.d.
    Dus dat zit allemaal in de pijplijn Bobzelf.
    Als Ik daar ben zal Ik eens kijken wat een vlucht Athene kost.

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    BTW Ik ben niet nieuwsgierig naar jou maar als gezonde ouweling meer naar je Baboeshka wahahahahaha

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    Henk der Niederlánder zegt:
    27 februari 2021 om 17:07
    NOU WACHT MAAR EFFE , TISSIE HEEFT ER OOK ??
    MAAR IK WEET NIET OF DIE MEE LEEST

    IK NEEM AAN DAT JE NIET OM MIJN BABOUSKA VAN 82

    ZIT TE SPRINGEN DENK IK .. WHAHAHA

    THE QUEEN OF ATHENS ZAL JE WEL BEDOELEN WHAHAHA

    IK KIJK EFFE. DAN STAAN ZE OVER MINUUTJE OF WAT OP JE EMAIL WHAHAHAHA

    DIE HOEF IK NIET TE VERSTOPPEN , IK BEN ER OOK ZUINIG OP

    WHAHAHAHAA . KIJK ZO MAAR EFFE

    OOM PHEIDIPPIDUS KING OF ATHENS

    Like

   • BigLJohn zegt:

    Henk der Niederlánder, als jij zo verlekkerd bent op een Babooshka, hier een song van Kate Bush over Babooshka;

    Like

 11. Bas zegt:

  Die leugens van joop geloofde ik als kind al niet, en vond hem een ongeloofwaardige griezel.
  Sindsdien ben ik altijd allergisch gebleven voor de bullshit van links.

  Geliked door 1 persoon

 12. M. zegt:

  Als er ook maar eentje slim was zouden ze niet meewerken om hun eigen wereld de nek om te draaien.
  Liefde maakt blind……… geld ook.

  Geliked door 1 persoon

 13. Bas zegt:

  Begrijp ik goed dat Rutte en de Jonge van plan zijn het zelfbeschikkingsrecht, recht op eigen keuzen en zelfstandigheid, zowel voor het individu als voor een collectief, bijvoorbeeld een volk en dat aan de basis staat van mensenrechten per decreet en #EU wetgeving te slopen? #dtv

  Geliked door 1 persoon

 14. Bas zegt:

  Like

 15. Hovawart zegt:

  De talloze experts en deskundigen die hun ego’s mogen strelen door goedbedoelde adviezen te verkondigen die opvallend vaak stroken met de politieke agenda, als boodschappers van de onheilsprofeet, hun doemscenario’s onderbouwen met gunstige grafiekjes, de cijfertjes dagelijks aangepast om iedereen om de tuin te leiden, en de angst te zaaien om de vraag naar vaccins hoog te houden en het volk te besodemieteren……….creëert men onbeschaamd een eigen afzetmarkt.
  Dat er 99.99% van de bevolking ingeënt moeten worden om het natuurlijk verloop te bespoedigen heeft geen ruchtbaarheid gekregen, wel dat er een paar ouderen gered moeten worden,….die nu toch ten onder gaan aan ouderdom en isolement.

  Geliked door 1 persoon

 16. Lot zegt:

  In voorspellingen is aangekondigd dat er meerdere ‘new world orders’ zullen komen en dat ze allemaal zullen mislukken en weer verdwijnen. Dat dat honderden jaren zal duren, totdat er een zeer uitgeklede versie komt, waarbij mensen produkten gratis kunnen nemen uit magazijnen zover ze ze nodig hebben.

  Het is dus aan ons om onze rechten te claimen. Ik zit te wachten totdat iedereen in één keer open gaat, zoveel boetes kunnen ze niet uitdelen. En als je toch op het rand van faillissement staat omdat je een pand huurt, dan is het open gaan en boete, of faillissement.

  De maatregelen zijn inderdaad willekeurig en tegenstrijdig. Met alle restaurants dicht en broodjeszaken (bart alhier) is het drukker in de supermarkt dan ooit. Zo druk dat ik er niet graag heen ga en in een lange rij moet staan voor de kassa. En langs allerlei dubbele rijen winkelwagens moet sloffen in de gangpaden. Waarom kan het daar wel? En als het zo druk is waarom niet meer maatregelen voor de supermarkten? Zoals ’s nachts opengaan, dat je in een supermarkt komt met maar 8 mensen?

  Like

 17. Bas zegt:

  Ondertussen, de faalfabriek
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5215947/belastingdienst-toeslagen-kindgebonden-budget-arbeidsmigranten

  Belastingdienst weer in de fout: veel te veel toeslag voor arbeidsmigranten

  De Belastingdienst keert al jaren duizenden euro’s te veel uit aan arbeidsmigranten. Dat komt doordat de dienst de toeslagen toekent op basis van foute informatie in zijn eigen systemen. De Belastingdienst weet al zeker sinds 2016 van het probleem, maar heeft het nog steeds niet opgelost, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

  De Belastingdienst blijkt arbeidsmigranten vaak onterecht te behandelen als alleenstaanden, en geeft ze daarom tot 3.240 euro meer kindgebonden budget. Maar arbeidsmigranten hebben vaak wel degelijk een partner in hun thuisland, en hebben dat ook aangegeven toen ze kinderbijslag aanvroegen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

  Geliked door 1 persoon

 18. Hovawart zegt:

  De klimaathoax is ondergesneeuwd geraakt, letterlijk en figuurlijk, net als de energie-transitie, onbelangrijke onderwerpen die de lijsttrekkers niet meer beetpakken omdat het lariekoek is gebleken, doorzien door het volk en ook plotsklaps verdwenen zijn uit de lariekoek van verkiezingsbeloftes. net als het politieke streven om in 2050 volledig vrij van het gebruik van fossiele brandstoffen te leven en te werken, men hoort er weinig meer over……..
  De gesubsidieerde energie-transitie gaat namelijk over twee ongrijpbare begrippen, energie en tijd, twee dimensies die je niet kunt vastleggen in een klimaatverdrag…………de tijd zal het leren.
  Dat zelfs een ongrijpbaar virus voor de politiek ook een drogreden is om via verdragen en certificaten een transitie op te stellen om uiteindelijk mensen te dwingen om hun leven te veranderen gaat elke logica en fatsoen te boven, maar zal ook van korte duur blijken want al zijn de leugens nog zo snel de waarheid achterhaalt het wel…….en zolang het gezonde verstand de waarheid nog herkent zal de volgende hoax al worden ontkracht……we leven immers in tijden van informatiesystemen, telecommunicatie en computers, in een periode van globale deceptie en grote geestelijke armoede.

  Like

 19. bobzelf zegt:

  gohhhh een pagina met mensen diewat schrijven en vertellen

  HAD KLAAS NIKS TE COPY / PASTE HIER

  WAT RAAR

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s